Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171925 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Cerita Seram Chelicera

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

31102011

Post 

Cerita Seram Chelicera




Habis 20 page saya baca.

Selama saya duduk dengan mak ayah, dah 11 rumah kami duduk - setiap rumah ada kisah paranormal - dan kami pindah pun sebab ada rumah yang terlalu angker sampai tak tahan terpaksa angkat kaki...

Dalam keluarga, mak dan sayalah yang paling sensitif. Sampai sekarang, mak tak boleh tidur baring - dah dekat 10 tahun dah - sebab nanti akan diganggu.

11 rumah punya kisah memang banyaklah, tak habis kot nak cerita kat sini. Kami tak ada yang bertenggek ke, yang tindih ke... Kami jenis yang kena gegar katil, kena tarik bantal, kena gigit, kena cakar, kena cuit, kena panggil dan macam-macam lagi... Ni tadi lepas Subuh masa tengah layan baca 20 page ni, ada yang bersiul kat belakang saya - cuak jugak, bangun sat jalan-jalan baca Qul, ambil semangat balik...

Rumah yang duduk sekarang pun ada kisah. Dalam 5 hari ni, setiap kali saya solat Subuh, mak mesti menjerit dalam tidur. Terpaksa batalkan solat, kejut mak dulu. Bila solat je balik, mak jerit lagi. Sampai 3-4 kali ulang solat baru boleh habis sempurna - tapi doa tak sempat sebab mak dah mula jerit lagi. Bila habis solat, tak nak jerit pulak...

Itu mukadimah ceritalah. Nanti saya sambung.

P/S: Siapa nak layan lagi, sila pilih nak dengar kisah rumah nombor berapa... kehkehkeh....

chelicera wrote:Kita bagi sinopsis lah ya untuk setiap rumah... Smile

RUMAH
1 - Ada toyol. Dia tak mencuri, tapi sebab dia kecik, macam budak jadi
kami panggil toyol. Lembaga macam orang ada, tapi dia duk luar rumah -
tak ganggu - tapi dah bukan orang, siapa tak takut kan...

RUMAH 2 - Tuan rumah sebelum kami (bukan muslim) meninggal dalam rumah itu. Kelibatnya sangat classsss...

RUMAH 3 - Adalah yang lalu lalang. Saya tak kisah sangat, tapi mak sangat kisah sebab mak yang selalu diganggu.

RUMAH 4 - Ada satu family Alien (nama timangan diberi oleh mak).

RUMAH 5 - Tak berapa ingat pulak yang mana menghuni kat mana, banyak sangat. Nanti saya ingat, saya edit semula.

RUMAH
6 - Ni lah permulaannya mak tak boleh tidur baring. Adalah yang nak
gigit, nak cakar, dsb. Seingat saya, saya hanya nampak yang 'baik' kat
sini.

RUMAH 7 - Ni pun tak berapa ingat, saya tinggal luar masa ni. Nanti saya ingat, saya edit.

RUMAH 8 - Masa ini saya tinggal luar lagi. Saya dipanggil balik sebab ayah diserang.

RUMAH
9 - Ayah kena serang lagi. Saya ada dengar mengilai. Dalam bilik saya,
ada ditanam sesuatu. Ini sinopsis ya - jadi tak boleh cerita apa yang
ditanam. Suspense sikit Razz

RUMAH 10 - Ini memang gila. Mak dah bukan mak dah. Sampai saya pakai rantai pendant ALLAH lah punya takut...

RUMAH
11 - Rumah sekarang. The latest gangguan is the solat Subuh. The second
latest, TV duk padam, buka, padam, buka. Seriously I thought TV nak
rosak - tapi tadi bila baca cerita MMW dengan TVnya (page 6) - I guess
maybe I should give a second thought about it.


Sekian. Untuk cerita sepenuhnya, sila undi RUMAH01, RUMAH02 dan seterusnya, hehe.

chelicera
Private
Private

Posts : 47
Join date : 28/10/2011

Back to top Go down

Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

Cerita Seram Chelicera :: Comments

avatar

Post on Fri Nov 04, 2011 11:13 am by venez

nak dijadikan cerita masa menginap kat rompin baru2 nih, tgh rancak2 bersembang sambil layan bbq, member aku bukak citer, dia dh xleh tido 2-3 malam kat bilik resort tuh, asyik kena tindih sampai x lena tido... aku terus potong citer dia, seram seyyyy, ha3

Back to top Go down

Post on Fri Nov 04, 2011 11:20 am by anya8797

venez wrote:nak dijadikan cerita masa menginap kat rompin baru2 nih, tgh rancak2 bersembang sambil layan bbq, member aku bukak citer, dia dh xleh tido 2-3 malam kat bilik resort tuh, asyik kena tindih sampai x lena tido... aku terus potong citer dia, seram seyyyy, ha3

kawan ven tu lelaki ke..pompuan... slalu kena tindih nih pompuan kan tapi memang ada setengah bilik hotel memang berhantu... yang anya tau masa kena kursus ada satu hotel kat klang....yang tuh kalau lampu air kat bilik air terpasang sendiri... jangan peliklah...

Back to top Go down

avatar

Post on Fri Nov 04, 2011 11:30 am by venez

anya8797 wrote:
venez wrote:nak dijadikan cerita masa menginap kat rompin baru2 nih, tgh rancak2 bersembang sambil layan bbq, member aku bukak citer, dia dh xleh tido 2-3 malam kat bilik resort tuh, asyik kena tindih sampai x lena tido... aku terus potong citer dia, seram seyyyy, ha3

kawan ven tu lelaki ke..pompuan... slalu kena tindih nih pompuan kan tapi memang ada setengah bilik hotel memang berhantu... yang anya tau masa kena kursus ada satu hotel kat klang....yang tuh kalau lampu air kat bilik air terpasang sendiri... jangan peliklah...

lelaki, hu3...

Back to top Go down

avatar

Post on Fri Nov 04, 2011 5:05 pm by chelicera

Anya cerita pasal hotel ni, saya teringat kisah masa duduk kat hotel di Jalan Ipoh tahun 2008.

Waktu pagi, semasa room-mate saya nak keluar pergi kerja, saya bangun untuk kunci pintu. Kemudian saya sambung tidur balik.

Tak lama lepas tu, saya tersedar sebab dengar bunyi bising kat pintu, macam bergegar sedikit. Saya terlalu mengantuk jadi saya tak bangun check. Dah kebiasaan di hotel-hotel lain, pagi-pagi ni orang datang selit suratkhabar bawah pintu.

Saya sambung tidur. Dah kebiasaan juga saya suka tutup sisi muka waktu tidur - tidak kisah dengan bantal, selimut, jaket, etc.

Tak lama lepas tu saya dengar macam ada orang masuk bilik saya. Saya sedar tapi tak alih bantal dari muka. Terlalu letih dan mengantuk. Bunyi macam orang bersihkan bilik. Mungkin house keeper tak perasan saya dalam selimut kot, mungkin dia ingat bilik saya tak ada orang, jadi dia kemaskan bilik.

Saya tak bergerak dan cuba untuk tidur semula. Dengar segala aktiviti yang berlaku - bunyi cawan dan piring diganti baru, tuala diganti baru, almari dibuka tutup, katil pun berhinggut macam dia betulkan selimut dan sebagainya. Tak lama selepas itu, saya lena semula.

Waktu tengahari, bilik ditekan loceng. Saya pun bangun buka lock sebab room-mate balik. Saya tengok tak ada suratkhabar di pintu. Saya tanya room-mate, dia cakap memang tak ada.

Kemudian saya perhati bilik - tidak berkemas langsung. Sebagaimana saya tengok bilik masa saya pergi kunci pintu selepas room-mate keluar, sebagaimana itulah juga masa dia balik. Apa pun tidak berusik. Jadi siapa yang masuk tadi? Apa yang dia buat?

Tak ada barang hilang atau diubah. Kemudian baru saya sedar, macam mana house keeper nak masuk sebab saya dah double lock pintu.

Sekian kisah Hotel Jalan Ipoh.

Back to top Go down

Post on Fri Nov 04, 2011 5:32 pm by anya8797

chelicera wrote:Anya cerita pasal hotel ni, saya teringat kisah masa duduk kat hotel di Jalan Ipoh tahun 2008.

Waktu pagi, semasa room-mate saya nak keluar pergi kerja, saya bangun untuk kunci pintu. Kemudian saya sambung tidur balik.

Tak lama lepas tu, saya tersedar sebab dengar bunyi bising kat pintu, macam bergegar sedikit. Saya terlalu mengantuk jadi saya tak bangun check. Dah kebiasaan di hotel-hotel lain, pagi-pagi ni orang datang selit suratkhabar bawah pintu.

Saya sambung tidur. Dah kebiasaan juga saya suka tutup sisi muka waktu tidur - tidak kisah dengan bantal, selimut, jaket, etc.

Tak lama lepas tu saya dengar macam ada orang masuk bilik saya. Saya sedar tapi tak alih bantal dari muka. Terlalu letih dan mengantuk. Bunyi macam orang bersihkan bilik. Mungkin house keeper tak perasan saya dalam selimut kot, mungkin dia ingat bilik saya tak ada orang, jadi dia kemaskan bilik.

Saya tak bergerak dan cuba untuk tidur semula. Dengar segala aktiviti yang berlaku - bunyi cawan dan piring diganti baru, tuala diganti baru, almari dibuka tutup, katil pun berhinggut macam dia betulkan selimut dan sebagainya. Tak lama selepas itu, saya lena semula.

Waktu tengahari, bilik ditekan loceng. Saya pun bangun buka lock sebab room-mate balik. Saya tengok tak ada suratkhabar di pintu. Saya tanya room-mate, dia cakap memang tak ada.

Kemudian saya perhati bilik - tidak berkemas langsung. Sebagaimana saya tengok bilik masa saya pergi kunci pintu selepas room-mate keluar, sebagaimana itulah juga masa dia balik. Apa pun tidak berusik. Jadi siapa yang masuk tadi? Apa yang dia buat?

Tak ada barang hilang atau diubah. Kemudian baru saya sedar, macam mana house keeper nak masuk sebab saya dah double lock pintu.

Sekian kisah Hotel Jalan Ipoh.

woaa...angker jugak ye....
anya kat hotel kat klang tuh untuk salah satu program LDP kitaorg....masa tuh tingkat bawah semua dah penuh... jadinya management letak anya kat tingkat atas.... sib bek tingkat tuh ada TUDM officers tengah buat something2.... jadinya slalu ada orang dan taklah takut sangat... tapi kawan2 anya tuh... cerita macam2.... ada bunyi dinding kena cakarlah.... ada pompuan duduk tepi katil lah...ada cerita pompuan simpanan cina mati terjun bangunan kat situ rupa2nya...

Back to top Go down

avatar

Post on Fri Nov 04, 2011 6:07 pm by atreyudevil

Jalan ipoh?

Dynasty ka?

Back to top Go down

avatar

Post on Fri Nov 04, 2011 6:10 pm by chelicera

Yep, Dynasty. Smile

Back to top Go down

Post on Fri Nov 04, 2011 6:15 pm by anya8797

atreyudevil wrote:Jalan ipoh?

Dynasty ka?

jadi kesimpulannya... hati hati bila ke hotel dynasty....come to think of it... macam pernah dengar jer ke angker an hotel nih dari cikgu yang pergi tanda kertas....

Back to top Go down

avatar

Post on Fri Nov 04, 2011 6:44 pm by chelicera

Hahahahaha... banyak kali dah duduk situ, tapi rasanya gangguan macam ni baru sekali saja kena kat Dynasty.

Ada lagi satu hotel di Jalan Bukit Bintang. Hotel ini kecil saja, mungkin less than 100 rooms. Masa tu tahun 2002 adik baru masuk kerja di situ dan befriends dengan one of the hotel guests which soon became my friend. Kita namakan kawan baru itu sebagai RN.

RN ada bercerita kepada saya selalu ada orang tekan loceng bilik dia, tapi bila dia buka pintu - tak ada orang langsung dengan tingkat itu.

Kadang-kadang dengar orang berlari-lari ulang-alik sampai jadi mengganggu, RN buka pintu dan lihat tiada sesiapa. Dia cuma fikir ada yang playing pranks.

Hotel ini tidak sediakan water heater atau kettle, jadi house keeper akan datang secara berkala untuk top up air panas.

Ada satu masa RN terdengar troli bergerak di hallway - jadi dia pun bersiap sedia untuk minta air panas. Bila dia dengar troli semakin dekat dengan biliknya, dia pun buka pintu dengan termos di tangan dan lihat - hallway kosong, tiada orang atau troli.

Kisah ini tidak diceritakan kepada adik saya.

Adik saya pula pada suatu lewat malam masuk lif untuk turun ke lobi selepas menghantar beg tetamu ke bilik. Dalam lif ada perempuan yang berdiri dekat dengan pintu lif, jadi adik masuk dan berdiri di belakang perempuan tersebut sambil menyapanya, "g'evening". Tetapi perempuan itu tidak jawab apa-apa.

Bila pintu terbuka perempuan itu tidak keluar dulu, jadi adik keluar dulu diikuti oleh perempuan itu.

Adik ke lobi dan bersembang dengan staf-staf hotel apabila buat pertama kalinya diberitahu hotel itu selalu orang nampak kelibat (atau boleh dipanggil hantu - saya jarang guna perkataan "hantu") perempuan cina berambut panjang - yang sudah diperiksa dan dipercayai bukan tetamu hotel tersebut.

Apabila dengar cerita itu, adik baru teringat perempuan dalam lif tersebut. Berambut panjang, tidak nampak mukanya dan berpakaian tradisional cina lama. Jadi adik cakap tadi perempuan tu keluar lif dengannya. Staf-staf yang lain pun terpinga-pinga sebab mereka cakap hanya nampak adik keluar lif seorang diri.

Adik berhenti kerja less than a week after that.

Sekian kisah Hotel Jalan Bukit Bintang.

Back to top Go down

avatar

Post on Fri Nov 04, 2011 10:50 pm by koirazie2

agora hotel kee..?

Back to top Go down

avatar

Post on Fri Nov 04, 2011 11:30 pm by chelicera

Bukan Agora Hotel.

Hotel ni dah bertukar wajah sekarang. Entertainment lounge dia (dulu ada pool table, etc) dah jadi tempat mengurut. Depan hotel ini sekarang meriah pulak dengan tukang-tukang urut memujuk orang yang lalu-lalang masuk mengurut. Jadi tak adalah seram sangat dah tengok hotel tu dari luar sekarang...

Kalau tak silap nama hotel ni, Malaysia Hotel.

Back to top Go down

avatar

Post on Sat Nov 05, 2011 1:17 am by koirazie2

owh..ingt agora tdi..dlu ader gak cek in ctu..smbg citer..dh subuh ni x seram ngat

Back to top Go down

avatar

Post on Sat Nov 05, 2011 8:09 pm by chelicera

Ok untuk memenuhi permintaan anya, inilah kisah rumah nombor dua.

RUMAH 02

Masa ini saya kecil lagi, baru darjah 3 rasanya. Rumah 02 ini kami baru masuk pindah. Saya tak pernah nampak apa-apa, tapi adik yang baru 6 tahun ada nampak.

Yang saya masih ingat, masa balik sekolah, mak buka pintu dan suruh saya cepat-cepat pergi dapur. Kami semua duduk di dapur, sambil mak sibuk memasak. Cara mak tak bagi kami pergi ruang tamu atau bahagian-bahagian lain di rumah macam mak takutkan sesuatu tapi mak tak beritahu kami apa-apa.

Mak selalu diganggu, terutamanya kalau mak tidur di ruang tamu. Selalunya gangguan dalam bentuk mimpi yang menyebabkan mak tak boleh bangun.

Pernah suatu malam, adik menunjuk-nunjuk di tangga, katanya ada seorang lelaki sedang bermain gitar.

Ada satu masa juga semasa mak kemaskan bilik, tiba-tiba mak suruh saya dan adik jenguk bilik air untuk tengok ada sesiapa tak dalam tu. Mestilah kami tak mahu, tapi kami jenguk jugalah. Sudah tentulah tak ada orang. Mak cakap nampak kelibat masuk bilik air.

Pelbagai kelibat dan lembaga lelaki yang mak nampak, di luar rumah, di bilik tidur dan sebagainya. Jadi suatu hari mak beritahu kepada tuan rumah. Masa itu tidak sampai sebulan kami tinggal di situ.

Tuan rumah agak terkejut kerana description of the silhouette menyerupai suaminya yang baru saja meninggal di rumah itu, dan telah diletakkan di ruang tamu untuk upacara keagamaan mereka sebelum dibakar. Dan memang benar, suaminya suka bermain gitar.

Tuan rumah juga sedikit gembira kerana roh suaminya balik ke rumah namun agak sedih kerana beliau tidak ada di sana apabila suaminya datang "melawat". Beliau memberitahu, sejurus selepas suaminya meninggal, dia terus membuat keputusan untuk menyewakan rumah tersebut dan kembali tinggal bersama ibunya. Dan kamilah penyewa pertama.

Jadi tuan rumah pun berjanji untuk jalankan upacara keagamaan mereka agar roh suaminya tenang.

Namun beberapa bulan selepas itu, kami berpindah ke RUMAH 03 kerana mak masih menerima gangguan dan hidup dalam ketakutan walaupun pada waktu siang.

Sekian kisah RUMAH 02.

Back to top Go down

Post on Mon Nov 07, 2011 12:22 pm by anya8797

chelicera wrote:Ok untuk memenuhi permintaan anya, inilah kisah rumah nombor dua.

RUMAH 02

Masa ini saya kecil lagi, baru darjah 3 rasanya. Rumah 02 ini kami baru masuk pindah. Saya tak pernah nampak apa-apa, tapi adik yang baru 6 tahun ada nampak.

Yang saya masih ingat, masa balik sekolah, mak buka pintu dan suruh saya cepat-cepat pergi dapur. Kami semua duduk di dapur, sambil mak sibuk memasak. Cara mak tak bagi kami pergi ruang tamu atau bahagian-bahagian lain di rumah macam mak takutkan sesuatu tapi mak tak beritahu kami apa-apa.

Mak selalu diganggu, terutamanya kalau mak tidur di ruang tamu. Selalunya gangguan dalam bentuk mimpi yang menyebabkan mak tak boleh bangun.

Pernah suatu malam, adik menunjuk-nunjuk di tangga, katanya ada seorang lelaki sedang bermain gitar.

Ada satu masa juga semasa mak kemaskan bilik, tiba-tiba mak suruh saya dan adik jenguk bilik air untuk tengok ada sesiapa tak dalam tu. Mestilah kami tak mahu, tapi kami jenguk jugalah. Sudah tentulah tak ada orang. Mak cakap nampak kelibat masuk bilik air.

Pelbagai kelibat dan lembaga lelaki yang mak nampak, di luar rumah, di bilik tidur dan sebagainya. Jadi suatu hari mak beritahu kepada tuan rumah. Masa itu tidak sampai sebulan kami tinggal di situ.

Tuan rumah agak terkejut kerana description of the silhouette menyerupai suaminya yang baru saja meninggal di rumah itu, dan telah diletakkan di ruang tamu untuk upacara keagamaan mereka sebelum dibakar. Dan memang benar, suaminya suka bermain gitar.

Tuan rumah juga sedikit gembira kerana roh suaminya balik ke rumah namun agak sedih kerana beliau tidak ada di sana apabila suaminya datang "melawat". Beliau memberitahu, sejurus selepas suaminya meninggal, dia terus membuat keputusan untuk menyewakan rumah tersebut dan kembali tinggal bersama ibunya. Dan kamilah penyewa pertama.

Jadi tuan rumah pun berjanji untuk jalankan upacara keagamaan mereka agar roh suaminya tenang.

Namun beberapa bulan selepas itu, kami berpindah ke RUMAH 03 kerana mak masih menerima gangguan dan hidup dalam ketakutan walaupun pada waktu siang.

Sekian kisah RUMAH 02.

kalau macam nih chelicera... memang takkan ada orang yang berani nak duduk... apa lagi bila kena tinggal sorang macam mak chelicera bila suami pergi kerja dan anak2 ke sekolah...the idea of a stranger of a man dalam rumah dah cukup menakutkan... lagilah pulak kalau stranger tuh hantu...

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Nov 07, 2011 5:38 pm by el-toro

anya jangan dengar cerita yg seram2 nanti tak boleh tido terbawa mimpi pulak Laughing

Back to top Go down

Post on Mon Nov 07, 2011 5:59 pm by anya8797

el-toro wrote:anya jangan dengar cerita yg seram2 nanti tak boleh tido terbawa mimpi pulak Laughing

secara jujurnya.... anya slalu tak boleh tido terbawa mimpi ke avatar bang toro....

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Nov 07, 2011 6:25 pm by el-toro

anya8797 wrote:
el-toro wrote:anya jangan dengar cerita yg seram2 nanti tak boleh tido terbawa mimpi pulak Laughing

secara jujurnya.... anya slalu tak boleh tido terbawa mimpi ke avatar bang toro....

abis semua kalo pakai avvy mesti pompuan yg cantek2 jadi sekali2 pakai yg horror face lah Laughing

Back to top Go down

Post on Mon Nov 07, 2011 6:44 pm by anya8797

el-toro wrote:
anya8797 wrote:
el-toro wrote:anya jangan dengar cerita yg seram2 nanti tak boleh tido terbawa mimpi pulak Laughing

secara jujurnya.... anya slalu tak boleh tido terbawa mimpi ke avatar bang toro....

abis semua kalo pakai avvy mesti pompuan yg cantek2 jadi sekali2 pakai yg horror face lah Laughing

betul juga ye....lain dari yang lain.... tapi ini bukan hanya gambar pompuan tak cantik bang toro... tak salah anya hantu nih dalam cerita the exorcist kan....

Back to top Go down

avatar

Post on Thu Nov 17, 2011 6:20 pm by el-toro

anya8797 wrote:
el-toro wrote:
anya8797 wrote:
el-toro wrote:anya jangan dengar cerita yg seram2 nanti tak boleh tido terbawa mimpi pulak Laughing

secara jujurnya.... anya slalu tak boleh tido terbawa mimpi ke avatar bang toro....

abis semua kalo pakai avvy mesti pompuan yg cantek2 jadi sekali2 pakai yg horror face lah Laughing

betul juga ye....lain dari yang lain.... tapi ini bukan hanya gambar pompuan tak cantik bang toro... tak salah anya hantu nih dalam cerita the exorcist kan....

yup betul adalagi tu freddy krueger

Back to top Go down

Post on Thu Nov 17, 2011 6:28 pm by anya8797

el-toro wrote:
anya8797 wrote:
el-toro wrote:
anya8797 wrote:
el-toro wrote:anya jangan dengar cerita yg seram2 nanti tak boleh tido terbawa mimpi pulak Laughing

secara jujurnya.... anya slalu tak boleh tido terbawa mimpi ke avatar bang toro....

abis semua kalo pakai avvy mesti pompuan yg cantek2 jadi sekali2 pakai yg horror face lah Laughing

betul juga ye....lain dari yang lain.... tapi ini bukan hanya gambar pompuan tak cantik bang toro... tak salah anya hantu nih dalam cerita the exorcist kan....

yup betul adalagi tu freddy krueger

indonesia slalu buat cerita hantu bang toro...anya slalu layan jugak walaupon slalu seksi tak semena2 dan secara tetiba....cerita malam jumaat kliwon tuh.... hantu dia berada di mana2 sajer.... cerita tuh about agroup of teenagers termasuk dalam hospital tinggal yang disumpah oleh seorang bomoh pompuan yang jahat...lepas tuh ada cite suster ngesot... anya langsung tak paham mengapa nurse perlu seksi2 dalam keadaan ketakutan yang amat sangat...

Back to top Go down

avatar

Post on Thu Nov 17, 2011 6:32 pm by bijan

anya8797 wrote:
el-toro wrote:
anya8797 wrote:
el-toro wrote:
anya8797 wrote:
el-toro wrote:anya jangan dengar cerita yg seram2 nanti tak boleh tido terbawa mimpi pulak Laughing

secara jujurnya.... anya slalu tak boleh tido terbawa mimpi ke avatar bang toro....

abis semua kalo pakai avvy mesti pompuan yg cantek2 jadi sekali2 pakai yg horror face lah Laughing

betul juga ye....lain dari yang lain.... tapi ini bukan hanya gambar pompuan tak cantik bang toro... tak salah anya hantu nih dalam cerita the exorcist kan....

yup betul adalagi tu freddy krueger

indonesia slalu buat cerita hantu bang toro...anya slalu layan jugak walaupon slalu seksi tak semena2 dan secara tetiba....cerita malam jumaat kliwon tuh.... hantu dia berada di mana2 sajer.... cerita tuh about agroup of teenagers termasuk dalam hospital tinggal yang disumpah oleh seorang bomoh pompuan yang jahat...lepas tuh ada cite suster ngesot... anya langsung tak paham mengapa nurse perlu seksi2 dalam keadaan ketakutan yang amat sangat...

mungkin nak beritahu ... nurse tu bukan la baik sangat

Back to top Go down

avatar

Post on Thu Nov 17, 2011 6:36 pm by el-toro

anya8797 wrote:
el-toro wrote:
anya8797 wrote:
el-toro wrote:
anya8797 wrote:
el-toro wrote:anya jangan dengar cerita yg seram2 nanti tak boleh tido terbawa mimpi pulak Laughing

secara jujurnya.... anya slalu tak boleh tido terbawa mimpi ke avatar bang toro....

abis semua kalo pakai avvy mesti pompuan yg cantek2 jadi sekali2 pakai yg horror face lah Laughing

betul juga ye....lain dari yang lain.... tapi ini bukan hanya gambar pompuan tak cantik bang toro... tak salah anya hantu nih dalam cerita the exorcist kan....

yup betul adalagi tu freddy krueger

indonesia slalu buat cerita hantu bang toro...anya slalu layan jugak walaupon slalu seksi tak semena2 dan secara tetiba....cerita malam jumaat kliwon tuh.... hantu dia berada di mana2 sajer.... cerita tuh about agroup of teenagers termasuk dalam hospital tinggal yang disumpah oleh seorang bomoh pompuan yang jahat...lepas tuh ada cite suster ngesot... anya langsung tak paham mengapa nurse perlu seksi2 dalam keadaan ketakutan yang amat sangat...

kat indo* sendiri film camtu masuk category film sampah
biasa lah tu anya ....producer film tu kan jual pompuan sexy berani buka baju nampak bra dan coli jer Laughing

Back to top Go down

Post on Thu Nov 17, 2011 6:49 pm by anya8797

el-toro wrote:
anya8797 wrote:
el-toro wrote:
anya8797 wrote:
el-toro wrote:
anya8797 wrote:
el-toro wrote:anya jangan dengar cerita yg seram2 nanti tak boleh tido terbawa mimpi pulak Laughing

secara jujurnya.... anya slalu tak boleh tido terbawa mimpi ke avatar bang toro....

abis semua kalo pakai avvy mesti pompuan yg cantek2 jadi sekali2 pakai yg horror face lah Laughing

betul juga ye....lain dari yang lain.... tapi ini bukan hanya gambar pompuan tak cantik bang toro... tak salah anya hantu nih dalam cerita the exorcist kan....

yup betul adalagi tu freddy krueger

indonesia slalu buat cerita hantu bang toro...anya slalu layan jugak walaupon slalu seksi tak semena2 dan secara tetiba....cerita malam jumaat kliwon tuh.... hantu dia berada di mana2 sajer.... cerita tuh about agroup of teenagers termasuk dalam hospital tinggal yang disumpah oleh seorang bomoh pompuan yang jahat...lepas tuh ada cite suster ngesot... anya langsung tak paham mengapa nurse perlu seksi2 dalam keadaan ketakutan yang amat sangat...

kat indo* sendiri film camtu masuk category film sampah
biasa lah tu anya ....producer film tu kan jual pompuan sexy berani buka baju nampak bra dan coli jer Laughing

sayang lah bang toro.... sebab anya rasa jalan cerita ada content juga... tapi bila masuk unnecessary scenes macam nih... spoils the authenticity and the aesthetic values of what a horror thriller should be....

Back to top Go down

Post on Thu Feb 02, 2012 12:38 pm by Blitzkrieg

Teringat kegemilangan cerita seram tahun 80'an dulu..cerita Reduan Hashim yg ttg rumah pusaka ke...kalau filem indo*..lg tak lalu..siap ada ulat la apa la...zaman Sundel Bolong...

Back to top Go down

Post  by Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum