Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:37 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171894 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

PAINTBALL - Come get some...

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: PAINTBALL - Come get some...

Post by canaletto on Sun Nov 13, 2011 6:39 pm

Was there whole day yesterday at dewan mahsuri. Mmg mantap penganjuran cuma sayang kurang publisiti by media mahupun local agencies. Akibatnya tak ramai pengunjung dan dikalangan pelancong langsung tak tahu ada event sebesar ini di langkawi. What a waste otherwise acara g cukup menarik dan mantap.

canaletto
Sergeant
Sergeant

Posts : 191
Join date : 29/09/2010

Back to top Go down

Re: PAINTBALL - Come get some...

Post by venez on Mon Nov 14, 2011 3:27 am

observateur wrote:Paintball event at Langkawi (10-13 Nov)











Single shot n Auto - around RM2000+



Single shot only - around RM600-700+



sempat pg sana yerk osb, team aku join WCA nih, aku x sempat nak join, tahun nih byk gila team dari luar negara....

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PAINTBALL - Come get some...

Post by marc_zman on Mon Nov 14, 2011 4:03 am

masa cimb golf aritu, ada sorg member ni offer kat bebudak bhg wa nak masuk ke idak event ni..

2 problem.. 1.tarak cukup worang on that particular date 2. tarak equipment.. tapi member tu sanggup deal dgn organiser tuk provide kitorang equipment.. last2 yer melepas.. huhuhuuuu




--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: PAINTBALL - Come get some...

Post by venez on Mon Nov 14, 2011 4:20 am

marc_zman wrote:masa cimb golf aritu, ada sorg member ni offer kat bebudak bhg wa nak masuk ke idak event ni..

2 problem.. 1.tarak cukup worang on that particular date 2. tarak equipment.. tapi member tu sanggup deal dgn organiser tuk provide kitorang equipment.. last2 yer melepas.. huhuhuuuu




actually utk bermain dlm D4 aka division 4 xyah pki equipment sendiri, semua pki barang dri organiser... dtg main jerk, he3

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PAINTBALL - Come get some...

Post by observateur on Mon Nov 14, 2011 6:38 pm

[quote="venez"]
observateur wrote:Paintball event at Langkawi (10-13 Nov)



sempat pg sana yerk osb, team aku join WCA nih, aku x sempat nak join, tahun nih byk gila team dari luar negara....

Hehe.. tatau lak ada paintball. Nampak macam ada pesta. Masuk2, ada paintball competition.

Macam canaletto kata, promosi tak bagus... kalo tak lalu kat Mahsuri Exhibition Hall, memang tatau ada paintball event.

observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 49

Back to top Go down

Re: PAINTBALL - Come get some...

Post by venez on Mon Nov 14, 2011 6:43 pm

[quote="observateur"]
venez wrote:
observateur wrote:Paintball event at Langkawi (10-13 Nov)



sempat pg sana yerk osb, team aku join WCA nih, aku x sempat nak join, tahun nih byk gila team dari luar negara....

Hehe.. tatau lak ada paintball. Nampak macam ada pesta. Masuk2, ada paintball competition.

Macam canaletto kata, promosi tak bagus... kalo tak lalu kat Mahsuri Exhibition Hall, memang tatau ada paintball event.

tapi penyertaan kalini byk gilos dri luar negara, siap masuk malaysian book of record...

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PAINTBALL - Come get some...

Post by observateur on Mon Nov 14, 2011 6:52 pm

[quote="venez"]
observateur wrote:
venez wrote:
observateur wrote:Paintball event at Langkawi (10-13 Nov)



sempat pg sana yerk osb, team aku join WCA nih, aku x sempat nak join, tahun nih byk gila team dari luar negara....

Hehe.. tatau lak ada paintball. Nampak macam ada pesta. Masuk2, ada paintball competition.

Macam canaletto kata, promosi tak bagus... kalo tak lalu kat Mahsuri Exhibition Hall, memang tatau ada paintball event.

tapi penyertaan kalini byk gilos dri luar negara, siap masuk malaysian book of record...

itu yg ironi... memang banyak team. International, local teams...

Kat resort aku pun ada team yg tinggal.

Tapi promosi utk event ni, hampeh tol... takat beberapa banner kat luar MIAT tu. Not befitting a big international event.

Dalam hall pun, takde tempat sangat utk audience. Memang event ni dia buat macam utk enthusiasts aje... bukan utk org luar.

observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 49

Back to top Go down

Re: PAINTBALL - Come get some...

Post by venez on Mon Nov 14, 2011 6:55 pm

[quote="observateur"]
venez wrote:
observateur wrote:
venez wrote:
observateur wrote:Paintball event at Langkawi (10-13 Nov)



sempat pg sana yerk osb, team aku join WCA nih, aku x sempat nak join, tahun nih byk gila team dari luar negara....

Hehe.. tatau lak ada paintball. Nampak macam ada pesta. Masuk2, ada paintball competition.

Macam canaletto kata, promosi tak bagus... kalo tak lalu kat Mahsuri Exhibition Hall, memang tatau ada paintball event.

tapi penyertaan kalini byk gilos dri luar negara, siap masuk malaysian book of record...

itu yg ironi... memang banyak team. International, local teams...

Kat resort aku pun ada team yg tinggal.

Tapi promosi utk event ni, hampeh tol... takat beberapa banner kat luar MIAT tu. Not befitting a big international event.

Dalam hall pun, takde tempat sangat utk audience. Memang event ni dia buat macam utk enthusiasts aje... bukan utk org luar.

yup, WCA mmg bukan utk org dtg tgk sebenarnya, dia more to sukan tertutup, hanya yang minat jerk akan tahu n datang...

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PAINTBALL - Come get some...

Post by observateur on Mon Nov 14, 2011 7:07 pm

[quote="venez"]
observateur wrote:
venez wrote:
observateur wrote:
venez wrote:
observateur wrote:Paintball event at Langkawi (10-13 Nov)



sempat pg sana yerk osb, team aku join WCA nih, aku x sempat nak join, tahun nih byk gila team dari luar negara....

Hehe.. tatau lak ada paintball. Nampak macam ada pesta. Masuk2, ada paintball competition.

Macam canaletto kata, promosi tak bagus... kalo tak lalu kat Mahsuri Exhibition Hall, memang tatau ada paintball event.

tapi penyertaan kalini byk gilos dri luar negara, siap masuk malaysian book of record...

itu yg ironi... memang banyak team. International, local teams...

Kat resort aku pun ada team yg tinggal.

Tapi promosi utk event ni, hampeh tol... takat beberapa banner kat luar MIAT tu. Not befitting a big international event.

Dalam hall pun, takde tempat sangat utk audience. Memang event ni dia buat macam utk enthusiasts aje... bukan utk org luar.

yup, WCA mmg bukan utk org dtg tgk sebenarnya, dia more to sukan tertutup, hanya yang minat jerk akan tahu n datang...

ic... so memang "sengaja" dibuat agak low profile, ek?

observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 49

Back to top Go down

Re: PAINTBALL - Come get some...

Post by observateur on Mon Nov 14, 2011 7:10 pm

bini wa macam minat paintball ni once dah tau camne game dia... he he. tapi wa ingat dia hangat2 taik ayam je...

wa tak larat la. semput. kena build stamina dulu...

observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 49

Back to top Go down

Re: PAINTBALL - Come get some...

Post by venez on Tue Nov 15, 2011 3:24 am

[quote="observateur"]
venez wrote:
observateur wrote:
venez wrote:
observateur wrote:
venez wrote:
observateur wrote:Paintball event at Langkawi (10-13 Nov)



sempat pg sana yerk osb, team aku join WCA nih, aku x sempat nak join, tahun nih byk gila team dari luar negara....

Hehe.. tatau lak ada paintball. Nampak macam ada pesta. Masuk2, ada paintball competition.

Macam canaletto kata, promosi tak bagus... kalo tak lalu kat Mahsuri Exhibition Hall, memang tatau ada paintball event.

tapi penyertaan kalini byk gilos dri luar negara, siap masuk malaysian book of record...

itu yg ironi... memang banyak team. International, local teams...

Kat resort aku pun ada team yg tinggal.

Tapi promosi utk event ni, hampeh tol... takat beberapa banner kat luar MIAT tu. Not befitting a big international event.

Dalam hall pun, takde tempat sangat utk audience. Memang event ni dia buat macam utk enthusiasts aje... bukan utk org luar.

yup, WCA mmg bukan utk org dtg tgk sebenarnya, dia more to sukan tertutup, hanya yang minat jerk akan tahu n datang...

ic... so memang "sengaja" dibuat agak low profile, ek?

yup, hanya yang main game nih jerk tahu... bukan sort of exhibition game..

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PAINTBALL - Come get some...

Post by observateur on Tue Nov 15, 2011 6:30 am

Cif Ven...

ada member minat pasal owning replica markers tapi musykil pasal legality.

Secara umumnya, gun replicas are illegal.

apakah paintball replicas ni technically illegal tapi tolerated? Atau memang ada satu exemption bertulis utk paintball replicas?

observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 49

Back to top Go down

Re: PAINTBALL - Come get some...

Post by venez on Tue Nov 15, 2011 9:41 am

observateur wrote:Cif Ven...

ada member minat pasal owning replica markers tapi musykil pasal legality.

Secara umumnya, gun replicas are illegal.

apakah paintball replicas ni technically illegal tapi tolerated? Atau memang ada satu exemption bertulis utk paintball replicas?

as for now paintball marker replica weapon are illegal at outside, but legal to be use inside game... simpan kat umah x salah, jgn guna kat tempat awam...

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PAINTBALL - Come get some...

Post by observateur on Tue Nov 15, 2011 9:55 am

Thx Ven. satu soklan lagi...

agak2, kalo ganti paintballs dgn mende keras tapi lebey kurang sama saiz (ball bearing?) boleh jalan tak marker? buleh jadi "weapon" tak camni?

observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 49

Back to top Go down

Re: PAINTBALL - Come get some...

Post by venez on Tue Nov 15, 2011 10:57 am

observateur wrote:Thx Ven. satu soklan lagi...

agak2, kalo ganti paintballs dgn mende keras tapi lebey kurang sama saiz (ball bearing?) boleh jalan tak marker? buleh jadi "weapon" tak camni?

bleh tapi kelajuan n jarak kena dia drop coz ball bearing berat... kalau plastik punya bebola mmg akan pg sama speed...

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PAINTBALL - Come get some...

Post by bbob on Tue Nov 15, 2011 4:51 pm

mesti best bole main paintball

bbob
Civilian

Mymil
Posts : 12
Reputation : 1
Join date : 07/10/2011

Back to top Go down

Re: PAINTBALL - Come get some...

Post by venez on Tue Nov 15, 2011 6:15 pm

bbob wrote:mesti best bole main paintball

sure best, ada masa lehler join sekali... Smile

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PAINTBALL - Come get some...

Post by bbob on Tue Nov 15, 2011 6:39 pm

ade peluang set aje....

bbob
Civilian

Mymil
Posts : 12
Reputation : 1
Join date : 07/10/2011

Back to top Go down

Re: PAINTBALL - Come get some...

Post by venez on Wed Nov 16, 2011 2:59 am

bbob wrote:ade peluang set aje....

Smile
bukit cerakah, shah alam dekat x? kitorang selalu gak main kat situ selain tanamera, sg buloh dan canyon, damansara... all of them jungle field layout...

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PAINTBALL - Come get some...

Post by bbob on Wed Nov 16, 2011 7:41 am

cerakah dekat jer...tanah merah pun dekat...bole la join nnt.. Smile

bbob
Civilian

Mymil
Posts : 12
Reputation : 1
Join date : 07/10/2011

Back to top Go down

Re: PAINTBALL - Come get some...

Post by venez on Wed Nov 16, 2011 7:44 am

bbob wrote:cerakah dekat jer...tanah merah pun dekat...bole la join nnt.. Smile

terbaikkkk.........

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PAINTBALL - Come get some...

Post by bbob on Wed Nov 16, 2011 7:51 am

game on.....

bbob
Civilian

Mymil
Posts : 12
Reputation : 1
Join date : 07/10/2011

Back to top Go down

Re: PAINTBALL - Come get some...

Post by bbob on Wed Nov 16, 2011 7:54 am

bro venez guna marker aper...?

bbob
Civilian

Mymil
Posts : 12
Reputation : 1
Join date : 07/10/2011

Back to top Go down

Re: PAINTBALL - Come get some...

Post by venez on Wed Nov 16, 2011 7:56 am

bbob wrote:game on.....

ada equipment sendiri ke bro? jom join ops basilik kt tanamera 20hb nanti...

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PAINTBALL - Come get some...

Post by venez on Wed Nov 16, 2011 7:58 am

bbob wrote:bro venez guna marker aper...?

skrg :
1. recball/woodball - x7 phenom dgn TM15 (both sop mode)
2. speedball - etek 3 am

--------------------my siggy below--------------------





venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PAINTBALL - Come get some...

Post by bbob on Wed Nov 16, 2011 8:00 am

nk kena cari 1 marker untuk recball la mcm ni

bbob
Civilian

Mymil
Posts : 12
Reputation : 1
Join date : 07/10/2011

Back to top Go down

Re: PAINTBALL - Come get some...

Post by Sponsored content Today at 5:17 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum