Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171899 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Jalan-Jalan Cari Makan

Page 4 of 11 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by powerw00t on Tue Jun 22, 2010 12:59 pm

marc_zman wrote:

ehem ehem... Very Happy rezeki hari ni... tghari tadi secara mengejut Kawan kena ikut ketua unit pi putrajaya.. ado kerja rasmi... dah mmg rezeki.. abis discussion jer dia pi belanja mee rebus hj wahid... rupanyer dia pun peminat mee rebus hj wahid ni.. alhamdulillah... baru jer dpt info pagi.. tgharinyer dapat merasa.. sedapppp... syukurrr... Razz

Betul2 langkah kiri kanan namanya, baru je cerita terus pekena, orang belanja pulak tu.

powerw00t
Major General
Major General

Posts : 7424
Join date : 18/04/2010

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by mumuchi on Tue Jun 22, 2010 4:29 pm

hehehe dah memang rezeki ko bro...amacam rasa ori tak..nanti ada kenduri kawen kat sana ahad ni, boleh singgah tapau Very Happy

mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by powerw00t on Tue Jun 22, 2010 4:33 pm

mumuchi wrote:hehehe dah memang rezeki ko bro...amacam rasa ori tak..nanti ada kenduri kawen kat sana ahad ni, boleh singgah tapau Very Happy

Mee macam ni kalo nak tapau kena separate kuah dgn bahan, sampai rumah panaskan balik kuah perggh!

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by marc_zman on Wed Jun 23, 2010 3:40 am

hehehe dah memang rezeki ko bro...amacam rasa ori tak..nanti ada kenduri kawen kat sana ahad ni, boleh singgah tapau Very Happy

tang rasa.. alhamdulillah... x mengecewakan... semestinya x sama 100% mcam air tangan tuan haji wahid sendiri.. tapi masih sedappp.. & macam biase.. kalau makan mmg x cukup 1 pinggan punyer... alhamdulillah... Razz

Mee macam ni kalo nak tapau kena separate kuah dgn bahan, sampai rumah panaskan balik kuah perggh!

betui... nak lagi elok, mee kuning tu jgn dicelur dulu.. takut nti dia kembang n keras...

marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by zulupapa on Wed Jun 23, 2010 7:40 am


mari la rasa "dessert kuini" ni ..... sedappp .... maklumlah sedang musim buah kuini di rumah pak long ni ....

zulupapa
Lt Colonel
Lt Colonel

Mymil
Posts : 1633
Reputation : 83
Join date : 21/04/2010
Age : 71

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by mumuchi on Wed Jun 23, 2010 7:46 am

ppergh kuini..ari tu tanam kat rumah orang rumah tumbang dek anai2..belum dapat hasil lagi..ada sebatang lagi tapi tak tertanam pulak..

memang lama tak rasa ni..pi kb insi bagi gak bebeapa biji..tapi tak leh bawak atas kapalterbang..NBC hazard hehehehe!

mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by zulupapa on Wed Jun 23, 2010 7:49 am

betul tu ..... bau nya mmg dahsyat ..... x boleh nak sorok .....

zulupapa
Lt Colonel
Lt Colonel

Mymil
Posts : 1633
Reputation : 83
Join date : 21/04/2010
Age : 71

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by powerw00t on Wed Jun 23, 2010 8:01 am

zulupapa wrote:
mari la rasa "dessert kuini" ni ..... sedappp .... maklumlah sedang musim buah kuini di rumah pak long ni ....

sedap tu sedapppp, tuhari ada buat dessert jugak masa kenduri, nangka+sago, santan dan sedikit kuah gula melaka sebagai tambahan kalo nak lebih kick. Served panas2 dan ada pilihan kalo nak letak kiub ais.

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by atreyudevil on Wed Jun 23, 2010 8:03 am

daun kuini bagus tuk ubat malaria!
kunyah je!

itu petua yg mudah!!

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by zulupapa on Wed Jun 23, 2010 8:12 am

kena komersialkan buah kuini ni sbg "dessert" kat hotel

zulupapa
Lt Colonel
Lt Colonel

Mymil
Posts : 1633
Reputation : 83
Join date : 21/04/2010
Age : 71

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by marc_zman on Wed Jun 23, 2010 8:17 am

zulupapa wrote:kena komersialkan buah kuini ni sbg "dessert" kat hotel

mmg sepatutya.. ni pun kira buah2 tempatan kan... cuma, takut terima nasib sama macam durian jer... kena ban di hotel seantero malaysia Shocked

marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by atreyudevil on Wed Jun 23, 2010 8:22 am

hahaha terigt waktu kat UK, bawak durian dari china town.
Durian Perak tuu..

Susah nak dapat, mmg best, isi tebal biji kaset.

skali tgh syok2 makan ada concern neighbour ketuk pintu sama bomba nak check kalau ada gas leaked daa

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by zulupapa on Wed Jun 23, 2010 8:25 am

atreyudevil wrote:hahaha terigt waktu kat UK, bawak durian dari china town.
Durian Perak tuu..

Susah nak dapat, mmg best, isi tebal biji kaset.

skali tgh syok2 makan ada concern neighbour ketuk pintu sama bomba nak check kalau ada gas leaked daa

haaa.....haaa......haaa......

zulupapa
Lt Colonel
Lt Colonel

Mymil
Posts : 1633
Reputation : 83
Join date : 21/04/2010
Age : 71

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by marc_zman on Wed Jun 23, 2010 8:52 am

atreyudevil wrote:hahaha terigt waktu kat UK, bawak durian dari china town.
Durian Perak tuu..
Susah nak dapat, mmg best, isi tebal biji kaset.
skali tgh syok2 makan ada concern neighbour ketuk pintu sama bomba nak check kalau ada gas leaked daa

huwahahahahaa... nasib bomba jer mai.. dibuatnyer team hazmat... adoiii.. ni sure aaa x keluo paper esok nyer.??? Razz

marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by powerw00t on Wed Jun 23, 2010 9:12 am

bak kata Anthony Bourdain pasal durian,

"... smells like shit, tasted like heaven"

Laughing

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by tenteng on Wed Jun 23, 2010 9:41 am

zulupapa wrote:
mari la rasa "dessert kuini" ni ..... sedappp .... maklumlah sedang musim buah kuini di rumah pak long ni ....

best2 kuini..teringat zaman kecik2 dulu...kita org main cop2 kuini yg sedang gayut kat atas pokok depan rmh chek(nenek)..pagi2 bangun tgk atas pokok kuini dulu...mana buah yg xdek kat pokok tu...maknanye yg jatuh tu buah dia la..heheh

tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by mumuchi on Wed Jun 23, 2010 9:46 am

zulupapa wrote:betul tu ..... bau nya mmg dahsyat ..... x boleh nak sorok .....

bau tak ada sangat fasal baru stengah masak jatuh pokok..dah bungkus baik punya sampai memang tak ada bau..kantoi kat x-ray mesin carry-on...ingat leh lepaih hihihihi!

mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Yip on Wed Jun 23, 2010 11:19 am

cite pasal pokok buah rasa sayu lak bila pikir balik tanah kat Kolopilah dah kene jual, no more cikus, no more dragon fruit, no more cempedak, no more sukun, no more rambutan gading, no more mangga epal, no more pokok rambai, no more pokok jering huhuhuhu no more pokok kuini huwaaaaaaaa

Yip
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 205
Reputation : 10
Join date : 26/04/2010
Age : 76
Location : Shah Alam-JB-Shah Alam

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by zulupapa on Wed Jun 23, 2010 11:26 am

mesti jual mahal tanah dusun tu ye ....

zulupapa
Lt Colonel
Lt Colonel

Mymil
Posts : 1633
Reputation : 83
Join date : 21/04/2010
Age : 71

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by zulupapa on Mon Jul 05, 2010 7:54 am

wah .... ahad lepas dlm rancangan JJCM TV3 ada dipaparkan retoran mee rebus utara & CT Zone .....


Last edited by zulupapa on Mon Jul 05, 2010 8:18 am; edited 1 time in total

zulupapa
Lt Colonel
Lt Colonel

Mymil
Posts : 1633
Reputation : 83
Join date : 21/04/2010
Age : 71

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by marc_zman on Mon Jul 05, 2010 8:03 am

tuan, smlm Kawan x sempat tgk JJCM... seharian kat gelanggang futsal.. restoran mee rebus ngan CT Zone ni kat mana tuan.?

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by zulupapa on Mon Jul 05, 2010 8:06 am

restoran mee rebus utara ni dekat dgn opis ven ... kg baru (belakang stesyen Petronas) manaka CT Zone di Wangsa Maju (konsep ala army)

zulupapa
Lt Colonel
Lt Colonel

Mymil
Posts : 1633
Reputation : 83
Join date : 21/04/2010
Age : 71

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by marc_zman on Mon Jul 05, 2010 8:11 am

terima kasih... makin bulat laaa perut Kawan ni nanti

p/s : tolong delete salah satu entry Kawan tu... Terdouble click button send rasanya tadi tu...

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by harleena on Mon Jul 05, 2010 12:39 pm

marc_zman wrote:tuan, smlm Kawan x sempat tgk JJCM... seharian kat gelanggang futsal.. restoran mee rebus ngan CT Zone ni kat mana tuan.?

Klik kat sini untuk info pasal ct zone: http://mymil.forums2u.com/hobbies-food-and-travel-f26/jalan-jalan-cari-makan-t92.htm

harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by marc_zman on Tue Jul 06, 2010 12:41 pm

aisey.. patut cam penah dengar nama CT Zone... rupanya dah penah baca daaa.. terimakasih kak 4 reminding...

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by powerw00t on Wed Jul 07, 2010 1:54 am

Marc Zaman, ko kaki pancing ke? bolehlah share2 gambar, tips dan bukak topik baru khas utk kaki pancing kalo ada Smile

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 11 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum