Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171925 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Produk Minuman Manis Tanpa Gula - Stavia

View previous topic View next topic Go down

Produk Minuman Manis Tanpa Gula - Stavia

Post by superhornet on Thu Oct 13, 2011 6:10 am

http://imageshack.us/photo/my-images/809/fastcolorscantoapdffile.pdf/







Alhamdulillah dah keluar pun gambar hehe.. Ini lah dier sedikit sebanyak gambaran produk ni beserta harga khas untuk ahli dan warga mymil.. Buat masa ini dalam pegangan teman ..

1. Ekstrak Stevia ( pemanis Stevia ) - RM 22.00 - Harga asal RM 24.90
- Produk ini adalah dalam bentuk serbuk. Sesuai untuk dibawa kemana sahaja kerana ia boleh diletak didalam poket atau hanbag kerana saiz nya yg kecil iaitu botol kecil 15mg. Cara penggunaan, masukkan sedikit pemanis ini dalam minum yg kiter buat atau order ( minuman tanpa gula / kosong ) kemudian kacau .. kadar atau berapa byk yg perlu adalah mengikut citarasa masing-masing tapi aper yg penting ia adalah jauh lebih baik dari gula .. bagi mereka yg mementingkan kesihatan produk ini sesuai sebab ia tidak mengandungi kalori tetapi dapat membantu menurunkan kadar gula dalam darah, meransangkan hormon insulin dan meningkatkan dan memberi tenaga kepada badan. Amat sesuai bagi mereka yg meghidap darah tinggi dan kencing manis ..


2. Kodial Pelbagai perisa - RM 10.00 - Harga Asal RM 11.90
i. Perisa Tropika
ii. - Mangga
iii. - Ros
iv. - Sarsi
- Cara penggunaan adalah mengikut citarasa individu dan khasiatnya adalah sama seperti produk no. 1


3. Minuman Karbonat 1.25ml - RM 3.50 atau 3 botol RM 10.00

4. Teh Stavia
i. Teh pek 20 uncang - RM 20.00 - Harga Asal RM 21.90
ii. Teh pek 10 uncang - RM 10.00 - Harga asal RM 11.00
- Cara penggunaan adalah masukkan satu uncang kedalan teko atau jag yang bersaiz sederhana dan masukkan air panas dan biar selama 5 hingga 10 minit kemudian boleh dihidangkan, takperlu masukkan gula kerana rasanyer yg semulajadi manis. Satu uncang sesuai untuk minuman 5 hingga 7 orang.


Produk teh dan ekstrak dan adalah terhad , siapa cepat dia dapat tetapi lain produk masih ada stok. Buat masa ini produk ini hanya diedarkan di sekitar Putrajaya dan pada sesiapa yang berminat iaitu warga dan ahli mymil boleh PM saya untuk mendapatkan alamat dan no telefon.

meh kasi duduk atas skit -inno-
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Produk Minuman Manis Tanpa Gula - Stavia

Post by mumuchi on Thu Oct 13, 2011 6:10 am

ko jual ka..ada diskaun utk ahli mymil?

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Produk Minuman Manis Tanpa Gula - Stavia

Post by bijan on Thu Oct 13, 2011 6:12 am

Rasa dah try masa pameran usahawan desa kat putrajaya hari tu
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Produk Minuman Manis Tanpa Gula - Stavia

Post by superhornet on Thu Oct 13, 2011 6:15 am

mumuchi wrote:ko jual ka..ada diskaun utk ahli mymil?

Untuk ahlil mymil mesti la ada heheheh
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Produk Minuman Manis Tanpa Gula - Stavia

Post by superhornet on Thu Oct 13, 2011 6:15 am

Mr. Bijan wrote:Rasa dah try masa pameran usahawan desa kat putrajaya hari tu

Yer ker ... sama tak dengan yang teman punyer nie ... sebab sekarang tgh nak upload gambar dengan senarai rega dier sekali ...
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Produk Minuman Manis Tanpa Gula - Stavia

Post by bijan on Thu Oct 13, 2011 6:18 am

superhornet wrote:
Mr. Bijan wrote:Rasa dah try masa pameran usahawan desa kat putrajaya hari tu

Yer ker ... sama tak dengan yang teman punyer nie ...

Yang tu try Universiti Putra Malaysia punya produk kajian ...banyak benda saya cuba... termasuk la jus kurma ... mmg pure masam die... 1 hari tak ilang ...ada jugak try kuih cincin dari sabah... minggu ni ada expo produk makanan halal di PWTC dari Jumaat hingga ahad...
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Produk Minuman Manis Tanpa Gula - Stavia

Post by superhornet on Thu Oct 13, 2011 6:35 am

edited. refer 1st post cheers


Last edited by superhornet on Thu Oct 13, 2011 7:08 am; edited 1 time in total
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Produk Minuman Manis Tanpa Gula - Stavia

Post by tenteng on Thu Oct 13, 2011 7:07 am

benda nie pernah masuk majalah 3 tahun lepas kalau tak silap
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Produk Minuman Manis Tanpa Gula - Stavia

Post by superhornet on Thu Oct 13, 2011 7:09 am

tenteng wrote:benda nie pernah masuk majalah 3 tahun lepas kalau tak silap

Betul tu dan dalam tahun ni pun ada jugak masuk dalam majalah 3 ....
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Produk Minuman Manis Tanpa Gula - Stavia

Post by mumuchi on Thu Oct 13, 2011 7:28 am

SH aku nak order kordial mangga tu buat test..amacam mau ambik weh..

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Produk Minuman Manis Tanpa Gula - Stavia

Post by marc_zman on Thu Oct 13, 2011 7:34 am

mumuchi wrote:SH aku nak order kordial mangga tu buat test..amacam mau ambik weh..

camna mau amik? ooooo itu senang.. bleh datang putrajaya masa lunch hour.. jgn lupa bawak inche malik sekali.. pastu rv kat pullman putrajaya.. bang muchi n sh settle kan business n lepas tu inche malik bleh belanja makan tghari

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Produk Minuman Manis Tanpa Gula - Stavia

Post by superhornet on Thu Oct 13, 2011 7:35 am

mumuchi wrote:SH aku nak order kordial mangga tu buat test..amacam mau ambik weh..

Ermmmm mcm nie sebab buat masa takder penghantaran keluar tapi jika kalau ada urusan disekitar putrajaya boleh la kalau rajin hehehe dtg kat PICC ker mcm mana kalau ada cadangan di alu-alukan ..
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Produk Minuman Manis Tanpa Gula - Stavia

Post by superhornet on Thu Oct 13, 2011 7:37 am

marc_zman wrote:
mumuchi wrote:SH aku nak order kordial mangga tu buat test..amacam mau ambik weh..

camna mau amik? ooooo itu senang.. bleh datang putrajaya masa lunch hour.. jgn lupa bawak inche malik sekali.. pastu rv kat pullman putrajaya.. bang muchi n sh settle kan business n lepas tu inche malik bleh belanja makan tghari

Ermmmmmmm okey gak tu ...hhehehehe amacam ada cadangan lain .. silakan
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Produk Minuman Manis Tanpa Gula - Stavia

Post by anya8797 on Thu Oct 13, 2011 4:14 pm

superhornet wrote:http://imageshack.us/photo/my-images/809/fastcolorscantoapdffile.pdf/







Alhamdulillah dah keluar pun gambar hehe.. Ini lah dier sedikit sebanyak gambaran produk ni beserta harga khas untuk ahli dan warga mymil.. Buat masa ini dalam pegangan teman ..

1. Ekstrak Stevia ( pemanis Stevia ) - RM 22.00 - Harga asal RM 24.90
- Produk ini adalah dalam bentuk serbuk. Sesuai untuk dibawa kemana sahaja kerana ia boleh diletak didalam poket atau hanbag kerana saiz nya yg kecil iaitu botol kecil 15mg. Cara penggunaan, masukkan sedikit pemanis ini dalam minum yg kiter buat atau order ( minuman tanpa gula / kosong ) kemudian kacau .. kadar atau berapa byk yg perlu adalah mengikut citarasa masing-masing tapi aper yg penting ia adalah jauh lebih baik dari gula .. bagi mereka yg mementingkan kesihatan produk ini sesuai sebab ia tidak mengandungi kalori tetapi dapat membantu menurunkan kadar gula dalam darah, meransangkan hormon insulin dan meningkatkan dan memberi tenaga kepada badan. Amat sesuai bagi mereka yg meghidap darah tinggi dan kencing manis ..


2. Kodial Pelbagai perisa - RM 10.00 - Harga Asal RM 11.90
i. Perisa Tropika
ii. - Mangga
iii. - Ros
iv. - Sarsi
- Cara penggunaan adalah mengikut citarasa individu dan khasiatnya adalah sama seperti produk no. 1


3. Minuman Karbonat 1.25ml - RM 3.50 atau 3 botol RM 10.00

4. Teh Stavia
i. Teh pek 20 uncang - RM 20.00 - Harga Asal RM 21.90
ii. Teh pek 10 uncang - RM 10.00 - Harga asal RM 11.00
- Cara penggunaan adalah masukkan satu uncang kedalan teko atau jag yang bersaiz sederhana dan masukkan air panas dan biar selama 5 hingga 10 minit kemudian boleh dihidangkan, takperlu masukkan gula kerana rasanyer yg semulajadi manis. Satu uncang sesuai untuk minuman 5 hingga 7 orang.


Produk teh dan ekstrak dan adalah terhad , siapa cepat dia dapat tetapi lain produk masih ada stok. Buat masa ini produk ini hanya diedarkan di sekitar Putrajaya dan pada sesiapa yang berminat iaitu warga dan ahli mymil boleh PM saya untuk mendapatkan alamat dan no telefon.

meh kasi duduk atas skit -inno-

hhmmm...menarik jugak nih....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Produk Minuman Manis Tanpa Gula - Stavia

Post by powerw00t on Thu Oct 13, 2011 5:28 pm

bump! order order jangan tak order... kita support rakan2 yg buat bis kecil2an mcm ni.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Produk Minuman Manis Tanpa Gula - Stavia

Post by venez on Thu Oct 13, 2011 6:11 pm

mmg nak order tapi nak ambik tuh masalah, muchi hang bila nak ambik?

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Produk Minuman Manis Tanpa Gula - Stavia

Post by superhornet on Fri Oct 14, 2011 3:00 am

powerw00t wrote:bump! order order jangan tak order... kita support rakan2 yg buat bis kecil2an mcm ni.

Gud Morning ... tq .. tq..
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Produk Minuman Manis Tanpa Gula - Stavia

Post by superhornet on Fri Oct 14, 2011 3:02 am

venez wrote:mmg nak order tapi nak ambik tuh masalah, muchi hang bila nak ambik?

Haaa bos nak gak eik .. menurut ramalan muchi .. ahad nie kot .. katernyer nak g bangi ... boss nak yg mana satu ..
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Produk Minuman Manis Tanpa Gula - Stavia

Post by mumuchi on Fri Oct 14, 2011 3:56 am

den kalau jadi ambik ahad ni terus hilang sampai khamis depan..boleh ke ven?

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Produk Minuman Manis Tanpa Gula - Stavia

Post by marc_zman on Fri Oct 14, 2011 4:09 am

supermodel mumuchi wrote:den kalau jadi ambik ahad ni terus hilang sampai khamis depan..boleh ke ven?

atau kalu boss nak cepat.. wa bleh jadik middleman.. SH bleh pas kat wa & boss bleh RV kat mana2 @selayang weekend ni tuk collect?

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Produk Minuman Manis Tanpa Gula - Stavia

Post by superhornet on Fri Oct 14, 2011 4:21 am

marc_zman wrote:
supermodel mumuchi wrote:den kalau jadi ambik ahad ni terus hilang sampai khamis depan..boleh ke ven?

atau kalu boss nak cepat.. wa bleh jadik middleman.. SH bleh pas kat wa & boss bleh RV kat mana2 @selayang weekend ni tuk collect?

Itu pun ok gak sebab opis mz kan dekat bawah nie jer ..
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Produk Minuman Manis Tanpa Gula - Stavia

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum