Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171922 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Team Malaysia Sport Talk

Page 3 of 12 Previous  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Team Malaysia Sport Talk

Post by koirazie2 on Thu Nov 17, 2011 5:31 pm

atreyudevil wrote:pelik lah, ini lawan Indo ke lawan Singapura nih..

byk btol pemain import.. Diego, dari Holland????

eh..deigo tu bukan florest pnya olang ka..?impot gak.

koirazie2
Warrant Officer
Warrant Officer

Posts : 448
Join date : 07/04/2011

http://www.facebook.com/koirazie

Back to top Go down

Re: Team Malaysia Sport Talk

Post by koirazie2 on Thu Nov 17, 2011 5:31 pm

anya8797 wrote:koi...
coach malaysia kena buang padang lah... Sad

xper..mlysia mmg best
avatar
koirazie2
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 448
Reputation : 11
Join date : 07/04/2011
Age : 36
Location : Temerloh

http://www.facebook.com/koirazie

Back to top Go down

Re: Team Malaysia Sport Talk

Post by anya8797 on Thu Nov 17, 2011 5:34 pm

mamat no. 17 tuh suka menjatuhkan diri ala2 damsel in distress gitu...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Team Malaysia Sport Talk

Post by koirazie2 on Thu Nov 17, 2011 5:36 pm

yg score gol mlysia, wan zahrul pn muka mcm mix omputeh jer..muker dia mcm emmet butterfinger.. Very Happy
avatar
koirazie2
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 448
Reputation : 11
Join date : 07/04/2011
Age : 36
Location : Temerloh

http://www.facebook.com/koirazie

Back to top Go down

Re: Team Malaysia Sport Talk

Post by el-toro on Thu Nov 17, 2011 6:31 pm

atreyudevil wrote:pelik lah, ini lawan Indo ke lawan Singapura nih..

byk btol pemain import.. Diego, dari Holland????

1 je yg pemain naturalisasi diego dia pon keturunan indo* juga ada 6 starter players indo* yg sengaja di simpan cam keeper kurnia mega dan abdurahman,patrich wanggai,hasyim memang sengaja di simpan buat rotation lah toksah pilih2 siapa lawan di senifinal bounce
avatar
el-toro
Sergeant
Sergeant

Mymil
Posts : 159
Reputation : 23
Join date : 05/07/2011

Back to top Go down

Re: Team Malaysia Sport Talk

Post by anya8797 on Thu Nov 17, 2011 6:42 pm

koirazie2 wrote:
anya8797 wrote:koi...
coach malaysia kena buang padang lah... Sad

xper..mlysia mmg best

takpe ...dia ada walkie talkie... Very Happy
anya rasa dia komplen tadi sebab foul yang tu memang deserved kad merah...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Team Malaysia Sport Talk

Post by anya8797 on Thu Nov 17, 2011 6:45 pm

el-toro wrote:
atreyudevil wrote:pelik lah, ini lawan Indo ke lawan Singapura nih..

byk btol pemain import.. Diego, dari Holland????

1 je yg pemain naturalisasi diego dia pon keturunan indo* juga ada 6 starter players indo* yg sengaja di simpan cam keeper kurnia mega dan abdurahman,patrich wanggai,hasyim memang sengaja di simpan buat rotation lah toksah pilih2 siapa lawan di senifinal bounce

logik tak kalau anya kata malaysia dimasukkan dalam kumpulan nih sebab indonesia berhasrat nak ketemu malaysia di final?...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Team Malaysia Sport Talk

Post by koirazie2 on Thu Nov 17, 2011 6:55 pm

anya8797 wrote:
koirazie2 wrote:
anya8797 wrote:koi...
coach malaysia kena buang padang lah... Sad

xper..mlysia mmg best

takpe ...dia ada walkie talkie... Very Happy
anya rasa dia komplen tadi sebab foul yang tu memang deserved kad merah...

perasan x..knp coach o.k.s berkomunikasi dgn coach goal keeper..?bkn dgn assisten dia..?huhuhu...coach keeper tu chinese..hahahaha..adakah xnk org tau taktik..?sbb w.talkie byk org boleh curi dgr perbualan klau ckp bhsa english/malay.. Razz
avatar
koirazie2
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 448
Reputation : 11
Join date : 07/04/2011
Age : 36
Location : Temerloh

http://www.facebook.com/koirazie

Back to top Go down

Re: Team Malaysia Sport Talk

Post by anya8797 on Thu Nov 17, 2011 6:59 pm

koirazie2 wrote:
anya8797 wrote:
koirazie2 wrote:
anya8797 wrote:koi...
coach malaysia kena buang padang lah... Sad

xper..mlysia mmg best

takpe ...dia ada walkie talkie... Very Happy
anya rasa dia komplen tadi sebab foul yang tu memang deserved kad merah...

perasan x..knp coach o.k.s berkomunikasi dgn coach goal keeper..?bkn dgn assisten dia..?huhuhu...coach keeper tu chinese..hahahaha..adakah xnk org tau taktik..?sbb w.talkie byk org boleh curi dgr perbualan klau ckp bhsa english/malay.. Razz

itulah.... anya terfikir jugak.... kan open untuk discuss strategy via walkie talkie gituh.... budak2 yang duduk kat seats blakang oks pon boleh dengar hokay..... sib bek lah bebudak masih.....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Team Malaysia Sport Talk

Post by kapokbesi on Thu Nov 17, 2011 7:00 pm

anya8797 wrote:kejap....target kita berapa emas this time?...

kak anya, utk sea games 2011 ni target awal 25 n dh leps..target overall 40 emas..
avatar
kapokbesi
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 968
Reputation : 181
Join date : 17/09/2011
Age : 31
Location : ولا تمشى فى الارض مرحا

Back to top Go down

Re: Team Malaysia Sport Talk

Post by anya8797 on Thu Nov 17, 2011 7:26 pm

kapokbesi wrote:
anya8797 wrote:kejap....target kita berapa emas this time?...

kak anya, utk sea games 2011 ni target awal 25 n dh leps..target overall 40 emas..

i see... jadi original plan nak dapatkan 25 emas... tapi kalau dapat 0 kira bonus yang sangat baiklah right?....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Team Malaysia Sport Talk

Post by marc_zman on Fri Nov 18, 2011 3:52 am

25? aik.. setau wa target diorang ada kontroversi.. MOM target 55 ke 60 emas.. MSN plak 45.. ker vice versa.. yg wa kompem mmg target yg paling minimum 45 emas

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Team Malaysia Sport Talk

Post by Laxamana on Fri Nov 18, 2011 4:10 am

anya8797 wrote:
koirazie2 wrote:
anya8797 wrote:
koirazie2 wrote:
anya8797 wrote:koi...
coach malaysia kena buang padang lah... Sad

xper..mlysia mmg best

takpe ...dia ada walkie talkie... Very Happy
anya rasa dia komplen tadi sebab foul yang tu memang deserved kad merah...

perasan x..knp coach o.k.s berkomunikasi dgn coach goal keeper..?bkn dgn assisten dia..?huhuhu...coach keeper tu chinese..hahahaha..adakah xnk org tau taktik..?sbb w.talkie byk org boleh curi dgr perbualan klau ckp bhsa english/malay.. Razz

itulah.... anya terfikir jugak.... kan open untuk discuss strategy via walkie talkie gituh.... budak2 yang duduk kat seats blakang oks pon boleh dengar hokay..... sib bek lah bebudak masih.....

Budak mende.. berbulu sudah... hehe

avatar
Laxamana
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 335
Reputation : 44
Join date : 31/10/2010
Age : 50
Location : Putrajaya, Malaysia

Back to top Go down

Re: Team Malaysia Sport Talk

Post by Laxamana on Fri Nov 18, 2011 4:16 am

atreyudevil wrote:Let's go Harimau Malaya!

Defense tido kuat nih./..

Harimau Muda bro..... Harimau Malaya skuad senior.... Anyway, Alhamdulillah syukur kepada Yang Maha Berkuasa kerana memberikan kemenangan kepada Malaysia. Kita dizalimi, dihina dan diperlekehkan oleh penyokong dan pemain Indonesia yang begitu sombong, angkuh dan 'kiasu'....Lagu NegaraKu diperlekehkan dan diboo dengan amat teruk, perkara ini telah sampai ke pengetahuan seluruh penduduk dunia dan kini Indonesia dipandang hina, malah dikutuk oleh masyarakat antarabangsa akan kebiadaban mereka selama ini (terutama kejadian tidak menghormati lagu kebangsaan Malaysia semalam).... Apa yang berlaku semalam jelas menunjukkan akhlak sebenar rakyat Indonesia.. baik yang separa jantan, mahu pun yang betina nya.... sama saja...
avatar
Laxamana
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 335
Reputation : 44
Join date : 31/10/2010
Age : 50
Location : Putrajaya, Malaysia

Back to top Go down

Re: Team Malaysia Sport Talk

Post by marc_zman on Fri Nov 18, 2011 4:21 am

Laxamana wrote:
atreyudevil wrote:Let's go Harimau Malaya!

Defense tido kuat nih./..

Harimau Muda bro..... Harimau Malaya skuad senior.... Anyway, Alhamdulillah syukur kepada Yang Maha Berkuasa kerana memberikan kemenangan kepada Malaysia. Kita dizalimi, dihina dan diperlekehkan oleh penyokong dan pemain Indonesia yang begitu sombong, angkuh dan 'kiasu'....Lagu NegaraKu diperlekehkan dan diboo dengan amat teruk, perkara ini telah sampai ke pengetahuan seluruh penduduk dunia dan kini Indonesia dipandang hina, malah dikutuk oleh masyarakat antarabangsa akan kebiadaban mereka selama ini (terutama kejadian tidak menghormati lagu kebangsaan Malaysia semalam).... Apa yang berlaku semalam jelas menunjukkan akhlak sebenar rakyat Indonesia.. baik yang separa jantan, mahu pun yang betina nya.... sama saja...

ada typo.. wa sulah betoikan on me part

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Team Malaysia Sport Talk

Post by venez on Fri Nov 18, 2011 4:30 am

walaupun bal possession oleh pasukan indonesia smlm 68% tapi diorang kalah bola atas sebab2 berikut :
1. x cukup semangat kenegaraan coz pki byk player import
2. terlampau gah n mendabik dada
3. keeper m'sia (fahmi) mmg terbaik
4. pengadil perlawanan mmg fair

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Team Malaysia Sport Talk

Post by Laxamana on Fri Nov 18, 2011 4:32 am

Padang memang licin, malah kawasan dalam petak penalti memang licin.. sebab tu keeper boleh tergelincir dan banyak percubaan sepakan kuat samada oleh keeper atau penyerang mudah menyebabkan mereka lose footing... Kita ligat KFCM memilih untuk sepak goalkick secara meletak atas rumput dan tidak membuat sepak lambung dengan tangan, sebab nak elak lose footing... Permaianan Malaysia agak terjejas sebenar nya kerana team Harimau Muda ni dah agak lama bermain dengan padang elok super dupwer di Slovakia.... dah terbiasa bermain laju dengan hantaran tepat... tapi syukur lah, kita masih mampu menyesuaikan diri.... Cuma wa kesian tengok Izzaq Faris Ramlan, striker tu.... dia ni memerlukan top striker lain dan bermain sebagai 2nd striker atau back up striker yang boleh manfaatkan loose ball atau 2nd play punya move.... Formasi semalam, menjadikan dia nampak seperti lone striker yang kena tight marking.... dan moves terpaksa dibuat oleh orang lain... hampir dia loose temper semalam, sehingga ref bagi warning, sekali lagi tarik baju, 2nd yellow... out you go ...
avatar
Laxamana
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 335
Reputation : 44
Join date : 31/10/2010
Age : 50
Location : Putrajaya, Malaysia

Back to top Go down

Re: Team Malaysia Sport Talk

Post by mumuchi on Fri Nov 18, 2011 4:45 am

marc_zman wrote:
Laxamana wrote:
atreyudevil wrote:Let's go Harimau Malaya!

Defense tido kuat nih./..

Harimau Muda bro..... Harimau Malaya skuad senior.... Anyway, Alhamdulillah syukur kepada Yang Maha Berkuasa kerana memberikan kemenangan kepada Malaysia. Kita dizalimi, dihina dan diperlekehkan oleh penyokong dan pemain Indonesia yang begitu sombong, angkuh dan 'kiasu'....Lagu NegaraKu diperlekehkan dan diboo dengan amat teruk, perkara ini telah sampai ke pengetahuan seluruh penduduk dunia dan kini Indonesia dipandang hina, malah dikutuk oleh masyarakat antarabangsa akan kebiadaban mereka selama ini (terutama kejadian tidak menghormati lagu kebangsaan Malaysia semalam).... Apa yang berlaku semalam jelas menunjukkan akhlak sebenar rakyat Indonesia.. baik yang separa jantan, mahu pun yang betina nya.... sama saja...

ada typo.. wa sulah betoikan on me part

Dei mod leh tolong editla ....

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Team Malaysia Sport Talk

Post by marc_zman on Fri Nov 18, 2011 4:54 am

mumuchi wrote:
marc_zman wrote:
Laxamana wrote:
atreyudevil wrote:Let's go Harimau Malaya!

Defense tido kuat nih./..

Harimau Muda bro..... Harimau Malaya skuad senior.... Anyway, Alhamdulillah syukur kepada Yang Maha Berkuasa kerana memberikan kemenangan kepada Malaysia. Kita dizalimi, dihina dan diperlekehkan oleh penyokong dan pemain Indonesia yang begitu sombong, angkuh dan 'kiasu'....Lagu NegaraKu diperlekehkan dan diboo dengan amat teruk, perkara ini telah sampai ke pengetahuan seluruh penduduk dunia dan kini Indonesia dipandang hina, malah dikutuk oleh masyarakat antarabangsa akan kebiadaban mereka selama ini (terutama kejadian tidak menghormati lagu kebangsaan Malaysia semalam).... Apa yang berlaku semalam jelas menunjukkan akhlak sebenar rakyat Indonesia.. baik yang separa jantan, mahu pun yang betina nya.... sama saja...

ada typo.. wa sulah betoikan on me part

Dei mod leh tolong editla ....

adey.. mana wa tau.. ekekekekeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Team Malaysia Sport Talk

Post by standupper on Fri Nov 18, 2011 7:51 am

marc_zman wrote:
mumuchi wrote:
marc_zman wrote:
Laxamana wrote:
atreyudevil wrote:Let's go Harimau Malaya!

Defense tido kuat nih./..

Harimau Muda bro..... Harimau Malaya skuad senior.... Anyway, Alhamdulillah syukur kepada Yang Maha Berkuasa kerana memberikan kemenangan kepada Malaysia. Kita dizalimi, dihina dan diperlekehkan oleh penyokong dan pemain Indonesia yang begitu sombong, angkuh dan 'kiasu'....Lagu NegaraKu diperlekehkan dan diboo dengan amat teruk, perkara ini telah sampai ke pengetahuan seluruh penduduk dunia dan kini Indonesia dipandang hina, malah dikutuk oleh masyarakat antarabangsa akan kebiadaban mereka selama ini (terutama kejadian tidak menghormati lagu kebangsaan Malaysia semalam).... Apa yang berlaku semalam jelas menunjukkan akhlak sebenar rakyat Indonesia.. baik yang separa jantan, mahu pun yang betina nya.... sama saja...

ada typo.. wa sulah betoikan on me part

Dei mod leh tolong editla ....

adey.. mana wa tau.. ekekekekeee



Balik Team rimau kena naik ikan Barracudda.. tak sporting betul penyokong seberang. Semangat kesukanan ala Jaguh kampung!
avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Team Malaysia Sport Talk

Post by tenteng on Fri Nov 18, 2011 7:56 am

standupper wrote:
marc_zman wrote:
mumuchi wrote:
marc_zman wrote:
Laxamana wrote:
atreyudevil wrote:Let's go Harimau Malaya!

Defense tido kuat nih./..

Harimau Muda bro..... Harimau Malaya skuad senior.... Anyway, Alhamdulillah syukur kepada Yang Maha Berkuasa kerana memberikan kemenangan kepada Malaysia. Kita dizalimi, dihina dan diperlekehkan oleh penyokong dan pemain Indonesia yang begitu sombong, angkuh dan 'kiasu'....Lagu NegaraKu diperlekehkan dan diboo dengan amat teruk, perkara ini telah sampai ke pengetahuan seluruh penduduk dunia dan kini Indonesia dipandang hina, malah dikutuk oleh masyarakat antarabangsa akan kebiadaban mereka selama ini (terutama kejadian tidak menghormati lagu kebangsaan Malaysia semalam).... Apa yang berlaku semalam jelas menunjukkan akhlak sebenar rakyat Indonesia.. baik yang separa jantan, mahu pun yang betina nya.... sama saja...

ada typo.. wa sulah betoikan on me part

Dei mod leh tolong editla ....

adey.. mana wa tau.. ekekekekeee



Balik Team rimau kena naik ikan Barracudda.. tak sporting betul penyokong seberang. Semangat kesukanan ala Jaguh kampung!

kena naik benda nie ke?
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Team Malaysia Sport Talk

Post by standupper on Fri Nov 18, 2011 8:02 am

tenteng wrote:
standupper wrote:
marc_zman wrote:
mumuchi wrote:
marc_zman wrote:
Laxamana wrote:
atreyudevil wrote:Let's go Harimau Malaya!

Defense tido kuat nih./..

Harimau Muda bro..... Harimau Malaya skuad senior.... Anyway, Alhamdulillah syukur kepada Yang Maha Berkuasa kerana memberikan kemenangan kepada Malaysia. Kita dizalimi, dihina dan diperlekehkan oleh penyokong dan pemain Indonesia yang begitu sombong, angkuh dan 'kiasu'....Lagu NegaraKu diperlekehkan dan diboo dengan amat teruk, perkara ini telah sampai ke pengetahuan seluruh penduduk dunia dan kini Indonesia dipandang hina, malah dikutuk oleh masyarakat antarabangsa akan kebiadaban mereka selama ini (terutama kejadian tidak menghormati lagu kebangsaan Malaysia semalam).... Apa yang berlaku semalam jelas menunjukkan akhlak sebenar rakyat Indonesia.. baik yang separa jantan, mahu pun yang betina nya.... sama saja...

ada typo.. wa sulah betoikan on me part

Dei mod leh tolong editla ....

adey.. mana wa tau.. ekekekekeee



Balik Team rimau kena naik ikan Barracudda.. tak sporting betul penyokong seberang. Semangat kesukanan ala Jaguh kampung!

kena naik benda nie ke?

Tim Malaysia Diangkut Barakuda.

JAKARTA, SRIPO — Tim nasional U-23 Malaysia beserta official terpaksa harus pulang menggunakan mobil baracuda. Alasannya, ribuan suporter Indonesia masih mengolok-olok Malaysia walau pertandingan telah berakhir di stadion utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Kamis (17/11) malam.

Pantaun Tribunnews, Bakhriar Baddrol harus menanti ribuan suporter Garuda Muda menyusut walau sudah berada di dalam mobil anti peluru tersebut. Apalagi, nyanyian, dan yel-yel anti Malaysia terus dinyanyikan pendukung Indonesia muda. Ada yang berteriak maling, maling. Dan tak jarang ada yang menyanyikan lagu yang diklaim negara Malaysia, yakni lagu ‘Rasa Sayange’

Beruntung, aksi suporter sekedar nyanyian dan yel-yel belaka. Mereka berangsur-angsur meninggalkan stadion. Walhasil, timnas U-23 Malaysia pun bisa melenggang aman menuju hotel. (tribunnews.com)


avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Team Malaysia Sport Talk

Post by standupper on Fri Nov 18, 2011 8:04 am

Ketika Harimau Malaya Ngumpet di Baracuda
KAMIS, 17 NOVEMBER 2011 | 23:43 WIB



TEMPO Interaktif, Jakarta: Menjadi juara tak selamanya bisa menebar pesona. Begitulah yang dialami para pemain Malaysia. Usai menekuk Skuad Garuda Muda 1-0 di Stadion Utama Gelora Bung Karno, Kamis 17 November 2011, para pemain Malaysia justru 'ngumpet' dibalik tebalnya kendaraan lapis baja.

Mereka diangkut dengan dua kendaraan lapis baja jenis baracuda. Dengan pengawalan ketat aparat, kendaraan yang hanya menyisakan sedikit jendela itu perlahan meringsek keluar Stadion yang masih dipadati penonton. Tak banyak penonton yang tau jika di dalam dua baracuda itu 'bersembunyi' Harimau Malaya.

Sejak hajatan Sea Games di gelar di Stadion Utama Gelora Bung Karno, 7 November lalu, baru kali ini ada tim sepak bola yang diantar dengan 'bus' khusus. Biasanya para pemain datang ke stadion menggunakan bus yang hanya dikawal satu-dua Voorijder. Tapi Malaysia agaknya memang berbeda.

Para supporter Indonesia seperti memiliki kebencian terselubung terhadap Malaysia. Ini terlihat jelas saat lagu kebangsaan Malaysia diputar di awal pertandingan. Saat lagu itu diputar, para penonton justru berteriak semakin keras dan meniupkan terompet sehingga nyaris lagu 'Negaraku' tak terdengar.

Kebencian penonton terhadap tim Harimau Malaya ini adalah imbas dari kebijakan pemerintah Malaysia yang kerap mengklaim sejumlah pulau di perairan Indonesia sebagai milik mereka. Mereka juga beberapa kali mencoba 'mengakui' kebudayaan dan lagu-lagu tradisional Indonesia.
-
Evakuasi pemain Malaysia dengan baracuda ini sendiri bukan kali pertama. Pasukan negeri jiran ini pernah 'disembunyikan' di baracuda setelah mereka menang 2-1 dari timnas dalam laga final Piala AFF 2010 lalu. Saat itu, mereka bahkan terpaksa menunggu sekitar 90 menit di dalam stadion untuk memastikan jalan di sekitar Stadion Gelora Bung Karno telah sepi.

Perlakuan khusus untuk para pemain Malaysia ini tentu saja sah dan bahkan perlu. Kita tak ingin ada perbuatan anarkis dari para penonton yang bisa mencoret wajah bangsa. Hanya saja, agak ironis jika sang juara -yang semestinya melambaikan tangan ke penonton atau merayakan sedikit selebrasi- terpaksa ngumpet di balik tebalnya baja baracuda.

DWI RIYANTO AGUSTIAR

http://www.tempointeraktif.com/hg/seagames_terkini/2011/11/17/brk,20111117-367169,id.html

avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Team Malaysia Sport Talk

Post by anya8797 on Fri Nov 18, 2011 9:34 am

Laxamana wrote:
anya8797 wrote:
koirazie2 wrote:
anya8797 wrote:
koirazie2 wrote:
anya8797 wrote:koi...
coach malaysia kena buang padang lah... Sad

xper..mlysia mmg best

takpe ...dia ada walkie talkie... Very Happy
anya rasa dia komplen tadi sebab foul yang tu memang deserved kad merah...

perasan x..knp coach o.k.s berkomunikasi dgn coach goal keeper..?bkn dgn assisten dia..?huhuhu...coach keeper tu chinese..hahahaha..adakah xnk org tau taktik..?sbb w.talkie byk org boleh curi dgr perbualan klau ckp bhsa english/malay.. Razz

itulah.... anya terfikir jugak.... kan open untuk discuss strategy via walkie talkie gituh.... budak2 yang duduk kat seats blakang oks pon boleh dengar hokay..... sib bek lah bebudak masih.....

Budak mende.. berbulu sudah... hehe


haa... betul ke nih....anya tak nampak pon...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Team Malaysia Sport Talk

Post by anya8797 on Fri Nov 18, 2011 9:38 am

Laxamana wrote:
anya8797 wrote:
koirazie2 wrote:
anya8797 wrote:
koirazie2 wrote:
anya8797 wrote:koi...
coach malaysia kena buang padang lah... Sad

xper..mlysia mmg best

takpe ...dia ada walkie talkie... Very Happy
anya rasa dia komplen tadi sebab foul yang tu memang deserved kad merah...

perasan x..knp coach o.k.s berkomunikasi dgn coach goal keeper..?bkn dgn assisten dia..?huhuhu...coach keeper tu chinese..hahahaha..adakah xnk org tau taktik..?sbb w.talkie byk org boleh curi dgr perbualan klau ckp bhsa english/malay.. Razz

itulah.... anya terfikir jugak.... kan open untuk discuss strategy via walkie talkie gituh.... budak2 yang duduk kat seats blakang oks pon boleh dengar hokay..... sib bek lah bebudak masih.....

Budak mende.. berbulu sudah... hehe


haa... betul ke nih....anya tak nampak pon...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Team Malaysia Sport Talk

Post by atreyudevil on Fri Nov 18, 2011 9:46 am

kalo dari Paper indo* mungkin la bleh terima tp dari The Sun!!!


--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Team Malaysia Sport Talk

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 12 Previous  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum