Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171925 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Kes Kecurian Motorsikal

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Kes Kecurian Motorsikal

Post by venez on Thu Dec 29, 2011 8:29 am

Sejak seminggu dua nih dunia motorsikal besar digemparkan dgn kes2 kecurian motorsikal berkuasa tinggi yang makin berleluasa di lembah kelang, so sebelum benda mcm nih berulang kepada kita pulak, rasanya preventive measure perlulah diambil oleh kita agar boleh deter mamat2 sampah nih dari cubaan mencuri motorsikal kita antaranya dgn memasang kunci pendua pada disk brake or rantai motor xpun kalau lebih advance lagi bolehlah kita pasang pengera keselamatan... sama2lah kita berusaha menangani kes kecurian ini dari merebak... laporkan apa2 aktiviti yang mungkin menjuruskan kepada penyebab kecurian ini kepada pihak berkuasa... antara motor2 kawan aku yang hilang dlm tempoh seminggu ini :

1. Naza Blade 250 - pandan indah
[You must be registered and logged in to see this image.]

2. Suzuki TL1000 - Batu Cave
[You must be registered and logged in to see this image.]

3. Suzuki K5 - Tesco Ampang
[You must be registered and logged in to see this image.]

4. Harley Fat Boy - Taman Samudera Gombak
[You must be registered and logged in to see this image.]

p/s : mari kita bincangkan cara2 lain utk menangani masalah kecurian motorsikal

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kes Kecurian Motorsikal

Post by Akmal3110 on Thu Dec 29, 2011 8:41 am

Perghhh sampai 4 buah dah hilang nih. Naya tuan2 dia tuh...
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Kes Kecurian Motorsikal

Post by venez on Thu Dec 29, 2011 8:45 am

Akmal3110 wrote:Perghhh sampai 4 buah dah hilang nih. Naya tuan2 dia tuh...

tuhler pasal, tuh statistik kawan2 rapat aku jerk dlm masa seminggu, skrg selera mamat sampah nih dh upgrade dah...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kes Kecurian Motorsikal

Post by Akmal3110 on Thu Dec 29, 2011 8:58 am

Wa bab2 sekuriti kenderaan ni fail la skit. Huhuhu...
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Kes Kecurian Motorsikal

Post by venez on Thu Dec 29, 2011 9:00 am

Akmal3110 wrote:Wa bab2 sekuriti kenderaan ni fail la skit. Huhuhu...

he3... ada yang kata kunci pendua abloy nih kukuh n x mudah utk dipecahkan oleh pencuri tapi kalau jenis main angkat naik trak, hmmmm...

[You must be registered and logged in to see this image.]

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kes Kecurian Motorsikal

Post by atreyudevil on Thu Dec 29, 2011 9:03 am

kene buat mcm kita kunci basikal dlu la, kunci kat pokok!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Kes Kecurian Motorsikal

Post by venez on Thu Dec 29, 2011 9:04 am

atreyudevil wrote:kene buat mcm kita kunci basikal dlu la, kunci kat pokok!

he3, bape panjang rantai nak kena bawak derrr...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kes Kecurian Motorsikal

Post by Akmal3110 on Thu Dec 29, 2011 9:32 am

venez wrote:
Akmal3110 wrote:Wa bab2 sekuriti kenderaan ni fail la skit. Huhuhu...

he3... ada yang kata kunci pendua abloy nih kukuh n x mudah utk dipecahkan oleh pencuri tapi kalau jenis main angkat naik trak, hmmmm...

[You must be registered and logged in to see this image.]

Peh main angkat pakai trak tuh. Kalo pakai alarm yang bising2 tuh ok ka?
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Kes Kecurian Motorsikal

Post by venez on Thu Dec 29, 2011 9:35 am

Akmal3110 wrote:
venez wrote:
Akmal3110 wrote:Wa bab2 sekuriti kenderaan ni fail la skit. Huhuhu...

he3... ada yang kata kunci pendua abloy nih kukuh n x mudah utk dipecahkan oleh pencuri tapi kalau jenis main angkat naik trak, hmmmm...

[You must be registered and logged in to see this image.]

Peh main angkat pakai trak tuh. Kalo pakai alarm yang bising2 tuh ok ka?

kalau rakyat malaysia prihatin bila dgr bunyi alarm okler, takut yang lalu kiri kanan tuh buat derkkk jerk, hu3... rasanya kalau alarm bingit skit telinga pencuri tuh... my friend from military industry nak propose gps sistem fitted kat big bike, aku suruh dia majukan cadangan kat Naza World, tapi xpensive skit dri alarm system...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kes Kecurian Motorsikal

Post by Akmal3110 on Thu Dec 29, 2011 9:39 am

My daddy's fren ada wat satu sistem yang simple tapi ghenyah skit la. Khas untuk pengguna Maxis. Beli satu henpon extra yg murah dah le tapi bateri boleh tahan lama. Letak kat mana concealed part dala kereta, jangan sampai tak dapat line. User Maxis kan boleh trace kat mana user yang dia nak trace selagi user yang hendak ditrace tu bagi kebenaran or access. Kira macam GPS jugak le tapi jsut guna henpon. Yang ghenyahnya nak kena cas jugak henset tuh.
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Kes Kecurian Motorsikal

Post by venez on Thu Dec 29, 2011 9:47 am

Akmal3110 wrote:My daddy's fren ada wat satu sistem yang simple tapi ghenyah skit la. Khas untuk pengguna Maxis. Beli satu henpon extra yg murah dah le tapi bateri boleh tahan lama. Letak kat mana concealed part dala kereta, jangan sampai tak dapat line. User Maxis kan boleh trace kat mana user yang dia nak trace selagi user yang hendak ditrace tu bagi kebenaran or access. Kira macam GPS jugak le tapi jsut guna henpon. Yang ghenyahnya nak kena cas jugak henset tuh.

mmg kelebihan utk trace pki phone tapi ada sedikit kekurangan dgn sistem pengesanan nih coz dia base on pemancar terdekat, bukan kedudukan tepat dari gps yang +-10 meter so kita akan dapat jangkakan kedudkan handphone tuh dlm julat 100-200 meter persegi namun dari x dapat kesan hp/kereta, idea ini mmg terbaik... kita pernah gunakan khidmat maxis/celcom atas dasar yang sama ketika hendak mengesan nuri yang crash di genting sempah beberapa tahun yang lepas namun kedudukan tepat mmg x dapat, hanya anggaran sektor dari pemancar terdekat jerk...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kes Kecurian Motorsikal

Post by atreyudevil on Thu Dec 29, 2011 9:48 am

Akmal3110 wrote:
venez wrote:
Akmal3110 wrote:Wa bab2 sekuriti kenderaan ni fail la skit. Huhuhu...

he3... ada yang kata kunci pendua abloy nih kukuh n x mudah utk dipecahkan oleh pencuri tapi kalau jenis main angkat naik trak, hmmmm...

[You must be registered and logged in to see this image.]

Peh main angkat pakai trak tuh. Kalo pakai alarm yang bising2 tuh ok ka?

dlu kawan aku hilang EX5 kat pasar malam, jadi aku teman dia gi buat report
dlm kul 3 pagi tetiba polis call dia suh gi balai polis kuantan!


kat belah Cheneh tu ada buat roadblok, dan ada lori stop sblm road blok, kebetulan salah sorang polis tu plak knal ngan aku dan kawan aku.
dia cerita slalu kalo kereta stop kat road blok tu depa buat dek je,
tp bila kul 2++ depa nak cabut pn lori tu tak bergerak lagi

suspicious, pegawai dia suh gi check, rupanya tinggal lori je, driver suma takde dah.
bila tengok dlam berlambak EX5 suma plate C

jadi kawan aku disuruh datang la tuk check kalo ada motor dia, tp takde gak!

sini ada thread pasal tips kunci moto
[You must be registered and logged in to see this link.]

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Kes Kecurian Motorsikal

Post by venez on Thu Dec 29, 2011 9:50 am

atreyudevil wrote:
Akmal3110 wrote:
venez wrote:
Akmal3110 wrote:Wa bab2 sekuriti kenderaan ni fail la skit. Huhuhu...

he3... ada yang kata kunci pendua abloy nih kukuh n x mudah utk dipecahkan oleh pencuri tapi kalau jenis main angkat naik trak, hmmmm...

[You must be registered and logged in to see this image.]

Peh main angkat pakai trak tuh. Kalo pakai alarm yang bising2 tuh ok ka?

dlu kawan aku hilang EX5 kat pasar malam, jadi aku teman dia gi buat report
dlm kul 3 pagi tetiba polis call dia suh gi balai polis kuantan!


kat belah Cheneh tu ada buat roadblok, dan ada lori stop sblm road blok, kebetulan salah sorang polis tu plak knal ngan aku dan kawan aku.
dia cerita slalu kalo kereta stop kat road blok tu depa buat dek je,
tp bila kul 2++ depa nak cabut pn lori tu tak bergerak lagi

suspicious, pegawai dia suh gi check, rupanya tinggal lori je, driver suma takde dah.
bila tengok dlam berlambak EX5 suma plate C

jadi kawan aku disuruh datang la tuk check kalo ada motor dia, tp takde gak!

sini ada thread pasal tips kunci moto
[You must be registered and logged in to see this link.]

roger that bos, nak merge dgn topik sana pun ok gak...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kes Kecurian Motorsikal

Post by Akmal3110 on Thu Dec 29, 2011 9:55 am

venez wrote:
Akmal3110 wrote:My daddy's fren ada wat satu sistem yang simple tapi ghenyah skit la. Khas untuk pengguna Maxis. Beli satu henpon extra yg murah dah le tapi bateri boleh tahan lama. Letak kat mana concealed part dala kereta, jangan sampai tak dapat line. User Maxis kan boleh trace kat mana user yang dia nak trace selagi user yang hendak ditrace tu bagi kebenaran or access. Kira macam GPS jugak le tapi jsut guna henpon. Yang ghenyahnya nak kena cas jugak henset tuh.

mmg kelebihan utk trace pki phone tapi ada sedikit kekurangan dgn sistem pengesanan nih coz dia base on pemancar terdekat, bukan kedudukan tepat dari gps yang +-10 meter so kita akan dapat jangkakan kedudkan handphone tuh dlm julat 100-200 meter persegi namun dari x dapat kesan hp/kereta, idea ini mmg terbaik... kita pernah gunakan khidmat maxis/celcom atas dasar yang sama ketika hendak mengesan nuri yang crash di genting sempah beberapa tahun yang lepas namun kedudukan tepat mmg x dapat, hanya anggaran sektor dari pemancar terdekat jerk...

Tu la. Tak brapa nak accurate la plak.
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Kes Kecurian Motorsikal

Post by venez on Thu Dec 29, 2011 9:58 am

Akmal3110 wrote:
venez wrote:
Akmal3110 wrote:My daddy's fren ada wat satu sistem yang simple tapi ghenyah skit la. Khas untuk pengguna Maxis. Beli satu henpon extra yg murah dah le tapi bateri boleh tahan lama. Letak kat mana concealed part dala kereta, jangan sampai tak dapat line. User Maxis kan boleh trace kat mana user yang dia nak trace selagi user yang hendak ditrace tu bagi kebenaran or access. Kira macam GPS jugak le tapi jsut guna henpon. Yang ghenyahnya nak kena cas jugak henset tuh.

mmg kelebihan utk trace pki phone tapi ada sedikit kekurangan dgn sistem pengesanan nih coz dia base on pemancar terdekat, bukan kedudukan tepat dari gps yang +-10 meter so kita akan dapat jangkakan kedudkan handphone tuh dlm julat 100-200 meter persegi namun dari x dapat kesan hp/kereta, idea ini mmg terbaik... kita pernah gunakan khidmat maxis/celcom atas dasar yang sama ketika hendak mengesan nuri yang crash di genting sempah beberapa tahun yang lepas namun kedudukan tepat mmg x dapat, hanya anggaran sektor dari pemancar terdekat jerk...

Tu la. Tak brapa nak accurate la plak.

but at least kita leh tau kawasan mana... Smile

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kes Kecurian Motorsikal

Post by Akmal3110 on Thu Dec 29, 2011 10:00 am

Yup. Dah tau kawasan tu boleh plan next step dah. Pe next step? Hehehehe.
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Kes Kecurian Motorsikal

Post by venez on Thu Dec 29, 2011 10:03 am

Akmal3110 wrote:Yup. Dah tau kawasan tu boleh plan next step dah. Pe next step? Hehehehe.

lets storm the area...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kes Kecurian Motorsikal

Post by Akmal3110 on Thu Dec 29, 2011 10:04 am

Panggil cavalry...Hehehe...
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Kes Kecurian Motorsikal

Post by venez on Thu Dec 29, 2011 10:07 am

Akmal3110 wrote:Panggil cavalry...Hehehe...

last2 hancur kawasan tapi bike x jumpa... dh jadi spare part... teringat kisah sebijik kete KIA yang dicuri beberapa tahun yang lepas (kuar dalam 999), tuan empunya ada pasang captor so dgn bantuan gps dari sistem captor tuh kete dapat dikesan n polis pun pg ketempat tuh, sampai sana kete tuh dh abis dibukak utk diasingkan/dijual sbg part... semua nih x sampai 2 jam (dari masa kete tuh hilang)... mmg pantas geng pencuri nih...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kes Kecurian Motorsikal

Post by Akmal3110 on Thu Dec 29, 2011 10:09 am

Pehhh dalam masa 2 jam dah jadik spare part!! Gile dasat.
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Kes Kecurian Motorsikal

Post by venez on Thu Dec 29, 2011 10:10 am

Akmal3110 wrote:Pehhh dalam masa 2 jam dah jadik spare part!! Gile dasat.

tuhler pasal, mmg cepat gila bukak barang, tinggal main frame jerk x bukak lg... mmg xder rupa kete dh...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kes Kecurian Motorsikal

Post by Akmal3110 on Thu Dec 29, 2011 10:15 am

Huhuhu...gile2 tol orang skang.
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Kes Kecurian Motorsikal

Post by kapokbesi on Thu Dec 29, 2011 10:24 am

huhu..gile ah perembat moto nih..jgn smpi leps nih dorg gna kren plak nk rembat moto kt mane2 tempt..haha..dasat2..2 buln leps, kawn den kt sni hilg CB1 400 die..kne angkut dgn trak mgkn..1st time kt sni moto sbk kne tibai..seblm2 ni, byk moto kap je yg ditibai..bawak cutter besar la, pikap laaa..agkt sndri laa..last2, sekrg ni kawn2 den dok pkat psang CCTV DIY..beli web cam cap ayam atau mahal skit, psang n sgkut kt bucu pntu atas..then record je pe2 yg berlaku..memg berkesan sungguh..!!xdapt rembat moto, kne rembt dgn kejiranan..

psal kete smpi main frame je tuh, aku xtau la dorg ni pkai pe..2j tggl main frame je..dasat2..mgkn dorg training via video yg askar amerika cabut n pasang balk land-rover dalm 3 min je kot..huhu..
avatar
kapokbesi
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 968
Reputation : 181
Join date : 17/09/2011
Age : 31
Location : ولا تمشى فى الارض مرحا

Back to top Go down

Re: Kes Kecurian Motorsikal

Post by venez on Thu Dec 29, 2011 10:30 am

kapokbesi wrote:huhu..gile ah perembat moto nih..jgn smpi leps nih dorg gna kren plak nk rembat moto kt mane2 tempt..haha..dasat2..2 buln leps, kawn den kt sni hilg CB1 400 die..kne angkut dgn trak mgkn..1st time kt sni moto sbk kne tibai..seblm2 ni, byk moto kap je yg ditibai..bawak cutter besar la, pikap laaa..agkt sndri laa..last2, sekrg ni kawn2 den dok pkat psang CCTV DIY..beli web cam cap ayam atau mahal skit, psang n sgkut kt bucu pntu atas..then record je pe2 yg berlaku..memg berkesan sungguh..!!xdapt rembat moto, kne rembt dgn kejiranan..

psal kete smpi main frame je tuh, aku xtau la dorg ni pkai pe..2j tggl main frame je..dasat2..mgkn dorg training via video yg askar amerika cabut n pasang balk land-rover dalm 3 min je kot..huhu..

he3, kat dunia nih apapun x mustahil bos, selagi ada niat n tekad...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kes Kecurian Motorsikal

Post by mumuchi on Thu Dec 29, 2011 11:32 am

Semua device setakat melengahkan aja. Kalau betul nak recover, kena pasang sistem mobile alert dan location indicator, kalau moto dah lebih mahal berbaloi kut

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Kes Kecurian Motorsikal

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum