Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:37 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171894 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

5 Nigerian scammers nabbed in Malaysia

View previous topic View next topic Go down

5 Nigerian scammers nabbed in Malaysia

Post by powerw00t on Sat Jan 07, 2012 4:20 pm

Inilah antara negara yg menakutkan di dunia, Nigeria. Hasil ekspot utama selain minyak dan yg lain2 ialah, scammer. Sindiked penipuan antarabangsa yg melibatkan kemusnahan berbillion USD. Media utama untuk penipuan ialah melalui internet. Melibatkan Malaysia sebagai salah satu hub popular, gelaran awang hitam diberikan kepada mereka ini, antaranya menggunakan visa pelajar dan tetapi apabila dah masuk dia buat kerja lain.

Malaysia antara negara yg dah mula dijajah oleh awang hitam ni, ada antara rakyat kita dah tertipu termasuklah kes menjadi keldai dadah kerana nakkan duit banyak yg segera. Berikut adalah salah satu siri penipuan scammer Nigeria ni beroperasi dari Malaysia, telah berjaya dijejak oleh satu agensi luar negara dan bersama satu siaran TV Australia juga dengan kerjasama PDRM, ke 5 penjenayah ni telah berjaya ditangkap selepas perancangan teliti.


http://www.youtube.com/watch?v=AyJiV1rk2sA

Rujukan lain yg popular ialah google keyword 'nigerian scam'

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: 5 Nigerian scammers nabbed in Malaysia

Post by anya8797 on Sat Jan 07, 2012 7:05 pm

aritu ada mamat nigeria nak berkenalan via fb... scary...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: 5 Nigerian scammers nabbed in Malaysia

Post by sajareg on Sat Jan 07, 2012 7:39 pm

heheh, dia nak follow up email transfer duit abdullah badawi kot. aku pernah dapat spam email macam tu.kekeke

sajareg
Warrant Officer
Warrant Officer

Mymil
Posts : 416
Reputation : 61
Join date : 11/06/2011
Location : malaysia

Back to top Go down

Re: 5 Nigerian scammers nabbed in Malaysia

Post by standupper on Sun Jan 08, 2012 3:59 pm

TQ Bro.. boleh share dgn kengkawan.

standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: 5 Nigerian scammers nabbed in Malaysia

Post by innocentti on Mon Jan 09, 2012 5:01 am

nih contoh yg masuk ke mail opis aku...hehehehe

From: "Norhasniza Binti mohd"
Sent: Tuesday, December 6, 2011 9:31:46 AM
Subject: Assalamualaikum kesayangan saya,
Assalamualaikum kesayangan saya,

Nama saya ialah Norhasniza binti Mohd Amin, umur Nor ialah 25 tahun dan saya ialah orang Malaysia tapi tinggal di London sudah masa lama. Nor tinggal sini dan bekerja sini sudah lama dan Nor hendak melabur di Malaysia adalah bidang resort, kelapa sawit, stesen minyak serta emas kerana Nor dapat tahu harga emas akan meningkat pada masa akan datang dan Nor hendak mendirikan perniagaan sendiri di Malaysia kerana sayrikat yang Nor akan ditutupkan dan Nor tidak boleh tunggu mereka tutupkan baru fikirkan masa depan Nor.

Oleh itu Nor perlu mencari seseorang boleh ajar Nor dan jaga Nor, tentu dia mesti tolong Nor dalam pelaburan yang Nor akan sedia ada, Nor masih bujang dan belum kahwin lagi. Nor perlu cari seseorang yang boleh jaga saya seperti keluarga Nor kerana Nor sudah tiada ibubapa dengan Nor. Nor tengah cari seseorang percaya ALLAH dan jaga Nor sepenuh hatinya. Nor akan tunggu balas emel untuk Nor jika awak dapat emel Nor ini.

Terima kasih
Norhasniza bte Mohd Amin



sapa nak sanggup nak jaga nor bolela reply

innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: 5 Nigerian scammers nabbed in Malaysia

Post by venez on Mon Jan 09, 2012 5:03 am

innocentti wrote:nih contoh yg masuk ke mail opis aku...hehehehe

From: "Norhasniza Binti mohd"
Sent: Tuesday, December 6, 2011 9:31:46 AM
Subject: Assalamualaikum kesayangan saya,
Assalamualaikum kesayangan saya,

Nama saya ialah Norhasniza binti Mohd Amin, umur Nor ialah 25 tahun dan saya ialah orang Malaysia tapi tinggal di London sudah masa lama. Nor tinggal sini dan bekerja sini sudah lama dan Nor hendak melabur di Malaysia adalah bidang resort, kelapa sawit, stesen minyak serta emas kerana Nor dapat tahu harga emas akan meningkat pada masa akan datang dan Nor hendak mendirikan perniagaan sendiri di Malaysia kerana sayrikat yang Nor akan ditutupkan dan Nor tidak boleh tunggu mereka tutupkan baru fikirkan masa depan Nor.

Oleh itu Nor perlu mencari seseorang boleh ajar Nor dan jaga Nor, tentu dia mesti tolong Nor dalam pelaburan yang Nor akan sedia ada, Nor masih bujang dan belum kahwin lagi. Nor perlu cari seseorang yang boleh jaga saya seperti keluarga Nor kerana Nor sudah tiada ibubapa dengan Nor. Nor tengah cari seseorang percaya ALLAH dan jaga Nor sepenuh hatinya. Nor akan tunggu balas emel untuk Nor jika awak dapat emel Nor ini.

Terima kasih
Norhasniza bte Mohd Amin



sapa nak sanggup nak jaga nor bolela reply

kiutnyer nama timangan, mesti comel orgnyer... muhahaha

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: 5 Nigerian scammers nabbed in Malaysia

Post by marc_zman on Mon Jan 09, 2012 5:44 am

perghhh.. boss ven dah muntah darah dek penangan 'cik adek nor' tu.. isk isk isk..

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: 5 Nigerian scammers nabbed in Malaysia

Post by marc_zman on Mon Jan 09, 2012 5:47 am

anya8797 wrote:aritu ada mamat nigeria nak berkenalan via fb... scary...

perghhh.. jangan di layan.. nanti x pepasal kitorang kirim salam kat anya di angin lalu ajer kang

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: 5 Nigerian scammers nabbed in Malaysia

Post by Sponsored content Today at 6:01 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum