Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by malarkey Fri Oct 13, 2017 10:25 am

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171926 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Jalan-Jalan Cari Makan

Page 2 of 11 Previous  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by marc_zman on Thu Jun 17, 2010 11:50 am

mumuchi wrote: anyway yg pelik kalau aku pi johor..aku makan menda ni kat ayer itam aja depan kedai2 pasu tu...fasal kat jb tak tau mana nak cari yg sedap ekekekeke!

sori yer bro.. Kawan x ingt nama jalan tau nama gerai yg kat Kg Melayu, JB tu... yg pasti lokasi dia seberang Masjid Jamek Kg Melayu... Kawan ni tau pegi, beli, makan jer... insya Allah.. rasa dia x menghampakan... gerai tu kalau bulan Ramadhan tu, Q byk panjang wooo.. nasib baik diorg pakai sistem amik no... first come first serve... Twisted Evil

dekat medan selera Jalan Sungai Chat.. dekat ngan Jeti Jabatan Laut / Shahbandar Johor pun ado satu gerai gak... tapi.. bagi Kawan x leh challenge Kg Melayu punyer..

marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Posts : 16318
Join date : 08/06/2010

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by tenteng on Thu Jun 17, 2010 11:51 am

powerw00t wrote:
tenteng wrote:
powerw00t wrote:Kat hujung kampung aku, entah mana punya orang kaya tiba2 buat restoren berkonsep bawah pokok, iaitu pokok getah. Ada 2 bahagian, satu bawah pokok (open air) dan satu lagi berbumbung. Nama tempat makan tu, Warisan Ku menyediakan menu barat dan oriental.

Aku rasa konsep yg menarik. Kat tempat terbuka ada skrin besar tonton Astro. Kalo nak lagi privacy dalam jumlah yg ramai dia ada sediakan 2 rumah tradisional Melaka berhawa dingin yg bersambung serambi, dan satu tangga batu besarrrr punya antara kedua rumah tu.

kat mana ni power?

Tepi simpang antara Lubok Redan-Paya Mengkuang-Kuala Sg Baru. Kalo ko datang dari rumah ikut Paya Mengkuang.

simpang nak g jeram tu ke?
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by mumuchi on Thu Jun 17, 2010 11:55 am

marc_zman wrote:
mumuchi wrote: anyway yg pelik kalau aku pi johor..aku makan menda ni kat ayer itam aja depan kedai2 pasu tu...fasal kat jb tak tau mana nak cari yg sedap ekekekeke!

sori yer bro.. Kawan x ingt nama jalan tau nama gerai yg kat Kg Melayu, JB tu... yg pasti lokasi dia seberang Masjid Jamek Kg Melayu... Kawan ni tau pegi, beli, makan jer... insya Allah.. rasa dia x menghampakan... gerai tu kalau bulan Ramadhan tu, Q byk panjang wooo.. nasib baik diorg pakai sistem amik no... first come first serve... Twisted Evil

dekat medan selera Jalan Sungai Chat.. dekat ngan Jeti Jabatan Laut / Shahbandar Johor pun ado satu gerai gak... tapi.. bagi Kawan x leh challenge Kg Melayu punyer..

kg melayu ni majidee ka..wa ada IL kat pelangi tu tapi dia pun tak tau mana best.aku pun bukan mahir benar area jb ni Embarassed
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by mumuchi on Thu Jun 17, 2010 11:58 am

powerw00t wrote:
tenteng wrote:
powerw00t wrote:Kat hujung kampung aku, entah mana punya orang kaya tiba2 buat restoren berkonsep bawah pokok, iaitu pokok getah. Ada 2 bahagian, satu bawah pokok (open air) dan satu lagi berbumbung. Nama tempat makan tu, Warisan Ku menyediakan menu barat dan oriental.

Aku rasa konsep yg menarik. Kat tempat terbuka ada skrin besar tonton Astro. Kalo nak lagi privacy dalam jumlah yg ramai dia ada sediakan 2 rumah tradisional Melaka berhawa dingin yg bersambung serambi, dan satu tangga batu besarrrr punya antara kedua rumah tu.

kat mana ni power?

Tepi simpang antara Lubok Redan-Paya Mengkuang-Kuala Sg Baru. Kalo ko datang dari rumah ikut Paya Mengkuang.

ini mau celen bawah kelapa sawit (sawit corner) sg udang ke sama boss ni power?
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by tenteng on Thu Jun 17, 2010 12:02 pm

mumuchi wrote:
ini mau celen bawah kelapa sawit (sawit corner) sg udang ke sama boss ni power?

dulu masa mula2 bukak org cakap makanan kat situ sedap2...tp saya tak pernah ada kesempatan nak merasa sampai la lani...nak pg malam takut plak dah ler dekat ngan kubur tempat tu...tp org cakap makan kat situ x sesedap mana pun...apa pendapat muchi? ok tak makanan kat situ?
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by mumuchi on Thu Jun 17, 2010 12:04 pm

avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by marc_zman on Thu Jun 17, 2010 12:05 pm

Iyooo... Kg Melayu Majidee JB... senang jer nak carikkk.. kalau tahu Jalan Tebrau tu, insya-Allah bleh jumpa punyer...

nasik ambeng yg paling best sebenar nyer xder dijual dimana2... kene pi kenduri doa selamat, tahlil atau yasinan org jawa...

air kathira... kat JB ado satu 'brand' air kathira yg popular... hanya boleh didapati ketika bln ramadhan... kathira abu bakar ke aper.. x ingat nama dia...
avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by mumuchi on Thu Jun 17, 2010 12:06 pm

tenteng wrote:
mumuchi wrote:
ini mau celen bawah kelapa sawit (sawit corner) sg udang ke sama boss ni power?

dulu masa mula2 bukak org cakap makanan kat situ sedap2...tp saya tak pernah ada kesempatan nak merasa sampai la lani...nak pg malam takut plak dah ler dekat ngan kubur tempat tu...tp org cakap makan kat situ x sesedap mana pun...apa pendapat muchi? ok tak makanan kat situ?

biasa2 aja walaupun otak2 dia sedap gaklah..cuma konsep tu unik yg jadi tarikan sebenarnya..
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by mumuchi on Thu Jun 17, 2010 12:08 pm

marc_zman wrote:Iyooo... Kg Melayu Majidee JB... senang jer nak carikkk.. kalau tahu Jalan Tebrau tu, insya-Allah bleh jumpa punyer...

nasik ambeng yg paling best sebenar nyer xder dijual dimana2... kene pi kenduri doa selamat, tahlil atau yasinan org jawa...

air kathira... kat JB ado satu 'brand' air kathira yg popular... hanya boleh didapati ketika bln ramadhan... kathira abu bakar ke aper.. x ingat nama dia...

majidee wa selalu lalu waktu nak pi jb aja..tak apa lain kali wa reke jugak...

nasik ambeng bungkus mana boleh sama bro...

air kathira kalau yg betul ori aku ari tu berbuka konpem makan sikit...minum air tu pun dah puas..tu yg aku heran dan selalu cari kalau dah ujung2 posa fasal selera dah lari...
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by marc_zman on Thu Jun 17, 2010 12:17 pm

hmmm.. dah ado dua port makan bawah pokok... kalau di JB ado satu port pulak boleh makan atas pokok... pun x ingat nama dia.. Razz

dah dekat setahun setengah x dpt pekena nasi ambeng... uwaaaa.. syahduuu nyer... tu laaa.. tiap kali balik JB xder plak org kampung buat kenduri... Sad
avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by powerw00t on Thu Jun 17, 2010 12:37 pm

mumuchi wrote:pergh power...ada kerja kosong wooo situ..

http://www.jobstreet.com.my/jobs/2010/4/default/10/1018459.htm?fr=J

yup, ni le dia.... konsep baru... baru aja bukak. Cuma kurang startegik kat tengah2 kawasan kampung. Lainlah kat kawasan tumpuan kat tepi2 laut ke. Kalo lalu tokeh kinzir dari paya mengkuang bawak selori bahan dagangan mau hilang selera makan. Kalo ikut cara mmg dia macam nak lawan yg kat bawah sawit tu, cuma sawit tu lokasi dia lagi strategik sbb tepi jalan besar masjid tanah-sg udang-bandar melaka. Aku pun selalu dengar sawit tu takdelah sesedap mana.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by marc_zman on Fri Jun 18, 2010 3:17 am

bro Power n tenteng...

Kawan dah sampai sekali kat port bawah sawit tu... family Kawan oder set nasik putih ngan asam pedas.. nak kata power sgt tu x laaa... boleh2 jer... cuma satu jer plus point dia... beli cendol bayar sekali pastu bleh topup berkali-kali.. freeeee...

aper yg kurang plak.. nasik n lauk dia kuranggggg byk... huwahahahaha...
avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by tenteng on Fri Jun 18, 2010 3:49 am

marc_zman wrote:bro Power n tenteng...

Kawan dah sampai sekali kat port bawah sawit tu... family Kawan oder set nasik putih ngan asam pedas.. nak kata power sgt tu x laaa... boleh2 jer... cuma satu jer plus point dia... beli cendol bayar sekali pastu bleh topup berkali-kali.. freeeee...

aper yg kurang plak.. nasik n lauk dia kuranggggg byk... huwahahahaha...

tambah skit...harap pinggan jek beso kuali....tu org ler yg cakap...
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by marc_zman on Fri Jun 18, 2010 4:14 am

[quote="tenteng"]
marc_zman wrote:[color=olive]
tambah skit...harap pinggan jek beso kuali....tu org ler yg cakap...

laaaaa... tu pinggan ke.? ingatkan makan dlm dulang tau talam... Shocked .. hehehik...
avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by tenteng on Fri Jun 18, 2010 4:40 am

[quote="marc_zman"]
tenteng wrote:
marc_zman wrote:[color=olive]
tambah skit...harap pinggan jek beso kuali....tu org ler yg cakap...

laaaaa... tu pinggan ke.? ingatkan makan dlm dulang tau talam... Shocked .. hehehik...

ek? dia bagi makan dalam talam ker?
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by marc_zman on Fri Jun 18, 2010 4:55 am

tenteng wrote:
marc_zman wrote:
tenteng wrote: tambah skit...harap pinggan jek beso kuali....tu org ler yg cakap...
laaaaa... tu pinggan ke.? ingatkan makan dlm dulang tau talam... Shocked .. hehehik...

ek? dia bagi makan dalam talam ker?


huwahahahahaaa.. idak ler bagi dlm talam... tapi aper yg org kata pinggan dia beso macam kuali tu mmg betul laaa...
masa diorg serve tu Kawan mmd ado cakap kat budak tu.. ni pinggan ke talam... heheheheee... senyum kelat jer budak tu... Razz
avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by mumuchi on Mon Jun 21, 2010 4:35 pm

marc..aku baru balik makan dari dzul satay kat jalan peel tepi carefour cheras..aku biasa tapau aja satay situ tapi fasal ari ni aku satu family pick-up orang rumah dari opis..try makan kat situ lak..nasi lemak dia , kotiau penang dia yg aku titip dari deme memang sedap..tapi yg penting utk ko mee rebus dia pergh..aku mula2 tak nak makan mee tapi tgk ada brader tu makan teringin la pulak..mee rebus dia aku panggey mee jawa fasal kuah keledek campur kacang, siap kentang rebus dan yg penting ada daging tetel rebus..sori tak ambik gambar fasal terus makan aja..

so at least aku dah jumpa mee jawa yg best kat jalan peel ni..ko boleh google kalau nak tau lebih lanjut bro!
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by powerw00t on Mon Jun 21, 2010 5:22 pm

Mee jawa dan mee rebus mmg ada persamaan, cuma rasa mee jawa agak manis berbanding mee rebus yg hanya rasa lemak2 manis. Bagi setengah orang mungkin langsung tak dapat membezakan mee rebus vs mee jawa... sama aja katanya.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by mumuchi on Mon Jun 21, 2010 5:39 pm

dan kalau aku kata mee udang sg dua penang macam mee rebus emak aku cuma banyak udang, ada yang tak caya karang...
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by powerw00t on Mon Jun 21, 2010 5:50 pm

udang? tak merasa nak makan banyak2 udang ni semenjak pak mertua dah meninggal... kalo tak siang malam pagi petang makan udang aja.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by mumuchi on Mon Jun 21, 2010 5:58 pm

hehehehe..ari tu pi linggi cari udang galah kat pengkalan kempas...rupa2 kena order baru boleh dapat...45ringgit sekilo ok la fasal deme cakap dalam 3 atau 4 ekor sekilo...ada buluh la tu..next round duk kampung overnite..eden order 2 kilo nanti..
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by powerw00t on Mon Jun 21, 2010 6:02 pm

mumuchi wrote:hehehehe..ari tu pi linggi cari udang galah kat pengkalan kempas...rupa2 kena order baru boleh dapat...45ringgit sekilo ok la fasal deme cakap dalam 3 atau 4 ekor sekilo...ada buluh la tu..next round duk kampung overnite..eden order 2 kilo nanti..

fuh, udang galah kalo kita bakar, mak aihhhhh dia punya bau menusuk selera hingga ke tulang sumsum. Kampung aku tak berapa jauh kat tepi Sg Muar, bila musim udang galah mmg ramai ponteng sekolah sbb sepanjang malam duk menangkap udang. Aku kononnya nak ikut pi samalah, tapi tengok dia punya sampan lagi 2 inci air nak masuk.... wooo tak mau aku dahle sg tu ada buaya!
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by mumuchi on Mon Jun 21, 2010 6:07 pm

hehehehehe..aku dengan mancing memang tak serasi..tu fasal main order aja nanti...weh orang cakap boya dan udang tak leh dipisahkan..fasal udang jadi dentist boya tu..tu kalau dikenang boleh tak jadi nak makan udang galah sungei weh..
avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by standupper on Tue Jun 22, 2010 3:12 am

mumuchi wrote:hehehehe..ari tu pi linggi cari udang galah kat pengkalan kempas...rupa2 kena order baru boleh dapat...45ringgit sekilo ok la fasal deme cakap dalam 3 atau 4 ekor sekilo...ada buluh la tu..next round duk kampung overnite..eden order 2 kilo nanti..

Udang Galah paling murah kat KK, Sabah.. kalau ikutkan semua Udang murah belaka kat Sabah he he.. aku tiap kali pegi KK memang packing siap2 ler.. Harga paling Mahal RM25/kg.. tuh tak tawar menawar lagi.. Harga town tuh, kalau harga kampung lagi meriah! What a Face ... Tapi kalau kat Sarawak harga Sepit Biru dah macam harga kat Semenanjung.
avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by marc_zman on Tue Jun 22, 2010 4:10 am

mumuchi wrote:marc..aku baru balik makan dari dzul satay kat jalan peel tepi carefour cheras.. tapi yg penting utk ko mee rebus dia pergh... mee rebus dia aku panggey mee jawa fasal kuah keledek campur kacang, siap kentang rebus dan yg penting ada daging tetel rebus..sori tak ambik gambar fasal terus makan aja..

bro muchi.. makacih bebanyak... insya Allah.. ada kesempatan Kawan akan singgah try test sepinggan dua... tetel rebus... heheheheee... kalu dia letak lidah lembu lagi power tauuu...

baca komen bro power teringat lak 1st time duduk shah alam dulu... tergezut gak bila rasa mee jawa yg classmate beli... rasa dia nak sama ngan mee rebus tapi nama dia lain.. lagi tergezut bila makan mee rebus kat kedai mamak sek 6 s.alam... dah x rasa mcam mee rebus.. kompiusss... Question
avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by marc_zman on Tue Jun 22, 2010 4:18 am

mumuchi wrote:dan kalau aku kata mee udang sg dua penang macam mee rebus emak aku cuma banyak udang, ada yang tak caya karang...

mee udang sg dua penang masih x berkesempatan nak try test... tapi kalu mee udang kuala sepetang dah pernah try test... ok2 laaa... nti Kawan carik balik gambo2 dia tuk post dlm thread ni...
avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Jalan-Jalan Cari Makan

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 11 Previous  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum