Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171906 messages in 1316 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Bola Cafe: International V2

Page 22 of 22 Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22

View previous topic View next topic Go down

Re: Bola Cafe: International V2

Post by innocentti on Sat Sep 01, 2012 6:44 pm

arghhh kena gulai ngan atletico madrid..cilakak mamat falcao ni pawer gile!
defend plak macam hampeh!
sekian sahaja ratapan terlepas cup....

innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Posts : 3264
Join date : 20/04/2010

Back to top Go down

Re: Bola Cafe: International V2

Post by yinchet on Mon Sep 03, 2012 11:08 am





avatar
yinchet
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2648
Reputation : 368
Join date : 09/02/2011
Age : 31
Location : Petaling Jaya

Back to top Go down

Re: Bola Cafe: International V2

Post by marc_zman on Tue Sep 11, 2012 3:36 am

wa rasa ini England something wrong laaa.. player youth yg baru 7-8 kali main dgn 1st sqd pun kena leh kena panggil main tuk pasukan kebangsaan








--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Bola Cafe: International V2

Post by yaminz on Tue Sep 11, 2012 3:44 am

marc_zman wrote:wa rasa ini England something wrong laaa.. player youth yg baru 7-8 kali main dgn 1st sqd pun kena leh kena panggil main tuk pasukan kebangsaan








England mula mketengah pemain muda ma, cam German...
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Bola Cafe: International V2

Post by innocentti on Tue Sep 11, 2012 3:51 am

sterling nih quite promising la..wa tengok dia ada quick feet..mental pun ok..ok aja panggil dia main senior squad..
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Bola Cafe: International V2

Post by marc_zman on Tue Sep 11, 2012 4:11 am

promising mmg promising.. tang tu betoi & wa tak nafikan.. tapi kalu kita tgk dari sudut lain plak.. mana pegi pemain senior? maksud wa yg umur dia dlm linkungan 20an?

seingat wa aritu si Brendan ada cakap dia takmo mamat ni 'naik' mendadak.. Brendan ni pun wa rasa follow MyMil.. dia nak Sterling ni developed ikut motto kita.. pelan-pelan kayuh.. takmo budak tu tergezut ker haper

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Bola Cafe: International V2

Post by yaminz on Tue Sep 11, 2012 4:27 am

marc_zman wrote:promising mmg promising.. tang tu betoi & wa tak nafikan.. tapi kalu kita tgk dari sudut lain plak.. mana pegi pemain senior? maksud wa yg umur dia dlm linkungan 20an?

seingat wa aritu si Brendan ada cakap dia takmo mamat ni 'naik' mendadak.. Brendan ni pun wa rasa follow MyMil.. dia nak Sterling ni developed ikut motto kita.. pelan-pelan kayuh.. takmo budak tu tergezut ker haper

kalo pemain tu mmg bbakat apa salah nyer perlu dtengahkan bbanding pemain yg brumur dlm 20 an tp langsung xda bakat... kan mbazir bakat nama nyer...
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Bola Cafe: International V2

Post by kapokbesi on Sun Nov 25, 2012 9:52 am



another late strike back from The Red Devils..cayak laa.. agak2 HM malm ni jdi cmni tak..?hehe
avatar
kapokbesi
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 968
Reputation : 181
Join date : 17/09/2011
Age : 31
Location : ولا تمشى فى الارض مرحا

Back to top Go down

Re: Bola Cafe: International V2

Post by yinchet on Wed Dec 05, 2012 6:11 am

Mari share dream team kamu.
avatar
yinchet
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2648
Reputation : 368
Join date : 09/02/2011
Age : 31
Location : Petaling Jaya

Back to top Go down

Re: Bola Cafe: International V2

Post by atreyudevil on Wed Dec 05, 2012 8:35 am

Cassilas (GK)
Alves T.Silva Koscielny Lahm
Ribery Fabregas Wilshere C.Ronaldo
Van Persie El shaarawy

Subs
Szczesny (GK)
k.Gibbs
Vermalean
Schweinsteiger
Gotze
Lewandowski

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Bola Cafe: International V2

Post by yinchet on Wed Dec 05, 2012 8:46 am

atreyudevil wrote:Cassilas (GK)
Alves T.Silva Koscielny Lahm
Ribery Fabregas Wilshere C.Ronaldo
Van Persie El shaarawy

Subs
Szczesny (GK)
k.Gibbs
Vermalean
Schweinsteiger
Gotze
Lewandowski

lupa pula saya letak link.
http://en.toty.uefa.com/
avatar
yinchet
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2648
Reputation : 368
Join date : 09/02/2011
Age : 31
Location : Petaling Jaya

Back to top Go down

Re: Bola Cafe: International V2

Post by atreyudevil on Wed Dec 05, 2012 12:25 pm


--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Bola Cafe: International V2

Post by marc_zman on Wed Apr 24, 2013 10:13 am

aik.. Man Utd sulah menang EPL.. tapi awat penyokong dia kat sini senyap aaaa.???

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Bola Cafe: International V2

Post by alphawolf on Wed Apr 24, 2013 12:03 pm

Wa bising kat tempat lain...CHAMP20NS.....

BTW Barcelona kena titik 4-0 dengan Bayern malam tadi...giler kau....

--------------------my siggy below--------------------

"Look, you stupid b*****d, you've got no arms left"
"Yes I have!"
"LOOK!"
"It's just a flesh wound"
avatar
alphawolf
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 1457
Reputation : 196
Join date : 18/10/2010
Location : "Sitting Elephant"

Back to top Go down

Re: Bola Cafe: International V2

Post by innocentti on Wed Apr 24, 2013 12:26 pm

wa mmg target bayern menang taun nih..antara team faveret wa..
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Bola Cafe: International V2

Post by mumuchi on Wed Apr 24, 2013 3:25 pm

Amenda bpl ni kikiki

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Bola Cafe: International V2

Post by syafiqhan on Wed Apr 24, 2013 4:17 pm

Wahhhh...Menyu!
avatar
syafiqhan
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 322
Reputation : 46
Join date : 12/09/2011
Age : 25
Location : 3.190575, 101.734019

Back to top Go down

Re: Bola Cafe: International V2

Post by syafiqhan on Thu Apr 25, 2013 2:20 am

Match pg td berkeputusan Real Madrid kalah kpd Borussia Dortmund ngan 1 - 4..hermm
avatar
syafiqhan
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 322
Reputation : 46
Join date : 12/09/2011
Age : 25
Location : 3.190575, 101.734019

Back to top Go down

Re: Bola Cafe: International V2

Post by alphawolf on Thu Apr 25, 2013 2:29 am

Team German semua mengamuk kat first leg ni..

--------------------my siggy below--------------------

"Look, you stupid b*****d, you've got no arms left"
"Yes I have!"
"LOOK!"
"It's just a flesh wound"
avatar
alphawolf
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 1457
Reputation : 196
Join date : 18/10/2010
Location : "Sitting Elephant"

Back to top Go down

Re: Bola Cafe: International V2

Post by innocentti on Thu Apr 25, 2013 4:02 am

hahah..german pawer plak taun ni..wa ingatkan bayern jumpa real final..nampak gaya mcm sesama german ajer..
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Bola Cafe: International V2

Post by yaminz on Thu Apr 25, 2013 5:52 am

Hooorayyyy... Hidup Dortmund... Hidup German...

cheers cheers cheers
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Bola Cafe: International V2

Post by yinchet on Fri May 17, 2013 12:24 pm

Chelsea UEL Champion! cheers
avatar
yinchet
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2648
Reputation : 368
Join date : 09/02/2011
Age : 31
Location : Petaling Jaya

Back to top Go down

Re: Bola Cafe: International V2

Post by yusri on Fri May 17, 2013 12:58 pm

Selangor dan Kelantan kandas di pusingan ke-2 Piala AFC dengan jaringan 0-2 kepada masing-masing New Radiant (Maldives) dan Kitchee FC (Hong Kong). Cuba lagi tahun depan. Bila la bola kita nak menang peringkat Asia ni? 2034 nak jadi tuan rumah Piala Dunia tu....

yusri
Corporal
Corporal

Malaysia
Mymil
Posts : 99
Reputation : 20
Join date : 02/06/2011
Location : Bangi

Back to top Go down

Re: Bola Cafe: International V2

Post by HangPC2 on Fri May 17, 2013 2:36 pm

Abe Bekam dan Bersara...... rasa tua lak.... ramai Pemain bola tahun 90an dah bersara...
avatar
HangPC2
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 880
Reputation : 144
Join date : 22/04/2010
Age : 34
Location : Langkasuka

Back to top Go down

Re: Bola Cafe: International V2

Post by HangPC2 on Tue Jul 01, 2014 7:45 am

Luther kumpul 800 helai jersi






SAAT melangkah masuk ke sebuah bilik yang berkeluasan lima meter persegi, kelihatan deretan jersi digantung kemas di setiap sudut.

Jersi yang mewakili kelab bola sepak pelbagai pasukan tempatan mahupun kebangsaan dengan warna-warna menarik seperti merah, biru, hijau dan kuning itu menimbulkan rasa kagum terhadap pemiliknya iaitu Luther Moguup John, 35.

Anak kelahiran Kudat, Sabah itu mengumpul jersi pasukan bola sepak di seluruh dunia atas dasar keunikannya terutama dari segi kombinasi warna, corak, kreativiti dan rekaannya.

Dia telah mengumpul lebih 800 helai jersi pasukan bola sepak daripada skuad yang paling dikenali di dunia hinggalah kelab-kelab kecil di dalam negara.

Ujar kakitangan awam itu, setiap jersi membawa identiti tersendiri sesuai dengan fungsinya iaitu sebagai pengenalan kepada pasukan sebelum memulakan sesuatu perlawanan.

Jersi, pada pandangannya bukan sekadar sehelai pakaian kerana ia direka untuk mewakili nilai-nilai kebanggaan, sejarah dan tradisi sesebuah pasukan.

" Bagi pengumpul jersi bola sepak seperti saya, setiap jersi mempunyai kisah tersendiri.

" Contohnya jersi Itali ini, ia merupakan jersi yang diguna ketika Piala Dunia 2006 iaitu sewaktu pasukan tersebut berjaya meraih gelaran juara dunia buat kali keempat," katanya yang merupakan penyokong tegar pasukan Jerman.

Sungguhpun demikian, dia tidak menafikan bahawa minat yang dimulakan secara intensif sejak sedekad itu bergantung kepada bajet.

Bagi mengurangkan kos, Luther memilih untuk membeli jersi secara talian kerana harganya jauh lebih murah berbanding di kedai-kedai menjual barangan sukan.





HAKIM Amir bersama sebahagian daripada koleksi jersi yang ada dalam simpanannya.



" Kebanyakan koleksi jersi yang ada dalam simpanan saya ketika ini adalah jenis Player Issue dan bukan replika.

" Harga jersi asli ini ialah sekitar RM500 ke atas, sebab itulah saya membeli dalam talian kerana harganya lebih murah dan banyak pilihan, " katanya yang sudah berhabis lebih RM100,000 untuk hobinya itu.

Mengulas mengenai jersi pasukan-pasukan yang bertanding sempena Piala Dunia 2014, setakat ini sebanyak 27 jersi pasukan bertanding telah berada di dalam simpanannya.

Dia memulakan misi mengumpul jersi pasukan-pasukan bertanding sejak Disember 2013 sejurus selepas diperkenalkan oleh pengeluar-pengeluar jenama pakaian sukan.


Jual jersi


Tambahnya, faktor kesediaan dalam pasaran menjadi halangan utama baginya untuk mengumpul kesemua 32 jersi pasukan yang bertanding pada Piala Dunia 2014.

" Jersi-jersi pasukan kurang terkenal dan kurang peminat seperti Iran, Equador, Greece dan Bosnia biasanya tidak dijual atau sangat terhad di negara ini.

" Saya mendapatkan jersi-jersi tersebut dari laman web negara-negara lain, " katanya.

Selain membeli, Luther juga menjual jersi-jersi yang dibelinya jika ada permintaan.

Setiap jersi, kata Luther dijual pada harga yang berlainan mengikut keadaan, sejarah dan cerita-cerita menarik di sebaliknya.

Sementara itu, Abdul Hakim Amir, 42, memulakan hobi mengumpul jersi sejak tahun 1996 atas dasar minat yang mendalamnya terhadap sukan bola sepak.

Menurut bapa kepada dua cahaya mata itu, disebabkan minatnya itu, dia telah mengumpul lebih 1,500 helai jersi pasukan bola sepak dari seluruh dunia.

" Membeli jersi pasukan bola sepak bukan sahaja memberi kepuasan dan kebanggaan kepada saya apabila memakainya.

" Malah ia juga merupakan sumber pendapatan sampingan kepada kelab-kelab bola sepak untuk terus bersaing, " ujar pengurus pembangunan program televisyen di sebuah syarikat penyiaran swasta itu.





HARGA sehelai jersi asli boleh mencecah sehingga RM520.



Tambahnya, apabila memakai jersi, ia umpama mendekatkan diri dengan pasukan yang digemari, sekali gus memberi sokongan moral kepada mereka.

Hakim Amir yang meminati pasukan bola sepak sejak kecil amat berbangga dengan pasukan bola sepak kebangsaan serta pasukan Kuala Lumpur, di samping pasukan negara lain seperti England, Itali Argentina, Perancis.

Dalam pada itu, mengulas mengenai cara dia menjaga jersi-jersinya, Hakim Amir memaklumkan, kesemua jersi yang ada di dalam simpanannya akan dimasukkan ke dalam plastik sebelum digantung.

Ujar anak kelahiran Kuala Lumpur itu, jika jersi-jersi itu dilipat, ia dikhuatiri akan merosakkan logo dan nombor yang dicetak pada jersi tersebut.

" Saya mempunyai sebuah bilik khas untuk mengantung kesemua jersi-jersi ini agar ia tidak mudah rosak.

" Ia sesuatu yang sangat menyedihkan jika jersi-jersi ini rosak begitu sahaja kerana ia dibeli pada harga yang mahal dan sangat terhad, " tambahnya sambil memaklumkan bahawa jersi akan rosak jika dibasuh dengan mesin.


Tandatangan


Antara jersi pasukan bola sepak yang berada dalam simpanan Hakim Amir ialah pasukan Belanda iaitu ketika Kejohanan Eropah pada tahun 1988.

Jersi tersebut telah ditandatangani sendiri oleh legenda pasukan Belanda ketika itu iaitu Frank Rijkaard ketika berkunjung ke Malaysia baru-baru ini.

" Jersi ini dibingkaikan untuk memudahkan saya mengantung di ruang tamu rumah.

" Ia satu kebanggaan kepada saya, saya tidak akan sesekali menjualnya, " katanya sambil memaklumkan bahawa isterinya Azlin Abas, 36, menyokong penuh hobinya itu.

Berbeza pula kisahnya dengan Pengurus Runcit TFC Sdn, Bhd., Keat Au Yong, 29. Sempena kedatangan Piala Dunia 2014 di Brazil, kedainya yang terletak di Kompleks Pertama, Kuala Lumpur diserbu oleh orang ramai untuk mendapatkan jersi-jersi asli pasukan yang bertanding.

Ujar anak kelahiran Segamat, Johor itu, orang ramai mula membeli jersi pasukan yang bertanding pada Piala Dunia sejak bulan Disember selepas beberapa jersi utama pasukan dilancarkan.




JERSI pasukan Jerman, Itali dan Jepun mendapat sambutan menggalakkan daripada peminat bola sepak di negara ini.


Ujarnya, antara jersi pasukan bertanding yang mendapat sambutan menggalakkan daripada peminat bola sepak negara ini ialah Jerman, Itali dan Jepun.

" Jersi-jersi keluaran Adidas dan Puma sentiasa mendapat sambutan luar biasa kerana rekaan dan coraknya yang menarik dan unik.

" Saya jangkakan ketika kejohanan berlangsung, jersi-jersi ini akan dijual seperti pisang goreng panas terutamanya pasukan-pasukan elit," katanya ketika di temu bual di kedainya baru-baru ini.

Katanya, terdapat dua gred jersi yang dijual di kedainya iaitu Player Issue dan replika.

Tambah Keat, jersi Player Issue dijual pada harga sekitar RM350 hingga RM520 manakala bagi jersi replika ia dijual sekitar RM300.

Mengulas mengenai lambakan gerai-gerai yang menjual jersi tiruan, Keat memaklumkan, penguatkuasaan yang lemah menjadi punca utama masalah ini berleluasa.

Tanpa menyalahkan peniaga yang menjual baju tiruan itu, Keat menjelaskan, dia faham akan keperluan perniagaan dan peluang yang ada disebabkan tiada kedai yang menjual pakaian rasmi.

" Peniaga-peniaga ini juga mahu hidup. Tetapi alangkah baik jika ada kedai yang menjual jersi asli? Ia bukan sahaja boleh membangkitkan minat peminat, namun memberi pilihan kepada para pembeli, " katanya.



- Kosmo -



avatar
HangPC2
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 880
Reputation : 144
Join date : 22/04/2010
Age : 34
Location : Langkasuka

Back to top Go down

Re: Bola Cafe: International V2

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 22 of 22 Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum