Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171925 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Rekrut November dan Disember 2011

Page 10 of 11 Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Rekrut November dan Disember 2011

Post by Akmal3110 on Wed Dec 21, 2011 12:36 pm

Pawed wrote:Skuad duduk sedia !

Salam perkenalan warga mymil !

Saya, Pawed memperkenalkan diri ! Tujuan menyertai forum ini adalah untuk menimba ilmu pengetahuan dan isu2 semasa dalam bidang ketenteraan. Insya Allah !


Sila beri tunjuk ajar & Terima kasih Laughing Laughing


Selamat datang Pawed!

Akmal3110
Colonel
Colonel

Posts : 2320
Join date : 14/10/2011

Back to top Go down

Re: Rekrut November dan Disember 2011

Post by azim09 on Wed Dec 21, 2011 12:55 pm

Pawed wrote:Skuad duduk sedia !

Salam perkenalan warga mymil !

Saya, Pawed memperkenalkan diri ! Tujuan menyertai forum ini adalah untuk menimba ilmu pengetahuan dan isu2 semasa dalam bidang ketenteraan. Insya Allah !


Sila beri tunjuk ajar & Terima kasih Laughing Laughing


welcome to mymil,pawed.enjoy your stay here...
avatar
azim09
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1623
Reputation : 230
Join date : 27/09/2010
Age : 24
Location : off the grid

http://www.facebook.com/azim09.

Back to top Go down

Re: Rekrut November dan Disember 2011

Post by venez on Wed Dec 21, 2011 1:25 pm

Pawed wrote:Skuad duduk sedia !

Salam perkenalan warga mymil !

Saya, Pawed memperkenalkan diri ! Tujuan menyertai forum ini adalah untuk menimba ilmu pengetahuan dan isu2 semasa dalam bidang ketenteraan. Insya Allah !


Sila beri tunjuk ajar & Terima kasih Laughing Laughing


senang diri... slmt datang ke mymil Pawed, enjoy ur stay here n pelan2 kayuh...

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rekrut November dan Disember 2011

Post by Steven 12 on Wed Dec 21, 2011 7:46 pm

Selamat datang c5galaxy & pawed... salam kenal.
avatar
Steven 12
Captain
Captain

Malaysia
Posts : 711
Reputation : 161
Join date : 19/11/2011
Location : Between the bluesky & planet earth

Back to top Go down

Re: Rekrut November dan Disember 2011

Post by tj on Thu Dec 22, 2011 10:52 am

Selamat datang member baru..
Jangan malu2, jom borak kat warung pak jabit
avatar
tj
Colonel
Colonel

Mymil
Posts : 2118
Reputation : 30
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: Rekrut November dan Disember 2011

Post by abangjo13 on Thu Dec 22, 2011 9:14 pm

salam. saya meminati dan mengikuti trend terkini industri pertahanan. Harap boleh bagi tunjuk ajar k.


abangjo13
Civilian

Malaysia
Posts : 1
Reputation : 3
Join date : 22/12/2011

Back to top Go down

Re: Rekrut November dan Disember 2011

Post by Akmal3110 on Thu Dec 22, 2011 9:37 pm

abangjo13 wrote:salam. saya meminati dan mengikuti trend terkini industri pertahanan. Harap boleh bagi tunjuk ajar k.


Welcome abangjo! Make urself home. Hehehe...
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Rekrut November dan Disember 2011

Post by venez on Fri Dec 23, 2011 3:34 am

abangjo13 wrote:salam. saya meminati dan mengikuti trend terkini industri pertahanan. Harap boleh bagi tunjuk ajar k.


slmt datang ke mymil bro, enjoy ur stay here n pelan2 kayuh...

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

salam kenalan

Post by ifdal_10 on Fri Dec 23, 2011 3:49 am

salam semua yang ada..
salam satu angkatan..

saya ifdal user baru dalam laman web ini dengan sukacita memaklumkan saya tertarik dan meminati web ini..
walaupun sya baru, adalah kewajipan pada saya untuk memaklumkan bhawa saya sedang mempelajari penggunaan web ini.. sekiranya ada kesilapan dan kekurangan, mohon teguran2 yang membina dari saudara semua..

semoga web ini menjadi penghubung mereka yang meminati ketenteraan.. terima kasih

ifdal_10
Civilian

Malaysia
Posts : 1
Reputation : 2
Join date : 23/12/2011

Back to top Go down

Re: Rekrut November dan Disember 2011

Post by mumuchi on Fri Dec 23, 2011 4:19 am

welcome abangjo13...sama2 kita mengikuti perkembangan semasa..pelan2 kayuh!

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Rekrut November dan Disember 2011

Post by mumuchi on Fri Dec 23, 2011 4:32 am

welcome Ifdal...kita sama2 menimba ilmu di sini..pelan2 kayuh

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Rekrut November dan Disember 2011

Post by venez on Fri Dec 23, 2011 4:47 am

ifdal_10 wrote:salam semua yang ada..
salam satu angkatan..

saya ifdal user baru dalam laman web ini dengan sukacita memaklumkan saya tertarik dan meminati web ini..
walaupun sya baru, adalah kewajipan pada saya untuk memaklumkan bhawa saya sedang mempelajari penggunaan web ini.. sekiranya ada kesilapan dan kekurangan, mohon teguran2 yang membina dari saudara semua..

semoga web ini menjadi penghubung mereka yang meminati ketenteraan.. terima kasih

salam n selamat datang ke mymil ifdal_10.. sini perbincangan dlm keadaan santai sambil sembang2 kosong, ada yang berisi, apapun enjoy ur stay n pelan2 kayuh...

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rekrut November dan Disember 2011

Post by Akmal3110 on Fri Dec 23, 2011 6:05 am

ifdal_10 wrote:salam semua yang ada..
salam satu angkatan..

saya ifdal user baru dalam laman web ini dengan sukacita memaklumkan saya tertarik dan meminati web ini..
walaupun sya baru, adalah kewajipan pada saya untuk memaklumkan bhawa saya sedang mempelajari penggunaan web ini.. sekiranya ada kesilapan dan kekurangan, mohon teguran2 yang membina dari saudara semua..

semoga web ini menjadi penghubung mereka yang meminati ketenteraan.. terima kasih

Welcome ifdal! Jangan risau, kami yang kat sini pon belum abih blaja lagi. Jom masuk kelas! Hehehe...
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Rekrut November dan Disember 2011

Post by venez on Fri Dec 23, 2011 6:10 am

Akmal3110 wrote:
ifdal_10 wrote:salam semua yang ada..
salam satu angkatan..

saya ifdal user baru dalam laman web ini dengan sukacita memaklumkan saya tertarik dan meminati web ini..
walaupun sya baru, adalah kewajipan pada saya untuk memaklumkan bhawa saya sedang mempelajari penggunaan web ini.. sekiranya ada kesilapan dan kekurangan, mohon teguran2 yang membina dari saudara semua..

semoga web ini menjadi penghubung mereka yang meminati ketenteraan.. terima kasih

Welcome ifdal! Jangan risau, kami yang kat sini pon belum abih blaja lagi. Jom masuk kelas! Hehehe...

kelas JAV ke akmal? he3

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rekrut November dan Disember 2011

Post by Akmal3110 on Fri Dec 23, 2011 6:11 am

venez wrote:
Akmal3110 wrote:
ifdal_10 wrote:salam semua yang ada..
salam satu angkatan..

saya ifdal user baru dalam laman web ini dengan sukacita memaklumkan saya tertarik dan meminati web ini..
walaupun sya baru, adalah kewajipan pada saya untuk memaklumkan bhawa saya sedang mempelajari penggunaan web ini.. sekiranya ada kesilapan dan kekurangan, mohon teguran2 yang membina dari saudara semua..

semoga web ini menjadi penghubung mereka yang meminati ketenteraan.. terima kasih

Welcome ifdal! Jangan risau, kami yang kat sini pon belum abih blaja lagi. Jom masuk kelas! Hehehe...

kelas JAV ke akmal? he3

Errr...JAV tu mende? Hehehe...
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Rekrut November dan Disember 2011

Post by innocentti on Fri Dec 23, 2011 6:22 am

wah ramai geng baru..selamat datang weh..tapi jangan la silent reader jer..rajin2 berposting..borak kosong pun buleh kat warung pak jabit tu..
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Rekrut November dan Disember 2011

Post by standupper on Fri Dec 23, 2011 7:17 am

Akmal3110 wrote:
venez wrote:
Akmal3110 wrote:
ifdal_10 wrote:salam semua yang ada..
salam satu angkatan..

saya ifdal user baru dalam laman web ini dengan sukacita memaklumkan saya tertarik dan meminati web ini..
walaupun sya baru, adalah kewajipan pada saya untuk memaklumkan bhawa saya sedang mempelajari penggunaan web ini.. sekiranya ada kesilapan dan kekurangan, mohon teguran2 yang membina dari saudara semua..

semoga web ini menjadi penghubung mereka yang meminati ketenteraan.. terima kasih

Welcome ifdal! Jangan risau, kami yang kat sini pon belum abih blaja lagi. Jom masuk kelas! Hehehe...

kelas JAV ke akmal? he3

Errr...JAV tu mende? Hehehe...

Kursus JAV tuh teknik soal-siasat dan pengumpulan maklumat, risik dan sebagainya.. Cif dgn Muchi antara jurulatih bertauliah.. ramai pelatih skrg mcm Atre etc.. Perkembangan semasa kursus KAV akan diperkenalkan.

avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Rekrut November dan Disember 2011

Post by Akmal3110 on Fri Dec 23, 2011 7:22 am

Nak join! Nak join! Hahahahahahaha!!!
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Rekrut November dan Disember 2011

Post by atreyudevil on Fri Dec 23, 2011 9:44 am

aih.. ramai pelatih tp nama aku sorang je naik

Apa2 pun to new registered selamat datang ke dalam Mymil
harap dapat terus join segala jenis perbincangan dan topik disini!

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Rekrut November dan Disember 2011

Post by venez on Fri Dec 23, 2011 11:22 am

standupper wrote:
Akmal3110 wrote:
venez wrote:
Akmal3110 wrote:
ifdal_10 wrote:salam semua yang ada..
salam satu angkatan..

saya ifdal user baru dalam laman web ini dengan sukacita memaklumkan saya tertarik dan meminati web ini..
walaupun sya baru, adalah kewajipan pada saya untuk memaklumkan bhawa saya sedang mempelajari penggunaan web ini.. sekiranya ada kesilapan dan kekurangan, mohon teguran2 yang membina dari saudara semua..

semoga web ini menjadi penghubung mereka yang meminati ketenteraan.. terima kasih

Welcome ifdal! Jangan risau, kami yang kat sini pon belum abih blaja lagi. Jom masuk kelas! Hehehe...

kelas JAV ke akmal? he3

Errr...JAV tu mende? Hehehe...

Kursus JAV tuh teknik soal-siasat dan pengumpulan maklumat, risik dan sebagainya.. Cif dgn Muchi antara jurulatih bertauliah.. ramai pelatih skrg mcm Atre etc.. Perkembangan semasa kursus KAV akan diperkenalkan.


amboiiii........

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rekrut November dan Disember 2011

Post by azim09 on Fri Dec 23, 2011 11:23 am

JAV tu bukan ke......
avatar
azim09
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1623
Reputation : 230
Join date : 27/09/2010
Age : 24
Location : off the grid

http://www.facebook.com/azim09.

Back to top Go down

Re: Rekrut November dan Disember 2011

Post by Akmal3110 on Fri Dec 23, 2011 11:43 am

azim09 wrote:JAV tu bukan ke......

Haaaa yang tu la zim...
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Rekrut November dan Disember 2011

Post by azim09 on Fri Dec 23, 2011 11:49 am

Akmal3110 wrote:
azim09 wrote:JAV tu bukan ke......

Haaaa yang tu la zim...

abis la rekrut-rekrut junior tu....haha
avatar
azim09
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1623
Reputation : 230
Join date : 27/09/2010
Age : 24
Location : off the grid

http://www.facebook.com/azim09.

Back to top Go down

Re: Rekrut November dan Disember 2011

Post by kapokbesi on Fri Dec 23, 2011 1:11 pm

selaamt datang abangjo13 n ifdal_10..selaamt berkenalan n selamat belayar di forum mymil nih..enjoy.. Smile
avatar
kapokbesi
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 968
Reputation : 181
Join date : 17/09/2011
Age : 31
Location : ولا تمشى فى الارض مرحا

Back to top Go down

Re: Rekrut November dan Disember 2011

Post by kepala ular on Wed Dec 28, 2011 9:02 am

salam tuan2 n puan2...

slamat berkenalan....

kepala ular
Civilian

Malaysia
Posts : 1
Reputation : 2
Join date : 28/12/2011

Back to top Go down

Re: Rekrut November dan Disember 2011

Post by powerw00t on Wed Dec 28, 2011 9:17 am

selamat ke mymil kepala ular
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Rekrut November dan Disember 2011

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 10 of 11 Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum