Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171905 messages in 1316 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Page 2 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by marc_zman on Mon Aug 22, 2011 3:17 am

venez wrote:
Mr. Bijan wrote:
venez wrote:tahun nih stok mercun2 wa xder, huk3
bos stock frag grenade lama takde ke..?
xder, thunder flash pun xder... nampaknyer kena pki C4 tahun nih, he3

cantekkk.. c4 mmg sesuai ngan bijan.. takyah byk, kasik 1, 2 lb pun sulah cukup maaa.. ekekekekekeeeee

marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Posts : 16318
Join date : 08/06/2010

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by marc_zman on Mon Aug 22, 2011 3:19 am

anya8797 wrote:
marc_zman wrote:
anya8797 wrote:yeyyy..
anya dah beli baju raya.....
nanti nak cari baju raya basahan untuk anak....
pastu nak continue baking beskot raya....
pastu nak gi jalan tar cari tudung dan brooches...
pastu nak pergi heatwave cari kasut....
pastu nak kemas rumah dan bersihkan sebelom students datang raya...
pastu nak cari pokok munga nak tukar munga dalam pasu....
pastu nak shopping mekanan extra untuk dibawa beraya ke rumah kakak nanti.....nanti senang nak masak2 kat rumah dia.....
cheers
tu diaaa.. abis semua dia pi tulis tu.. ada yg tertinggal x.? cam ada lagi tu.. sat aaa, Kawan bagi hint.. yg kaler kuning tuuu
OO..yelah anya ada tetinggal.... nak jemput kawan2 mymil datang.... cheers

maksud wa.. duit raya sudah sedia ka cikgu? ramai students nak datang tuuu.. ekekekekeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by marc_zman on Mon Aug 22, 2011 3:22 am

mumuchi wrote:hehehehe macamana nak beli semprit ni.. What a Face

kuih semprit? huhuhuhuuu.. indangered specis nih.. makin susah nak carik.. yg melambak laaa ni mat rempit jer

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by powerw00t on Mon Aug 22, 2011 3:52 am

marc_zman wrote:
mumuchi wrote:hehehehe macamana nak beli semprit ni.. What a Face

kuih semprit? huhuhuhuuu.. indangered specis nih.. makin susah nak carik.. yg melambak laaa ni mat rempit jer

Org rumah aku adalah 2-3 balang dia dah buat, mmg klasik punya kuih ni.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by bijan on Mon Aug 22, 2011 4:20 am

marc_zman wrote:
anya8797 wrote:
marc_zman wrote:
anya8797 wrote:yeyyy..
anya dah beli baju raya.....
nanti nak cari baju raya basahan untuk anak....
pastu nak continue baking beskot raya....
pastu nak gi jalan tar cari tudung dan brooches...
pastu nak pergi heatwave cari kasut....
pastu nak kemas rumah dan bersihkan sebelom students datang raya...
pastu nak cari pokok munga nak tukar munga dalam pasu....
pastu nak shopping mekanan extra untuk dibawa beraya ke rumah kakak nanti.....nanti senang nak masak2 kat rumah dia.....
cheers
tu diaaa.. abis semua dia pi tulis tu.. ada yg tertinggal x.? cam ada lagi tu.. sat aaa, Kawan bagi hint.. yg kaler kuning tuuu
OO..yelah anya ada tetinggal.... nak jemput kawan2 mymil datang.... cheers

maksud wa.. duit raya sudah sedia ka cikgu? ramai students nak datang tuuu.. ekekekekeee

Cikgu kami datang nak duit raya ... makan kami tak mo ... perut tangki kecik ....

avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by marc_zman on Mon Aug 22, 2011 4:23 am

Mr. Bijan wrote:
marc_zman wrote:
anya8797 wrote:
marc_zman wrote:
anya8797 wrote:yeyyy..
anya dah beli baju raya.....
nanti nak cari baju raya basahan untuk anak....
pastu nak continue baking beskot raya....
pastu nak gi jalan tar cari tudung dan brooches...
pastu nak pergi heatwave cari kasut....
pastu nak kemas rumah dan bersihkan sebelom students datang raya...
pastu nak cari pokok munga nak tukar munga dalam pasu....
pastu nak shopping mekanan extra untuk dibawa beraya ke rumah kakak nanti.....nanti senang nak masak2 kat rumah dia.....
cheers
tu diaaa.. abis semua dia pi tulis tu.. ada yg tertinggal x.? cam ada lagi tu.. sat aaa, Kawan bagi hint.. yg kaler kuning tuuu
OO..yelah anya ada tetinggal.... nak jemput kawan2 mymil datang.... cheers
maksud wa.. duit raya sudah sedia ka cikgu? ramai students nak datang tuuu.. ekekekekeee
Cikgu kami datang nak duit raya ... makan kami tak mo ... perut tangki kecik ....

bijan.. ayat ni kena tukor laaa.. takde nyer cikgu anya nak caya tangki perut hang tu kecik.. ekekekekekeeeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by Laxamana on Mon Aug 22, 2011 4:42 am

anya8797 wrote:yeyyy..
anya dah beli baju raya.....
nanti nak cari baju raya basahan untuk anak....
pastu nak continue baking beskot raya....
pastu nak gi jalan tar cari tudung dan brooches...
pastu nak pergi heatwave cari kasut....
pastu nak kemas rumah dan bersihkan sebelom students datang raya...
pastu nak cari pokok munga nak tukar munga dalam pasu....
pastu nak shopping mekanan extra untuk dibawa beraya ke rumah kakak nanti.....nanti senang nak masak2 kat rumah dia.....
cheers

Persiapan yang mampan.... wow!
avatar
Laxamana
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 335
Reputation : 44
Join date : 31/10/2010
Age : 50
Location : Putrajaya, Malaysia

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by bijan on Mon Aug 22, 2011 4:43 am

marc_zman wrote:
Mr. Bijan wrote:
marc_zman wrote:
anya8797 wrote:
marc_zman wrote:
anya8797 wrote:yeyyy..
anya dah beli baju raya.....
nanti nak cari baju raya basahan untuk anak....
pastu nak continue baking beskot raya....
pastu nak gi jalan tar cari tudung dan brooches...
pastu nak pergi heatwave cari kasut....
pastu nak kemas rumah dan bersihkan sebelom students datang raya...
pastu nak cari pokok munga nak tukar munga dalam pasu....
pastu nak shopping mekanan extra untuk dibawa beraya ke rumah kakak nanti.....nanti senang nak masak2 kat rumah dia.....
cheers
tu diaaa.. abis semua dia pi tulis tu.. ada yg tertinggal x.? cam ada lagi tu.. sat aaa, Kawan bagi hint.. yg kaler kuning tuuu
OO..yelah anya ada tetinggal.... nak jemput kawan2 mymil datang.... cheers
maksud wa.. duit raya sudah sedia ka cikgu? ramai students nak datang tuuu.. ekekekekeee
Cikgu kami datang nak duit raya ... makan kami tak mo ... perut tangki kecik ....

bijan.. ayat ni kena tukor laaa.. takde nyer cikgu anya nak caya tangki perut hang tu kecik.. ekekekekekeeeee

marc tangki septic aku dah mengecil la puasa nih .. abang power kata berat aku turun 5 gram.... cisssss
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by Laxamana on Mon Aug 22, 2011 4:44 am

As for me.. baju raya anak2 dah dibeli di Jeddah, Arab Saudi 4 bulan sudah.... baju bini nanti dia pergi beli ready made lah.... as for me, nak cari baju Melayu je sepasang ready made... belum ketemu yang saiz seluar cukup lebar untuk menampung saiz 42 dengan selesa... (kalau di Arab senang cari seluar besar, sebab Arab semua nya besar... hehe)
avatar
Laxamana
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 335
Reputation : 44
Join date : 31/10/2010
Age : 50
Location : Putrajaya, Malaysia

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by powerw00t on Mon Aug 22, 2011 4:46 am

Laxamana wrote:As for me.. baju raya anak2 dah dibeli di Jeddah, Arab Saudi 4 bulan sudah.... baju bini nanti dia pergi beli ready made lah.... as for me, nak cari baju Melayu je sepasang ready made... belum ketemu yang saiz seluar cukup lebar untuk menampung saiz 42 dengan selesa... (kalau di Arab senang cari seluar besar, sebab Arab semua nya besar... hehe)

fuhh! sama dgn mr bijan saiz tu aku rasa Shocked
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by marc_zman on Mon Aug 22, 2011 4:51 am

powerw00t wrote:
Laxamana wrote:As for me.. baju raya anak2 dah dibeli di Jeddah, Arab Saudi 4 bulan sudah.... baju bini nanti dia pergi beli ready made lah.... as for me, nak cari baju Melayu je sepasang ready made... belum ketemu yang saiz seluar cukup lebar untuk menampung saiz 42 dengan selesa... (kalau di Arab senang cari seluar besar, sebab Arab semua nya besar... hehe)
fuhh! sama dgn mr bijan saiz tu aku rasa Shocked

bior betik bijan saiz 42 affraid affraid affraid !!!!!!! wa pun pakai saiz 36-38 wooo.. perghhhhhh.. betoi laaa bijan dah susut 5grm bulan puasa ni.. errr.. bang lax, awat x pi lagi jln tar tau masjid india? tak kan nak shopping kat kedah nanti kot

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by bijan on Mon Aug 22, 2011 4:55 am

powerw00t wrote:
Laxamana wrote:As for me.. baju raya anak2 dah dibeli di Jeddah, Arab Saudi 4 bulan sudah.... baju bini nanti dia pergi beli ready made lah.... as for me, nak cari baju Melayu je sepasang ready made... belum ketemu yang saiz seluar cukup lebar untuk menampung saiz 42 dengan selesa... (kalau di Arab senang cari seluar besar, sebab Arab semua nya besar... hehe)

fuhh! sama dgn mr bijan saiz tu aku rasa Shocked

weiii bang kecik la saiz tuh huhu
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by Laxamana on Mon Aug 22, 2011 5:10 am

marc_zman wrote:
powerw00t wrote:
Laxamana wrote:As for me.. baju raya anak2 dah dibeli di Jeddah, Arab Saudi 4 bulan sudah.... baju bini nanti dia pergi beli ready made lah.... as for me, nak cari baju Melayu je sepasang ready made... belum ketemu yang saiz seluar cukup lebar untuk menampung saiz 42 dengan selesa... (kalau di Arab senang cari seluar besar, sebab Arab semua nya besar... hehe)
fuhh! sama dgn mr bijan saiz tu aku rasa Shocked

bior betik bijan saiz 42 affraid affraid affraid !!!!!!! wa pun pakai saiz 36-38 wooo.. perghhhhhh.. betoi laaa bijan dah susut 5grm bulan puasa ni.. errr.. bang lax, awat x pi lagi jln tar tau masjid india? tak kan nak shopping kat kedah nanti kot

Susah parking la bro situ.... nanti wa punya Porsche calar pulak.. hehe (atau kena tow tak pasal2)
avatar
Laxamana
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 335
Reputation : 44
Join date : 31/10/2010
Age : 50
Location : Putrajaya, Malaysia

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by mumuchi on Mon Aug 22, 2011 6:01 am

Laxamana wrote:As for me.. baju raya anak2 dah dibeli di Jeddah, Arab Saudi 4 bulan sudah.... baju bini nanti dia pergi beli ready made lah.... as for me, nak cari baju Melayu je sepasang ready made... belum ketemu yang saiz seluar cukup lebar untuk menampung saiz 42 dengan selesa... (kalau di Arab senang cari seluar besar, sebab Arab semua nya besar... hehe)

gud luck jumpa la bro...aku dah lama kena tempah dah saiz ni..


marc...ko biar betul cakap bijan saiz 42 affraid ..itu saiz aku ngan si lax..takkan bijan pun sama ekekekeke! jocolor

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by marc_zman on Mon Aug 22, 2011 6:33 am

mumuchi wrote:
Laxamana wrote:As for me.. baju raya anak2 dah dibeli di Jeddah, Arab Saudi 4 bulan sudah.... baju bini nanti dia pergi beli ready made lah.... as for me, nak cari baju Melayu je sepasang ready made... belum ketemu yang saiz seluar cukup lebar untuk menampung saiz 42 dengan selesa... (kalau di Arab senang cari seluar besar, sebab Arab semua nya besar... hehe)
gud luck jumpa la bro...aku dah lama kena tempah dah saiz ni..
marc...ko biar betul cakap bijan saiz 42 affraid ..itu saiz aku ngan si lax..takkan bijan pun sama ekekekeke! jocolor

bukan wa laaa.. bang power yg kata.. waaarrrggghhhhh nama wa gak kena petik.. ingat cili api ke aper.. ekekekekeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by anya8797 on Mon Aug 22, 2011 6:50 am

yaminz wrote:
anya8797 wrote:
anya8797 wrote:yeyyy..
anya dah beli baju raya.....
nanti nak cari baju raya basahan untuk anak....
pastu nak continue baking beskot raya....
pastu nak gi jalan tar cari tudung dan brooches...
pastu nak pergi heatwave cari kasut....
pastu nak kemas rumah dan bersihkan sebelom students datang raya...
pastu nak cari pokok munga nak tukar munga dalam pasu....
pastu nak shopping mekanan extra untuk dibawa beraya ke rumah kakak nanti.....nanti senang nak masak2 kat rumah dia.....
cheers

okay yang ni dah.... cheers

wooo, nice plan anya... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

ni anya kira sekali macam checklist lah yaminz... errands to be done before gi kulim nanti.... hehehe Very Happy

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by anya8797 on Mon Aug 22, 2011 6:53 am

marc_zman wrote:
anya8797 wrote:
marc_zman wrote:
anya8797 wrote:yeyyy..
anya dah beli baju raya.....
nanti nak cari baju raya basahan untuk anak....
pastu nak continue baking beskot raya....
pastu nak gi jalan tar cari tudung dan brooches...
pastu nak pergi heatwave cari kasut....
pastu nak kemas rumah dan bersihkan sebelom students datang raya...
pastu nak cari pokok munga nak tukar munga dalam pasu....
pastu nak shopping mekanan extra untuk dibawa beraya ke rumah kakak nanti.....nanti senang nak masak2 kat rumah dia.....
cheers
tu diaaa.. abis semua dia pi tulis tu.. ada yg tertinggal x.? cam ada lagi tu.. sat aaa, Kawan bagi hint.. yg kaler kuning tuuu
OO..yelah anya ada tetinggal.... nak jemput kawan2 mymil datang.... cheers

maksud wa.. duit raya sudah sedia ka cikgu? ramai students nak datang tuuu.. ekekekekeee

OOo...duit raya.... anya ingat nak buat pop quiz marc.... students dapat jawab dengan betul baru dapat duit raya... lol!

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by mumuchi on Mon Aug 22, 2011 7:06 am

hehehe post si power tak perasan tapi fasal ko mention size bijan 42 tu yg terperasan....mamai le...

ooo anya orang kulim ya..lupalak dulu anya orang kedah tapi teringat kat cari dulu mungkin ada salah faham...kira settle 0-0 nooooo sempena raya Cool

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by anya8797 on Mon Aug 22, 2011 7:06 am

Mr. Bijan wrote:
marc_zman wrote:
anya8797 wrote:
marc_zman wrote:
anya8797 wrote:yeyyy..
anya dah beli baju raya.....
nanti nak cari baju raya basahan untuk anak....
pastu nak continue baking beskot raya....
pastu nak gi jalan tar cari tudung dan brooches...
pastu nak pergi heatwave cari kasut....
pastu nak kemas rumah dan bersihkan sebelom students datang raya...
pastu nak cari pokok munga nak tukar munga dalam pasu....
pastu nak shopping mekanan extra untuk dibawa beraya ke rumah kakak nanti.....nanti senang nak masak2 kat rumah dia.....
cheers
tu diaaa.. abis semua dia pi tulis tu.. ada yg tertinggal x.? cam ada lagi tu.. sat aaa, Kawan bagi hint.. yg kaler kuning tuuu
OO..yelah anya ada tetinggal.... nak jemput kawan2 mymil datang.... cheers

maksud wa.. duit raya sudah sedia ka cikgu? ramai students nak datang tuuu.. ekekekekeee

Cikgu kami datang nak duit raya ... makan kami tak mo ... perut tangki kecik ....


cikgu sedia jugak makan.... kesian datang rumah cikgu penat2 naik bukit.... nanti turun lapar balik nanti... hehehe

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by anya8797 on Mon Aug 22, 2011 7:09 am

Laxamana wrote:
anya8797 wrote:yeyyy..
anya dah beli baju raya.....
nanti nak cari baju raya basahan untuk anak....
pastu nak continue baking beskot raya....
pastu nak gi jalan tar cari tudung dan brooches...
pastu nak pergi heatwave cari kasut....
pastu nak kemas rumah dan bersihkan sebelom students datang raya...
pastu nak cari pokok munga nak tukar munga dalam pasu....
pastu nak shopping mekanan extra untuk dibawa beraya ke rumah kakak nanti.....nanti senang nak masak2 kat rumah dia.....
cheers

Persiapan yang mampan.... wow!

ada lagi lax... anya segan nak letak.... panjang sangat nanti..... yang nih kiranya achievable lah... Very Happy

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by mumuchi on Mon Aug 22, 2011 7:12 am

anya8797 wrote:
Laxamana wrote:
anya8797 wrote:yeyyy..
anya dah beli baju raya.....
nanti nak cari baju raya basahan untuk anak....
pastu nak continue baking beskot raya....
pastu nak gi jalan tar cari tudung dan brooches...
pastu nak pergi heatwave cari kasut....
pastu nak kemas rumah dan bersihkan sebelom students datang raya...
pastu nak cari pokok munga nak tukar munga dalam pasu....
pastu nak shopping mekanan extra untuk dibawa beraya ke rumah kakak nanti.....nanti senang nak masak2 kat rumah dia.....
cheers

Persiapan yang mampan.... wow!

ada lagi lax... anya segan nak letak.... panjang sangat nanti..... yang nih kiranya achievable lah... Very Happy

tapi still dua lagi anya lupa kut..khabar hari open house anya dan prepare creme brulee utk kontijen 410 mymil...















aduih asyik kena larik pelan2 ni clown

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by anya8797 on Mon Aug 22, 2011 7:15 am

mumuchi wrote:hehehe post si power tak perasan tapi fasal ko mention size bijan 42 tu yg terperasan....mamai le...

ooo anya orang kulim ya..lupalak dulu anya orang kedah tapi teringat kat cari dulu mungkin ada salah faham...kira settle 0-0 nooooo sempena raya Cool

kulim tuh rumah kakak anya muchi.... memang sekarang balik raya rumah dia.... husband dia orang utara.... dan dia pon menetap kat situ....
tentang yang kat cari tuh.... anya pon mintak maaf kalau anya terkasar bahasa dan ada perkara yang anya sebut menyinggung perasaan.....okaylah, kira settle 0-0 okay.... cheers

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by MMW on Mon Aug 22, 2011 10:51 am


Persediaan sambut ramadhan......

Tak de persediaan. Cuma isteri sahaja yang buat baju raya untuk saya. Nak sedondon. Terima aje la. Banyak cakap nanti ada yang merajuk clown

Tapi baju melayu rasanya dah banyak tu dalam almari. Dalam 7-8 pasang. Jubah lagi ada 3 ish... ish... ish...

Biskut raya..... ada la 3-4 balang. Lebih kepada makan sendiri. Sebab rumah kat KL pun kalau ada yang datang adik-beradik isteri le.... dia orang datang bawak makanan sendiri.

Perancangan schedule minggu ni:-

Jumaat - buka puasa kat Al-Diafah makan buffet.

Sabtu - Balik Lanchang - sampai aje terus kupas kelapa dalam 20-30 bijik.

Ahad - kukur kelapa dalam 20-30 bijik.

Isnin - Bakar lemang, tolong ayah masak rendang dan bakar daging.

Selasa - RAYA!!! cheers cheers cheers Malam main mercun bola!! ekekeke

Rabu - Raya Kedua. Tengahari balik KL sebab Mak ayah dah mula bertolak ke Kota Bharu pergi kenduri kawin adik kepada adik Ipar.

Khamis - Cuti lagi tak de perancangan, rasa nak serbu rumah Muchi aje..... ekekekeke

Jumaat - Cuti lagi . Isteri kerja. Enjoy tengok Blu-ray.

avatar
MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 45
Location : Cheras

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by bijan on Mon Aug 22, 2011 10:57 am

Perghhh jubah aku dari Dubai tak muat ... Abang aku beli salah saiz haissshhh
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by powerw00t on Mon Aug 22, 2011 10:58 am

Mr. Bijan wrote:Perghhh jubah aku dari Dubai tak muat ... Abang aku beli salah saiz haissshhh

ko toksah jubah, kain kapan pun tak muat Suspect
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by bijan on Mon Aug 22, 2011 11:01 am

anya8797 wrote:
marc_zman wrote:
anya8797 wrote:
marc_zman wrote:
anya8797 wrote:yeyyy..
anya dah beli baju raya.....
nanti nak cari baju raya basahan untuk anak....
pastu nak continue baking beskot raya....
pastu nak gi jalan tar cari tudung dan brooches...
pastu nak pergi heatwave cari kasut....
pastu nak kemas rumah dan bersihkan sebelom students datang raya...
pastu nak cari pokok munga nak tukar munga dalam pasu....
pastu nak shopping mekanan extra untuk dibawa beraya ke rumah kakak nanti.....nanti senang nak masak2 kat rumah dia.....
cheers
tu diaaa.. abis semua dia pi tulis tu.. ada yg tertinggal x.? cam ada lagi tu.. sat aaa, Kawan bagi hint.. yg kaler kuning tuuu
OO..yelah anya ada tetinggal.... nak jemput kawan2 mymil datang.... cheers

maksud wa.. duit raya sudah sedia ka cikgu? ramai students nak datang tuuu.. ekekekekeee

OOo...duit raya.... anya ingat nak buat pop quiz marc.... students dapat jawab dengan betul baru dapat duit raya... lol!

Nasib baik bagi duit raya kalau betul ... ingtakan bagi tacang
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum