Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by Laxamana Mon Oct 23, 2017 9:35 am

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171929 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by powerw00t on Fri Aug 19, 2011 4:54 am

adehh...  Sad

me none.

Beli baju anak2 lom lagi
Nak touch up cat rumah lom lagi
Nak racun rumput depan rumah lom lagi, nampaknya kena upah orang mesin le.
Nak kemas kayu dan papan depan rumah pun lom buat lagi.
Lampu jingles dgn pelita likur lom beli jugak.

Cuma sedikit2 biskut raya orang rumah dah buat. Masa dah semakin dekat, bawah 10 hari raya lagi ni kejap aja.

korang?
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by bijan on Fri Aug 19, 2011 4:57 am

Nak tunggu kontraktor datang untuk renovate toilet dengan bilik mandi jek ...
Tahun nih mood beraya takde bila anak saudara meninggal .. so takde apa2 persiapan lain ... cuma kejap lagi nak ke hypermart mencari barang2 kering dulu untuk masak raya nanti
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by anya8797 on Fri Aug 19, 2011 4:58 am

yeyyy..
anya dah beli baju raya.....
nanti nak cari baju raya basahan untuk anak....
pastu nak continue baking beskot raya....
pastu nak gi jalan tar cari tudung dan brooches...
pastu nak pergi heatwave cari kasut....
pastu nak kemas rumah dan bersihkan sebelom students datang raya...
pastu nak cari pokok munga nak tukar munga dalam pasu....
pastu nak shopping mekanan extra untuk dibawa beraya ke rumah kakak nanti.....nanti senang nak masak2 kat rumah dia.....
cheers

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by mumuchi on Fri Aug 19, 2011 4:58 am

yilek cuma renovate mengejut rumah fasal palong air rumah bocor besar..alang2 dah panggil kontraktor, touch up apa yg patut...curtain rumah pun dah postpone nak beli fasal tara masa mau tengok tunggu kontraktor keroje..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this link.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by marc_zman on Fri Aug 19, 2011 5:20 am

powerw00t wrote:adehh... Sad
me none.
sabar bang.. ada 9 hari lagik
Beli baju anak2 lom lagi
ni yg penting ni.. diorang ni lah yg akan memeriahkan lagi suasana raya
Nak touch up cat rumah lom lagi
Nak racun rumput depan rumah lom lagi, nampaknya kena upah orang mesin le.
bleh outsouce kat bijan.. dia cas lebih? hempuk jer.. ekekekekee
Nak kemas kayu dan papan depan rumah pun lom buat lagi.
pun bleh suruh bijan.. kata kat dia, eksesais @ senaman.. ekekekeee
Lampu jingles dgn pelita likur lom beli jugak.
pelita tu pakai minyak tanah ke? waaa.. wong sogeh nih.. ekekekeee.. kat umah kampung kat tiram tu, adik wa pakai minyak diesel jer.. tak mampu nak beli minyak tanah wooo.. mahal
Cuma sedikit2 biskut raya orang rumah dah buat. Masa dah semakin dekat, bawah 10 hari raya lagi ni kejap aja.
betoi.. last minit preparation yg thrill ni.. ekekekeee
korang?

ekekekekeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by marc_zman on Fri Aug 19, 2011 5:24 am

anya8797 wrote:yeyyy..
anya dah beli baju raya.....
nanti nak cari baju raya basahan untuk anak....
pastu nak continue baking beskot raya....
pastu nak gi jalan tar cari tudung dan brooches...
pastu nak pergi heatwave cari kasut....
pastu nak kemas rumah dan bersihkan sebelom students datang raya...
pastu nak cari pokok munga nak tukar munga dalam pasu....
pastu nak shopping mekanan extra untuk dibawa beraya ke rumah kakak nanti.....nanti senang nak masak2 kat rumah dia.....
cheers

tu diaaa.. abis semua dia pi tulis tu.. ada yg tertinggal x.? cam ada lagi tu.. sat aaa, Kawan bagi hint.. yg kaler kuning tuuu

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by marc_zman on Fri Aug 19, 2011 5:52 am

alhamdulillah.. untuk aidilfitri tahun ni Kawan dah siap tempah baju melayu dari sebelum bln puasa aritu lagik.. kisahnya dah lebih 5 tahun Kawan tak buat baju raya ni.. lepas kahwin akhir 2007 tu dok recycle baju kawin yg 2 pasang tu + baju melayu yg sebelum2 tu.. tahun ni sempat gak buat satu.. alhamdulillah.. tuk wifey, Kawan dah kasik dia kain tuk buat 2, 3 pasang baju. coz besday dia jatuh pd raya ke-2, insya Allah, so nanti nak belikan dia kasut tau beg laaa.. 2 dlm satu.. tuk raya & tuk besday dia

kuih? tarak buat lah.. tak layan sgt pun kuih2 moden ni. cuma Kawan nak order dodol dari sorg budak opis ni. mana laaa dia menghilang ni? ingat mau beli lebih tuk kasik kat mak ngan mertua. pastu balik ke jb nanti ingat nak beli kerepek pisang kat air itam tau parit raja, bt pahat.. mana2 yg sempat laaa. rempeyek feveret, insya Allah dah ada setin besau kt kampung tu. courtesy me mother. kalu dah darah jawa tu, mmg takleh miss ini snack. ekekekeeeee

rumah? kat kl ni dok umah sewa. so, xder laaa apa-apa yg Kawan buat kat umah tu. cuma rumput sudah potong. sawang sudah kasik hapus. nak cat grill malas laaa pulak.

kereta? esok mau servis. cantik tul timing due date/milage dia. kena time nak raya. settle service baru nak pi antar balancing ngan alignment. ada harapan kena tukor 2 tayar belakang tu. mana laaa Kawan letak polish n wax ni? ni aktiviti mlm raya kalu sempat, kasik kilat itu kereta kebal..

Allah mak.!!! Kawan lupa nak call akak bgtau dia tlg tukorkan duit raya weh. bajet tahun ni tetap sama cam tahun lepas. tukornyer beratus laaa gak. tapi pakai nyer belum tentu semua.. silap2 buat bayar tol kang

sekian sahaja melaporkan.

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by tenteng on Fri Aug 19, 2011 6:41 am

saya macam biasa tiap2 tahun. buat persiapan ala kadar jek.

baju raya anak dah siap beli. baju raya ayahnye yg blom beli. ibunya cukup sekadar sepasang baju kurung baru.
biskut raya.. dah tempah skit2.. yg buat sendiri baru sejenis jek. nanti ingat nak buat lagi sejenis.
duit raya pun blom tukar lagi.
kemas rumah pun blom. b4 balik kampung baru betul2 mengemas. tp nanti bila balik sini semula confirm2 rumah tu berabuk balik.
dan yg paling penting... zakat fitrah sudah pun dilunaskan oleh abe hamba...
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 36
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by tenteng on Fri Aug 19, 2011 6:44 am

marc_zman wrote:alhamdulillah.. untuk aidilfitri tahun ni Kawan dah siap tempah baju melayu dari sebelum bln puasa aritu lagik.. kisahnya dah lebih 5 tahun Kawan tak buat baju raya ni.. lepas kahwin akhir 2007 tu dok recycle baju kawin yg 2 pasang tu + baju melayu yg sebelum2 tu.. tahun ni sempat gak buat satu.. alhamdulillah.. tuk wifey, Kawan dah kasik dia kain tuk buat 2, 3 pasang baju. coz besday dia jatuh pd raya ke-2, insya Allah, so nanti nak belikan dia kasut tau beg laaa.. 2 dlm satu.. tuk raya & tuk besday dia

kuih? tarak buat lah.. tak layan sgt pun kuih2 moden ni. cuma Kawan nak order dodol dari sorg budak opis ni. mana laaa dia menghilang ni? ingat mau beli lebih tuk kasik kat mak ngan mertua. pastu balik ke jb nanti ingat nak beli kerepek pisang kat air itam tau parit raja, bt pahat.. mana2 yg sempat laaa. rempeyek feveret, insya Allah dah ada setin besau kt kampung tu. courtesy me mother. kalu dah darah jawa tu, mmg takleh miss ini snack. ekekekeeeee

rumah? kat kl ni dok umah sewa. so, xder laaa apa-apa yg Kawan buat kat umah tu. cuma rumput sudah potong. sawang sudah kasik hapus. nak cat grill malas laaa pulak.

kereta? esok mau servis. cantik tul timing due date/milage dia. kena time nak raya. settle service baru nak pi antar balancing ngan alignment. ada harapan kena tukor 2 tayar belakang tu. mana laaa Kawan letak polish n wax ni? ni aktiviti mlm raya kalu sempat, kasik kilat itu kereta kebal..

Allah mak.!!! Kawan lupa nak call akak bgtau dia tlg tukorkan duit raya weh. bajet tahun ni tetap sama cam tahun lepas. tukornyer beratus laaa gak. tapi pakai nyer belum tentu semua.. silap2 buat bayar tol kang

sekian sahaja melaporkan.

marc lupa letak checklist utk zakat... jagan lupa tau...hehehee
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 36
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by marc_zman on Fri Aug 19, 2011 6:50 am

tenteng wrote:
marc_zman wrote:alhamdulillah.. untuk aidilfitri tahun ni Kawan dah siap tempah baju melayu dari sebelum bln puasa aritu lagik.. kisahnya dah lebih 5 tahun Kawan tak buat baju raya ni.. lepas kahwin akhir 2007 tu dok recycle baju kawin yg 2 pasang tu + baju melayu yg sebelum2 tu.. tahun ni sempat gak buat satu.. alhamdulillah.. tuk wifey, Kawan dah kasik dia kain tuk buat 2, 3 pasang baju. coz besday dia jatuh pd raya ke-2, insya Allah, so nanti nak belikan dia kasut tau beg laaa.. 2 dlm satu.. tuk raya & tuk besday dia

kuih? tarak buat lah.. tak layan sgt pun kuih2 moden ni. cuma Kawan nak order dodol dari sorg budak opis ni. mana laaa dia menghilang ni? ingat mau beli lebih tuk kasik kat mak ngan mertua. pastu balik ke jb nanti ingat nak beli kerepek pisang kat air itam tau parit raja, bt pahat.. mana2 yg sempat laaa. rempeyek feveret, insya Allah dah ada setin besau kt kampung tu. courtesy me mother. kalu dah darah jawa tu, mmg takleh miss ini snack. ekekekeeeee

rumah? kat kl ni dok umah sewa. so, xder laaa apa-apa yg Kawan buat kat umah tu. cuma rumput sudah potong. sawang sudah kasik hapus. nak cat grill malas laaa pulak.

kereta? esok mau servis. cantik tul timing due date/milage dia. kena time nak raya. settle service baru nak pi antar balancing ngan alignment. ada harapan kena tukor 2 tayar belakang tu. mana laaa Kawan letak polish n wax ni? ni aktiviti mlm raya kalu sempat, kasik kilat itu kereta kebal..

Allah mak.!!! Kawan lupa nak call akak bgtau dia tlg tukorkan duit raya weh. bajet tahun ni tetap sama cam tahun lepas. tukornyer beratus laaa gak. tapi pakai nyer belum tentu semua.. silap2 buat bayar tol kang

sekian sahaja melaporkan.

marc lupa letak checklist utk zakat... jagan lupa tau...hehehee

hohohohooo.. yg ni tak lupa.. part 1 sulah, 2nd part blum..

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by samuraisan on Fri Aug 19, 2011 10:48 am

Very Happy Flight aku ke Narita minggu depan .. aku cuti kat 3 Minggu tapi
kat Jepun 10 hari je.. yang lain2 nak raya rumah saudaramara dari Selatan
hingga Utara Semenanjung Very Happy

member aku anta email aku dan dia tak dapat Solat Sunat hariraya kat Kedutaan
sebab terhad... so salah aku sebab tak email ke Kedutaan supaya dapat
Jemputan Balas dari Kedutaan... Raya rumah MakSedara bini aku kat Chiba..
kemudian gi Mount Fuji yang ke 7 kali aku jejak hehehehee kali ni
bawa Upin Mymil...

Mula2 nak taknak beli baju raya sebab nak pakai Baju Raya lepas2
yang jarang2 pakai... gi Jaya Jusco Midvalley baru ni.. bini aku
nampak baju Melayu cakap kat Aku...'Abang cantik lah"...
aku cakap " nande cantik.. kakoii lah... Abang lelaki"...
terus rembat kaler Hijau daun ...

Depan rumah tak payah bersih,gate rumah tak payah cat sebab
aku dok atas udara hehehheee Apartment Kondo...
dalam rumah aku pun tak banyak perabut dan barang2 sebab ikut
style Rumah Samurai....
Aku taknak jadi macam family aku dulu
Pinggan mangkuk macam2 jenis kat almari tapi tak guna..buat
Pameran je... bila tanya Arwah Mak aku taknak guna ke Pinggan
Mangkuk tu mmmmmm Orang Pompuan nak buat cam ne..Display je lah Shocked

dah beli Ketupat Adabi,Daging Rendang Kering,Kari Ayam dalam
Tin,Kuih Bahulu,Kuih Kapit,Kuih Tart Nenas nak bawa gi Chiba.... Aku suka Lontong so bini aku akan masak
tapi Tempe takada dalam Sayur Lodeh.. sunny

Selamat BerTerawikh 10 malam Terakhir ni Very Happy



avatar
samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by marc_zman on Fri Aug 19, 2011 11:03 am

samuraisan wrote:Depan rumah tak payah bersih,gate rumah tak payah cat sebab
aku dok atas udara hehehheee Apartment Kondo...
dalam rumah aku pun tak banyak perabut dan barang2 sebab ikut
style Rumah Samurai....

woit.. samuraisan boleh cat semua itu dinding apartment kondo apa? + pondok pak guard kat bawah tu.. ekekekeeeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by bijan on Fri Aug 19, 2011 12:54 pm

samuraisan wrote: Very Happy Flight aku ke Narita minggu depan .. aku cuti kat 3 Minggu tapi
kat Jepun 10 hari je.. yang lain2 nak raya rumah saudaramara dari Selatan
hingga Utara Semenanjung Very Happy

member aku anta email aku dan dia tak dapat Solat Sunat hariraya kat Kedutaan
sebab terhad... so salah aku sebab tak email ke Kedutaan supaya dapat
Jemputan Balas dari Kedutaan... Raya rumah MakSedara bini aku kat Chiba..
kemudian gi Mount Fuji yang ke 7 kali aku jejak hehehehee kali ni
bawa Upin Mymil...

Mula2 nak taknak beli baju raya sebab nak pakai Baju Raya lepas2
yang jarang2 pakai... gi Jaya Jusco Midvalley baru ni.. bini aku
nampak baju Melayu cakap kat Aku...'Abang cantik lah"...
aku cakap " nande cantik.. kakoii lah... Abang lelaki"...
terus rembat kaler Hijau daun ...

Depan rumah tak payah bersih,gate rumah tak payah cat sebab
aku dok atas udara hehehheee Apartment Kondo...
dalam rumah aku pun tak banyak perabut dan barang2 sebab ikut
style Rumah Samurai....
Aku taknak jadi macam family aku dulu
Pinggan mangkuk macam2 jenis kat almari tapi tak guna..buat
Pameran je... bila tanya Arwah Mak aku taknak guna ke Pinggan
Mangkuk tu mmmmmm Orang Pompuan nak buat cam ne..Display je lah Shocked

dah beli Ketupat Adabi,Daging Rendang Kering,Kari Ayam dalam
Tin,Kuih Bahulu,Kuih Kapit,Kuih Tart Nenas nak bawa gi Chiba.... Aku suka Lontong so bini aku akan masak
tapi Tempe takada dalam Sayur Lodeh.. sunny

Selamat BerTerawikh 10 malam Terakhir ni Very Happy




Kawaii ..baju melayu
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by harleena on Fri Aug 19, 2011 1:25 pm

lapuran dari sini.....

Tak ready apa2 pun. Kuih raya pun masih tak de mood nak buat...
Baju raya? Nasib baik ada laaa bawak gak 2-3 helai baju kurung utk pakai kat sini. Anak2 pun pakai baju yang lama gak.. Kalau dah tak muat, ramai2 kami akan beraya ngan seluar jeans ajer. hehehehe.

TYT, ADA ngan DA ajak beraya ke marseille sebab tahun ni semua berkumpul kat sana tapi macam malas pula nak berumahtangga kat rumah orang dengan kapasiti kami yang ramai ni....

Menu dalam perancangan:
ingat nak buat nasi impit segera ngan kuah kacang.
Lomang perantau
rendang dendeng-wajib
rendang ayam
laksa
kuih2 raya macam semperit, tart nenas (nenas tak beli lagi ni nak buat jem)
chocolate chip, oat cookies ngan biskut sarang semut.
Kalau rajin, buat cream puff ngan puding.

Sekian laporan dari sini....

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 49

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by mumuchi on Fri Aug 19, 2011 2:20 pm

hehehehe macamana nak beli semprit ni.. What a Face

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this link.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by bijan on Fri Aug 19, 2011 3:11 pm

Rasa mcm nak beli mercun bola la..
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by venez on Fri Aug 19, 2011 5:28 pm

tahun nih stok mercun2 wa xder, huk3

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by mumuchi on Fri Aug 19, 2011 5:39 pm

mari cheras la..bersepah kat param2..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this link.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by anya8797 on Fri Aug 19, 2011 6:59 pm

marc_zman wrote:
anya8797 wrote:yeyyy..
anya dah beli baju raya.....
nanti nak cari baju raya basahan untuk anak....
pastu nak continue baking beskot raya....
pastu nak gi jalan tar cari tudung dan brooches...
pastu nak pergi heatwave cari kasut....
pastu nak kemas rumah dan bersihkan sebelom students datang raya...
pastu nak cari pokok munga nak tukar munga dalam pasu....
pastu nak shopping mekanan extra untuk dibawa beraya ke rumah kakak nanti.....nanti senang nak masak2 kat rumah dia.....
cheers

tu diaaa.. abis semua dia pi tulis tu.. ada yg tertinggal x.? cam ada lagi tu.. sat aaa, Kawan bagi hint.. yg kaler kuning tuuu

OO..yelah anya ada tetinggal.... nak jemput kawan2 mymil datang.... cheers

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by bijan on Fri Aug 19, 2011 7:52 pm

venez wrote:tahun nih stok mercun2 wa xder, huk3

bos stock frag grenade lama takde ke..?
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by anya8797 on Sun Aug 21, 2011 8:44 am

anya8797 wrote:yeyyy..
anya dah beli baju raya.....
nanti nak cari baju raya basahan untuk anak....
pastu nak continue baking beskot raya....
pastu nak gi jalan tar cari tudung dan brooches...
pastu nak pergi heatwave cari kasut....
pastu nak kemas rumah dan bersihkan sebelom students datang raya...
pastu nak cari pokok munga nak tukar munga dalam pasu....
pastu nak shopping mekanan extra untuk dibawa beraya ke rumah kakak nanti.....nanti senang nak masak2 kat rumah dia.....
cheers

okay yang ni dah.... cheers

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by yaminz on Sun Aug 21, 2011 8:57 am

anya8797 wrote:
anya8797 wrote:yeyyy..
anya dah beli baju raya.....
nanti nak cari baju raya basahan untuk anak....
pastu nak continue baking beskot raya....
pastu nak gi jalan tar cari tudung dan brooches...
pastu nak pergi heatwave cari kasut....
pastu nak kemas rumah dan bersihkan sebelom students datang raya...
pastu nak cari pokok munga nak tukar munga dalam pasu....
pastu nak shopping mekanan extra untuk dibawa beraya ke rumah kakak nanti.....nanti senang nak masak2 kat rumah dia.....
cheers

okay yang ni dah.... cheers

wooo, nice plan anya... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by bijan on Sun Aug 21, 2011 9:16 am

Tahun nih kurang sikit semangat nak beraya..
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by venez on Sun Aug 21, 2011 10:45 am

Mr. Bijan wrote:
venez wrote:tahun nih stok mercun2 wa xder, huk3

bos stock frag grenade lama takde ke..?

xder, thunder flash pun xder... nampaknyer kena pki C4 tahun nih, he3

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by marc_zman on Mon Aug 22, 2011 3:17 am

venez wrote:
Mr. Bijan wrote:
venez wrote:tahun nih stok mercun2 wa xder, huk3
bos stock frag grenade lama takde ke..?
xder, thunder flash pun xder... nampaknyer kena pki C4 tahun nih, he3

cantekkk.. c4 mmg sesuai ngan bijan.. takyah byk, kasik 1, 2 lb pun sulah cukup maaa.. ekekekekekeeeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Persediaan yg sudah anda siapkan untuk menyambut Syawal

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum