Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171925 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Cerita Seram Chelicera

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

31102011

Post 

Cerita Seram Chelicera




Habis 20 page saya baca.

Selama saya duduk dengan mak ayah, dah 11 rumah kami duduk - setiap rumah ada kisah paranormal - dan kami pindah pun sebab ada rumah yang terlalu angker sampai tak tahan terpaksa angkat kaki...

Dalam keluarga, mak dan sayalah yang paling sensitif. Sampai sekarang, mak tak boleh tidur baring - dah dekat 10 tahun dah - sebab nanti akan diganggu.

11 rumah punya kisah memang banyaklah, tak habis kot nak cerita kat sini. Kami tak ada yang bertenggek ke, yang tindih ke... Kami jenis yang kena gegar katil, kena tarik bantal, kena gigit, kena cakar, kena cuit, kena panggil dan macam-macam lagi... Ni tadi lepas Subuh masa tengah layan baca 20 page ni, ada yang bersiul kat belakang saya - cuak jugak, bangun sat jalan-jalan baca Qul, ambil semangat balik...

Rumah yang duduk sekarang pun ada kisah. Dalam 5 hari ni, setiap kali saya solat Subuh, mak mesti menjerit dalam tidur. Terpaksa batalkan solat, kejut mak dulu. Bila solat je balik, mak jerit lagi. Sampai 3-4 kali ulang solat baru boleh habis sempurna - tapi doa tak sempat sebab mak dah mula jerit lagi. Bila habis solat, tak nak jerit pulak...

Itu mukadimah ceritalah. Nanti saya sambung.

P/S: Siapa nak layan lagi, sila pilih nak dengar kisah rumah nombor berapa... kehkehkeh....

chelicera wrote:Kita bagi sinopsis lah ya untuk setiap rumah... Smile

RUMAH
1 - Ada toyol. Dia tak mencuri, tapi sebab dia kecik, macam budak jadi
kami panggil toyol. Lembaga macam orang ada, tapi dia duk luar rumah -
tak ganggu - tapi dah bukan orang, siapa tak takut kan...

RUMAH 2 - Tuan rumah sebelum kami (bukan muslim) meninggal dalam rumah itu. Kelibatnya sangat classsss...

RUMAH 3 - Adalah yang lalu lalang. Saya tak kisah sangat, tapi mak sangat kisah sebab mak yang selalu diganggu.

RUMAH 4 - Ada satu family Alien (nama timangan diberi oleh mak).

RUMAH 5 - Tak berapa ingat pulak yang mana menghuni kat mana, banyak sangat. Nanti saya ingat, saya edit semula.

RUMAH
6 - Ni lah permulaannya mak tak boleh tidur baring. Adalah yang nak
gigit, nak cakar, dsb. Seingat saya, saya hanya nampak yang 'baik' kat
sini.

RUMAH 7 - Ni pun tak berapa ingat, saya tinggal luar masa ni. Nanti saya ingat, saya edit.

RUMAH 8 - Masa ini saya tinggal luar lagi. Saya dipanggil balik sebab ayah diserang.

RUMAH
9 - Ayah kena serang lagi. Saya ada dengar mengilai. Dalam bilik saya,
ada ditanam sesuatu. Ini sinopsis ya - jadi tak boleh cerita apa yang
ditanam. Suspense sikit Razz

RUMAH 10 - Ini memang gila. Mak dah bukan mak dah. Sampai saya pakai rantai pendant ALLAH lah punya takut...

RUMAH
11 - Rumah sekarang. The latest gangguan is the solat Subuh. The second
latest, TV duk padam, buka, padam, buka. Seriously I thought TV nak
rosak - tapi tadi bila baca cerita MMW dengan TVnya (page 6) - I guess
maybe I should give a second thought about it.


Sekian. Untuk cerita sepenuhnya, sila undi RUMAH01, RUMAH02 dan seterusnya, hehe.

chelicera
Private
Private

Posts : 47
Join date : 28/10/2011

Back to top Go down

Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

Cerita Seram Chelicera :: Comments

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 10:16 am by bijan

Kena gangguan makhluk halus malam tadi .. haisshhh nyamuk.. gatal 1 badan

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 10:19 am by marc_zman

sib baik ko tak kata tungau yg ganggu

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 10:20 am by atreyudevil

innocentti wrote:
chelicera wrote:Kita bagi sinopsis lah ya untuk setiap rumah... Smile

RUMAH 1 - Ada toyol. Dia tak mencuri, tapi sebab dia kecik, macam budak jadi kami panggil toyol. Lembaga macam orang ada, tapi dia duk luar rumah - tak ganggu - tapi dah bukan orang, siapa tak takut kan...

RUMAH 2 - Tuan rumah sebelum kami (bukan muslim) meninggal dalam rumah itu. Kelibatnya sangat classsss...

RUMAH 3 - Adalah yang lalu lalang. Saya tak kisah sangat, tapi mak sangat kisah sebab mak yang selalu diganggu.

RUMAH 4 - Ada satu family Alien (nama timangan diberi oleh mak).

RUMAH 5 - Tak berapa ingat pulak yang mana menghuni kat mana, banyak sangat. Nanti saya ingat, saya edit semula.

RUMAH 6 - Ni lah permulaannya mak tak boleh tidur baring. Adalah yang nak gigit, nak cakar, dsb. Seingat saya, saya hanya nampak yang 'baik' kat sini.

RUMAH 7 - Ni pun tak berapa ingat, saya tinggal luar masa ni. Nanti saya ingat, saya edit.

RUMAH 8 - Masa ini saya tinggal luar lagi. Saya dipanggil balik sebab ayah diserang.

RUMAH 9 - Ayah kena serang lagi. Saya ada dengar mengilai. Dalam bilik saya, ada ditanam sesuatu. Ini sinopsis ya - jadi tak boleh cerita apa yang ditanam. Suspense sikit Razz

RUMAH 10 - Ini memang gila. Mak dah bukan mak dah. Sampai saya pakai rantai pendant ALLAH lah punya takut...

RUMAH 11 - Rumah sekarang. The latest gangguan is the solat Subuh. The second latest, TV duk padam, buka, padam, buka. Seriously I thought TV nak rosak - tapi tadi bila baca cerita MMW dengan TVnya (page 6) - I guess maybe I should give a second thought about it.


Sekian. Untuk cerita sepenuhnya, sila undi RUMAH01, RUMAH02 dan seterusnya, hehe.
bro..kalau ada banyak rumah mcm ni digalakkan bukak satu benang khas utk cerita bro sahaja..baru la macam tok awang ngah..nanti den boleh bagi tacang skit2..

apa lg abg gomod...

splitkan lah!

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 10:22 am by bijan

marc_zman wrote:sib baik ko tak kata tungau yg ganggu

Tungau erkkk ... nasib baik pakai full attire dalam ladang tadi... kalau tak mau terkono

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 10:32 am by innocentti

atreyudevil wrote:
innocentti wrote:
chelicera wrote:Kita bagi sinopsis lah ya untuk setiap rumah... Smile

RUMAH 1 - Ada toyol. Dia tak mencuri, tapi sebab dia kecik, macam budak jadi kami panggil toyol. Lembaga macam orang ada, tapi dia duk luar rumah - tak ganggu - tapi dah bukan orang, siapa tak takut kan...

RUMAH 2 - Tuan rumah sebelum kami (bukan muslim) meninggal dalam rumah itu. Kelibatnya sangat classsss...

RUMAH 3 - Adalah yang lalu lalang. Saya tak kisah sangat, tapi mak sangat kisah sebab mak yang selalu diganggu.

RUMAH 4 - Ada satu family Alien (nama timangan diberi oleh mak).

RUMAH 5 - Tak berapa ingat pulak yang mana menghuni kat mana, banyak sangat. Nanti saya ingat, saya edit semula.

RUMAH 6 - Ni lah permulaannya mak tak boleh tidur baring. Adalah yang nak gigit, nak cakar, dsb. Seingat saya, saya hanya nampak yang 'baik' kat sini.

RUMAH 7 - Ni pun tak berapa ingat, saya tinggal luar masa ni. Nanti saya ingat, saya edit.

RUMAH 8 - Masa ini saya tinggal luar lagi. Saya dipanggil balik sebab ayah diserang.

RUMAH 9 - Ayah kena serang lagi. Saya ada dengar mengilai. Dalam bilik saya, ada ditanam sesuatu. Ini sinopsis ya - jadi tak boleh cerita apa yang ditanam. Suspense sikit Razz

RUMAH 10 - Ini memang gila. Mak dah bukan mak dah. Sampai saya pakai rantai pendant ALLAH lah punya takut...

RUMAH 11 - Rumah sekarang. The latest gangguan is the solat Subuh. The second latest, TV duk padam, buka, padam, buka. Seriously I thought TV nak rosak - tapi tadi bila baca cerita MMW dengan TVnya (page 6) - I guess maybe I should give a second thought about it.


Sekian. Untuk cerita sepenuhnya, sila undi RUMAH01, RUMAH02 dan seterusnya, hehe.
bro..kalau ada banyak rumah mcm ni digalakkan bukak satu benang khas utk cerita bro sahaja..baru la macam tok awang ngah..nanti den boleh bagi tacang skit2..

apa lg abg gomod...

splitkan lah!
dia belum mula cerita lagi daaa..kan nak galakkan nubie bukak benang sumbang cerita

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 11:15 am by chelicera

innocentti wrote:
atreyudevil wrote:
innocentti wrote:
bro..kalau ada banyak rumah mcm ni digalakkan bukak satu benang khas utk cerita bro sahaja..baru la macam tok awang ngah..nanti den boleh bagi tacang skit2..

apa lg abg gomod...

splitkan lah!
dia belum mula cerita lagi daaa..kan nak galakkan nubie bukak benang sumbang cerita

Tayangan akan bermula jam 10pm, kehkehkeh...

Back to top Go down

Post on Mon Oct 31, 2011 5:30 pm by anya8797

dah pukul 10.30...mana tayangan?....

Back to top Go down

Post on Mon Oct 31, 2011 7:00 pm by anya8797

tayangan gambar cerita hantu pukul 10 dibatalkan nampaknya... kuciwa....

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 7:06 pm by tj

lama dah tunggu ni...

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 7:09 pm by chelicera

RUMAH 09 - Part 1

Duduk rumah 09 ni dalam 10 tahun. Rumah ini di tingkat satu - tapi rumah dua tingkat, tiga bilik. Semua bilik tingkat atas. Jadi kedudukan bilik saya dari luar macam di tingkat tigalah...

Suatu malam, dalam 2am-3am, tak ingat dah tidur ke belum. Terdengar bunyi aaaa... sayup-sayup... Satu bunyi harkatnya panjang... Makin lama makin kuat tapi rasa datang dari blok sebelah...

Tak ada fikir apa pun masa tu. Tapi bila bunyi tu tak berhenti, makin kuat pulak tu, saya jadi tak tidurlah... Bangun duduk tepi katil, bengang. Saya duduk diam-diam, cuba dengar bunyi tu betul-betul...

Aaaaaa... (babynangissayup.wav)

Saya pikir, hmm baby siapa pulak menangis tak berhenti ni. Lama. Makin kuat pulak tu. Apa kena budak ni nangis tak berhenti.

Saya pun bangun berdiri tepi tingkap (tingkap tutup). Bunyi semakin kuat. Boleh rasa macam ada angin kat luar. Oh bunyi angin kot nak hujan, pikir saya...

Bunyi makin kuat. Ini bukan bunyi angin ni. Dah tak macam baby nangis. Macam bunyi orang gelak pulak.

Aaaaa... Aaaaaa... (gelaksayup.mp3)

Saya buka tingkap. Baru buka ni, tak jenguk luar lagi. Bunyi makin kuat, macam sedang menuju untuk melintasi depan tingkap bilik saya dari blok sebelah kanan.

AAAAAAAAA... AAAAAAAAAA... AAAAAAAAA.. (gelakjelas.mp3)

Sepuluh saat je saya buka tingkap, tak sempat jenguk luar pun, saya dah cepat-cepat tutup balik. Sebab rasa macam bunyi tu travels in a speed that make it only 10 feets away from me in seconds!

Bila makin dekat...
Bila bunyi makin kuat...
Bila bunyi makin jelas...
Bunyinya...

AAAAAAAAAAAAAAAAAA....... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA..... (mengilai.mp3)



Saya turun tangga, nampak ayah, saya berhenti - berdiri kat tangga. Ayah tengah duduk depan komputer, rilek je... Ayah pandang, tanya - kamu kenapa?

Saya diam je. Tapi standard kat rumah, ayah tanya apa pun kena jawab.

Jadi lepas sepuluh saat berfikir, saya cakap, "takut".

Ayah cakap, "hmm takut, duduk situ dulu."

Saya pun duduk atas tangga. Kat situ tak ada dengar apa pun. Saya duduk atas tangga je sebab kalau turun habis, sebelah kanan tu pintu depan rumah. Takut. Ayah pulak selagi dia tak tidur, kadang-kadang dia biar pintu tak tutup - for better air ventilation.

Ada juga urge untuk jenguk pintu depan. Tapi sebab tak nak nampak apa-apa, saya pun batalkan cubaan berani itu.

Tak lama selepas itu, saya pun naik semula bilik. Sunyi sepi. Tiada bunyi lagi.

Sekian Rumah 09 - Part 1. Very Happy

Last edited by chelicera on Mon Oct 31, 2011 7:50 pm; edited 1 time in total

Back to top Go down

Post on Mon Oct 31, 2011 7:40 pm by anya8797

chelicera wrote:RUMAH 09 - Episod 01

Duduk rumah 09 ni dalam 10 tahun. Rumah ini di tingkat satu - tapi rumah dua tingkat, tiga bilik. Semua bilik tingkat atas. Jadi kedudukan bilik saya dari luar macam di tingkat tigalah...

Suatu malam, dalam 2am-3am, tak ingat dah tidur ke belum. Terdengar bunyi aaaa... sayup-sayup... Satu bunyi harkatnya panjang... Makin lama makin kuat tapi rasa datang dari blok sebelah...

Tak ada fikir apa pun masa tu. Tapi bila bunyi tu tak berhenti, makin kuat pulak tu, saya jadi tak tidurlah... Bangun duduk tepi katil, bengang. Saya duduk diam-diam, cuba dengar bunyi tu betul-betul...

Aaaaaa... (babynangissayup.wav)

Saya pikir, hmm baby siapa pulak menangis tak berhenti ni. Lama. Makin kuat pulak tu. Apa kena budak ni nangis tak berhenti.

Saya pun bangun berdiri tepi tingkap (tingkap tutup). Bunyi semakin kuat. Boleh rasa macam ada angin kat luar. Oh bunyi angin kot nak hujan, pikir saya...

Bunyi makin kuat. Ini bukan bunyi angin ni. Dah tak macam baby nangis. Macam bunyi orang gelak pulak.

Aaaaa... Aaaaaa... (gelaksayup.mp3)

Saya buka tingkap. Baru buka ni, tak jenguk luar lagi. Bunyi makin kuat, macam sedang menuju untuk melintasi depan tingkap bilik saya dari blok sebelah kanan.

AAAAAAAAA... AAAAAAAAAA... AAAAAAAAA.. (gelakjelas.mp3)

Sepuluh saat je saya buka tingkap, tak sempat jenguk luar pun, saya dah cepat-cepat tutup balik. Sebab rasa macam bunyi tu travels in a speed that make it only 10 feets away from me in seconds!

Bila makin dekat...
Bila bunyi makin kuat...
Bila bunyi makin jelas...
Bunyinya...

AAAAAAAAAAAAAAAAAA....... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA..... (mengilai.mp3)



Saya turun tangga, nampak ayah, saya berhenti - berdiri kat tangga. Ayah tengah duduk depan komputer, rilek je... Ayah pandang, tanya - kamu kenapa?

Saya diam je. Tapi standard kat rumah, ayah tanya apa pun kena jawab.

Jadi lepas sepuluh saat berfikir, saya cakap, "takut".

Ayah cakap, "hmm takut, duduk situ dulu."

Saya pun duduk atas tangga. Kat situ tak ada dengar apa pun. Saya duduk atas tangga je sebab kalau turun habis, sebelah kanan tu pintu depan rumah. Takut. Ayah pulak selagi dia tak tidur, kadang-kadang dia biar pintu tak tutup - for better air ventilation.

Ada juga urge untuk jenguk pintu depan. Tapi sebab tak nak nampak apa-apa, saya pun batalkan cubaan berani itu.

Tak lama selepas itu, saya pun naik semula bilik. Sunyi sepi. Tiada bunyi lagi.

Sekian Rumah 09 - Episod 01. Very Happy

yeyy... dah ada citer...
boleh request citer umah #2 pasnih tak?

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 7:49 pm by chelicera

anya8797 wrote:

yeyy... dah ada citer...
boleh request citer umah #2 pasnih tak?


Aiiii request dengan penuh kecomelan ni, tak sampai hati nak tolak...

Ok lepas habis siri RUMAH 09, baru cerita RUMAH 02 ya. Sebab RUMAH 09 tu baru Part 1, kena habiskan Part 2 dulu. Wink

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Nov 01, 2011 5:06 pm by chelicera

RUMAH 09 - Part 2

Masa duduk Rumah 09 ni, saya dah mula duduk luar, jarang balik. Bila balik, mak cakap mak tak boleh nak tidur kat bilik saya tu - sebab mesti mimpi yang pelik-pelik dan ada yang datang mengganggu.

Dipendekkan cerita, ada kawan yang pergi jumpa orang yang berpengetahuan dan diberitahu bilik saya itu di bawah lantai parquet ada tertanam abu orang mati.

Ditanam oleh tuan rumah untuk menakutkan budak-budak bujang yang menyewa sebelum kami - sebab dah berbulan-bulan mereka tak bayar sewa.

Gangguan pada mak selalunya digigit, dicakar (ada kesan selepas bangun tidur) dan tak boleh bangun dari tidur walaupun sudah sedar. Selalunya kami kena kejut dia selepas dia buat bunyi pelik-pelik sewaktu tidur - mak cakap dia panggil dan jerit tapi kami hanya dengar bunyi pelik-pelik saja macam mengerang perlahan.

Sekian kisah RUMAH 09 - Part 2.

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Nov 01, 2011 5:39 pm by mumuchi

Ok kerana si chelicera nak buat citer bersiri, wa letak kat sini ya..enjoy!!!!!

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Nov 01, 2011 5:48 pm by powerw00t

wooo takut....

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Nov 01, 2011 6:41 pm by innocentti

mumuchi wrote:Ok kerana si chelicera nak buat citer bersiri, wa letak kat sini ya..enjoy!!!!!
cayalah muchi..aku tunggu muchi buat sebenarnya.. What a Face

tapi dont worry chelicera tacang seperti dijanjikan. cheers

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Nov 01, 2011 6:48 pm by atreyudevil

chait... aku suh ko buat kekeke

inno ngelat

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Nov 01, 2011 7:16 pm by innocentti

kehkehkeh..kat opis bizilah bro..aku baru balik putsal tadi..baru nak buat muchi sudah buat..

cheli ni pun org suruh buat benang baru jadi tuan tanah kedaung takmau pulak!

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Nov 01, 2011 7:45 pm by atreyudevil

haaa nak salah cik li pulak abang gomod kita nih


kekekekke

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Nov 01, 2011 8:08 pm by innocentti

kekekee..oit2..ni laman seram dah jadi tak seram karang.. Laughing

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Nov 01, 2011 8:21 pm by chelicera

Lorrr, kejap nak splitkan, kejap suruh bukak benang baru... Lepas tu jadi salah kita pulak...

Hantaq apa yang patut nanti baru tau...

Back to top Go down

avatar

Post on Wed Nov 02, 2011 1:53 am by atreyudevil

kekekek
ntah inno nih!

takpe cik li sambung sini je

Back to top Go down

avatar

Post on Wed Nov 02, 2011 3:47 am by innocentti

chelicera wrote:Lorrr, kejap nak splitkan, kejap suruh bukak benang baru... Lepas tu jadi salah kita pulak...

Hantaq apa yang patut nanti baru tau...
abu mmg macamtu..kehkehkeh..ko nak hantaq..hantaq pi kat dia

okeh kasi sambung cerita..dah kelaut nih..

Back to top Go down

avatar

Post on Wed Nov 02, 2011 7:45 am by chelicera

RUMAH 09 - Part 3

Ayah masih tidur. Masih awal pagi.

Tak lama selepas itu, kedengaran ayah panggil - menjerit dalam nada kemarahan.

Mak masuk. Mak jerit panggil abang-abang saya. Saya tak masuk. Abang-abang saja masuk.

Kemudian diceritakan...

Ayah mimpi diserang harimau. Ayah bergelut dalam mimpi. Bila terjaga, ayah tidak boleh bergerak.

Dibawa ke hospital dan diberitahu ayah diserang strok dan lumpuh sebelah badan.

Tidaklah seram kisah ini, cuma pelik sahaja. Razz


Sekian kisah RUMAH 09 - Part 3.

Back to top Go down

Post on Fri Nov 04, 2011 11:00 am by anya8797

chelicera wrote:Habis 20 page saya baca.

Selama saya duduk dengan mak ayah, dah 11 rumah kami duduk - setiap rumah ada kisah paranormal - dan kami pindah pun sebab ada rumah yang terlalu angker sampai tak tahan terpaksa angkat kaki...

Dalam keluarga, mak dan sayalah yang paling sensitif. Sampai sekarang, mak tak boleh tidur baring - dah dekat 10 tahun dah - sebab nanti akan diganggu.

11 rumah punya kisah memang banyaklah, tak habis kot nak cerita kat sini. Kami tak ada yang bertenggek ke, yang tindih ke... Kami jenis yang kena gegar katil, kena tarik bantal, kena gigit, kena cakar, kena cuit, kena panggil dan macam-macam lagi... Ni tadi lepas Subuh masa tengah layan baca 20 page ni, ada yang bersiul kat belakang saya - cuak jugak, bangun sat jalan-jalan baca Qul, ambil semangat balik...

Rumah yang duduk sekarang pun ada kisah. Dalam 5 hari ni, setiap kali saya solat Subuh, mak mesti menjerit dalam tidur. Terpaksa batalkan solat, kejut mak dulu. Bila solat je balik, mak jerit lagi. Sampai 3-4 kali ulang solat baru boleh habis sempurna - tapi doa tak sempat sebab mak dah mula jerit lagi. Bila habis solat, tak nak jerit pulak...

Itu mukadimah ceritalah. Nanti saya sambung.

P/S: Siapa nak layan lagi, sila pilih nak dengar kisah rumah nombor berapa... kehkehkeh....

chelicera wrote:Kita bagi sinopsis lah ya untuk setiap rumah... Smile

RUMAH
1 - Ada toyol. Dia tak mencuri, tapi sebab dia kecik, macam budak jadi
kami panggil toyol. Lembaga macam orang ada, tapi dia duk luar rumah -
tak ganggu - tapi dah bukan orang, siapa tak takut kan...

RUMAH 2 - Tuan rumah sebelum kami (bukan muslim) meninggal dalam rumah itu. Kelibatnya sangat classsss...

RUMAH 3 - Adalah yang lalu lalang. Saya tak kisah sangat, tapi mak sangat kisah sebab mak yang selalu diganggu.

RUMAH 4 - Ada satu family Alien (nama timangan diberi oleh mak).

RUMAH 5 - Tak berapa ingat pulak yang mana menghuni kat mana, banyak sangat. Nanti saya ingat, saya edit semula.

RUMAH
6 - Ni lah permulaannya mak tak boleh tidur baring. Adalah yang nak
gigit, nak cakar, dsb. Seingat saya, saya hanya nampak yang 'baik' kat
sini.

RUMAH 7 - Ni pun tak berapa ingat, saya tinggal luar masa ni. Nanti saya ingat, saya edit.

RUMAH 8 - Masa ini saya tinggal luar lagi. Saya dipanggil balik sebab ayah diserang.

RUMAH
9 - Ayah kena serang lagi. Saya ada dengar mengilai. Dalam bilik saya,
ada ditanam sesuatu. Ini sinopsis ya - jadi tak boleh cerita apa yang
ditanam. Suspense sikit Razz

RUMAH 10 - Ini memang gila. Mak dah bukan mak dah. Sampai saya pakai rantai pendant ALLAH lah punya takut...

RUMAH
11 - Rumah sekarang. The latest gangguan is the solat Subuh. The second
latest, TV duk padam, buka, padam, buka. Seriously I thought TV nak
rosak - tapi tadi bila baca cerita MMW dengan TVnya (page 6) - I guess
maybe I should give a second thought about it.


Sekian. Untuk cerita sepenuhnya, sila undi RUMAH01, RUMAH02 dan seterusnya, hehe.

siapa ye bagitau...
kalau slalu kena tindih... tido kena sentuh kulit dengan orang lain...sebab bila kena tindih.... sangat sukar untuk keluarkan suara untuk menjerit.... jadinya slightest touch is hoped to help ease the burden...

Back to top Go down

avatar

Post on Fri Nov 04, 2011 11:13 am by venez

nak dijadikan cerita masa menginap kat rompin baru2 nih, tgh rancak2 bersembang sambil layan bbq, member aku bukak citer, dia dh xleh tido 2-3 malam kat bilik resort tuh, asyik kena tindih sampai x lena tido... aku terus potong citer dia, seram seyyyy, ha3

Back to top Go down

Post  by Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum