Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171925 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Page 3 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by bijan on Mon Aug 22, 2011 11:01 am

anya8797 wrote:
marc_zman wrote:
anya8797 wrote:
marc_zman wrote:
anya8797 wrote:yeyyy..
anya dah beli baju raya.....
nanti nak cari baju raya basahan untuk anak....
pastu nak continue baking beskot raya....
pastu nak gi jalan tar cari tudung dan brooches...
pastu nak pergi heatwave cari kasut....
pastu nak kemas rumah dan bersihkan sebelom students datang raya...
pastu nak cari pokok munga nak tukar munga dalam pasu....
pastu nak shopping mekanan extra untuk dibawa beraya ke rumah kakak nanti.....nanti senang nak masak2 kat rumah dia.....
cheers
tu diaaa.. abis semua dia pi tulis tu.. ada yg tertinggal x.? cam ada lagi tu.. sat aaa, Kawan bagi hint.. yg kaler kuning tuuu
OO..yelah anya ada tetinggal.... nak jemput kawan2 mymil datang.... cheers

maksud wa.. duit raya sudah sedia ka cikgu? ramai students nak datang tuuu.. ekekekekeee

OOo...duit raya.... anya ingat nak buat pop quiz marc.... students dapat jawab dengan betul baru dapat duit raya... lol!

Nasib baik bagi duit raya kalau betul ... ingtakan bagi tacang

bijan
Brig General
Brig General

Posts : 3142
Join date : 11/10/2010

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by MMW on Mon Aug 22, 2011 11:04 am

Mr. Bijan wrote:Perghhh jubah aku dari Dubai tak muat ... Abang aku beli salah saiz haissshhh

Jangan engkau salahkan abang kau..... Dulu sebelum dia pergi Dubai, memang dia bajet saiz tu muat dengan kau.

Dia dah pergi 4-6 bulan bila dia beli saiz tu hantar kat engkau, dah tak muat pulak dah!. Salah engkau le... ekekekeke... sapa suruh tak jaga makan....




Lllaaaarrikkkkkk....... What a Face What a Face What a Face

avatar
MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 45
Location : Cheras

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by marc_zman on Mon Aug 22, 2011 11:05 am

MMW wrote:Persediaan sambut ramadhan......

Tak de persediaan. Cuma isteri sahaja yang buat baju raya untuk saya. Nak sedondon. Terima aje la. Banyak cakap nanti ada yang merajuk clown

hohohohooo.. senang laaa dia.. isteri buatkan baju.. last minit bleh buat

Biskut raya..... ada la 3-4 balang. Lebih kepada makan sendiri. Sebab rumah kat KL pun kalau ada yang datang adik-beradik isteri le.... dia orang datang bawak makanan sendiri.

ni kalu kitorang nak dtg beraya maksudnya kena bawak makanan sendiri ke? ekekekekeee
Selasa - RAYA!!! cheers cheers cheers Malam main mercun bola!! ekekeke


macam budak-budak

Khamis - Cuti lagi tak de perancangan, rasa nak serbu rumah Muchi aje..... ekekekeke

elok la tu. boleh tolong2 jenguk kan rumah sedara tu


Jumaat - Cuti lagi . Isteri kerja. Enjoy tengok Blu-ray.

affraid affraid affraid tgk blu-??? isk isk isk

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by bijan on Mon Aug 22, 2011 11:05 am

MMW wrote:
Mr. Bijan wrote:Perghhh jubah aku dari Dubai tak muat ... Abang aku beli salah saiz haissshhh

Jangan engkau salahkan abang kau..... Dulu sebelum dia pergi Dubai, memang dia bajet saiz tu muat dengan kau.

Dia dah pergi 4-6 bulan bila dia beli saiz tu hantar kat engkau, dah tak muat pulak dah!. Salah engkau le... ekekekeke... sapa suruh tak jaga makan....




Lllaaaarrikkkkkk....... What a Face What a Face What a Face


M ... die ingat aku kat sini turun 10 kg ... power declare aku turun 5 gram jek ... adeh
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by marc_zman on Mon Aug 22, 2011 11:09 am

powerw00t wrote:
Mr. Bijan wrote:Perghhh jubah aku dari Dubai tak muat ... Abang aku beli salah saiz haissshhh

ko toksah jubah, kain kapan pun tak muat Suspect

bertuah tul laaa bang power ni.. x pepasal wa kena tahan senyum n gelak tawa kat opis ni weh.. nanti ada kang orang kata wa tak betoi ka apa.. ekekekekeeeeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by bijan on Mon Aug 22, 2011 11:10 am

Jumaat - Cuti lagi . Isteri kerja. Enjoy tengok Blu-ray.

affraid affraid affraid tgk blu-??? isk isk isk[/quote]

Cuba la bersangka baik Marc ... kau nih .. iskkkk muekekeke
Blu ray tu cerita apa ...(sambil menggaru dagu)
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by bijan on Mon Aug 22, 2011 11:11 am

powerw00t wrote:
Mr. Bijan wrote:Perghhh jubah aku dari Dubai tak muat ... Abang aku beli salah saiz haissshhh

ko toksah jubah, kain kapan pun tak muat Suspect

mana abang tau ... dulu kursus jenazah selamba jek derang kapankan aku ..
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by MMW on Mon Aug 22, 2011 11:13 am

Mr. Bijan wrote:
MMW wrote:
Mr. Bijan wrote:Perghhh jubah aku dari Dubai tak muat ... Abang aku beli salah saiz haissshhh

Jangan engkau salahkan abang kau..... Dulu sebelum dia pergi Dubai, memang dia bajet saiz tu muat dengan kau.

Dia dah pergi 4-6 bulan bila dia beli saiz tu hantar kat engkau, dah tak muat pulak dah!. Salah engkau le... ekekekeke... sapa suruh tak jaga makan....




Lllaaaarrikkkkkk....... What a Face What a Face What a Face


M ... die ingat aku kat sini turun 10 kg ... power declare aku turun 5 gram jek ... adeh

Tengok forum engkau bukan main aktif lagi..... bantu ibu tunggal le, kerja ladang bulan puasa le, mesin rumput le. Mesti banyak keluar kalori.... takkan 5 gram aje yang turun? Engkau posa ke ni? Suspect Suspect Suspect

Lain la aku yang kerja dalam aircond ni. Tak terasa haus sangat. Lapar aje le. Pukul 6 pun masih boleh kencing lagi.

avatar
MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 45
Location : Cheras

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by yaminz on Mon Aug 22, 2011 11:16 am

Perancangan ehhh...

30/08/2011 -> Balik kampung...
31/08/2011 -> Braya rumah sanak sedara...
01/09/2011 -> Braya lagi rumah sanak sedara...
02/09/2011 -> Braya lagi lagi rumah sanak sedara...
03/09/2011 -> Braya lagi lagi lagi rumah sanak sedara...
04/09/2011 -> Kenduri doa selamat puteri Nur Allysia...
05/09/2011 -> TDL
06/09/2011 -> TDL
07/09/2011 -> Balik KL...
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by marc_zman on Mon Aug 22, 2011 11:17 am

Mr. Bijan wrote:
Jumaat - Cuti lagi . Isteri kerja. Enjoy tengok Blu-ray.
affraid affraid affraid tgk blu-??? isk isk isk

Cuba la bersangka baik Marc ... kau nih .. iskkkk muekekeke
Blu ray tu cerita apa ...(sambil menggaru dagu)

aik.. sudah gaharu, cendana pula..

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by bijan on Mon Aug 22, 2011 11:18 am

marc_zman wrote:
Mr. Bijan wrote:
Jumaat - Cuti lagi . Isteri kerja. Enjoy tengok Blu-ray.
affraid affraid affraid tgk blu-??? isk isk isk

Cuba la bersangka baik Marc ... kau nih .. iskkkk muekekeke
Blu ray tu cerita apa ...(sambil menggaru dagu)

aik.. sudah gaharu, cendana pula..

haha ....
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by mumuchi on Mon Aug 22, 2011 11:20 am

hehehehe MMW betul cakap si Marc tu..ko mai hari Khamis tolong jenguk2 lah rumah den yo...wa tak ado ekekekeke...

Bijan tak muat jubah yo..passing la kat aku..aku memang size 42 pun ekekekeke!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by bijan on Mon Aug 22, 2011 11:21 am

MMW wrote:
Mr. Bijan wrote:
MMW wrote:
Mr. Bijan wrote:Perghhh jubah aku dari Dubai tak muat ... Abang aku beli salah saiz haissshhh

Jangan engkau salahkan abang kau..... Dulu sebelum dia pergi Dubai, memang dia bajet saiz tu muat dengan kau.

Dia dah pergi 4-6 bulan bila dia beli saiz tu hantar kat engkau, dah tak muat pulak dah!. Salah engkau le... ekekekeke... sapa suruh tak jaga makan....




Lllaaaarrikkkkkk....... What a Face What a Face What a Face


M ... die ingat aku kat sini turun 10 kg ... power declare aku turun 5 gram jek ... adeh

Tengok forum engkau bukan main aktif lagi..... bantu ibu tunggal le, kerja ladang bulan puasa le, mesin rumput le. Mesti banyak keluar kalori.... takkan 5 gram aje yang turun? Engkau posa ke ni? Suspect Suspect Suspect

Lain la aku yang kerja dalam aircond ni. Tak terasa haus sangat. Lapar aje le. Pukul 6 pun masih boleh kencing lagi.


Perghhh arinih baru rileks ... petang ni ada nak jumpa 2 3 orang vip utk antar proposal ... haishhh baju tak gosok ...
Bukan aku yang kata ... Power yang kata...
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by MMW on Mon Aug 22, 2011 11:21 am

Mr. Bijan wrote:
powerw00t wrote:
Mr. Bijan wrote:Perghhh jubah aku dari Dubai tak muat ... Abang aku beli salah saiz haissshhh

ko toksah jubah, kain kapan pun tak muat Suspect

mana abang tau ... dulu kursus jenazah selamba jek derang kapankan aku ..

Engkorang ni..... blu-ray disc format le bukan blue film!! ish... ish... ish... posa nih ke situ pula peginya Suspect Suspect Suspect

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this link.]

avatar
MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 45
Location : Cheras

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by bijan on Mon Aug 22, 2011 11:22 am

mumuchi wrote:hehehehe MMW betul cakap si Marc tu..ko mai hari Khamis tolong jenguk2 lah rumah den yo...wa tak ado ekekekeke...

Bijan tak muat jubah yo..passing la kat aku..aku memang size 42 pun ekekekeke!

Tengah menunggu jubah arab yang satu lagi ... kalau tak muat aku pergi sembahyang raya pakai pagoda
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by marc_zman on Mon Aug 22, 2011 11:23 am

MMW wrote:
Mr. Bijan wrote:
powerw00t wrote:
Mr. Bijan wrote:Perghhh jubah aku dari Dubai tak muat ... Abang aku beli salah saiz haissshhh
ko toksah jubah, kain kapan pun tak muat Suspect
mana abang tau ... dulu kursus jenazah selamba jek derang kapankan aku ..
Engkorang ni..... blu-ray disc format le bukan blue film!! ish... ish... ish... posa nih ke situ pula peginya Suspect Suspect Suspect

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this link.]

wa tak cakap apa-apa maaa.. eekekekekekeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by bijan on Mon Aug 22, 2011 11:26 am

marc_zman wrote:
MMW wrote:
Mr. Bijan wrote:
powerw00t wrote:
Mr. Bijan wrote:Perghhh jubah aku dari Dubai tak muat ... Abang aku beli salah saiz haissshhh
ko toksah jubah, kain kapan pun tak muat Suspect
mana abang tau ... dulu kursus jenazah selamba jek derang kapankan aku ..
Engkorang ni..... blu-ray disc format le bukan blue film!! ish... ish... ish... posa nih ke situ pula peginya Suspect Suspect Suspect

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this link.]

wa tak cakap apa-apa maaa.. eekekekekekeee

wa kata bersangka baik ma .... wa tak kata tengok video itu kaler ....
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by mumuchi on Mon Aug 22, 2011 11:55 am

Mr. Bijan wrote:
mumuchi wrote:hehehehe MMW betul cakap si Marc tu..ko mai hari Khamis tolong jenguk2 lah rumah den yo...wa tak ado ekekekeke...

Bijan tak muat jubah yo..passing la kat aku..aku memang size 42 pun ekekekeke!

Tengah menunggu jubah arab yang satu lagi ... kalau tak muat aku pergi sembahyang raya pakai pagoda

janji ko anto jubah tak muat tu kat aku Twisted Evil

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by innocentti on Mon Aug 22, 2011 6:05 pm

wohooo..ujung2 posa byk benda berganti ni..rezeki lebih ramadhan taun nih. alhamdulillah,,,
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by anya8797 on Mon Aug 22, 2011 6:53 pm

mumuchi wrote:
anya8797 wrote:
Laxamana wrote:
anya8797 wrote:yeyyy..
anya dah beli baju raya.....
nanti nak cari baju raya basahan untuk anak....
pastu nak continue baking beskot raya....
pastu nak gi jalan tar cari tudung dan brooches...
pastu nak pergi heatwave cari kasut....
pastu nak kemas rumah dan bersihkan sebelom students datang raya...
pastu nak cari pokok munga nak tukar munga dalam pasu....
pastu nak shopping mekanan extra untuk dibawa beraya ke rumah kakak nanti.....nanti senang nak masak2 kat rumah dia.....
cheers

Persiapan yang mampan.... wow!

ada lagi lax... anya segan nak letak.... panjang sangat nanti..... yang nih kiranya achievable lah... Very Happy

tapi still dua lagi anya lupa kut..khabar hari open house anya dan prepare creme brulee utk kontijen 410 mymil...















aduih asyik kena larik pelan2 ni clown

nanti anya check date bila yang anya ada free sket naa muchi.... nak duduk2 ngan kak rozi nak discuss menu ngan dia.... tapi anya caught up dengan penyemakan dan pencerapan jadinya blom sempat lagi nak sembang2 dgn dia....

aritu your daughter kata dia suka creme brulee tuh.... nanti cakap dgn dia aunty anya buat special untuk dia.... cheers

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by Laxamana on Tue Aug 23, 2011 3:20 am

Wa pula suka sangat degan apom... tak kira lah putih atau perang.....
avatar
Laxamana
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 335
Reputation : 44
Join date : 31/10/2010
Age : 50
Location : Putrajaya, Malaysia

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by powerw00t on Tue Aug 23, 2011 3:58 am

Kuih2 klasik raya kira dah berbalang buat.... done
Clear rumah dan cuci tingkat - quarterly done
Almari kecil handmade utk letak stove memasak - 80% done

yg lain2 lom lagi..... pale
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by mumuchi on Tue Aug 23, 2011 4:09 am

anya8797 wrote:
mumuchi wrote:
anya8797 wrote:
Laxamana wrote:
anya8797 wrote:yeyyy..
anya dah beli baju raya.....
nanti nak cari baju raya basahan untuk anak....
pastu nak continue baking beskot raya....
pastu nak gi jalan tar cari tudung dan brooches...
pastu nak pergi heatwave cari kasut....
pastu nak kemas rumah dan bersihkan sebelom students datang raya...
pastu nak cari pokok munga nak tukar munga dalam pasu....
pastu nak shopping mekanan extra untuk dibawa beraya ke rumah kakak nanti.....nanti senang nak masak2 kat rumah dia.....
cheers

Persiapan yang mampan.... wow!

ada lagi lax... anya segan nak letak.... panjang sangat nanti..... yang nih kiranya achievable lah... Very Happy


tapi still dua lagi anya lupa kut..khabar hari open house anya dan prepare creme brulee utk kontijen 410 mymil...















aduih asyik kena larik pelan2 ni clown

nanti anya check date bila yang anya ada free sket naa muchi.... nak duduk2 ngan kak rozi nak discuss menu ngan dia.... tapi anya caught up dengan penyemakan dan pencerapan jadinya blom sempat lagi nak sembang2 dgn dia....

aritu your daughter kata dia suka creme brulee tuh.... nanti cakap dgn dia aunty anya buat special untuk dia.... cheers

no worries...patut ada dessert pun..anya bawak utk kontijen dah cukup..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by anya8797 on Tue Aug 23, 2011 5:53 am

wokeh muchi....
sebenarnya kalau refrigerated lagi okay creme brulee tuh....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by tenteng on Tue Aug 23, 2011 6:02 am

mumuchi wrote:
anya8797 wrote:
mumuchi wrote:
anya8797 wrote:
Laxamana wrote:
anya8797 wrote:yeyyy..
anya dah beli baju raya.....
nanti nak cari baju raya basahan untuk anak....
pastu nak continue baking beskot raya....
pastu nak gi jalan tar cari tudung dan brooches...
pastu nak pergi heatwave cari kasut....
pastu nak kemas rumah dan bersihkan sebelom students datang raya...
pastu nak cari pokok munga nak tukar munga dalam pasu....
pastu nak shopping mekanan extra untuk dibawa beraya ke rumah kakak nanti.....nanti senang nak masak2 kat rumah dia.....
cheers

Persiapan yang mampan.... wow!

ada lagi lax... anya segan nak letak.... panjang sangat nanti..... yang nih kiranya achievable lah... Very Happy


tapi still dua lagi anya lupa kut..khabar hari open house anya dan prepare creme brulee utk kontijen 410 mymil...















aduih asyik kena larik pelan2 ni clown

nanti anya check date bila yang anya ada free sket naa muchi.... nak duduk2 ngan kak rozi nak discuss menu ngan dia.... tapi anya caught up dengan penyemakan dan pencerapan jadinya blom sempat lagi nak sembang2 dgn dia....

aritu your daughter kata dia suka creme brulee tuh.... nanti cakap dgn dia aunty anya buat special untuk dia.... cheers

no worries...patut ada dessert pun..anya bawak utk kontijen dah cukup..

ala..melepas cream brulee anya...
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by MMW on Tue Aug 23, 2011 6:14 am

Orang Melaka bawak portugese egg tart le... ekekekeke

[You must be registered and logged in to see this image.]

avatar
MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 45
Location : Cheras

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum