Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171906 messages in 1316 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Cerita Seram Chelicera

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

31102011

Post 

Cerita Seram Chelicera




Habis 20 page saya baca.

Selama saya duduk dengan mak ayah, dah 11 rumah kami duduk - setiap rumah ada kisah paranormal - dan kami pindah pun sebab ada rumah yang terlalu angker sampai tak tahan terpaksa angkat kaki...

Dalam keluarga, mak dan sayalah yang paling sensitif. Sampai sekarang, mak tak boleh tidur baring - dah dekat 10 tahun dah - sebab nanti akan diganggu.

11 rumah punya kisah memang banyaklah, tak habis kot nak cerita kat sini. Kami tak ada yang bertenggek ke, yang tindih ke... Kami jenis yang kena gegar katil, kena tarik bantal, kena gigit, kena cakar, kena cuit, kena panggil dan macam-macam lagi... Ni tadi lepas Subuh masa tengah layan baca 20 page ni, ada yang bersiul kat belakang saya - cuak jugak, bangun sat jalan-jalan baca Qul, ambil semangat balik...

Rumah yang duduk sekarang pun ada kisah. Dalam 5 hari ni, setiap kali saya solat Subuh, mak mesti menjerit dalam tidur. Terpaksa batalkan solat, kejut mak dulu. Bila solat je balik, mak jerit lagi. Sampai 3-4 kali ulang solat baru boleh habis sempurna - tapi doa tak sempat sebab mak dah mula jerit lagi. Bila habis solat, tak nak jerit pulak...

Itu mukadimah ceritalah. Nanti saya sambung.

P/S: Siapa nak layan lagi, sila pilih nak dengar kisah rumah nombor berapa... kehkehkeh....

chelicera wrote:Kita bagi sinopsis lah ya untuk setiap rumah... Smile

RUMAH
1 - Ada toyol. Dia tak mencuri, tapi sebab dia kecik, macam budak jadi
kami panggil toyol. Lembaga macam orang ada, tapi dia duk luar rumah -
tak ganggu - tapi dah bukan orang, siapa tak takut kan...

RUMAH 2 - Tuan rumah sebelum kami (bukan muslim) meninggal dalam rumah itu. Kelibatnya sangat classsss...

RUMAH 3 - Adalah yang lalu lalang. Saya tak kisah sangat, tapi mak sangat kisah sebab mak yang selalu diganggu.

RUMAH 4 - Ada satu family Alien (nama timangan diberi oleh mak).

RUMAH 5 - Tak berapa ingat pulak yang mana menghuni kat mana, banyak sangat. Nanti saya ingat, saya edit semula.

RUMAH
6 - Ni lah permulaannya mak tak boleh tidur baring. Adalah yang nak
gigit, nak cakar, dsb. Seingat saya, saya hanya nampak yang 'baik' kat
sini.

RUMAH 7 - Ni pun tak berapa ingat, saya tinggal luar masa ni. Nanti saya ingat, saya edit.

RUMAH 8 - Masa ini saya tinggal luar lagi. Saya dipanggil balik sebab ayah diserang.

RUMAH
9 - Ayah kena serang lagi. Saya ada dengar mengilai. Dalam bilik saya,
ada ditanam sesuatu. Ini sinopsis ya - jadi tak boleh cerita apa yang
ditanam. Suspense sikit Razz

RUMAH 10 - Ini memang gila. Mak dah bukan mak dah. Sampai saya pakai rantai pendant ALLAH lah punya takut...

RUMAH
11 - Rumah sekarang. The latest gangguan is the solat Subuh. The second
latest, TV duk padam, buka, padam, buka. Seriously I thought TV nak
rosak - tapi tadi bila baca cerita MMW dengan TVnya (page 6) - I guess
maybe I should give a second thought about it.


Sekian. Untuk cerita sepenuhnya, sila undi RUMAH01, RUMAH02 dan seterusnya, hehe.
avatar
chelicera
Private
Private

Malaysia
Posts : 47
Reputation : 13
Join date : 28/10/2011

Back to top Go down

Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

Cerita Seram Chelicera :: Comments

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 2:40 am by azim09

dasyat tu sampai 11 rumah kene kacau.....ade ape-ape ke ni ?

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 3:26 am by chelicera

Ada apa-apa yang macam mana tu?

:ostadmin:


Macam... kena ikut eh...




Tapi lain rumah, lain kisah...

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 3:38 am by azim09

oh...ok :ostadmin: . gangguan tu selalu jadi atau ade masa tertentu je jadi ?

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 4:23 am by chelicera

Ada makna ke kalau gangguan bermasa atau tidak? Share sikit. Smile

Kalau kita spesifik kepada satu-satu kes; contohnya gangguan waktu solat Subuh - memang jadi masa Subuh sajalah, solat lain ok je...

Tapi kalau tak ganggu, kita duk selalu rasalah kan, pi mana pun...

Contoh; masa aunty masuk rumah baru, saya asyik nak duk pandang tangga, rasa tertarik kat situ, tapi tak bagitau sapa... Masa dah balik, tanya mak - ada rasa apa-apa tak rumah aunty tadi.

Mak cakap, kat tangga.

Tak lama lepas tu, aunty balik kampung dan bila balik semula rumah tu, tengok lampu chandelier yang besar tu dah pecah berderai atas lantai. Aunty punyalah pelik sebab lampu tu nak gantung siap drill dinding, skru, tampal dinding, etc, memang impossible untuk jatuh. Kami diam je, tak bagitau aunty apa pun - tak mau dia takut - lagipun kami pikir, kebetulan je kot.

Lampu tu tergantung kat... tangga.

Elok pulak tak lama lepas tu ada uncle pi rumah dia nampak benda terbang pulak dah. Aunty tak senang duduk pi panggil yang berkenaan untuk pagar rumah, etc, dan diberitahu memang dah lama si dia berhuni di situ - semenjak sebelum rumah itu dibina.

Port dia - kat tangga...

Ini adalah salah satu kisah yang membuatkan saya yakin dengan apa saya rasa atau nampak. When I was younger, I just thought they were only my imaginations.

Jadi kesimpulannya, boleh kata nampak dan rasa selalu, di mana sahaja, bila-bila masa - tapi gangguan tu ada yang bermasa dan ada yang tidak...

Nota: kalau nampak atau rasa - saya tak panggil gangguan. Kalau dia panggil, cuit, tarik-tarik, gigit, cakar - itu memang mengganggu lah...

Last edited by chelicera on Mon Oct 31, 2011 4:29 am; edited 1 time in total

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 4:26 am by yaminz

Bro leh cecitar pasal nape pindah sampai 11 kali, leh la share skit...

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 4:30 am by azim09

chelicera wrote:Ada makna ke kalau gangguan bermasa atau tidak? Share sikit. Smile

Kalau kita spesifik kepada satu-satu kes; contohnya gangguan waktu solat Subuh - memang jadi masa Subuh sajalah, solat lain ok je...

Tapi kalau tak ganggu, kita duk selalu rasalah kan, pi mana pun...

Contoh; masa aunty masuk rumah baru, saya asyik nak duk pandang tangga, rasa tertarik kat situ, tapi tak bagitau sapa... Masa dah balik, tanya mak - ada rasa apa-apa tak rumah aunty tadi.

Mak cakap, kat tangga.

Tak lama lepas tu, aunty balik kampung dan bila balik semula rumah tu, tengok lampu chandelier yang besar tu dah pecah berderai atas lantai. Aunty punyalah pelik sebab lampu tu nak gantung siap drill dinding, skru, tampal dinding, etc, memang impossible untuk jatuh. Kami diam je, tak bagitau aunty apa pun - tak mau dia takut - lagipun kami pikir, kebetulan je kot.

Lampu tu tergantung kat... tangga.

Elok pulak tak lama lepas tu ada uncle pi rumah dia nampak benda terbang pulak dah. Aunty tak senang duduk pi panggil yang berkenaan untuk pagar rumah, etc, dan diberitahu memang dah lama si dia berhuni di situ - semenjak sebelum rumah itu dibina.

Port dia - kat tangga...

Ini adalah salah satu kisah yang membuatkan saya yakin dengan apa saya rasa atau nampak. When I was younger, I just thought they were only my imaginations.

Jadi kesimpulannya, boleh kata nampak dan rasa selalu, di mana sahaja, bila-bila masa - tapi gangguan tu ada yang bermasa dan ada yang tidak...

Nota: kalau nampak atau rasa - saya tak panggil gangguan. Kalau dia panggil, cuit, tarik-tarik, gigit, cakar - itu memang mengganggu lah...

pasal tu saje je tanya...hehehe

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 4:56 am by mumuchi

den ghaso mak ko tu yang ada pengikut tanpa rela..dan ko calon pengganti la chelicera..terpulanglah kome nak buat camana..

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 4:57 am by marc_zman

hmmm.. ni dah macam kes member wa kat uitm dulu ni.. ada benda ngikut dia.. dari kampung ke uitm dan bla bla bla

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 5:01 am by yaminz

marc_zman wrote:hmmm.. ni dah macam kes member wa kat uitm dulu ni.. ada benda ngikut dia.. dari kampung ke uitm dan bla bla bla

Kira nyer pengikut pun ikut belajar sama... ekekeke

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 5:08 am by marc_zman

yaminz wrote:
marc_zman wrote:hmmm.. ni dah macam kes member wa kat uitm dulu ni.. ada benda ngikut dia.. dari kampung ke uitm dan bla bla bla
Kira nyer pengikut pun ikut belajar sama... ekekeke
kalu ikutkan gambo masa konvo tu, takde plak makhluk tu ikut sekali.. dia kantoi 2, 3 paper kot.. ekekekekeee

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 5:12 am by yaminz

marc_zman wrote:
yaminz wrote:
marc_zman wrote:hmmm.. ni dah macam kes member wa kat uitm dulu ni.. ada benda ngikut dia.. dari kampung ke uitm dan bla bla bla
Kira nyer pengikut pun ikut belajar sama... ekekeke
kalu ikutkan gambo masa konvo tu, takde plak makhluk tu ikut sekali.. dia kantoi 2, 3 paper kot.. ekekekekeee

dia malu maaa... kang ada pengsan nanti kalo ikut bfoto... ekekeke

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 5:48 am by chelicera

Kita bagi sinopsis lah ya untuk setiap rumah... Smile

RUMAH 1 - Ada toyol. Dia tak mencuri, tapi sebab dia kecik, macam budak jadi kami panggil toyol. Lembaga macam orang ada, tapi dia duk luar rumah - tak ganggu - tapi dah bukan orang, siapa tak takut kan...

RUMAH 2 - Tuan rumah sebelum kami (bukan muslim) meninggal dalam rumah itu. Kelibatnya sangat classsss...

RUMAH 3 - Adalah yang lalu lalang. Saya tak kisah sangat, tapi mak sangat kisah sebab mak yang selalu diganggu.

RUMAH 4 - Ada satu family Alien (nama timangan diberi oleh mak).

RUMAH 5 - Tak berapa ingat pulak yang mana menghuni kat mana, banyak sangat. Nanti saya ingat, saya edit semula.

RUMAH 6 - Ni lah permulaannya mak tak boleh tidur baring. Adalah yang nak gigit, nak cakar, dsb. Seingat saya, saya hanya nampak yang 'baik' kat sini.

RUMAH 7 - Ni pun tak berapa ingat, saya tinggal luar masa ni. Nanti saya ingat, saya edit.

RUMAH 8 - Masa ini saya tinggal luar lagi. Saya dipanggil balik sebab ayah diserang.

RUMAH 9 - Ayah kena serang lagi. Saya ada dengar mengilai. Dalam bilik saya, ada ditanam sesuatu. Ini sinopsis ya - jadi tak boleh cerita apa yang ditanam. Suspense sikit Razz

RUMAH 10 - Ini memang gila. Mak dah bukan mak dah. Sampai saya pakai rantai pendant ALLAH lah punya takut...

RUMAH 11 - Rumah sekarang. The latest gangguan is the solat Subuh. The second latest, TV duk padam, buka, padam, buka. Seriously I thought TV nak rosak - tapi tadi bila baca cerita MMW dengan TVnya (page 6) - I guess maybe I should give a second thought about it.


Sekian. Untuk cerita sepenuhnya, sila undi RUMAH01, RUMAH02 dan seterusnya, hehe.

Last edited by chelicera on Mon Oct 31, 2011 5:56 am; edited 1 time in total

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 5:52 am by yaminz

cettt... siap wat UMAHUNDI plak... ekekeke

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 8:15 am by atreyudevil

uik.... rumah.... 9 dan 10

semua la undi

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 8:29 am by chelicera

Ok ini malam saya cerita kisah Rumah 09...

Waktu malam rasa seram sikit, huhuhu....

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 8:31 am by yaminz

chelicera wrote:Ok ini malam saya cerita kisah Rumah 09...

Waktu malam rasa seram sikit, huhuhu....

Owh yea k, camtu sy baca esok jeala... kasi kurang seram skit... ekekeke

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 8:35 am by chelicera

Hahaha, bukan tak mau cerita sekarang, cuma kepala saya tengah fening dengan surat, dokumen bertimbun atas meja ni... Razz

Back to top Go down

Post on Mon Oct 31, 2011 8:41 am by anya8797

saya undi rumah nom bor 9... sebab ada sound effect sekali...

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 8:42 am by yaminz

Ekekeke... tarak kisah bro, yg penting ada seram cerita...

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 8:46 am by atreyudevil

huhu ada peneman buat assignment mlm nih!

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 9:39 am by kapokbesi

ermmm...paranormal memg ada..cuma kita kuat xkuat utk hadapi.. saya pn byk kali "bertembung" via ekor mata..masa darjah 6, ting 3, ting 5 n ting 6..

utk chelicera ni, saya rsa yg ganggu bnde yg sama..sebb berturutan smpi ke no 11..ade cba utk halau x..?

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 10:10 am by chelicera

kapokbesi wrote:ermmm...paranormal memg ada..cuma kita kuat xkuat utk hadapi.. saya pn byk kali "bertembung" via ekor mata..masa darjah 6, ting 3, ting 5 n ting 6..

utk chelicera ni, saya rsa yg ganggu bnde yg sama..sebb berturutan smpi ke no 11..ade cba utk halau x..?

Kami tak halau...

Kami caabuttt....

Hehehe... nanti kita cerita dari satu rumah ke rumah yang lain, baru boleh jawab halau ke tak halau... Wink

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 10:12 am by innocentti

chelicera wrote:Kita bagi sinopsis lah ya untuk setiap rumah... Smile

RUMAH 1 - Ada toyol. Dia tak mencuri, tapi sebab dia kecik, macam budak jadi kami panggil toyol. Lembaga macam orang ada, tapi dia duk luar rumah - tak ganggu - tapi dah bukan orang, siapa tak takut kan...

RUMAH 2 - Tuan rumah sebelum kami (bukan muslim) meninggal dalam rumah itu. Kelibatnya sangat classsss...

RUMAH 3 - Adalah yang lalu lalang. Saya tak kisah sangat, tapi mak sangat kisah sebab mak yang selalu diganggu.

RUMAH 4 - Ada satu family Alien (nama timangan diberi oleh mak).

RUMAH 5 - Tak berapa ingat pulak yang mana menghuni kat mana, banyak sangat. Nanti saya ingat, saya edit semula.

RUMAH 6 - Ni lah permulaannya mak tak boleh tidur baring. Adalah yang nak gigit, nak cakar, dsb. Seingat saya, saya hanya nampak yang 'baik' kat sini.

RUMAH 7 - Ni pun tak berapa ingat, saya tinggal luar masa ni. Nanti saya ingat, saya edit.

RUMAH 8 - Masa ini saya tinggal luar lagi. Saya dipanggil balik sebab ayah diserang.

RUMAH 9 - Ayah kena serang lagi. Saya ada dengar mengilai. Dalam bilik saya, ada ditanam sesuatu. Ini sinopsis ya - jadi tak boleh cerita apa yang ditanam. Suspense sikit Razz

RUMAH 10 - Ini memang gila. Mak dah bukan mak dah. Sampai saya pakai rantai pendant ALLAH lah punya takut...

RUMAH 11 - Rumah sekarang. The latest gangguan is the solat Subuh. The second latest, TV duk padam, buka, padam, buka. Seriously I thought TV nak rosak - tapi tadi bila baca cerita MMW dengan TVnya (page 6) - I guess maybe I should give a second thought about it.


Sekian. Untuk cerita sepenuhnya, sila undi RUMAH01, RUMAH02 dan seterusnya, hehe.
bro..kalau ada banyak rumah mcm ni digalakkan bukak satu benang khas utk cerita bro sahaja..baru la macam tok awang ngah..nanti den boleh bagi tacang skit2..

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Oct 31, 2011 10:16 am by bijan

Kena gangguan makhluk halus malam tadi .. haisshhh nyamuk.. gatal 1 badan

Back to top Go down

Post  by Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum