Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171925 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Tips kunci motor?

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Tips kunci motor?

Post by MMW on Tue Oct 11, 2011 6:21 am

anya8797 wrote:
powerw00t wrote:These would help I guess

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]


kena samak dulu seblom curi... faktor kekangan masa Laughing

Kalau yang curi orang islam ye la ....... Tapi kalau bukan islam dia peduli ape! Lagi untung ape siap dapat fresh meat lagi! Ekekekekeke


MMW
Colonel
Colonel

Posts : 2269
Join date : 07/03/2011

Back to top Go down

Re: Tips kunci motor?

Post by marc_zman on Tue Oct 11, 2011 6:33 am

MMW wrote:
Foxtrot wrote:biarkan motor berdebu,berkeladak,kerana pencurik motor berkemungkinan besar akan memilih motor yang cantik berkilat... sebab bila motor berkilat,automatik kita boleh agak pemilik motor memang menjaga rapi motosikalnya,baik dari aspek luar dan enjin,berbanding motor yang berdebu, kita boleh agak pemiliknya mesti tak jaga betul motornya,entah-entah minyak hitam pun tak pernah tukar,brek pun tak makan dan sebagainya...
pandangan aku la... Very Happy

Dia orang tengok nombor plate bro. Kalau nombor baru dia orang akan rembat motor tu. Sebabnya dia orang nak jual spare part.

apa yg M cakap tu ada betoi.. & apa yg foxy cakap tu pun betoi wooo.. me own experience tau lagi tepat wa nyer senior kat uitm.. motor z dia haram tak pernah dia "basuh" secara rasmi.. takat letak bawah hujan lebat tu jer laaa.. motor tu laaa yg dia naik ke hulu ke hilir masa buat llb.hons, masa chambering ngan masa memula jadik lawyer.. letak dekat dpn opis kat jln tun perak, tarak kena curik pun.. walaupun ada byk kes motor org lain kena rembat

fyi.. motor z dia ni model yg awal2 dulu kalu wa tak silap.. masa tu, motor ni menjadi kegemaran mat rempit.. kira mmg bertuah laaa sedara tu motor tarak ilang.. cuma wa tak pasti apa jadik dgn motor tu sekarang? dah masuk muzium kot? ekekekekekeeeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Tips kunci motor?

Post by anya8797 on Tue Oct 11, 2011 6:38 am

MMW wrote:
anya8797 wrote:
powerw00t wrote:These would help I guess

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]


kena samak dulu seblom curi... faktor kekangan masa Laughing

Kalau yang curi orang islam ye la ....... Tapi kalau bukan islam dia peduli ape! Lagi untung ape siap dapat fresh meat lagi! Ekekekekeke


Oo..kalau pencuri islam... it's a deterrence...kalau bukan islam... killing two birds with one stone.... heheheh....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Tips kunci motor?

Post by marc_zman on Tue Oct 11, 2011 6:42 am

powerw00t wrote:Kat flat sungai way tu, dah le beranda kecik dan lif kecik, jangan terkejut kalo dorang parking kat depan pintu tingkat 15 ke hapa.... mmg time tu jangan mimpi le nak guna lif sbb hanya muat dgn motor dgn tuannya ja

kalu motor tu disusun cara willie rapat ke dinding lif, bleh muat 2 bijik motor ngan tuan nyer sekali.. ekekekekekeeeee

btw.. ni mesti benda2 yg bang power buat masa zaman bujang dulu nih.. sib baik si bijan tak ikut sekali petua simpan motor camni.. kalu tak.. haruuuuu.. ekekekekekeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Tips kunci motor?

Post by anya8797 on Tue Oct 11, 2011 7:12 am

marc_zman wrote:
powerw00t wrote:Kat flat sungai way tu, dah le beranda kecik dan lif kecik, jangan terkejut kalo dorang parking kat depan pintu tingkat 15 ke hapa.... mmg time tu jangan mimpi le nak guna lif sbb hanya muat dgn motor dgn tuannya ja

kalu motor tu disusun cara willie rapat ke dinding lif, bleh muat 2 bijik motor ngan tuan nyer sekali.. ekekekekekeeeee

btw.. ni mesti benda2 yg bang power buat masa zaman bujang dulu nih.. sib baik si bijan tak ikut sekali petua simpan motor camni.. kalu tak.. haruuuuu.. ekekekekekeee

bukan kah residential building ada policy yang tak boleh buat mende2 gini.... scratch

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Tips kunci motor?

Post by marc_zman on Tue Oct 11, 2011 8:13 am

anya8797 wrote:
marc_zman wrote:
powerw00t wrote:Kat flat sungai way tu, dah le beranda kecik dan lif kecik, jangan terkejut kalo dorang parking kat depan pintu tingkat 15 ke hapa.... mmg time tu jangan mimpi le nak guna lif sbb hanya muat dgn motor dgn tuannya ja

kalu motor tu disusun cara willie rapat ke dinding lif, bleh muat 2 bijik motor ngan tuan nyer sekali.. ekekekekekeeeee
btw.. ni mesti benda2 yg bang power buat masa zaman bujang dulu nih.. sib baik si bijan tak ikut sekali petua simpan motor camni.. kalu tak.. haruuuuu.. ekekekekekeee
bukan kah residential building ada policy yang tak boleh buat mende2 gini.... scratch

agak2 dari mana diorang dapat idea reka kata-kata hikmat Malaysia Boleh! ?

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Tips kunci motor?

Post by anya8797 on Wed Oct 12, 2011 5:08 pm

marc_zman wrote:
anya8797 wrote:
marc_zman wrote:
powerw00t wrote:Kat flat sungai way tu, dah le beranda kecik dan lif kecik, jangan terkejut kalo dorang parking kat depan pintu tingkat 15 ke hapa.... mmg time tu jangan mimpi le nak guna lif sbb hanya muat dgn motor dgn tuannya ja

kalu motor tu disusun cara willie rapat ke dinding lif, bleh muat 2 bijik motor ngan tuan nyer sekali.. ekekekekekeeeee
btw.. ni mesti benda2 yg bang power buat masa zaman bujang dulu nih.. sib baik si bijan tak ikut sekali petua simpan motor camni.. kalu tak.. haruuuuu.. ekekekekekeee
bukan kah residential building ada policy yang tak boleh buat mende2 gini.... scratch

agak2 dari mana diorang dapat idea reka kata-kata hikmat Malaysia Boleh! ?

anya rasa creative jugak sebenarnya.... Razz

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Tips kunci motor?

Post by Senak on Wed Oct 12, 2011 7:20 pm

okay2 thanks semua.

tapi saya nak tau, macam mod kata rekeyable padlock. ok tu satu.

lagi? lgpun sy duk putrajaya..keje kat alamanda mall tu..mmg x perlu risau sgt sbb xde pencopek kat situ..tp lgkah keselamatan...

atau cadangkan moto lain selain EX5? yg bayar bulan x melelahkan...

Senak
Civilian

Malaysia
Mymil
Posts : 24
Reputation : 3
Join date : 07/09/2011

Back to top Go down

Re: Tips kunci motor?

Post by Senak on Wed Oct 12, 2011 7:26 pm

hah spe2 pernah dengar motor jenama Demak?

Pe bnde tu?

bagus ke? sbb nak bawak gi keje je pun..

jumpe kat sini..

[You must be registered and logged in to see this link.]

Senak
Civilian

Malaysia
Mymil
Posts : 24
Reputation : 3
Join date : 07/09/2011

Back to top Go down

Re: Tips kunci motor?

Post by atreyudevil on Wed Oct 12, 2011 9:01 pm

noooooooooooooooooooooooooooo

baik amik seken Ex5

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Tips kunci motor?

Post by innocentti on Thu Oct 13, 2011 4:53 am

Senak wrote:okay2 thanks semua.

tapi saya nak tau, macam mod kata rekeyable padlock. ok tu satu.

lagi? lgpun sy duk putrajaya..keje kat alamanda mall tu..mmg x perlu risau sgt sbb xde pencopek kat situ..tp lgkah keselamatan...

atau cadangkan moto lain selain EX5? yg bayar bulan x melelahkan...
chait ko nih..dah keje kat alamanda pun tatau..kat kedai kunci tepi eskelator tu ada jual laa..brand dia aku tak ingat..pengalaman famili aku pakai kunci ni..rumah hampir kena pecah masa raya tahun lepas..mangga lain suma dah barai..mangga ni ajer dia sangkut..siap ada kesan nak potong tapi tak buleh..

moto demak tu tak payah ler..adik beradik comel, nitro semua tu..ambik pagi petang datang balik kedai bawak ekzos...pakai tangan..
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Tips kunci motor?

Post by tenteng on Thu Oct 13, 2011 5:12 am

innocentti wrote:
Senak wrote:okay2 thanks semua.

tapi saya nak tau, macam mod kata rekeyable padlock. ok tu satu.

lagi? lgpun sy duk putrajaya..keje kat alamanda mall tu..mmg x perlu risau sgt sbb xde pencopek kat situ..tp lgkah keselamatan...

atau cadangkan moto lain selain EX5? yg bayar bulan x melelahkan...
chait ko nih..dah keje kat alamanda pun tatau..kat kedai kunci tepi eskelator tu ada jual laa..brand dia aku tak ingat..pengalaman famili aku pakai kunci ni..rumah hampir kena pecah masa raya tahun lepas..mangga lain suma dah barai..mangga ni ajer dia sangkut..siap ada kesan nak potong tapi tak buleh..

moto demak tu tak payah ler..adik beradik comel, nitro semua tu..ambik pagi petang datang balik kedai bawak ekzos...pakai tangan..

saya pakai rekeyable padlock jenis Gere.. rege RM40.00 satu

[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Tips kunci motor?

Post by marc_zman on Thu Oct 13, 2011 5:16 am

anya8797 wrote:
marc_zman wrote:
anya8797 wrote:
marc_zman wrote:
powerw00t wrote:Kat flat sungai way tu, dah le beranda kecik dan lif kecik, jangan terkejut kalo dorang parking kat depan pintu tingkat 15 ke hapa.... mmg time tu jangan mimpi le nak guna lif sbb hanya muat dgn motor dgn tuannya ja

kalu motor tu disusun cara willie rapat ke dinding lif, bleh muat 2 bijik motor ngan tuan nyer sekali.. ekekekekekeeeee
btw.. ni mesti benda2 yg bang power buat masa zaman bujang dulu nih.. sib baik si bijan tak ikut sekali petua simpan motor camni.. kalu tak.. haruuuuu.. ekekekekekeee
bukan kah residential building ada policy yang tak boleh buat mende2 gini.... scratch
agak2 dari mana diorang dapat idea reka kata-kata hikmat Malaysia Boleh! ?

anya rasa creative jugak sebenarnya.... Razz
creative? or desprate? ekekekekeeeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Tips kunci motor?

Post by atreyudevil on Thu Oct 13, 2011 5:33 am

kalo nak pakai jalan jauh carik Modenas GT128 atau LC135 psal lc, jadi motor tak la panas sgt

tp kalo nak motor tak panas sgt ko carik Honda Wave la, 125x pn ok dah.

lagenda pn ok gak pe

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Tips kunci motor?

Post by bijan on Thu Oct 13, 2011 6:20 am

Tip untuk secure helmet ada tak ..?
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Tips kunci motor?

Post by atreyudevil on Thu Oct 13, 2011 6:23 am

pakai box!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Tips kunci motor?

Post by marc_zman on Thu Oct 13, 2011 6:25 am

weh bijan.. ko kenal x si jaki jipang? baik ko nuntut ilmu ngan dia coz helmet dia tak pernah ilang wooo

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Tips kunci motor?

Post by bijan on Thu Oct 13, 2011 6:30 am

marc_zman wrote:weh bijan.. ko kenal x si jaki jipang? baik ko nuntut ilmu ngan dia coz helmet dia tak pernah ilang wooo

Rasa macam nak kompang jek kepala mamat yang tibai aku punya helmet ... arituh ven kene
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Tips kunci motor?

Post by atreyudevil on Thu Oct 13, 2011 6:30 am

jaki jipang, helmet mmg lekat kat kepala selalu!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Tips kunci motor?

Post by tenteng on Thu Oct 13, 2011 7:31 am

atreyudevil wrote:jaki jipang, helmet mmg lekat kat kepala selalu!

jaki jipang? macam pernah dengar ujang? gila2?
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Tips kunci motor?

Post by tenteng on Thu Oct 13, 2011 7:33 am

Mr. Bijan wrote:Tip untuk secure helmet ada tak ..?
bukan ke scooter bleh letak helmet bawah tempat duduk?
kalo tak, nak x nak mmg kena pasang box la.. kalo tak nak pasang box, pasang raga besi yg bleh tutup..
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Tips kunci motor?

Post by innocentti on Thu Oct 13, 2011 8:15 am

atreyudevil wrote:pakai box!
helmet kalo mahai tahap arai shoe sarung ajerla kat kepala..member aku dulu helmet arc kat dlm box givi tu pun boleh kena kaput..bijak gak cara penkabut tu buat..
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Tips kunci motor?

Post by anya8797 on Thu Oct 13, 2011 9:44 am

marc_zman wrote:
anya8797 wrote:
marc_zman wrote:
anya8797 wrote:
marc_zman wrote:
powerw00t wrote:Kat flat sungai way tu, dah le beranda kecik dan lif kecik, jangan terkejut kalo dorang parking kat depan pintu tingkat 15 ke hapa.... mmg time tu jangan mimpi le nak guna lif sbb hanya muat dgn motor dgn tuannya ja

kalu motor tu disusun cara willie rapat ke dinding lif, bleh muat 2 bijik motor ngan tuan nyer sekali.. ekekekekekeeeee
btw.. ni mesti benda2 yg bang power buat masa zaman bujang dulu nih.. sib baik si bijan tak ikut sekali petua simpan motor camni.. kalu tak.. haruuuuu.. ekekekekekeee
bukan kah residential building ada policy yang tak boleh buat mende2 gini.... scratch
agak2 dari mana diorang dapat idea reka kata-kata hikmat Malaysia Boleh! ?

anya rasa creative jugak sebenarnya.... Razz
creative? or desprate? ekekekekeeeee

desperate times calls for creative measures... heheheh...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Tips kunci motor?

Post by marc_zman on Thu Oct 13, 2011 9:50 am

yaaa betoi tu.. jawapan yg tepat sekali

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Tips kunci motor?

Post by bijan on Thu Oct 13, 2011 9:55 am

tenteng wrote:
Mr. Bijan wrote:Tip untuk secure helmet ada tak ..?
bukan ke scooter bleh letak helmet bawah tempat duduk?
kalo tak, nak x nak mmg kena pasang box la.. kalo tak nak pasang box, pasang raga besi yg bleh tutup..

bwh seat ada helmet 1 lagik
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Tips kunci motor?

Post by Senak on Thu Oct 13, 2011 9:41 pm

haha demak moto sabah ek? lain macam je name

Senak
Civilian

Malaysia
Mymil
Posts : 24
Reputation : 3
Join date : 07/09/2011

Back to top Go down

Re: Tips kunci motor?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum