Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171899 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Mymil Fantasy League 2011/2012

Page 5 of 11 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Mymil Fantasy League 2011/2012

Post by bijan on Mon Jul 18, 2011 9:21 am



melayan diri

bijan
Brig General
Brig General

Posts : 3142
Join date : 11/10/2010

Back to top Go down

Re: Mymil Fantasy League 2011/2012

Post by samuraisan on Mon Jul 18, 2011 2:34 pm

Razz Pelik betul macamana Gedik2 Jepun boleh menang World Cup... Tahniah lah
Nihon,,,...

Aku cadangkan Team Harimau Malaya buat friendly Game dengan Team Wanita Jepun ni mesti penuh stadium Razz




Dulu kat Youtube aku selalu kacau Liverpool dan M.U supporters aku gelar
dia orang macam2.... hehehehe Razz Razz




samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: Mymil Fantasy League 2011/2012

Post by MMW on Mon Jul 18, 2011 3:10 pm

CELEBRATION IN JAPAN
What a Face What a Face What a Face

MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 45
Location : Cheras

Back to top Go down

Re: Mymil Fantasy League 2011/2012

Post by MMW on Tue Jul 19, 2011 1:38 am

Outrageous thing done none other than.... the Arab What a Face What a Face What a Face


MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 45
Location : Cheras

Back to top Go down

Re: Mymil Fantasy League 2011/2012

Post by yaminz on Tue Jul 19, 2011 3:14 am

Gedik2 asalkan menang piala dunia, kita plak gedik2 xmenang apa2 pun... ekekeke

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Mymil Fantasy League 2011/2012

Post by azim09 on Tue Jul 19, 2011 3:16 am

btul gak tu...

azim09
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1623
Reputation : 230
Join date : 27/09/2010
Age : 24
Location : off the grid

http://www.facebook.com/azim09.

Back to top Go down

Re: Mymil Fantasy League 2011/2012

Post by MMW on Tue Jul 19, 2011 3:58 am

samuraisan wrote: Razz Pelik betul macamana Gedik2 Jepun boleh menang World Cup... Tahniah lah
Nihon,,,...

Gedik2 pun tau bagaimana cara nak sepak bola dalam gol. Kita gedik2 tau buat benda lain What a Face What a Face What a Face

MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 45
Location : Cheras

Back to top Go down

Re: Mymil Fantasy League 2011/2012

Post by anya8797 on Tue Jul 19, 2011 8:52 am

marc_zman wrote:
anya8797 wrote:
marc_zman wrote:FAM ni mmg gatal laaa
dah elok-elok liga tempatan pakai pemain tempatan
dia sibuk pulak nak amik player import
pastu bila kualiti pasukan kebangsaan turun
dia ban balik pemain import

anya fikir okay jugak kalau kita ambil pemain import Marc...tapi perlu letak salary cap..... so that we dont pay them too much... and award bonuses should they manage to score....
better still kalau kita buat macam singapore yang hantar talent scout derang untuk cari second tier players yang bagus tapi tak dapat represent their country.... offer kewarganegaraan so that they can represent the said country....

beg to differ a bit kak anya...

kita boleh lihat peningkatan kualiti skuad kebangsaan semenjak dua menjak polisi no foreign player dlm liga M.. coz, pemain tempatan yg diberi peranan utama dlm team negeri atau kelab.. pengalaman lalu mengajar kita yg pemain asing ni tak semua boleh pakai.. yg lagi takleh pakai ialah pegawai pasukan yg mencari jalan mudah tuk jadik juara liga tempatan dengan carik pemain asing utk jadi tonggak pasukan diorang.. last2 pemain tempatan diketepikan.. tapi mutu liga tetap macam @#!$%!*&! gak.. ekekekekeee..

singapore.?

kalau ikut ranking fifa mmg diorang atas skit dari kita.. tapi fikir balik laaa.. dengan pasukan negara diorang yg majoritinya dibarisi pemain asing yg diberi kerakyatan tu, dia masih tak leh pi jauh.. dengan vietnam, thailand pun diorang takleh makan.. kalu ikut prestasi semasa, wa berani kata skuad kita lagi baik dari diorang..

differ a lot also kak anya hokay marc....
yang kak anya tahu ada pemain import yang pahang engaged last time yang hanya dilihat mutu permainan via vid.... lepas tu terus import pemain berkenaan but it turned out to be failure.... kalau macam tuh it means that we are not doing out homework.... sedangkan german pon ada pemain import.... we will be left behind.... kita nampak okay sikit kebelakangan nih sebab ramai pemain dari bukit jalil sports school.... an effort yang telah membuahkan hasil.... but we are still way behind.... kak anya rasa takde salah engage pemain import.... but make every cent counts....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Mymil Fantasy League 2011/2012

Post by tok_rimau87 on Tue Jul 19, 2011 9:25 am

MMW wrote:
samuraisan wrote: Razz Pelik betul macamana Gedik2 Jepun boleh menang World Cup... Tahniah lah
Nihon,,,...

Gedik2 pun tau bagaimana cara nak sepak bola dalam gol. Kita gedik2 tau buat benda lain What a Face What a Face What a Face

gedik? dorang dribble bola..kita tak lepas weh nak ambik haha

tok_rimau87
Sergeant
Sergeant

Mymil
Posts : 171
Reputation : 10
Join date : 30/04/2010

Back to top Go down

Re: Mymil Fantasy League 2011/2012

Post by MMW on Tue Jul 19, 2011 10:04 am

tok_rimau87 wrote:
MMW wrote:
samuraisan wrote: Razz Pelik betul macamana Gedik2 Jepun boleh menang World Cup... Tahniah lah
Nihon,,,...

Gedik2 pun tau bagaimana cara nak sepak bola dalam gol. Kita gedik2 tau buat benda lain What a Face What a Face What a Face

gedik? dorang dribble bola..kita tak lepas weh nak ambik haha

Ada commentator tu kata tengok FIFA Women World Cup final lebih menghiburkan dari menengok Copa America. Dan aku rasa betul kenyataan dia tu!!

MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 45
Location : Cheras

Back to top Go down

Re: Mymil Fantasy League 2011/2012

Post by anya8797 on Tue Jul 19, 2011 12:28 pm

MMW wrote:
tok_rimau87 wrote:
MMW wrote:
samuraisan wrote: Razz Pelik betul macamana Gedik2 Jepun boleh menang World Cup... Tahniah lah
Nihon,,,...

Gedik2 pun tau bagaimana cara nak sepak bola dalam gol. Kita gedik2 tau buat benda lain What a Face What a Face What a Face

gedik? dorang dribble bola..kita tak lepas weh nak ambik haha

Ada commentator tu kata tengok FIFA Women World Cup final lebih menghiburkan dari menengok Copa America. Dan aku rasa betul kenyataan dia tu!!

anya pon dengar yang sama M...
thry have been saying copa america tak semenarik dulu.... mungkin sebab ramai players derang yang main kat europe dan terikat dengan cara permainan tactical agaknya...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Mymil Fantasy League 2011/2012

Post by atreyudevil on Tue Jul 19, 2011 1:52 pm

copa skrg nih terlalu teknikal , dah hilang dah beautiful football!

dah takde dah dancing with the ball, where each nation are proud with their own dance integrate with the movement on the field.

tgk Brazil cukup lah, dlu main seperti menari samba, skrg nih player main macam kne Sambo je!

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Mymil Fantasy League 2011/2012

Post by anya8797 on Tue Jul 19, 2011 3:54 pm

atreyudevil wrote:copa skrg nih terlalu teknikal , dah hilang dah beautiful football!

dah takde dah dancing with the ball, where each nation are proud with their own dance integrate with the movement on the field.

tgk Brazil cukup lah, dlu main seperti menari samba, skrg nih player main macam kne Sambo je!

kan....
they were like doing the samba on the field....
yang kak anya tengok uruguay kuat...kat world cup pon they were t the fourth place kan....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Mymil Fantasy League 2011/2012

Post by yinchet on Tue Jul 19, 2011 4:28 pm

huhu....
Boleh nampak sikit harapan tentang pembangunan bola sepak kita...
Harap mereka dapat cari satu dua hidden gem in the tours

credit to hack3line @ LYN for the info



As a commitment to the development of Malaysian football and in helping to equip those (players and coaches) with a common passion for the sport, Cardiff City FC are honoured to travel to Malaysia today ahead of an eleven day community tour.

1Malaysia Cardiff City together with sponsors Walton International Property Group, and Transwater are proud to bring to Malaysia the 1MCC-CCFC Community Tour 2011, where coaches from Cardiff City Football Club will share their technical expertise and experience with coaches and players throughout the country.



With MALAYSIA proudly emblazoned on the playing jerseys for the upcoming new season (2011/12), our coaches will be reaching out to communities generally ignored by foreign visiting clubs.

This is the first time a UK playing Club is making inroads to reach out to the communities. We will be sharing this wonderful football experience with youths from 30 schools from the FELDA settlements in Pahang. The football clinics/workshop sessions will be conducted in JENGKA, PAHANG. We will also be travelling to Yan and Jerlun in Kedah, to Kelantan, Johore, Melaka, Selangor and Kuala Lumpur.

1MCC is currently associated with a junior football league, the 1MCC-JFL which has participants aged 12 to 16 years from 96 teams. The league started in March and will end in December.

During the launch of the 1MCC-JFL in March this year, the Prime Minister, YAB Dato Seri Najib, in his speech, has spoken of his wish to see all Malaysian youths be given opportunities to be exposed to an organized and structured football system. He lauded 1MCC on its efforts to promote grassroots football among the youths thereby encouraging a healthy lifestyle, discipline, commitment and team spirit.

This initiative will see many youths and coaches benefit from the football perspective. This 11- day Tour is a precursor to the setting up of the 1MCC Development Centre in September 2011.

The tour will start in Kelantan on 15 July and will end on 24 July 2011. Details are below.



For more story and update sosej

yinchet
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2648
Reputation : 368
Join date : 09/02/2011
Age : 31
Location : Petaling Jaya

Back to top Go down

Re: Mymil Fantasy League 2011/2012

Post by anya8797 on Tue Jul 19, 2011 4:35 pm

salam...
tumpang tanya...
aritu sembang2....katanya harimau malaya pergi singapore nanti... they'll play on a synthetic field ye?.... okay ke tak okay tuh... players kita tak biasa on this type of field kan... advantage kat singapore ler ye?...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Mymil Fantasy League 2011/2012

Post by yinchet on Tue Jul 19, 2011 4:38 pm

anya8797 wrote:salam...
tumpang tanya...
aritu sembang2....katanya harimau malaya pergi singapore nanti... they'll play on a synthetic field ye?.... okay ke tak okay tuh... players kita tak biasa on this type of field kan... advantage kat singapore ler ye?...

should not be a problem...
Our player have went to Singapore quite a number of time.
Btw home ground always have advantages.

yinchet
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2648
Reputation : 368
Join date : 09/02/2011
Age : 31
Location : Petaling Jaya

Back to top Go down

Re: Mymil Fantasy League 2011/2012

Post by koirazie2 on Tue Jul 19, 2011 4:40 pm

yincet...moh ler pergi tengok fernando torehh

koirazie2
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 448
Reputation : 11
Join date : 07/04/2011
Age : 36
Location : Temerloh

http://www.facebook.com/koirazie

Back to top Go down

Re: Mymil Fantasy League 2011/2012

Post by anya8797 on Tue Jul 19, 2011 4:47 pm

yinchet wrote:
anya8797 wrote:salam...
tumpang tanya...
aritu sembang2....katanya harimau malaya pergi singapore nanti... they'll play on a synthetic field ye?.... okay ke tak okay tuh... players kita tak biasa on this type of field kan... advantage kat singapore ler ye?...

should not be a problem...
Our player have went to Singapore quite a number of time.
Btw home ground always have advantages.
they are not having the game at their national stadium tau.... stadium nih hanya muat 6000 compared to their national stadium 40 thousand or so.... dan padang dia padang sintetik... anya rasa kat malaysia nih other than padang hockey... takde padang bola sintetik.... padang sintetik untuk hockey pon is of a different nature.....than the one for football....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Mymil Fantasy League 2011/2012

Post by yinchet on Tue Jul 19, 2011 4:58 pm

koirazie2 wrote:yincet...moh ler pergi tengok fernando torehh

At Sabah now, cannot tengok Chelsea games at stadium Crying or Very sad ...

anya8797 wrote:
yinchet wrote:
anya8797 wrote:salam...
tumpang tanya...
aritu sembang2....katanya harimau malaya pergi singapore nanti... they'll play on a synthetic field ye?.... okay ke tak okay tuh... players kita tak biasa on this type of field kan... advantage kat singapore ler ye?...

should not be a problem...
Our player have went to Singapore quite a number of time.
Btw home ground always have advantages.
they are not having the game at their national stadium tau.... stadium nih hanya muat 6000 compared to their national stadium 40 thousand or so.... dan padang dia padang sintetik... anya rasa kat malaysia nih other than padang hockey... takde padang bola sintetik.... padang sintetik untuk hockey pon is of a different nature.....than the one for football....

There will always a disadvantages to play in away match.
sintetik or not they still have to play.
tak tau, kalau permain tak pernah main kat padang gitu tak dapat biasakan diri memang parah pada pasukan.
ambil kesempatan ini dapat pengalaman baru.

yinchet
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2648
Reputation : 368
Join date : 09/02/2011
Age : 31
Location : Petaling Jaya

Back to top Go down

Re: Mymil Fantasy League 2011/2012

Post by mumuchi on Tue Jul 19, 2011 5:40 pm

UAE’s Awana Diab attempts insane penalty kick (and it works)


--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Mymil Fantasy League 2011/2012

Post by anya8797 on Wed Jul 20, 2011 6:22 pm

mumuchi wrote:UAE’s Awana Diab attempts insane penalty kick (and it works)


heheh...anya tengok kat sportsnews espn semalam ....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Mymil Fantasy League 2011/2012

Post by innocentti on Wed Jul 20, 2011 6:36 pm

tak silap aku player tu akan dikenakan tindakan..tapi gol tetap dikira..terbaca kat newsfeed skrin besar opis aku tadi..hehe

innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Mymil Fantasy League 2011/2012

Post by anya8797 on Wed Jul 20, 2011 7:05 pm

innocentti wrote:tak silap aku player tu akan dikenakan tindakan..tapi gol tetap dikira..terbaca kat newsfeed skrin besar opis aku tadi..hehe

Laa..ye ker inno?.. memang salah ye?.. anya ingatkan boleh... kalau ambil tindakan atas alasan apa ye?... scratch

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Mymil Fantasy League 2011/2012

Post by anya8797 on Thu Jul 21, 2011 2:57 pm

chelsea malam ni ye...
patutlah ramai mat salleh pakai baju chelsea kat bukit bintang tadi...
derang nih ikut2 team favourite derang ye....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Mymil Fantasy League 2011/2012

Post by anya8797 on Thu Jul 21, 2011 5:48 pm

lerrrr... lucky goal chelsea...
everybody else didnt see it.. but the linesman did,.... Surprised

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Mymil Fantasy League 2011/2012

Post by azim09 on Thu Jul 21, 2011 6:04 pm

klau tak mesti draw 0-0...dapat la mengikat pasukan lawan tu

azim09
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1623
Reputation : 230
Join date : 27/09/2010
Age : 24
Location : off the grid

http://www.facebook.com/azim09.

Back to top Go down

Re: Mymil Fantasy League 2011/2012

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 11 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum