Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171906 messages in 1316 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Sembang2 Budget 2012

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Sembang2 Budget 2012

Post by harleena on Fri Oct 07, 2011 1:05 pm

So, jom kita bincang2 pasal budget 2012 kat sini...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sembang2 Budget 2012

Post by azim09 on Fri Oct 07, 2011 1:09 pm

Bajet keseluruhan untuk tahun 2012 - RM232.8 billion
avatar
azim09
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1623
Reputation : 230
Join date : 27/09/2010
Age : 24
Location : off the grid

http://www.facebook.com/azim09.

Back to top Go down

Re: Sembang2 Budget 2012

Post by harleena on Fri Oct 07, 2011 1:14 pm

-Mulai sesi persekolahan 2012, semua jenis yuran persekolahan dimansuhkan.
-Pengecualian sepenuhnya duti import dan duti eksais bagi mengimport kereta hibrid serta elektrik akan dilanjutkan sehingga 2013.
-Peneroka FELDA akan terima “durian runtuh” yang mana jumlahnya akan diumumkan sebelum penyenaraian dilakukan.FELDA GVH akan disenarai di Bursa Malaysia sebelum pertengahan 2012 dlm usaha mengumpul dana menjadi syarikat konglomerat global.

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sembang2 Budget 2012

Post by heavyduty on Fri Oct 07, 2011 1:15 pm

nothing for silver MyKad holders?

i want moniesssssssss
avatar
heavyduty
Lt Colonel
Lt Colonel

Canada
Mymil
Posts : 1747
Reputation : 150
Join date : 14/03/2011
Age : 35
Location : OPSEC

Back to top Go down

Re: Sembang2 Budget 2012

Post by harleena on Fri Oct 07, 2011 1:17 pm

-Perkhidmatan bas luar bandar. Peruntukan RM150 juta kepada pengusaha bas bagi membeli dan membaik pulih bas, mulai 1 Januari 2012
-Perkhidmatan awam. Gaji maksimum menjadi lebih tinggi anggaran (35 - 37%) daripada gaji sekarang menerusi SPBA. 600 ribu pesara kerajaan pula akan dapat pelarasan pencen.
-Umur persaraan dilanjutkan (penjawat awam). Kjaan bersetuju dilanjutkan daripada 58 tahun kepada 60 tahun.
-Kebajikan anggota tentera. RM500 juta naik taraf kem dan kuarters di seluruh negara. RM50 juta disediakan dalam bentuk insentif kepada pesara tentera bagi mendapatkan pekerjaan selepas bersara. Polis tambahan dan polis khas (Home Guard etc) semasa darurat - Kjaan beri sumbangan RM3 ribu "one off" kepada semua 62 ribu bekas dan balu mereka.

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sembang2 Budget 2012

Post by harleena on Fri Oct 07, 2011 1:20 pm

-Had maksimum harga rumah dinaikkan dari RM250 ribu kepada RM400 ribu bagi Skim Pembelian Rumah Pertama bagi golongan yang berpendapatan dibawah RM3,000
-Kaedah Bina Kemudian Jual. Ia bagi melindungi pembeli. Bagi rumah RM600 ribu ke bawah.
-Tanah persendirian atau rumah usang boleh bekerjasama dengan SPNB. Cadangan untuk membina 10 ribu Rumah Mesra Rakyat dengan kos RM65 ribu namun hanya akan dijual pada harga RM45 ribu sahaja.
-Tabung Khas Perumahan Khas Nelayan dengan RM300 juta dengan prasarana asas.
-Hospital KL akan dinaik taraf menjadi hospital prima negara dengan peruntukan RM300 juta.
-TERAJU akan bimbing lebih 1,000 syarikat Bumiputera yang berpotensi untuk disenaraikan. RM200 juta untuk program pembangunan usahawan.
-TEKSI. Pengecualian ke atas cukai teksi baharu buatan tempatan.Skim pinjaman akan diuruskan oleh BSN. Bantuan RM3,000 kepada pelupusan teksi lama berusia 7 hingga 10 tahun dan RM1,000 kepada teksi yang berusia 10 tahun ke atas.

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sembang2 Budget 2012

Post by harleena on Fri Oct 07, 2011 1:22 pm

-Barah pangkal rahim atau kanser servik. Suntikan imunisasi percuma kepada wanita di seluruh negara. RM150 bagi 3 suntikan. Peruntukan RM150 juta oleh kerajaan.
-Mulai 1 Januari, semua warga negara atas 60 tahun dikecuali kan daripada caj perkhidmatan di semua klinik dan hospital kjaan. Diskaun 50% ke atas LRT dan Monorel.
-Kjaan cadang caruman KWSP majikan naik daripada 12 kepada 13% bagi kakitangan bergaji RM5,000 dan ke bawah.
-Menunaikan haji. Pencarum KWSP dibenarkan untuk menggunakan RM1,300 dari Akaun 2 untuk daftar di Tabung Haji untuk menunaikan haji.
-ambahan bonus setengah bulan gaji bonus kepada kakitangan kerajaan dengan bayaran minimum RM500. Ini bermakna RM1,000 bonus minimum diberikan kepada penjawat awam pada 2011.

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sembang2 Budget 2012

Post by harleena on Fri Oct 07, 2011 1:23 pm

Apasal tak de citer pasal kenaikan gaji pun?

Wa terlepas pasal cukai pendapatan ke?

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sembang2 Budget 2012

Post by mumuchi on Fri Oct 07, 2011 1:26 pm

cukai pendapatan yilek..gomen aja naik gaji...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Sembang2 Budget 2012

Post by innocentti on Fri Oct 07, 2011 4:01 pm

Bukan naik sekarang..naik tangga maksimum sebelum 'pukul dinding'..maksudnya gaji mati lagi tggi la kot..
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Sembang2 Budget 2012

Post by venez on Fri Oct 07, 2011 4:30 pm

askar x naik gaji, huk3... tapi alhamdulillah dapat bonus...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sembang2 Budget 2012

Post by heavyduty on Fri Oct 07, 2011 4:45 pm

venez wrote:askar x naik gaji, huk3... tapi alhamdulillah dapat bonus...

ahhh chairforce nak buat apa duit banyak2
avatar
heavyduty
Lt Colonel
Lt Colonel

Canada
Mymil
Posts : 1747
Reputation : 150
Join date : 14/03/2011
Age : 35
Location : OPSEC

Back to top Go down

Re: Sembang2 Budget 2012

Post by venez on Fri Oct 07, 2011 4:50 pm

heavyduty wrote:
venez wrote:askar x naik gaji, huk3... tapi alhamdulillah dapat bonus...

ahhh chairforce nak buat apa duit banyak2

upgrade base.... perolehan aset dlm RMK

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sembang2 Budget 2012

Post by harleena on Fri Oct 07, 2011 5:45 pm

venez wrote:askar x naik gaji, huk3... tapi alhamdulillah dapat bonus...

kakitangan awam tu tak termasuk polis ngan tentera ke?

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sembang2 Budget 2012

Post by lkick2113 on Fri Oct 07, 2011 6:07 pm

ada yang kena belanja ke???huhuhu
avatar
lkick2113
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1385
Reputation : 92
Join date : 21/04/2010
Location : centre of the earth

Back to top Go down

Re: Sembang2 Budget 2012

Post by venez on Fri Oct 07, 2011 6:24 pm

harleena wrote:
venez wrote:askar x naik gaji, huk3... tapi alhamdulillah dapat bonus...

kakitangan awam tu tak termasuk polis ngan tentera ke?

tuh bukan kenaikan gaji, tangga gaji jerk naik...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sembang2 Budget 2012

Post by harleena on Fri Oct 07, 2011 7:13 pm

venez wrote:
harleena wrote:
venez wrote:askar x naik gaji, huk3... tapi alhamdulillah dapat bonus...

kakitangan awam tu tak termasuk polis ngan tentera ke?

tuh bukan kenaikan gaji, tangga gaji jerk naik...

Maknanya kenaikkan tangga gaji hingga maksimum 35-37% ke? Kurang faham laaaa.

Tapi budak2 tentu seronok. Sorang dapat rm100.. Baucer beli buku RM200.. best tu..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sembang2 Budget 2012

Post by tin on Fri Oct 07, 2011 9:42 pm

venez wrote:
harleena wrote:
venez wrote:askar x naik gaji, huk3... tapi alhamdulillah dapat bonus...

kakitangan awam tu tak termasuk polis ngan tentera ke?

tuh bukan kenaikan gaji, tangga gaji jerk naik...

naik gaji ler tuh...
avatar
tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: Sembang2 Budget 2012

Post by harleena on Fri Oct 07, 2011 9:46 pm

tin wrote:
venez wrote:
harleena wrote:
venez wrote:askar x naik gaji, huk3... tapi alhamdulillah dapat bonus...

kakitangan awam tu tak termasuk polis ngan tentera ke?

tuh bukan kenaikan gaji, tangga gaji jerk naik...

naik gaji ler tuh...

tapi tiap2 tahun mmg gaji naik pun...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sembang2 Budget 2012

Post by anya8797 on Sat Oct 08, 2011 9:21 am

Alhamdulillah.....anya happy sebab kenaikan tangga gaji...
tapi sikit susah hati sebab kadar pinjaman rumah dinaikkan ke 400 ribu bagi suami isteri yang bekerja.... tidak kah nanti akan jadi property bubble?... anya tak faham sangat tentang nih tapi anya tahu, lagi besar pinjaman..lagi lama nak kena bayar....kalau gaji sikit tapi buat pinjaman besar untuk rumah... how long will it be seblom boleh habis bayar?...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Sembang2 Budget 2012

Post by lkick2113 on Sat Oct 08, 2011 11:15 am

anya8797 wrote:Alhamdulillah.....anya happy sebab kenaikan tangga gaji...
tapi sikit susah hati sebab kadar pinjaman rumah dinaikkan ke 400 ribu bagi suami isteri yang bekerja.... tidak kah nanti akan jadi property bubble?... anya tak faham sangat tentang nih tapi anya tahu, lagi besar pinjaman..lagi lama nak kena bayar....kalau gaji sikit tapi buat pinjaman besar untuk rumah... how long will it be seblom boleh habis bayar?...


mungkin sebab kerajaan tau rumah2 kat bandar ni harga gila2...so, kerajaan naikkan kelayakan pinjaman untuk encourage golongan2 muda ni beli rumah, pasal property bubble tu, I rasa kan anya, kena ada mechanism yg betul, I cadangkan agar had kelayakan foreigner yg nak beli rumah/others properties dinaikkan kepada 3 juta ringgit baru boleh foreigner beli, itu jam baru la pemaju2 ni tau langit tinggi ke rendah, I tau coz I ni engineer yg buat kondo2 mewah...majority developer memang target nak sell rumah kat foreigner punye.....kadang2 terpikir gak apa nasib org tempatan ni, yela rega unit paling murah pon 900K.....
avatar
lkick2113
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1385
Reputation : 92
Join date : 21/04/2010
Location : centre of the earth

Back to top Go down

Re: Sembang2 Budget 2012

Post by powerw00t on Sat Oct 08, 2011 1:46 pm

hmmm.....

budget bagi benda2 yg tak melibatkan pay slip ni payah sikit nak cakap. Perlaksanaannya subjektif.

avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Sembang2 Budget 2012

Post by anya8797 on Sat Oct 08, 2011 4:28 pm

lkick2113 wrote:
anya8797 wrote:Alhamdulillah.....anya happy sebab kenaikan tangga gaji...
tapi sikit susah hati sebab kadar pinjaman rumah dinaikkan ke 400 ribu bagi suami isteri yang bekerja.... tidak kah nanti akan jadi property bubble?... anya tak faham sangat tentang nih tapi anya tahu, lagi besar pinjaman..lagi lama nak kena bayar....kalau gaji sikit tapi buat pinjaman besar untuk rumah... how long will it be seblom boleh habis bayar?...


mungkin sebab kerajaan tau rumah2 kat bandar ni harga gila2...so, kerajaan naikkan kelayakan pinjaman untuk encourage golongan2 muda ni beli rumah, pasal property bubble tu, I rasa kan anya, kena ada mechanism yg betul, I cadangkan agar had kelayakan foreigner yg nak beli rumah/others properties dinaikkan kepada 3 juta ringgit baru boleh foreigner beli, itu jam baru la pemaju2 ni tau langit tinggi ke rendah, I tau coz I ni engineer yg buat kondo2 mewah...majority developer memang target nak sell rumah kat foreigner punye.....kadang2 terpikir gak apa nasib org tempatan ni, yela rega unit paling murah pon 900K.....

yelah...
hari tuh masa anya tengah cari2 rumah... pergilah tengok rumah contoh untuk ampang putra area taman ampang hilir tuh.... satu unit condo harga dia dalam 360K gitu... takdelah besar sangat lebih kurang besar rumah anya sekarang....agaknya bila anya kata anya gov. servant, salesgirl tuh macam malas nak layan.... lepas tuh siap sebut yang koreans beli many units at one time sebab itu memang area derang.... jadinya secara halus nak bagitau.... kalau anya setakat gov servant tak payah lah fikir nak beli when the koreans there practically buy it in bulks...

memang you are right... developers sekarang hanya fikir untuk jual kepada foreigners.... sebab tuh rakyat marhein macam kita nih susah nak miliki rumah.... jadinya kalau kita nak beli rumah memang kena beli outskirt of town dan rumah2 dalam bandar nih memang hanya untuk foreigners sajer...sepatutnya bawah satu juta tak boleh jual kat foreiners... bagi derang celah gigi sajer 300/400k nih...


Last edited by anya8797 on Mon Oct 10, 2011 5:55 am; edited 1 time in total

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Sembang2 Budget 2012

Post by yinchet on Sun Oct 09, 2011 7:48 am

credit to weasel1962 @ militarynuts.com
Looking at MY defense budget numbers in 2012. See pg 22.

[You must be registered and logged in to see this link.]

Operation budget (Salary in bracket, remaining = others) [US$ equivalent at then prevailing exchange rate]
2012 RM 10,945,926,100 (RM 5,216,686,600) [US$3,468,290,906]
2011 RM 10,531,089,000 (RM 4,987,425,000) [US$3,382,939,057]
2010 RM 9,748,853,059 (RM 4,955,696,551) [US$2,868,153,298]
2009 RM 11,311,436,642 (RM 4,831,456,170) [US$3,223,764,093]

Development budget
2012 RM 2,768,910,000 [US$877,347,909]
2011 RM 3,292,649,600 [US$1,057,709,505]
2010 RM 2,046,280,857 [US$602,024,377]
2009 RM 2,300,210,622 [US$655,560,973]

In US$ terms, the operational budget has gone up 2.5% but down 17% in development budget. Overall MY Mindef budget dropped 2.1% in US$ terms (but 0.7% in RM).
avatar
yinchet
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2648
Reputation : 368
Join date : 09/02/2011
Age : 31
Location : Petaling Jaya

Back to top Go down

Re: Sembang2 Budget 2012

Post by 5229 on Mon Oct 10, 2011 5:41 am

lkick2113 wrote:
anya8797 wrote:Alhamdulillah.....anya happy sebab kenaikan tangga gaji...
tapi sikit susah hati sebab kadar pinjaman rumah dinaikkan ke 400 ribu bagi suami isteri yang bekerja.... tidak kah nanti akan jadi property bubble?... anya tak faham sangat tentang nih tapi anya tahu, lagi besar pinjaman..lagi lama nak kena bayar....kalau gaji sikit tapi buat pinjaman besar untuk rumah... how long will it be seblom boleh habis bayar?...


mungkin sebab kerajaan tau rumah2 kat bandar ni harga gila2...so, kerajaan naikkan kelayakan pinjaman untuk encourage golongan2 muda ni beli rumah, pasal property bubble tu, I rasa kan anya, kena ada mechanism yg betul, I cadangkan agar had kelayakan foreigner yg nak beli rumah/others properties dinaikkan kepada 3 juta ringgit baru boleh foreigner beli, itu jam baru la pemaju2 ni tau langit tinggi ke rendah, I tau coz I ni engineer yg buat kondo2 mewah...majority developer memang target nak sell rumah kat foreigner punye.....kadang2 terpikir gak apa nasib org tempatan ni, yela rega unit paling murah pon 900K.....

susah la macam tu kick..400k tu berapa la sangat untuk ekpatriat nih.wa pon setuju limit foreigner nk beli umah mesti lebih 3juta..
avatar
5229
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 761
Reputation : 30
Join date : 29/08/2010
Age : 32
Location : nowhere

Back to top Go down

Re: Sembang2 Budget 2012

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum