Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171906 messages in 1316 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Samsung Galaxy Mini GT-S5570 mini review

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Samsung Galaxy Mini GT-S5570 mini review

Post by innocentti on Tue Sep 27, 2011 4:16 am

pak jebat.. 1.2k tu buleh dapat xperia arc dah..tu kira model ultimate sony ericsson yg available sekarang ni..

innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Posts : 3264
Join date : 20/04/2010

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Mini GT-S5570 mini review

Post by jebat2000 on Tue Sep 27, 2011 10:04 am

innocentti wrote:pak jebat.. 1.2k tu buleh dapat xperia arc dah..tu kira model ultimate sony ericsson yg available sekarang ni..
apa ada kat dalam tuh. Ada 3G tak? apa bezanya ngan blackbery?

--------------------my siggy below--------------------

avatar
jebat2000
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 991
Reputation : 126
Join date : 21/04/2010
Age : 55
Location : jitra

http://lamandihati.wordpress.com/

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Mini GT-S5570 mini review

Post by powerw00t on Wed Sep 28, 2011 5:22 am

jebat2000 wrote:
innocentti wrote:pak jebat.. 1.2k tu buleh dapat xperia arc dah..tu kira model ultimate sony ericsson yg available sekarang ni..
apa ada kat dalam tuh. Ada 3G tak? apa bezanya ngan blackbery?

ikut pengeluar jugak, android ni biasanya datang dalam 2 design, tab dengan smartphone. Kalau pak jebat suka tab, pengeluar yg utama ialah HTC, Samsung, CSL dan pelbagai jugak. Tab ni saiz dia dalam 7" ke atas aja, yg paling besar sekarang 10.1". Rega dia berbeza kalau yg paling murah utk samsung ialah rm1.5k ke atas, kecuali CSL cuma rm800 aja lebih kurang.

Utk jenis smartphone pun serupa, Samsung, HTC, Sony Ericsson pun ada keluar jugak. Biasanya rega dia dalam RM1.5k ke bawah dan ada jugak bawah rm1k untuk model2 entry level Sony Ericsson dan Samsung.

Tapi kalau pak jebat punya bajet tu saya cadangkan amik Sony Ericsson Arc yg macam si inno punya, dia punya kamera mmg cantik lebih baik dari samsung punya.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Mini GT-S5570 mini review

Post by innocentti on Wed Sep 28, 2011 5:29 am

pak jebat boleh riki2 model HTC gak..they quite a big player dalam dunia android..
blackberry hype dia pasal push email dan bbm..sesuai untuk golongan muda yg kuat bersosial nih..
kalau nak pakai byk apps. go for iphone or android.
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Mini GT-S5570 mini review

Post by powerw00t on Wed Sep 28, 2011 5:38 am

innocentti wrote:pak jebat boleh riki2 model HTC gak..they quite a big player dalam dunia android..
blackberry hype dia pasal push email dan bbm..sesuai untuk golongan muda yg kuat bersosial nih..
kalau nak pakai byk apps. go for iphone or android.

BB tu overrated aja dah... push email tu android pun support, aku punya gmail received in real time aja sekarang ni tak perlu nak retrieve manually.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Mini GT-S5570 mini review

Post by innocentti on Wed Sep 28, 2011 5:50 am

powerw00t wrote:
innocentti wrote:pak jebat boleh riki2 model HTC gak..they quite a big player dalam dunia android..
blackberry hype dia pasal push email dan bbm..sesuai untuk golongan muda yg kuat bersosial nih..
kalau nak pakai byk apps. go for iphone or android.

BB tu overrated aja dah... push email tu android pun support, aku punya gmail received in real time aja sekarang ni tak perlu nak retrieve manually.

ni bbm punya fatures..wa tak penah pakai..cuma wa rasa lebih kurang certain android social app gak

BlackBerry® Messenger is an instant messaging app just for BlackBerry smartphone owners.

Communicate in real time

Share immediately: send and receive messages in seconds and see when your contacts are typing.
Don't hold back: share your thoughts, stories and rants with unlimited characters and emoticons.
Get confirmation: know when your messages are delivered and read.
Add friends: add contacts by swapping PINs or scanning barcodes1.
Create groups: connect instantly with personal groups of friends, family or coworkers with BlackBerry Groups.
Text non-BBM friends: send text messages from your BBM™ screen2—just add contacts without BBM to your list by phone number.

Find out how to use BBM features
Share with your friends

App experiences: share or chat with BBM friends while you're in an app with BBM-connected apps.
Multimedia: swap pictures, videos, voice notes and more—send files up to 6 MB.
Your calendar and location: share calendar entries and locations.
Personal expressions: personalize your BBM with a display picture and personal message.
What you're listening to: show what you're listening to on your BlackBerry smartphone.
App profile feeds: display your latest BBM-connected app game scores, location, links and more in your BBM profile feed.
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Mini GT-S5570 mini review

Post by powerw00t on Wed Sep 28, 2011 5:57 am

mmg betul pun, + android ada lebih banyak extra apps for free dari market berbanding BB. BB messenger rely on network to live on, cuma kelebihan dia dah preinstall kat situ.

Ish kita ada viber kan gitu?
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Mini GT-S5570 mini review

Post by jebat2000 on Wed Sep 28, 2011 6:28 pm

iphone saya dah guna... memang rasa gah memakainya tapi menyusahkan. Lastly saya sya biarkan je . Tak guna sangat. Masih pakai 1st battery.

--------------------my siggy below--------------------

avatar
jebat2000
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 991
Reputation : 126
Join date : 21/04/2010
Age : 55
Location : jitra

http://lamandihati.wordpress.com/

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Mini GT-S5570 mini review

Post by powerw00t on Thu Sep 29, 2011 6:01 am

Baru aja semalam naik taraf firmware dari gingerbread 2.3.3 ke 2.3.4 Asia dgn jayanya.

Konklusi tak banyak perubahan pada mata kasar, dikatakan lebih pada patched dan bahasa. Chinese Taiwan bahasa default, tapi boleh ditukarkan ke English US. Antara yg dikatakan sebagai improvement ialah GPS dan wifi lagi lebih cekap dan pantas berbanding sebelumnya.

Google map terdapat sedikit perubahan serta ada menu tambahan. Galeri dah ada share ke Google+ yg sebelum ini hanya ada ke Twitter, Facebook dan Gmail aja, Talk pun ada sikit perubahan.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Mini GT-S5570 mini review

Post by mumuchi on Thu Sep 29, 2011 6:05 am

wa mau tanya..apa beza gingerbread ngan honeycomb..itu galaxy tab 10.1 sudah nampak ngancam la..

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Mini GT-S5570 mini review

Post by powerw00t on Thu Sep 29, 2011 6:30 am

mumuchi wrote:wa mau tanya..apa beza gingerbread ngan honeycomb..itu galaxy tab 10.1 sudah nampak ngancam la..

Honeycomb 3.x diperkenalkan untuk tab aja mochi, improvement interface yg design for larger screen gitu, jenis2 handheld masih lagi guna gingerbread.

In early 2011, Google chose to withhold the Android source code to the tablet-only Honeycomb release, creating a controversy over Google's commitment to open source with Android.[38] The reason, according to Andy Rubin in an official Android blog post, was because Honeycomb was rushed for production of the Motorola Xoom, and they did not want third parties creating a "really bad user experience" by attempting to put onto smartphones a version of Android intended for tablets. Google later confirmed that the Honeycomb source code would not be released until after it was merged with the Gingerbread release in Ice Cream Sandwich.

http://en.wikipedia.org/wiki/Android_%28operating_system%29
galaxy tab 10.1 ni betul2 the best product ever.... tapi kalau dapat yg 7" pun chantekk jugak.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Mini GT-S5570 mini review

Post by mumuchi on Thu Sep 29, 2011 9:10 am

oooo...tapi macam tu 7" still git the masalah2 la kalau tak pakai honey comb..

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Mini GT-S5570 mini review

Post by powerw00t on Sat Oct 15, 2011 4:09 pm

Baru aja root aku punya galaxy mini,

Sesiapa yg dah upgraded ke gingerbread dan nak 'root' sila ikut arahan ni :

1. Download fail nama upd_1.zip dari http://www.megaupload.com/?d=OGBEGTO3

2. Pindahkan fail ni kat main(root) directory kat dalam SD card.

3. off phone dan boot dalam recovery mode dgn hold Home button (butang tengah) + Power button sampai keluar recovery mode menu.

4. Touch tak boleh guna tapi guna Volume up/down keys untuk gerak keatas dan kebawah dan gunakan home key untuk pengesahan. Pilih "Apply update from sdcard" dan cari fail upd_1.zip. Tekan home key untuk pengesahan.

5. Tunggu untuk installation (lebih kurang sesaat aja ). Dan pilih "reboot your device" dari menu.

Sekarang dah rooted dan kita boleh nampak superuser icon (gambar tengkorak) kat menu .

avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Mini GT-S5570 mini review

Post by venez on Sat Oct 15, 2011 5:03 pm

apa kelebihan root bos?

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Mini GT-S5570 mini review

Post by powerw00t on Sun Oct 16, 2011 2:42 am

venez wrote:apa kelebihan root bos?

Sini punya penjelasan lebih menyeluruh http://www.androidauthority.com/rooting-for-dummies-a-beginners-guide-to-root-your-android-phone-or-tablet-10915/
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Mini GT-S5570 mini review

Post by Faceman on Thu May 03, 2012 3:43 pm

wa punya galaxy mini sudah jadi submarine semalam,,huhuhu,,overall wa assume xperia lg bagus dri galaxy series,,batery galaxy mini wa cepat abis tak smpai 1 1/2 hari dah kong..galaxy tak de HD camera,,wa tgh riki mau angkat xperia mini or walkman live..
avatar
Faceman
Captain
Captain

Malaysia
Posts : 816
Reputation : 65
Join date : 02/11/2011
Location : Puchong-Beranang-Pedas

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Mini GT-S5570 mini review

Post by standupper on Thu May 03, 2012 3:53 pm

Aku ada sejibik Tab 7 plus.... tapi kerap menganggur kat rumah... apa pun tak explore lagik.... kedua... setelah meneliti Galaxy Note aka phablet, wa setuju kualiti paparan dan storage Note memang melampaui batas.

avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Mini GT-S5570 mini review

Post by Faceman on Thu May 03, 2012 4:01 pm

galaxy note mmg wa tak nafikan performance,,ayah wa baru beli galaxy note and galaxy tab7 plus last week,,galaxy note n i phone 4s mmg setaraf,,both ade advantage n disadvantage..
avatar
Faceman
Captain
Captain

Malaysia
Posts : 816
Reputation : 65
Join date : 02/11/2011
Location : Puchong-Beranang-Pedas

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Mini GT-S5570 mini review

Post by powerw00t on Thu May 03, 2012 4:28 pm

standupper wrote:Aku ada sejibik Tab 7 plus.... tapi kerap menganggur kat rumah... apa pun tak explore lagik.... kedua... setelah meneliti Galaxy Note aka phablet, wa setuju kualiti paparan dan storage Note memang melampaui batas.


daripada menganggur mengalahkan ahli sufi yg bertapa di gua2 batu, kasi tolak harga durian runtuh le kat member.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Mini GT-S5570 mini review

Post by standupper on Thu May 03, 2012 8:35 pm

powerw00t wrote:
standupper wrote:Aku ada sejibik Tab 7 plus.... tapi kerap menganggur kat rumah... apa pun tak explore lagik.... kedua... setelah meneliti Galaxy Note aka phablet, wa setuju kualiti paparan dan storage Note memang melampaui batas.


daripada menganggur mengalahkan ahli sufi yg bertapa di gua2 batu, kasi tolak harga durian runtuh le kat member.

CHOI!!!!!!!!!
avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Samsung Galaxy Mini GT-S5570 mini review

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum