Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:37 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171894 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Lawak MyMil

Page 6 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Lawak MyMil

Post by marc_zman on Wed Jan 26, 2011 5:25 am

[You must be registered and logged in to see this image.]


[You must be registered and logged in to see this image.]

marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Posts : 16318
Join date : 08/06/2010

Back to top Go down

Re: Lawak MyMil

Post by bijan on Thu Mar 03, 2011 7:39 pm

Best betul...

bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Lawak MyMil

Post by bijan on Thu Mar 03, 2011 8:07 pm

Jangan-jangan ada yang dapat mimpi macam ni masa operasi ...

lol! lol! lol!



bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Lawak MyMil

Post by anya8797 on Wed Mar 09, 2011 6:58 pm

venez wrote:original post by inno

BERTEMPUR DI ESTET

Aku ingat lagi pagi tu macamana. Matahari
pun belum panas lagi. Tapi masa tu badan aku dah berpeluh-peluh. Masa tu
aku berlari-lari dalam hutan dengan hanya bercawat. Lari pun lebih ke
arah tiada tujuan. Lari dan lari. Lari dari ditangkap jurulatih. Kalau
kena tangkap, letih juga kena belasah. Awal-awal pagi dah kena penampar
memang bukan satu idea yang menarik.

Penat
berlari tak henti-henti bagai dikejar **tooot** hutan, aku lepak sekejap
dekat bawah satu pokok besar ni. Bukan lepak lama mana pun. Lepak nak
ambil nafas. Penat woi lari membabi buta ni. Peluh mengalir perlahan
menuruni dada sasa aku. Perghh. Memang terserlah kejantanan aku masa tu.
Silap takde siapa nak tengok je. Dengan hati tak tenang aku melepak,
dari belakang dengar suara orang terjerit-jerit. Memang potong stim.
Cepat-cepat aku sambung lari.

Aku ingat lagi satu jurulatih ni. Hansak
nama dia. Orang dari Malaysia Timur. Tak pasti pula Sabah atau Sarawak.
Aku rasa dia bangsa Iban. Ganas beb dia ni. Dengan muka banyak jerawat
batu dia, memang nampak lagi ganas. Tapi cakap besar beb. Nak poyo je.
Tak padan pendek. Dapat hayun kayu kat keting dia pun sedap juga. Tapi
masa tu, dia lah jurulatih. Semua kena dengar cakap dia.

Lari
tanpa tujuan memang meletihkan. Lari punya lari, aku sampai satu
kawasan estet getah. Masa tu ramai juga penoreh yang tengah menoreh.
Yang tengah melepak hisap rokok pun ada. Aku punya penat masa tu memang
championship. Sampai nak bercakap pun tak boleh. Nafas pula macam tak
cukup. Kalaulah hidung aku ada empat lubang kan senang. Banyak sikit
boleh sedut. Suara jeritan jurulatih semakin kuat di belakang. Aku dah
tak tahu nak buat apa. Sekali aku nampak ada satu pondok di dalam estet
tu. Aku pecut ke sana.

Member-member aku yang kena tangkap semuanya
dibelasah dengan jurulatih. Dia punya tahap seksa memang championship
sampai member-member aku seorang pun tak bersuara walaupun ditampar
ditendang. Hansak lagilah semangat membelasah budak-budak yang kena
tangkap.

Penoreh-penoreh semua berhenti menoreh.
Semua pergi tengok budak-budak ni kena belasah. Tapi takde siapa pun nak
tegur. Ye lah, diorang faham ni semua latihan askar. Bukan macam
sesetengah pihak yang pergi komplen kat suratkhabar latihan anak diorang
yang masuk askar tu teruk. Padahal baru kena tampar. Kena tampar sikit
pun nak repot. Kalau taknak kena tampar, pergi kerja posmen la woi.

Aku hanya memerhatikan dari jauh. Memang
berjaya penyamaran aku. Entah baju siapa aku rembat dalam pondok tu.
Lagi kesian, entah pokok siapa aku main toreh. Hehe.

ops lupa nak kredit kepada [You must be registered and logged in to see this link.]

sangat championship lawak cite nih....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Lawak hilangkan stress

Post by Yip on Sun Mar 20, 2011 2:46 pm


Kepada Bf anak aku,

Peraturan 1: Kalo ko sampai kat pagar umah aku pastu dok hon…hon, pastikan ko bawak barang yang nak dihantar..sebab ko takkan ambik ape2 atau sesapa.

Peraturan 2: Jangan ko pegang2 anak aku depan atau belakang aku. Ko boleh pandang dia, selagi mata ko tak merayau lebih dari paras leher anak aku. Kalo ko takleh jaga tangan ko dari dok pegang2 anak aku..aku boleh tolong cabut dan jaga tangan ko kat umah..

Peraturan 3: Aku tau skang nih fesyen budak2 pakai seluar londeh sampai nampak boxer atau spender ko. Aku ni open-minded, so aku takkan suruh ko pakai seluar tu elok2 cam manusia normal. Tapi, bagi memastikan yang seluar ko takkan terbukak atau dibukak semasa ber’dating’ ngan anak aku, aku akan pakai stapler gun kat dalam laci aku nih untuk lekatkan seluar ko kat pinggang.

Peraturan 4: Aku rasa mesti ko tau pasal kempen seks ‘selamat’ yang omputih dok canang hari2 kat tv atau internet. Kalo tak pakai perlindungan cam kondom atau lain2, ko mungkin akan dapat penyakit yang mungkin membunuh ko satu hari nanti. Meh sini aku nak bagitau, kalo ngan anak aku ni, aku lah pelindung tuh..dan aku akan mendatangkan sakit kat tubuh badan ko dan kemungkinan besar akan bunuh ko jugak. Paham?

Peraturan 5: Biasalah kalo ko nak berkenalan lebih baik ngan aku ni sebagai calon bapak mertua ko..ko nak berbual pasal politik, pasal sukan atau lain2 topik semasa. Aku takmo dengar semua tuh. Satu jer topik yang aku minat nak dengar: bila ko nak antar anak aku balik ke umah ni semula? Dan jawapan yang aku nak dengar cuma: “Awal.”

Peraturan 6: Aku rasa ko ni hensem, popular kat kolej/pejabat ko, banyak peluang nak dating ngan aweks2 lain yang lagi kiut-miut..aku takde hal ngan kelebihan ko tu..selagi anak aku pon ok dengan kepopularan ko. Tapi, sekali ko dah couple ngan anak aku, ko jangan pandai2 cari pompuan lain sampai la anak aku dah bosan ngan ko atau dia break-off ngan ko. Kalo ko wat anak aku nangis, aku pulak akan wat ko nangis.

Peraturan 7: Sementara ko menunggu anak aku bersiap, jangan dok mengeluh kalo dia bersiap lama sangat. Kalo ko nak orang yang punctual, ko leh dating ngan mat askar. Kalo ko bosan menunggu kat luar tu, tolong le wat ape yang patut, cam basuh keta aku atau cat pagar umah aku ni.

Peraturan 8: Tempat2 berikut adalah dilarang sama sekali korang pergi dating; tempat yang ada katil, ada sofa, ada rumput atau apa2 tempat yang leh duduk2 atau baring2. tempat2 yang takde kehadiran orang tua, polis, tok imam. Tempat2 yang gelap. Tempat2 yang membolehkan korang berpegang tangan/menari atau bersukaria. Tempat2 yang panas sampai membuatkan anak aku terpaksa pakai tshirt takde lengan..pakai short skirt. Tempat yang sejuk sampai ko kena panaskan badan anak aku. Movie yang romantic, berunsurkan cium2 tu elakkan. Movie pasal seksa kubur atau hari kiamat dibolehkan.

Peraturan 9: Jangan sekali-kali menipu aku. Aku ni nampak jer perut buncit, kepala hampir botak, tapi aku akan tau semua pergerakan ko dari spy2 aku. Kalo aku tanya ko nak pegi mana, dengan sapa lagi yang join ngan korang, ko ada satu peluang jer nak jawab dengan benar, tiada yang tak benar melainkan benar belaka. Aku ada satu senapang patah, satu cangkul dan lima ekar tanah yang penuh hutan kat belakang umah aku ni. Selalunya aku dok menembak khinzir kat situ. Kalo aku tembak kepala ko kat belakang tu, takde sapa yang nak tanye. Jangan main2 ngan aku.

Peraturan 10: Ko patut takut ngan aku ni..kalo boleh biar sampai sangat2 takut. Aku ni dok teringat2 lagi peristiwa bukit kepong. Sampai skang kalo ada orang datang umah senyap2 pastu dok berbual kat laman aku nak tembak..aku ingatkan komunis. Nanti dah abih dating, sampai kat pintu pagar, bukak pintu kereta dan angkat dua2 tangan ko tinggi2. Cakap dengan jelas “saya datang antar anak pakcik”. Pastu terus blah. Tak payah masuk minum teh. Kilauan matahari yang ko nampak kat tingkap umah aku ni ialah teropong senapang sniper aku.

Sekian.


Yg ditakuti,
Bapak Kepada Gf ko.

Yip
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 205
Reputation : 10
Join date : 26/04/2010
Age : 76
Location : Shah Alam-JB-Shah Alam

Back to top Go down

Re: Lawak MyMil

Post by malarkey on Sun Mar 20, 2011 4:26 pm

Yip wrote:
Kepada Bf anak aku,

Peraturan 1: Kalo ko sampai kat pagar umah aku pastu dok hon…hon, pastikan ko bawak barang yang nak dihantar..sebab ko takkan ambik ape2 atau sesapa.

Peraturan 2: Jangan ko pegang2 anak aku depan atau belakang aku. Ko boleh pandang dia, selagi mata ko tak merayau lebih dari paras leher anak aku. Kalo ko takleh jaga tangan ko dari dok pegang2 anak aku..aku boleh tolong cabut dan jaga tangan ko kat umah..

Peraturan 3: Aku tau skang nih fesyen budak2 pakai seluar londeh sampai nampak boxer atau spender ko. Aku ni open-minded, so aku takkan suruh ko pakai seluar tu elok2 cam manusia normal. Tapi, bagi memastikan yang seluar ko takkan terbukak atau dibukak semasa ber’dating’ ngan anak aku, aku akan pakai stapler gun kat dalam laci aku nih untuk lekatkan seluar ko kat pinggang.

Peraturan 4: Aku rasa mesti ko tau pasal kempen seks ‘selamat’ yang omputih dok canang hari2 kat tv atau internet. Kalo tak pakai perlindungan cam kondom atau lain2, ko mungkin akan dapat penyakit yang mungkin membunuh ko satu hari nanti. Meh sini aku nak bagitau, kalo ngan anak aku ni, aku lah pelindung tuh..dan aku akan mendatangkan sakit kat tubuh badan ko dan kemungkinan besar akan bunuh ko jugak. Paham?

Peraturan 5: Biasalah kalo ko nak berkenalan lebih baik ngan aku ni sebagai calon bapak mertua ko..ko nak berbual pasal politik, pasal sukan atau lain2 topik semasa. Aku takmo dengar semua tuh. Satu jer topik yang aku minat nak dengar: bila ko nak antar anak aku balik ke umah ni semula? Dan jawapan yang aku nak dengar cuma: “Awal.”

Peraturan 6: Aku rasa ko ni hensem, popular kat kolej/pejabat ko, banyak peluang nak dating ngan aweks2 lain yang lagi kiut-miut..aku takde hal ngan kelebihan ko tu..selagi anak aku pon ok dengan kepopularan ko. Tapi, sekali ko dah couple ngan anak aku, ko jangan pandai2 cari pompuan lain sampai la anak aku dah bosan ngan ko atau dia break-off ngan ko. Kalo ko wat anak aku nangis, aku pulak akan wat ko nangis.

Peraturan 7: Sementara ko menunggu anak aku bersiap, jangan dok mengeluh kalo dia bersiap lama sangat. Kalo ko nak orang yang punctual, ko leh dating ngan mat askar. Kalo ko bosan menunggu kat luar tu, tolong le wat ape yang patut, cam basuh keta aku atau cat pagar umah aku ni.

Peraturan 8: Tempat2 berikut adalah dilarang sama sekali korang pergi dating; tempat yang ada katil, ada sofa, ada rumput atau apa2 tempat yang leh duduk2 atau baring2. tempat2 yang takde kehadiran orang tua, polis, tok imam. Tempat2 yang gelap. Tempat2 yang membolehkan korang berpegang tangan/menari atau bersukaria. Tempat2 yang panas sampai membuatkan anak aku terpaksa pakai tshirt takde lengan..pakai short skirt. Tempat yang sejuk sampai ko kena panaskan badan anak aku. Movie yang romantic, berunsurkan cium2 tu elakkan. Movie pasal seksa kubur atau hari kiamat dibolehkan.

Peraturan 9: Jangan sekali-kali menipu aku. Aku ni nampak jer perut buncit, kepala hampir botak, tapi aku akan tau semua pergerakan ko dari spy2 aku. Kalo aku tanya ko nak pegi mana, dengan sapa lagi yang join ngan korang, ko ada satu peluang jer nak jawab dengan benar, tiada yang tak benar melainkan benar belaka. Aku ada satu senapang patah, satu cangkul dan lima ekar tanah yang penuh hutan kat belakang umah aku ni. Selalunya aku dok menembak khinzir kat situ. Kalo aku tembak kepala ko kat belakang tu, takde sapa yang nak tanye. Jangan main2 ngan aku.

Peraturan 10: Ko patut takut ngan aku ni..kalo boleh biar sampai sangat2 takut. Aku ni dok teringat2 lagi peristiwa bukit kepong. Sampai skang kalo ada orang datang umah senyap2 pastu dok berbual kat laman aku nak tembak..aku ingatkan komunis. Nanti dah abih dating, sampai kat pintu pagar, bukak pintu kereta dan angkat dua2 tangan ko tinggi2. Cakap dengan jelas “saya datang antar anak pakcik”. Pastu terus blah. Tak payah masuk minum teh. Kilauan matahari yang ko nampak kat tingkap umah aku ni ialah teropong senapang sniper aku.

Sekian.


Yg ditakuti,
Bapak Kepada Gf ko.

alhamdulillah aku dah tak payah melaui ini semua... cuma aku mungkin akan gunakan rules ni dalam masa 20 - 25 tahun lagik...

malarkey
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 242
Reputation : 12
Join date : 27/09/2010
Location : Danger Close

Back to top Go down

Re: Lawak MyMil

Post by marc_zman on Mon Mar 21, 2011 4:45 am

bang malarkey

20-25 tahun.? takdo nyer.. zaman sekarang, budak sekolah rendah pun dah pandai couple-couple.. siap jalan pegang-pengan tangan lagi..

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Lawak MyMil

Post by venez on Mon Mar 21, 2011 6:31 am

Yip wrote:
Kepada Bf anak aku,

Peraturan 1: Kalo ko sampai kat pagar umah aku pastu dok hon…hon, pastikan ko bawak barang yang nak dihantar..sebab ko takkan ambik ape2 atau sesapa.

Peraturan 2: Jangan ko pegang2 anak aku depan atau belakang aku. Ko boleh pandang dia, selagi mata ko tak merayau lebih dari paras leher anak aku. Kalo ko takleh jaga tangan ko dari dok pegang2 anak aku..aku boleh tolong cabut dan jaga tangan ko kat umah..

Peraturan 3: Aku tau skang nih fesyen budak2 pakai seluar londeh sampai nampak boxer atau spender ko. Aku ni open-minded, so aku takkan suruh ko pakai seluar tu elok2 cam manusia normal. Tapi, bagi memastikan yang seluar ko takkan terbukak atau dibukak semasa ber’dating’ ngan anak aku, aku akan pakai stapler gun kat dalam laci aku nih untuk lekatkan seluar ko kat pinggang.

Peraturan 4: Aku rasa mesti ko tau pasal kempen seks ‘selamat’ yang omputih dok canang hari2 kat tv atau internet. Kalo tak pakai perlindungan cam kondom atau lain2, ko mungkin akan dapat penyakit yang mungkin membunuh ko satu hari nanti. Meh sini aku nak bagitau, kalo ngan anak aku ni, aku lah pelindung tuh..dan aku akan mendatangkan sakit kat tubuh badan ko dan kemungkinan besar akan bunuh ko jugak. Paham?

Peraturan 5: Biasalah kalo ko nak berkenalan lebih baik ngan aku ni sebagai calon bapak mertua ko..ko nak berbual pasal politik, pasal sukan atau lain2 topik semasa. Aku takmo dengar semua tuh. Satu jer topik yang aku minat nak dengar: bila ko nak antar anak aku balik ke umah ni semula? Dan jawapan yang aku nak dengar cuma: “Awal.”

Peraturan 6: Aku rasa ko ni hensem, popular kat kolej/pejabat ko, banyak peluang nak dating ngan aweks2 lain yang lagi kiut-miut..aku takde hal ngan kelebihan ko tu..selagi anak aku pon ok dengan kepopularan ko. Tapi, sekali ko dah couple ngan anak aku, ko jangan pandai2 cari pompuan lain sampai la anak aku dah bosan ngan ko atau dia break-off ngan ko. Kalo ko wat anak aku nangis, aku pulak akan wat ko nangis.

Peraturan 7: Sementara ko menunggu anak aku bersiap, jangan dok mengeluh kalo dia bersiap lama sangat. Kalo ko nak orang yang punctual, ko leh dating ngan mat askar. Kalo ko bosan menunggu kat luar tu, tolong le wat ape yang patut, cam basuh keta aku atau cat pagar umah aku ni.

Peraturan 8: Tempat2 berikut adalah dilarang sama sekali korang pergi dating; tempat yang ada katil, ada sofa, ada rumput atau apa2 tempat yang leh duduk2 atau baring2. tempat2 yang takde kehadiran orang tua, polis, tok imam. Tempat2 yang gelap. Tempat2 yang membolehkan korang berpegang tangan/menari atau bersukaria. Tempat2 yang panas sampai membuatkan anak aku terpaksa pakai tshirt takde lengan..pakai short skirt. Tempat yang sejuk sampai ko kena panaskan badan anak aku. Movie yang romantic, berunsurkan cium2 tu elakkan. Movie pasal seksa kubur atau hari kiamat dibolehkan.

Peraturan 9: Jangan sekali-kali menipu aku. Aku ni nampak jer perut buncit, kepala hampir botak, tapi aku akan tau semua pergerakan ko dari spy2 aku. Kalo aku tanya ko nak pegi mana, dengan sapa lagi yang join ngan korang, ko ada satu peluang jer nak jawab dengan benar, tiada yang tak benar melainkan benar belaka. Aku ada satu senapang patah, satu cangkul dan lima ekar tanah yang penuh hutan kat belakang umah aku ni. Selalunya aku dok menembak khinzir kat situ. Kalo aku tembak kepala ko kat belakang tu, takde sapa yang nak tanye. Jangan main2 ngan aku.

Peraturan 10: Ko patut takut ngan aku ni..kalo boleh biar sampai sangat2 takut. Aku ni dok teringat2 lagi peristiwa bukit kepong. Sampai skang kalo ada orang datang umah senyap2 pastu dok berbual kat laman aku nak tembak..aku ingatkan komunis. Nanti dah abih dating, sampai kat pintu pagar, bukak pintu kereta dan angkat dua2 tangan ko tinggi2. Cakap dengan jelas “saya datang antar anak pakcik”. Pastu terus blah. Tak payah masuk minum teh. Kilauan matahari yang ko nampak kat tingkap umah aku ni ialah teropong senapang sniper aku.

Sekian.


Yg ditakuti,
Bapak Kepada Gf ko.

terbaik le peraturan nih... cheers

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Lawak MyMil

Post by Yip on Mon Mar 21, 2011 9:40 am

wa gelak x abis kat opis masa dapat e-mail ni... bila tingat peraturan bab muvie lagi laju gelak

Yip
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 205
Reputation : 10
Join date : 26/04/2010
Age : 76
Location : Shah Alam-JB-Shah Alam

Back to top Go down

Re: Lawak MyMil

Post by tenteng on Mon Mar 21, 2011 9:44 am

kak yiiippppppppppppp.... join la warung... Smile

tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Lawak MyMil

Post by harleena on Tue May 03, 2011 6:10 pm

lawak mlm hari...

BIL ELEKTRIK

Sepasang pengantin yang baru berkahwin 4 bulan. pada suatu malam si isteri memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata, ” ayang, period i dah lewat sebulan, tapi i tak boleh nak pastikan lagi sebab kita kena gi check kat doktor.” ... Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat dengan isterinya untuk tidak memberitahu sesiapa pun tentang perkhabaran gumbira ini sehingga ianya benar2 pasti. >Pada suatu hari, pasangan ini di datangi oleh pegawai dari TNB >kerana terdapat tunggakkan dalam pembayaran bil elektrik rumah mereka. >Pegawai TNB tu pun berkata ” ini rumah En. Mahpus ker?” “iya, saya ni isterinya ada apa encik” >Pegawai TNB tu pun berkata, ” Puan, ni dah sebulan lewat, saya dah tak boleh tunggu ni, nanti boss saya marah.” >Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas balik cakap pegawai TNB tu. >” APA??? Macam mana pulak encik tahu yg saya ni sebulan lewat???” >Pegawai TNB tu pun dengan selamba menjawab ” ala puan, ni kan zaman IT, semua tu ada dalam komputer dan kita boleh check Online” >Kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si isteri tu lagi terkejut. >”APAAA????Saya lewat sebulan pun awak semua boleh tahuuu??? “ >Pegawai TNB tu pun mententeramkan keadaan” Relek puan, puan ni baru lewat sebulan, ada yg lagi teruk, lewat 5-6 bulan” >Si isteri yg terperanjat beruk dengan kenyataan pegawai tu pun berkata, > ” nanti saya bincang dengan suami saya”..lalu pegawai TNB tu pun beredar dari situ.. >Keesokan harinya, selepas si Mahphus ini di beritahu oleh isterinya, >dia pun naik berang dan terus ambik cuti dan pergi ke kedai TNB yg berdekatan.. >Dengan tanpa menghiraukan pegawai-pegawai TNB yg ramai di situ, dia >pun memekik seraya berkata “Apa korang ni, isteri saya sebulan lewat pun nak heboh2 ke dalam internet. >awak ni semua yg berkeluarga tak pernah lewat sebulan kerrrr????!! bisness apa korang buat niii?? nak kena saman kerr??? >Lalu pegawai yg datang kerumah si Mahphus ni berdiri dan mententeramkan keadaan.. > “sabar encik, sabar encik. apa susah, kalau cik nak settlekan perkara ni, bayar je…” kata-kata pegawai TNB tu membuatkan Si Mahphus naik berang. >”APAAA?? nak bayar korang? belahhhh lahh….” >Lalu pegawai TNB tu pun cakap ” kalau macam tu, Kita terpaksa potong encik punya………..” >Si Mahpus mencelah ” apa??? potong??? abih tu aku nak pakai apaaaaaa??? >Pegawai TNB tu pun cakap ” nampak gayanye..ENCIK KENA PAKAI LILIN AJERRRLAAAAAAAA”

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]

harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Lawak MyMil

Post by tj on Tue May 03, 2011 6:24 pm

harleena wrote:lawak mlm hari...

BIL ELEKTRIK

Sepasang pengantin yang baru berkahwin 4 bulan. pada suatu malam si isteri memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata, ” ayang, period i dah lewat sebulan, tapi i tak boleh nak pastikan lagi sebab kita kena gi check kat doktor.” ... Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat dengan isterinya untuk tidak memberitahu sesiapa pun tentang perkhabaran gumbira ini sehingga ianya benar2 pasti. >Pada suatu hari, pasangan ini di datangi oleh pegawai dari TNB >kerana terdapat tunggakkan dalam pembayaran bil elektrik rumah mereka. >Pegawai TNB tu pun berkata ” ini rumah En. Mahpus ker?” “iya, saya ni isterinya ada apa encik” >Pegawai TNB tu pun berkata, ” Puan, ni dah sebulan lewat, saya dah tak boleh tunggu ni, nanti boss saya marah.” >Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas balik cakap pegawai TNB tu. >” APA??? Macam mana pulak encik tahu yg saya ni sebulan lewat???” >Pegawai TNB tu pun dengan selamba menjawab ” ala puan, ni kan zaman IT, semua tu ada dalam komputer dan kita boleh check Online” >Kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si isteri tu lagi terkejut. >”APAAA????Saya lewat sebulan pun awak semua boleh tahuuu??? “ >Pegawai TNB tu pun mententeramkan keadaan” Relek puan, puan ni baru lewat sebulan, ada yg lagi teruk, lewat 5-6 bulan” >Si isteri yg terperanjat beruk dengan kenyataan pegawai tu pun berkata, > ” nanti saya bincang dengan suami saya”..lalu pegawai TNB tu pun beredar dari situ.. >Keesokan harinya, selepas si Mahphus ini di beritahu oleh isterinya, >dia pun naik berang dan terus ambik cuti dan pergi ke kedai TNB yg berdekatan.. >Dengan tanpa menghiraukan pegawai-pegawai TNB yg ramai di situ, dia >pun memekik seraya berkata “Apa korang ni, isteri saya sebulan lewat pun nak heboh2 ke dalam internet. >awak ni semua yg berkeluarga tak pernah lewat sebulan kerrrr????!! bisness apa korang buat niii?? nak kena saman kerr??? >Lalu pegawai yg datang kerumah si Mahphus ni berdiri dan mententeramkan keadaan.. > “sabar encik, sabar encik. apa susah, kalau cik nak settlekan perkara ni, bayar je…” kata-kata pegawai TNB tu membuatkan Si Mahphus naik berang. >”APAAA?? nak bayar korang? belahhhh lahh….” >Lalu pegawai TNB tu pun cakap ” kalau macam tu, Kita terpaksa potong encik punya………..” >Si Mahpus mencelah ” apa??? potong??? abih tu aku nak pakai apaaaaaa??? >Pegawai TNB tu pun cakap ” nampak gayanye..ENCIK KENA PAKAI LILIN AJERRRLAAAAAAAA”

muahahaa.. kena pakai lilin tu yang tak tahan Razz

tj
Colonel
Colonel

Mymil
Posts : 2118
Reputation : 30
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: Lawak MyMil

Post by superhornet on Wed May 04, 2011 5:10 am

tj wrote:
harleena wrote:lawak mlm hari...

BIL ELEKTRIK

Sepasang pengantin yang baru berkahwin 4 bulan. pada suatu malam si isteri memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata, ” ayang, period i dah lewat sebulan, tapi i tak boleh nak pastikan lagi sebab kita kena gi check kat doktor.” ... Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat dengan isterinya untuk tidak memberitahu sesiapa pun tentang perkhabaran gumbira ini sehingga ianya benar2 pasti. >Pada suatu hari, pasangan ini di datangi oleh pegawai dari TNB >kerana terdapat tunggakkan dalam pembayaran bil elektrik rumah mereka. >Pegawai TNB tu pun berkata ” ini rumah En. Mahpus ker?” “iya, saya ni isterinya ada apa encik” >Pegawai TNB tu pun berkata, ” Puan, ni dah sebulan lewat, saya dah tak boleh tunggu ni, nanti boss saya marah.” >Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas balik cakap pegawai TNB tu. >” APA??? Macam mana pulak encik tahu yg saya ni sebulan lewat???” >Pegawai TNB tu pun dengan selamba menjawab ” ala puan, ni kan zaman IT, semua tu ada dalam komputer dan kita boleh check Online” >Kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si isteri tu lagi terkejut. >”APAAA????Saya lewat sebulan pun awak semua boleh tahuuu??? “ >Pegawai TNB tu pun mententeramkan keadaan” Relek puan, puan ni baru lewat sebulan, ada yg lagi teruk, lewat 5-6 bulan” >Si isteri yg terperanjat beruk dengan kenyataan pegawai tu pun berkata, > ” nanti saya bincang dengan suami saya”..lalu pegawai TNB tu pun beredar dari situ.. >Keesokan harinya, selepas si Mahphus ini di beritahu oleh isterinya, >dia pun naik berang dan terus ambik cuti dan pergi ke kedai TNB yg berdekatan.. >Dengan tanpa menghiraukan pegawai-pegawai TNB yg ramai di situ, dia >pun memekik seraya berkata “Apa korang ni, isteri saya sebulan lewat pun nak heboh2 ke dalam internet. >awak ni semua yg berkeluarga tak pernah lewat sebulan kerrrr????!! bisness apa korang buat niii?? nak kena saman kerr??? >Lalu pegawai yg datang kerumah si Mahphus ni berdiri dan mententeramkan keadaan.. > “sabar encik, sabar encik. apa susah, kalau cik nak settlekan perkara ni, bayar je…” kata-kata pegawai TNB tu membuatkan Si Mahphus naik berang. >”APAAA?? nak bayar korang? belahhhh lahh….” >Lalu pegawai TNB tu pun cakap ” kalau macam tu, Kita terpaksa potong encik punya………..” >Si Mahpus mencelah ” apa??? potong??? abih tu aku nak pakai apaaaaaa??? >Pegawai TNB tu pun cakap ” nampak gayanye..ENCIK KENA PAKAI LILIN AJERRRLAAAAAAAA”

muahahaa.. kena pakai lilin tu yang tak tahan Razz


What a Face What a Face What a Face lol! lol! Razz Razz

superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Lawak MyMil

Post by observateur on Tue May 10, 2011 11:34 am

[You must be registered and logged in to see this image.]

observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 49

Back to top Go down

Re: Lawak MyMil

Post by mumuchi on Tue May 10, 2011 11:44 am

kenapakah tuan obs punya posting gelap gulita aja ni clown

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Lawak MyMil

Post by observateur on Tue May 10, 2011 11:54 am

laaa... gambar tada keluar ke?

tadi ada keluar.... scratch

observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 49

Back to top Go down

Re: Lawak MyMil

Post by mumuchi on Tue May 10, 2011 11:59 am

aku rasa yg ni dan bincang2 jammer dua2 gambar ko tak kuar la Obs..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Lawak MyMil

Post by harleena on Tue May 10, 2011 12:01 pm

ada ajer gambar tu...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]

harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Lawak MyMil

Post by observateur on Tue May 10, 2011 12:02 pm

repost

[You must be registered and logged in to see this image.]

puh .. puh...(Bismillah) jadi!

observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 49

Back to top Go down

Re: Lawak MyMil

Post by observateur on Tue May 10, 2011 12:03 pm

mumuchi wrote:aku rasa yg ni dan bincang2 jammer dua2 gambar ko tak kuar la Obs..

waa... suda outwit jammers cheers

observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 49

Back to top Go down

Re: Lawak MyMil

Post by mumuchi on Tue May 10, 2011 12:04 pm

ok ok..yang second memang ada..yang mula2 tu wa pi edit pun tak ada menda cik leena oooi What a Face

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Lawak MyMil

Post by harleena on Tue May 10, 2011 12:04 pm

observateur wrote:repost

[You must be registered and logged in to see this image.]

puh .. puh...(Bismillah) jadi!

ada sesapa tk nampak lg ke?... Wa nampak ajer.. Very Happy

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]

harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Lawak MyMil

Post by harleena on Tue May 10, 2011 12:05 pm

mumuchi wrote:ok ok..yang second memang ada..yang mula2 tu wa pi edit pun tak ada menda cik leena oooi What a Face

skrg sudah nampak, ok laaaa.

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]

harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Lawak MyMil

Post by marc_zman on Tue May 10, 2011 12:11 pm

errr.. memang lawak laaaa
ader ke sidewinder agm.?
ekekekeee

ehhh.. ado laaa.. 9x nyer ader mode air to ground
perghhh.. kan best kalu polis tu dapat rekod kelajuan missile sidewinder tu kan

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Lawak MyMil

Post by observateur on Tue May 10, 2011 3:12 pm

marc_zman wrote:
perghhh.. kan best kalu polis tu dapat rekod kelajuan missile sidewinder tu kan

probably the last reading he/she'll ever make...

observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 49

Back to top Go down

Re: Lawak MyMil

Post by bijan on Tue Sep 13, 2011 7:37 am

Cerita my frend baru balik dari London:...Di London, saorang perempuan telanjang naik teksi. Pemandu teksi keturunan India, melihat, tetapi tak hidupkan enjin teksinya. Perempuan itu berkata " encik tak pernah lihat perempuan telanjang ke?". Pemandu teksi jawab, " puan simpan duit dimana nak bayar tambang teksi saya?"

bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Lawak MyMil

Post by Sponsored content Today at 2:29 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum