Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:37 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171894 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

WTB: mencari barang2 askar pattern 70

View previous topic View next topic Go down

WTB: mencari barang2 askar pattern 70

Post by alpha_six on Thu Oct 06, 2011 2:21 pm

kepada kawan2 kat sini yang ada barang2 askar pattern 70 yang dah memenuhkan almari/stor, boleh laa pm saya..

saya berkehendakkan beg galas dan juga set pouches pattern 70 untuk melengkapkan set saya..

alpha_six
Sergeant
Sergeant

Mymil
Posts : 136
Reputation : 4
Join date : 07/04/2011
Age : 35
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut/Teluk Intan

Back to top Go down

Re: WTB: mencari barang2 askar pattern 70

Post by marc_zman on Fri Oct 07, 2011 10:19 am

aiyooo bro.. dukacita Kawan tak dpt bantu walaupun wa ada barang2 tu. beg galas tu ada sorang adik Kawan tu suka pakai laaa..

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: WTB: mencari barang2 askar pattern 70

Post by Sniper_Gunung on Thu Nov 10, 2011 4:14 pm

marc_zman wrote:aiyooo bro.. dukacita Kawan tak dpt bantu walaupun wa ada barang2 tu. beg galas tu ada sorang adik Kawan tu suka pakai laaa..
Beg galas tu loreng yang dua tingkat tu ke?

Sniper_Gunung
Civilian

Malaysia
Posts : 2
Reputation : 2
Join date : 10/11/2011

Back to top Go down

Re: WTB: mencari barang2 askar pattern 70

Post by marc_zman on Fri Nov 11, 2011 3:53 am

Sniper_Gunung wrote:
marc_zman wrote:aiyooo bro.. dukacita Kawan tak dpt bantu walaupun wa ada barang2 tu. beg galas tu ada sorang adik Kawan tu suka pakai laaa..
Beg galas tu loreng yang dua tingkat tu ke?

yup.. beg tu laaa tuan.. yg kalau di isi n susun elok jadi empat segi bentuk dia tu

balik raya haji aritu tak nampak plak beg tu kat atas gerobok baju adik, tak tau la mana dia letak.. jgn dia ilangkan yer sudah

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: WTB: mencari barang2 askar pattern 70

Post by Laxamana on Fri Nov 11, 2011 4:39 am

alpha_six wrote:kepada kawan2 kat sini yang ada barang2 askar pattern 70 yang dah memenuhkan almari/stor, boleh laa pm saya..

saya berkehendakkan beg galas dan juga set pouches pattern 70 untuk melengkapkan set saya..
Sub mg Sterling tak nak sekali ke.... dulu punya set pouches yang macam pouch berbulu gebu di dalam untuk kompas tu ke?

Laxamana
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 335
Reputation : 44
Join date : 31/10/2010
Age : 50
Location : Putrajaya, Malaysia

Back to top Go down

Re: WTB: mencari barang2 askar pattern 70

Post by AmirPrime on Fri Nov 11, 2011 11:53 am

alpha_six wrote:kepada kawan2 kat sini yang ada barang2 askar pattern 70 yang dah memenuhkan almari/stor, boleh laa pm saya..

saya berkehendakkan beg galas dan juga set pouches pattern 70 untuk melengkapkan set saya..
Kat A/Setar ada 1-2 kedai yg masih jual sedikit sebanyak bebarang lama ATM. Saya boleh tolong check kalau-kalau kedai2 tu masih simpan beg galas Patt 70. BTW, boleh tolong senaraikan bebarang Patt 70 yg Alpha_Six dah ada. Saja nak compare dgn apa yg saya dah ada. Tq.

AmirPrime
Civilian

Malaysia
Posts : 3
Reputation : 2
Join date : 29/10/2011
Location : Alor Setar/Sungai Petani

Back to top Go down

Re: WTB: mencari barang2 askar pattern 70

Post by dewafrost on Sun Nov 13, 2011 6:03 am

wa punya pakai sindri....

dewafrost
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3762
Reputation : 146
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: WTB: mencari barang2 askar pattern 70

Post by dewafrost on Sun Nov 13, 2011 6:11 am



ini waa punya action figure....

dewafrost
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3762
Reputation : 146
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: WTB: mencari barang2 askar pattern 70

Post by dewafrost on Sun Nov 13, 2011 6:15 am



lagi wa punya action figure.... semer brg carik sendiri

dewafrost
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3762
Reputation : 146
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: WTB: mencari barang2 askar pattern 70

Post by tomcat tiram on Tue Nov 15, 2011 11:32 am

Beg galas pattern-70 tu ada satu kt umah aku..
Belt kepala besi tu pun ada...

Mana tah abang aku simpan..
Ngahaha..tp klip dia ada berapa yg dah rosak...

tomcat tiram
Civilian

Malaysia
Posts : 21
Reputation : 2
Join date : 04/11/2011
Location : hujung nun di Selatan Malaysia...tp sekarang dh divert ke tengah...

Back to top Go down

Re: WTB: mencari barang2 askar pattern 70

Post by powerw00t on Tue Nov 15, 2011 11:47 am

tomcat tiram wrote:Beg galas pattern-70 tu ada satu kt umah aku..
Belt kepala besi tu pun ada...

Mana tah abang aku simpan..
Ngahaha..tp klip dia ada berapa yg dah rosak...

abang ko yg mana tu?

powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: WTB: mencari barang2 askar pattern 70

Post by tomcat tiram on Tue Nov 15, 2011 12:18 pm

powerw00t wrote:
tomcat tiram wrote:Beg galas pattern-70 tu ada satu kt umah aku..
Belt kepala besi tu pun ada...

Mana tah abang aku simpan..
Ngahaha..tp klip dia ada berapa yg dah rosak...

abang ko yg mana tu?

yg atas...
bukan pada pegangan si oren ...
tp barang memg milik si oren...
Razz

tomcat tiram
Civilian

Malaysia
Posts : 21
Reputation : 2
Join date : 04/11/2011
Location : hujung nun di Selatan Malaysia...tp sekarang dh divert ke tengah...

Back to top Go down

Re: WTB: mencari barang2 askar pattern 70

Post by Sponsored content Today at 7:00 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum