Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:37 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171894 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Istana Negara Jalan Duta - Inside View

View previous topic View next topic Go down

Istana Negara Jalan Duta - Inside View

Post by venez on Wed Dec 14, 2011 5:59 am

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]
bilik tetamu

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]
ruang santapan

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]
tempat bersiram aka jakuzee

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]
erkkk, bleh sesat nih

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

credit to my friend (xleh mention nama) as a contractor there........

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Istana Negara Jalan Duta - Inside View

Post by yaminz on Wed Dec 14, 2011 6:35 am

Nape ttiba rasa rega pembinaan nei terlebih budget dgn hasil Istana nie... hmmmm

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Istana Negara Jalan Duta - Inside View

Post by venez on Wed Dec 14, 2011 6:39 am

yaminz wrote:Nape ttiba rasa rega pembinaan nei terlebih budget dgn hasil Istana nie... hmmmm

uih, jgn marah bos, aku ada share dlm pojek nih, he3... lawak jerk... actually kalau nak diikutkan tempoh pembinaan yang singkat menyebabkan kos pembinaan tinggi, lagipun kos menambah baik kawasan dan jalan perhubungan kesitu perlu diambil kira sama.. barang2 pembinaan dan peralatan yang digunakan untuk kelengkapan istana mmg xkan sama standard on the shelf bagi kita rakyat marhain...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Istana Negara Jalan Duta - Inside View

Post by zul on Wed Dec 14, 2011 6:40 am

Kalau aku jadi agong aku kena pakai skuter nak pegi pintu depan. Maybe golf cart kalau nak bawak tetamu gi makan...huh...besau giler...

zul
Civilian

Malaysia
Posts : 8
Reputation : 5
Join date : 13/12/2011
Location : Kuching

Back to top Go down

Re: Istana Negara Jalan Duta - Inside View

Post by atreyudevil on Wed Dec 14, 2011 6:41 am

Istana Negara lama kecik sangat, kawan aku pernah yg handle dinner dlu kata pernah meja banquet sampai balai rong seri kene atur.

Istana lama jadi apa aa muzium ka?

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9564
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Istana Negara Jalan Duta - Inside View

Post by venez on Wed Dec 14, 2011 6:44 am

zul wrote:Kalau aku jadi agong aku kena pakai skuter nak pegi pintu depan. Maybe golf cart kalau nak bawak tetamu gi makan...huh...besau giler...

hu3, mmg besau... perlu map utk bersiar-siar didalam istana...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Istana Negara Jalan Duta - Inside View

Post by venez on Wed Dec 14, 2011 6:48 am

atreyudevil wrote:Istana Negara lama kecik sangat, kawan aku pernah yg handle dinner dlu kata pernah meja banquet sampai balai rong seri kene atur.

Istana lama jadi apa aa muzium ka?

so far akan dijadikan muzium until projek pembangunan di kawasan sekitar (KL Base) dimulakan...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Istana Negara Jalan Duta - Inside View

Post by yaminz on Wed Dec 14, 2011 6:49 am

venez wrote:
yaminz wrote:Nape ttiba rasa rega pembinaan nei terlebih budget dgn hasil Istana nie... hmmmm

uih, jgn marah bos, aku ada share dlm pojek nih, he3... lawak jerk... actually kalau nak diikutkan tempoh pembinaan yang singkat menyebabkan kos pembinaan tinggi, lagipun kos menambah baik kawasan dan jalan perhubungan kesitu perlu diambil kira sama.. barang2 pembinaan dan peralatan yang digunakan untuk kelengkapan istana mmg xkan sama standard on the shelf bagi kita rakyat marhain...

xdala marah bos... sy expect more than that... At least design tu lebih mnarik nie cam kotak jea...

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Istana Negara Jalan Duta - Inside View

Post by venez on Wed Dec 14, 2011 6:54 am

yaminz wrote:
venez wrote:
yaminz wrote:Nape ttiba rasa rega pembinaan nei terlebih budget dgn hasil Istana nie... hmmmm

uih, jgn marah bos, aku ada share dlm pojek nih, he3... lawak jerk... actually kalau nak diikutkan tempoh pembinaan yang singkat menyebabkan kos pembinaan tinggi, lagipun kos menambah baik kawasan dan jalan perhubungan kesitu perlu diambil kira sama.. barang2 pembinaan dan peralatan yang digunakan untuk kelengkapan istana mmg xkan sama standard on the shelf bagi kita rakyat marhain...

xdala marah bos... sy expect more than that... At least design tu lebih mnarik nie cam kotak jea...

hu3, design tuh yang dipersetujui oleh Majlis Raja2...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Istana Negara Jalan Duta - Inside View

Post by atreyudevil on Wed Dec 14, 2011 6:57 am

venez wrote:
atreyudevil wrote:Istana Negara lama kecik sangat, kawan aku pernah yg handle dinner dlu kata pernah meja banquet sampai balai rong seri kene atur.

Istana lama jadi apa aa muzium ka?

so far akan dijadikan muzium until projek pembangunan di kawasan sekitar (KL Base) dimulakan...

Oo, at least tinggalkan la bangunan dan pintu gerbang tu, sayang wooo!

yaminz wrote:
venez wrote:
yaminz wrote:Nape ttiba rasa rega pembinaan nei terlebih budget dgn hasil Istana nie... hmmmm

uih, jgn marah bos, aku ada share dlm pojek nih, he3... lawak jerk... actually kalau nak diikutkan tempoh pembinaan yang singkat menyebabkan kos pembinaan tinggi, lagipun kos menambah baik kawasan dan jalan perhubungan kesitu perlu diambil kira sama.. barang2 pembinaan dan peralatan yang digunakan untuk kelengkapan istana mmg xkan sama standard on the shelf bagi kita rakyat marhain...

xdala marah bos... sy expect more than that... At least design tu lebih mnarik nie cam kotak jea...

Minz, kawan aku yg duk kat duta kata, dia pernah bersembang ngan satu lanskap artis kat situ.

lanskap dah siap nanti.....

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9564
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Istana Negara Jalan Duta - Inside View

Post by yaminz on Wed Dec 14, 2011 6:58 am

venez wrote:
yaminz wrote:
venez wrote:
yaminz wrote:Nape ttiba rasa rega pembinaan nei terlebih budget dgn hasil Istana nie... hmmmm

uih, jgn marah bos, aku ada share dlm pojek nih, he3... lawak jerk... actually kalau nak diikutkan tempoh pembinaan yang singkat menyebabkan kos pembinaan tinggi, lagipun kos menambah baik kawasan dan jalan perhubungan kesitu perlu diambil kira sama.. barang2 pembinaan dan peralatan yang digunakan untuk kelengkapan istana mmg xkan sama standard on the shelf bagi kita rakyat marhain...

xdala marah bos... sy expect more than that... At least design tu lebih mnarik nie cam kotak jea...

hu3, design tuh yang dipersetujui oleh Majlis Raja2...

Yeake... huhuhuhu... Maybe taste len2 kot...

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Istana Negara Jalan Duta - Inside View

Post by venez on Wed Dec 14, 2011 7:00 am

yaminz wrote:
venez wrote:
yaminz wrote:
venez wrote:
yaminz wrote:Nape ttiba rasa rega pembinaan nei terlebih budget dgn hasil Istana nie... hmmmm

uih, jgn marah bos, aku ada share dlm pojek nih, he3... lawak jerk... actually kalau nak diikutkan tempoh pembinaan yang singkat menyebabkan kos pembinaan tinggi, lagipun kos menambah baik kawasan dan jalan perhubungan kesitu perlu diambil kira sama.. barang2 pembinaan dan peralatan yang digunakan untuk kelengkapan istana mmg xkan sama standard on the shelf bagi kita rakyat marhain...

xdala marah bos... sy expect more than that... At least design tu lebih mnarik nie cam kotak jea...

hu3, design tuh yang dipersetujui oleh Majlis Raja2...

Yeake... huhuhuhu... Maybe taste len2 kot...

hu3, design istana mmg petak2 kot...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Istana Negara Jalan Duta - Inside View

Post by venez on Wed Dec 14, 2011 7:01 am

atreyudevil wrote:
venez wrote:
atreyudevil wrote:Istana Negara lama kecik sangat, kawan aku pernah yg handle dinner dlu kata pernah meja banquet sampai balai rong seri kene atur.

Istana lama jadi apa aa muzium ka?

so far akan dijadikan muzium until projek pembangunan di kawasan sekitar (KL Base) dimulakan...

Oo, at least tinggalkan la bangunan dan pintu gerbang tu, sayang wooo!

setuju2

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Istana Negara Jalan Duta - Inside View

Post by yaminz on Wed Dec 14, 2011 7:02 am

venez wrote:
yaminz wrote:
venez wrote:
yaminz wrote:
venez wrote:
yaminz wrote:Nape ttiba rasa rega pembinaan nei terlebih budget dgn hasil Istana nie... hmmmm

uih, jgn marah bos, aku ada share dlm pojek nih, he3... lawak jerk... actually kalau nak diikutkan tempoh pembinaan yang singkat menyebabkan kos pembinaan tinggi, lagipun kos menambah baik kawasan dan jalan perhubungan kesitu perlu diambil kira sama.. barang2 pembinaan dan peralatan yang digunakan untuk kelengkapan istana mmg xkan sama standard on the shelf bagi kita rakyat marhain...

xdala marah bos... sy expect more than that... At least design tu lebih mnarik nie cam kotak jea...

hu3, design tuh yang dipersetujui oleh Majlis Raja2...

Yeake... huhuhuhu... Maybe taste len2 kot...

hu3, design istana mmg petak2 kot...

Kalo design cam kat europe, mmg gempak... ekekekeke

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Istana Negara Jalan Duta - Inside View

Post by venez on Wed Dec 14, 2011 7:04 am

design camnih pun dh out budget, kalau design hardcore lagiler pening kepala hamba, hu3

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Istana Negara Jalan Duta - Inside View

Post by yaminz on Wed Dec 14, 2011 7:06 am

venez wrote:
atreyudevil wrote:
venez wrote:
atreyudevil wrote:Istana Negara lama kecik sangat, kawan aku pernah yg handle dinner dlu kata pernah meja banquet sampai balai rong seri kene atur.

Istana lama jadi apa aa muzium ka?

so far akan dijadikan muzium until projek pembangunan di kawasan sekitar (KL Base) dimulakan...

Oo, at least tinggalkan la bangunan dan pintu gerbang tu, sayang wooo!

setuju2

Rugi ooo kalo roboh...

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Istana Negara Jalan Duta - Inside View

Post by mumuchi on Wed Dec 14, 2011 7:09 am

den mau tanya..apa relation dengan pembangunan sempang(kl base) ni...abes bukit semua pun kena ambik ka?

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Istana Negara Jalan Duta - Inside View

Post by yaminz on Wed Dec 14, 2011 7:16 am

mumuchi wrote:den mau tanya..apa relation dengan pembangunan sempang(kl base) ni...abes bukit semua pun kena ambik ka?

Camtu, nama jalan kena tukau... kompem lg jem teruk...

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Istana Negara Jalan Duta - Inside View

Post by venez on Wed Dec 14, 2011 7:20 am

mumuchi wrote:den mau tanya..apa relation dengan pembangunan sempang(kl base) ni...abes bukit semua pun kena ambik ka?

nih kena diskus dlm tajuk Perpindahan Kl Base nih, ha3

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Istana Negara Jalan Duta - Inside View

Post by marc_zman on Wed Dec 14, 2011 7:31 am

yaminz wrote:
venez wrote:
yaminz wrote:
venez wrote:
yaminz wrote:
venez wrote:
yaminz wrote:Nape ttiba rasa rega pembinaan nei terlebih budget dgn hasil Istana nie... hmmmm

uih, jgn marah bos, aku ada share dlm pojek nih, he3... lawak jerk... actually kalau nak diikutkan tempoh pembinaan yang singkat menyebabkan kos pembinaan tinggi, lagipun kos menambah baik kawasan dan jalan perhubungan kesitu perlu diambil kira sama.. barang2 pembinaan dan peralatan yang digunakan untuk kelengkapan istana mmg xkan sama standard on the shelf bagi kita rakyat marhain...

xdala marah bos... sy expect more than that... At least design tu lebih mnarik nie cam kotak jea...

hu3, design tuh yang dipersetujui oleh Majlis Raja2...

Yeake... huhuhuhu... Maybe taste len2 kot...

hu3, design istana mmg petak2 kot...

Kalo design cam kat europe, mmg gempak... ekekekeke

mau tanya

ni secara purata kasar tau, dalam 30 tahun kita hidup kat dunia ni kan, dah berapa kali kerajaan m'sia bina Istana Negara? dan agak2 kan, berapa lama Istana Negara di Jalan Duta ni akan digunakan?

tang lawa tak lawa tu, komen wa.. gambar ni sebenarnya tak menggambarkan keadaan sebenar 100%.. adakalanya dlm gambar tu nampak cantik tapi bila tgk dari 'wide angle' dia, mak aih tak lawo pun.. sama la jugak dgn istana ni.. bila tgk dlm gambo, mungkin ada kata tak lawo.. tapi kalu diberikan peluang tuk tgk dgn mata sendiri & dpt rasa material dia? mungkin kan ada pandangan kedua

lastly.. weh ostadz, buat apa nak design ikut european nyer style? kita kan ada budaya warisan sendirik.. marah niii.. ekekekee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Istana Negara Jalan Duta - Inside View

Post by mumuchi on Wed Dec 14, 2011 7:32 am

dipersilakan boss Razz

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Istana Negara Jalan Duta - Inside View

Post by yaminz on Wed Dec 14, 2011 7:51 am

marc_zman wrote:
yaminz wrote:
venez wrote:
yaminz wrote:
venez wrote:
yaminz wrote:
venez wrote:
yaminz wrote:Nape ttiba rasa rega pembinaan nei terlebih budget dgn hasil Istana nie... hmmmm

uih, jgn marah bos, aku ada share dlm pojek nih, he3... lawak jerk... actually kalau nak diikutkan tempoh pembinaan yang singkat menyebabkan kos pembinaan tinggi, lagipun kos menambah baik kawasan dan jalan perhubungan kesitu perlu diambil kira sama.. barang2 pembinaan dan peralatan yang digunakan untuk kelengkapan istana mmg xkan sama standard on the shelf bagi kita rakyat marhain...

xdala marah bos... sy expect more than that... At least design tu lebih mnarik nie cam kotak jea...

hu3, design tuh yang dipersetujui oleh Majlis Raja2...

Yeake... huhuhuhu... Maybe taste len2 kot...

hu3, design istana mmg petak2 kot...

Kalo design cam kat europe, mmg gempak... ekekekeke

mau tanya

ni secara purata kasar tau, dalam 30 tahun kita hidup kat dunia ni kan, dah berapa kali kerajaan m'sia bina Istana Negara? dan agak2 kan, berapa lama Istana Negara di Jalan Duta ni akan digunakan?

tang lawa tak lawa tu, komen wa.. gambar ni sebenarnya tak menggambarkan keadaan sebenar 100%.. adakalanya dlm gambar tu nampak cantik tapi bila tgk dari 'wide angle' dia, mak aih tak lawo pun.. sama la jugak dgn istana ni.. bila tgk dlm gambo, mungkin ada kata tak lawo.. tapi kalu diberikan peluang tuk tgk dgn mata sendiri & dpt rasa material dia? mungkin kan ada pandangan kedua

lastly.. weh ostadz, buat apa nak design ikut european nyer style? kita kan ada budaya warisan sendirik.. marah niii.. ekekekee

Nie contoh la marc, at least buat besau lg dr kediaman perdana menteri... ekekeke

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Istana Negara Jalan Duta - Inside View

Post by mumuchi on Wed Dec 14, 2011 7:56 am

marc_zman wrote:
yaminz wrote:
venez wrote:
yaminz wrote:
venez wrote:
yaminz wrote:
venez wrote:
yaminz wrote:Nape ttiba rasa rega pembinaan nei terlebih budget dgn hasil Istana nie... hmmmm

uih, jgn marah bos, aku ada share dlm pojek nih, he3... lawak jerk... actually kalau nak diikutkan tempoh pembinaan yang singkat menyebabkan kos pembinaan tinggi, lagipun kos menambah baik kawasan dan jalan perhubungan kesitu perlu diambil kira sama.. barang2 pembinaan dan peralatan yang digunakan untuk kelengkapan istana mmg xkan sama standard on the shelf bagi kita rakyat marhain...

xdala marah bos... sy expect more than that... At least design tu lebih mnarik nie cam kotak jea...

hu3, design tuh yang dipersetujui oleh Majlis Raja2...

Yeake... huhuhuhu... Maybe taste len2 kot...

hu3, design istana mmg petak2 kot...

Kalo design cam kat europe, mmg gempak... ekekekeke

mau tanya

ni secara purata kasar tau, dalam 30 tahun kita hidup kat dunia ni kan, dah berapa kali kerajaan m'sia bina Istana Negara? dan agak2 kan, berapa lama Istana Negara di Jalan Duta ni akan digunakan?

tang lawa tak lawa tu, komen wa.. gambar ni sebenarnya tak menggambarkan keadaan sebenar 100%.. adakalanya dlm gambar tu nampak cantik tapi bila tgk dari 'wide angle' dia, mak aih tak lawo pun.. sama la jugak dgn istana ni.. bila tgk dlm gambo, mungkin ada kata tak lawo.. tapi kalu diberikan peluang tuk tgk dgn mata sendiri & dpt rasa material dia? mungkin kan ada pandangan kedua

lastly.. weh ostadz, buat apa nak design ikut european nyer style? kita kan ada budaya warisan sendirik.. marah niii.. ekekekee

mana pernah bina sebelum ni...renovate adalah..istana negara ori kan asalnya bungalow towkay china..cuma diperbesarkan jadi Istana aja utk merdeka..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Istana Negara Jalan Duta - Inside View

Post by marc_zman on Wed Dec 14, 2011 8:02 am

mumuchi wrote:
marc_zman wrote:mau tanya

ni secara purata kasar tau, dalam 30 tahun kita hidup kat dunia ni kan, dah berapa kali kerajaan m'sia bina Istana Negara? dan agak2 kan, berapa lama Istana Negara di Jalan Duta ni akan digunakan?

tang lawa tak lawa tu, komen wa.. gambar ni sebenarnya tak menggambarkan keadaan sebenar 100%.. adakalanya dlm gambar tu nampak cantik tapi bila tgk dari 'wide angle' dia, mak aih tak lawo pun.. sama la jugak dgn istana ni.. bila tgk dlm gambo, mungkin ada kata tak lawo.. tapi kalu diberikan peluang tuk tgk dgn mata sendiri & dpt rasa material dia? mungkin kan ada pandangan kedua

lastly.. weh ostadz, buat apa nak design ikut european nyer style? kita kan ada budaya warisan sendirik.. marah niii.. ekekekee

mana pernah bina sebelum ni...renovate adalah..istana negara ori kan asalnya bungalow towkay china..cuma diperbesarkan jadi Istana aja utk merdeka..

tau takpe.. tu yg nak ditekan kan tu.. ekekeke

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Istana Negara Jalan Duta - Inside View

Post by Sponsored content Today at 3:46 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum