Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by Laxamana Mon Oct 23, 2017 9:35 am

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171929 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Nak Tido Mana Outstation / Cuti-Cuti Kali Ini? ekekekekeee

View previous topic View next topic Go down

Nak Tido Mana Outstation / Cuti-Cuti Kali Ini? ekekekekeee

Post by marc_zman on Tue Jan 03, 2012 8:00 am

semestinya dalam memenuhi tuntutan kerja, ada di antara kita akan bertugas rasmi di luar kawasan pejabat i.e. outstation lah.. dan berkemungkinan juga ia bermakna kena tido semalam dua atau lebih di mana-mana hotel, resort, chalet, guest house, motel atau rumah tumpangan dsb.. tido dlm kereta, tido kat masjid, tumpang tido umah member tak kira aaa.. tido kat umah cawangan ke-2, 3 tau 4 lagik tak kira tau

dan dan dan.. mungkin juga ada di antara kita yg telah menjadi kelaziman sekali setahun akan pergi bercuti merehatkan minda dan memenatkan badan ke mana-mana destinasi pelancongan sama ada di dalam mahupun luar negeri.. bercuti sama ada dgn keluarga atau sahabat handai.. so kompem la kena duk menginap kat mana-mana hotel, resort, chalet, guest house, motel atau rumah tumpangan dsb..

so wa bukak ini benang tuk kita share apa-apa info berkenaan lokasi penginapan yg menjadi pilihan ahlil-ahlil mymil semasa beroutstation atau bercuti bersama keluarga & sahabat handai.. adakah hotel tau resort tu bebetoi setaraf dgn taraf 'bintang' yg diwar-warkan? bilik dia ok x? katil dia ada pijat ka? cadar dia ada 'peta topografi' skala 1:25,000 ka? atau.. adakah buffet sarapan pagi dia sedap dan.. tuk boss venez, muchi & Mr. Bijan, mencukupi? ekekekeee..

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Nak Tido Mana Outstation / Cuti-Cuti Kali Ini? ekekekekeee

Post by marc_zman on Tue Jan 03, 2012 8:09 am

Hotel Seri Malaysia, Kangar, Perlis Indera Kayangan

Member yg book kan bilik bgtau yg hotel ni baru bukak bulan March 2011.. tapi opismate dia kata bukak bulan Jun 2011.. apa-apa pun, mmg hotel ni baru lagik..



bangunan utama yg menempatkan pejabat pengurusan hotel, kaunter pendaftaran & coffee house..

wa kalu masuk2 bilik hotel jer, 1st thing wa kan periksa tak lain tak bukan tandas/bilik mandi dia.. almaklum hotel baru so bilik mandi/toilet dia pun tip top lagik






--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Nak Tido Mana Outstation / Cuti-Cuti Kali Ini? ekekekekeee

Post by marc_zman on Tue Jan 03, 2012 8:24 am

gambo bilik.. ada gak ruang tuk bentang sejadah.. so idak ler sempit bangat bilik ni.. ke wa ni yg busat sangat? ekekekeee






--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Nak Tido Mana Outstation / Cuti-Cuti Kali Ini? ekekekekeee

Post by samuraisan on Tue Jan 03, 2012 8:39 am

Very Happy aku ada posting benda ni kat cariforum jugak... sila ke link ni

http://www.sleepinginairports.net/tips.htm

mana tahu terdampar kat mana Airport seluruh dunia cheers sunny

http://mforum2.cari.com.my/viewthread.php?tid=605400&extra=&page=1
avatar
samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: Nak Tido Mana Outstation / Cuti-Cuti Kali Ini? ekekekekeee

Post by marc_zman on Tue Jan 10, 2012 8:12 am

berikut adalah satu lagi opsyen penginapan yg ada khususnya bagi mereka-mereka yg gemarkan aktiviti di laut @ memancing.. tidak disarankan untuk mereka-mereka yg berkehendak kan percutian santai.. honeymooners adalah dilarang sama sekali mengambil pakej ini.. ekekekeee



yg ni penginapan 2nd class punyer.. disadvantage dia, bila bot goyang kanan kiri, kapla makin pusing-pusing wooo



yg ini wa takrifkan sebagai penginapan kelas ekonomi.. advantage dia, tido di antara peti ikan.. so kalu angin sejuk bertiup tu, ada laaa 'wind breaker' dia.. ekekekee



yg ni pakej ekonomi spesel.. masik di lokasi sama spt di atas, cuma tido berbantal & siap ada teman tido lagi.. ekekekee



jangan marah aaa

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Nak Tido Mana Outstation / Cuti-Cuti Kali Ini? ekekekekeee

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum