Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171925 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Apa Forum Militari Lain Kata

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Apa Forum Militari Lain Kata

Post by powerw00t on Sat Jul 23, 2011 2:17 am

walopun cerita dalam tu banyak spelling error tapi ok gak, dia punya psychowar kat web ada membuahkah hasil yg menghasilkan sikit faktor pengerun.

powerw00t
Major General
Major General

Posts : 7424
Join date : 18/04/2010

Back to top Go down

Re: Apa Forum Militari Lain Kata

Post by yinchet on Sat Jul 23, 2011 2:42 am

From what I see over there.
there a few indo yang sakit buntut kat forum itu..
Btw good reading...
avatar
yinchet
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2648
Reputation : 368
Join date : 09/02/2011
Age : 32
Location : Petaling Jaya

Back to top Go down

Re: Apa Forum Militari Lain Kata

Post by mumuchi on Sat Jul 23, 2011 3:03 am

tu lah kalau tak silap aku si vympel ni provocateur ni..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Apa Forum Militari Lain Kata

Post by yinchet on Sat Jul 23, 2011 3:08 am

mumuchi wrote:tu lah kalau tak silap aku si vympel ni provocateur ni..

he is very good at tuning his keyboard.
I think there is a high possibilities he is Singaporean.
He is trying to put Singapore out of the context.
avatar
yinchet
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2648
Reputation : 368
Join date : 09/02/2011
Age : 32
Location : Petaling Jaya

Back to top Go down

Re: Apa Forum Militari Lain Kata

Post by powerw00t on Sat Jul 23, 2011 7:57 pm

si vympel dah tokok cerita yg pemisah thai selatan di'sponsor' oleh sg Razz
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Apa Forum Militari Lain Kata

Post by malberi8 on Sun Jul 24, 2011 9:31 am

powerw00t wrote:si vympel dah tokok cerita yg pemisah thai selatan di'sponsor' oleh sg Razz


perkara ni ada logicnya..sg tak akan pernah redha jika thailand team up dgn Malaysia untuk jalankan projek pembinaan terusan segenting Kra.. sebab itulah ada unsur2 yang sponser kekacauan di kawasan patani malah scenario politik thai yg tak pernah aman juga membantutkan usaha2 projek tersebut... kejatuhan Thaksin juga ada hubung kait dgn co. Sg SingTel (kalu x silap)

negara2 di Asean rata2nya bersikap seperti malaysia yakni to" prosper our neighbour" tetapi tidak bagi SG... kemakmuran ekonomi negara2 serantau merupakan threat kepada survivability negara tersebut. Malah usha2 yg sama turut berlaku kepada ekonomi Malaysia...

Sg telah dilatih dan diajar oleh Yahudi... untuk menjadi juara di rantau ini yang paling penting ialah untuk memegang kuasa ekonomi, seperti mana yahudi memegang ekonomi Amerika...

Komen2 dan theori yang diberi oleh Vympel mengenai peranan2 jet2 pejuang dan plan modernisasi RMAF amat manarik dan perlu dibaca secara keseluruhan dan bukannya separuh2... lebih2 lagi mengenai doktrin peperangan ATM jika diserang oleh Sg.. sesuatu yg perlu kita ketahui...
avatar
malberi8
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 214
Reputation : 46
Join date : 08/06/2010
Location : Kajang

Back to top Go down

Re: Apa Forum Militari Lain Kata

Post by yinchet on Sun Jul 24, 2011 9:41 am

malberi8 wrote:
powerw00t wrote:si vympel dah tokok cerita yg pemisah thai selatan di'sponsor' oleh sg Razz


perkara ni ada logicnya..sg tak akan pernah redha jika thailand team up dgn Malaysia untuk jalankan projek pembinaan terusan segenting Kra.. sebab itulah ada unsur2 yang sponser kekacauan di kawasan patani malah scenario politik thai yg tak pernah aman juga membantutkan usaha2 projek tersebut... kejatuhan Thaksin juga ada hubung kait dgn co. Sg SingTel (kalu x silap)

negara2 di Asean rata2nya bersikap seperti malaysia yakni to" prosper our neighbour" tetapi tidak bagi SG... kemakmuran ekonomi negara2 serantau merupakan threat kepada survivability negara tersebut. Malah usha2 yg sama turut berlaku kepada ekonomi Malaysia...

Sg telah dilatih dan diajar oleh Yahudi... untuk menjadi juara di rantau ini yang paling penting ialah untuk memegang kuasa ekonomi, seperti mana yahudi memegang ekonomi Amerika...

Komen2 dan theori yang diberi oleh Vympel mengenai peranan2 jet2 pejuang dan plan modernisasi RMAF amat manarik dan perlu dibaca secara keseluruhan dan bukannya separuh2... lebih2 lagi mengenai doktrin peperangan ATM jika diserang oleh Sg.. sesuatu yg perlu kita ketahui...

actually I dun really agree with your point on
projek pembinaan terusan segenting Kra

dat Thailand canal is the biggest concern for Malaysia and Singapore.
It will be affecting our ports as well.
Besides that Thailand canal is also being part of China recommendation not Malaysia.
Malaysia and Singapore at 1 time object seriously on the construction of the Thailand canal.
avatar
yinchet
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2648
Reputation : 368
Join date : 09/02/2011
Age : 32
Location : Petaling Jaya

Back to top Go down

Re: Apa Forum Militari Lain Kata

Post by observateur on Sun Jul 24, 2011 9:44 am

malberi8 wrote:
powerw00t wrote:si vympel dah tokok cerita yg pemisah thai selatan di'sponsor' oleh sg Razz


perkara ni ada logicnya..sg tak akan pernah redha jika thailand team up dgn Malaysia untuk jalankan projek pembinaan terusan segenting Kra.. sebab itulah ada unsur2 yang sponser kekacauan di kawasan patani malah scenario politik thai yg tak pernah aman juga membantutkan usaha2 projek tersebut... kejatuhan Thaksin juga ada hubung kait dgn co. Sg SingTel (kalu x silap)

negara2 di Asean rata2nya bersikap seperti malaysia yakni to" prosper our neighbour" tetapi tidak bagi SG... kemakmuran ekonomi negara2 serantau merupakan threat kepada survivability negara tersebut. Malah usha2 yg sama turut berlaku kepada ekonomi Malaysia...

Sg telah dilatih dan diajar oleh Yahudi... untuk menjadi juara di rantau ini yang paling penting ialah untuk memegang kuasa ekonomi, seperti mana yahudi memegang ekonomi Amerika...

Komen2 dan theori yang diberi oleh Vympel mengenai peranan2 jet2 pejuang dan plan modernisasi RMAF amat manarik dan perlu dibaca secara keseluruhan dan bukannya separuh2... lebih2 lagi mengenai doktrin peperangan ATM jika diserang oleh Sg.. sesuatu yg perlu kita ketahui...

benar...

ada yg interesting part juga di samping yg question mark.

Ada interesting komen dia pasal invasion indonesia ke Malaysia (last2). Semua senyap terus lepas tu...
avatar
observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 50

Back to top Go down

Re: Apa Forum Militari Lain Kata

Post by MMW on Sun Jul 24, 2011 9:48 am


Mohon maaf saya tak boleh baca le komen Vympel tu sebab tak de Facebook. Boleh somebody paste somewhere. I really appreciate it.

avatar
MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 46
Location : Cheras

Back to top Go down

Re: Apa Forum Militari Lain Kata

Post by observateur on Sun Jul 24, 2011 9:51 am

MMW wrote:
Mohon maaf saya tak boleh baca le komen Vympel tu sebab tak de Facebook. Boleh somebody paste somewhere. I really appreciate it.


uh-uks... nampak macam kena buat sub-thread...
avatar
observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 50

Back to top Go down

Re: Apa Forum Militari Lain Kata

Post by koirazie2 on Sun Jul 24, 2011 9:52 am

MMW wrote:
Mohon maaf saya tak boleh baca le komen Vympel tu sebab tak de Facebook. Boleh somebody paste somewhere. I really appreciate it.


cuba try ni..
http://forum.detik.com/rmaf-new-orbat-program-new-blue-print-policy-t276228.html
avatar
koirazie2
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 448
Reputation : 11
Join date : 07/04/2011
Age : 36
Location : Temerloh

http://www.facebook.com/koirazie

Back to top Go down

Re: Apa Forum Militari Lain Kata

Post by atreyudevil on Sun Jul 24, 2011 9:53 am

MMW wrote:
Mohon maaf saya tak boleh baca le komen Vympel tu sebab tak de Facebook. Boleh somebody paste somewhere. I really appreciate it.


M,
try link nih
http://forum.detik.com/rmaf-new-orbat-program-new-blue-print-policy-t276228.html

link asal tu pasal petik dari FB, tu yg ada redirect tu!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Apa Forum Militari Lain Kata

Post by observateur on Sun Jul 24, 2011 9:53 am

koirazie2 wrote:
MMW wrote:
Mohon maaf saya tak boleh baca le komen Vympel tu sebab tak de Facebook. Boleh somebody paste somewhere. I really appreciate it.


cuba try ni..
http://forum.detik.com/rmaf-new-orbat-program-new-blue-print-policy-t276228.html

cayalah! cheers

ingat kena buat sub-thread n copy paste dari detik.com forum...
avatar
observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 50

Back to top Go down

Re: Apa Forum Militari Lain Kata

Post by malberi8 on Sun Jul 24, 2011 9:55 am

yinchet wrote:
malberi8 wrote:
powerw00t wrote:si vympel dah tokok cerita yg pemisah thai selatan di'sponsor' oleh sg Razz


perkara ni ada logicnya..sg tak akan pernah redha jika thailand team up dgn Malaysia untuk jalankan projek pembinaan terusan segenting Kra.. sebab itulah ada unsur2 yang sponser kekacauan di kawasan patani malah scenario politik thai yg tak pernah aman juga membantutkan usaha2 projek tersebut... kejatuhan Thaksin juga ada hubung kait dgn co. Sg SingTel (kalu x silap)

negara2 di Asean rata2nya bersikap seperti malaysia yakni to" prosper our neighbour" tetapi tidak bagi SG... kemakmuran ekonomi negara2 serantau merupakan threat kepada survivability negara tersebut. Malah usha2 yg sama turut berlaku kepada ekonomi Malaysia...

Sg telah dilatih dan diajar oleh Yahudi... untuk menjadi juara di rantau ini yang paling penting ialah untuk memegang kuasa ekonomi, seperti mana yahudi memegang ekonomi Amerika...

..apa nak heran sekarang pon semua kapal dagang singgah di Sg ..dan kemudian baru shipment ditributed to msia and other countries. jika ini benar2 berlaku maka kawasan utara peninsular malaysia akan maju... ekonomi msia lebih kepada pengeluar bahan2 mentah dan barang2 industri, tetapi sg amat bergantung kepada pelabuhannya.. jika ini berlaku sg akan mati secara perlahan-lahan...

Komen2 dan theori yang diberi oleh Vympel mengenai peranan2 jet2 pejuang dan plan modernisasi RMAF amat manarik dan perlu dibaca secara keseluruhan dan bukannya separuh2... lebih2 lagi mengenai doktrin peperangan ATM jika diserang oleh Sg.. sesuatu yg perlu kita ketahui...

actually I dun really agree with your point on
projek pembinaan terusan segenting Kra

dat Thailand canal is the biggest concern for Malaysia and Singapore.
It will be affecting our ports as well.
Besides that Thailand canal is also being part of China recommendation not Malaysia.
Malaysia and Singapore at 1 time object seriously on the construction of the Thailand canal.

segenting kra canal akan memberi kesan yang baik terhadap ekonomi di kwn utara semenanjung...sekarang ni pon kapa2 dagang singgah ke Sg dan kemudian barulah shipment di distribute ke msia dan negara2 lain di rantau ini...kita pembekal bahan mentah dan barang2 keluaran industri..ekonomi kita tak akan goyang tetapi ekonomi Sg. akan parah..pelabuhan Sg. merupakan nadi atau nyawa kepada ekonomi Sg..

maka tak heran lah Sg akan cuba seaya upaya secara halus untuk mengucarkacirkan ekonomi dan politik thai dan malaysia supaya perojek terusan ini akan terbantut..

kita harus paham kenapa lately banyak sangat suara2 sumbang yang menentang rancangan2 ATM untuk meningkatkan kekuatan pertahanan msia.. malah ada yg kata semua ini pembaziran!! rancangna halus siapa semua ini? dan parti politik mana yg suka menimbulkan masalah ini jika bukan DAP sepupu sepapat PAP yakni parti pemerintah SG!!


Last edited by malberi8 on Sun Jul 24, 2011 10:03 am; edited 1 time in total
avatar
malberi8
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 214
Reputation : 46
Join date : 08/06/2010
Location : Kajang

Back to top Go down

Re: Apa Forum Militari Lain Kata

Post by koirazie2 on Sun Jul 24, 2011 9:55 am

observateur wrote:
koirazie2 wrote:
MMW wrote:
Mohon maaf saya tak boleh baca le komen Vympel tu sebab tak de Facebook. Boleh somebody paste somewhere. I really appreciate it.


cuba try ni..
http://forum.detik.com/rmaf-new-orbat-program-new-blue-print-policy-t276228.html

cayalah! cheers

ingat kena buat sub-thread n copy paste dari detik.com forum...

byk ngat nk copy N paste... Razz
avatar
koirazie2
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 448
Reputation : 11
Join date : 07/04/2011
Age : 36
Location : Temerloh

http://www.facebook.com/koirazie

Back to top Go down

Re: Apa Forum Militari Lain Kata

Post by MMW on Sun Jul 24, 2011 9:55 am

yinchet wrote:
malberi8 wrote:
powerw00t wrote:si vympel dah tokok cerita yg pemisah thai selatan di'sponsor' oleh sg Razz


perkara ni ada logicnya..sg tak akan pernah redha jika thailand team up dgn Malaysia untuk jalankan projek pembinaan terusan segenting Kra.. sebab itulah ada unsur2 yang sponser kekacauan di kawasan patani malah scenario politik thai yg tak pernah aman juga membantutkan usaha2 projek tersebut... kejatuhan Thaksin juga ada hubung kait dgn co. Sg SingTel (kalu x silap)

negara2 di Asean rata2nya bersikap seperti malaysia yakni to" prosper our neighbour" tetapi tidak bagi SG... kemakmuran ekonomi negara2 serantau merupakan threat kepada survivability negara tersebut. Malah usha2 yg sama turut berlaku kepada ekonomi Malaysia...

Sg telah dilatih dan diajar oleh Yahudi... untuk menjadi juara di rantau ini yang paling penting ialah untuk memegang kuasa ekonomi, seperti mana yahudi memegang ekonomi Amerika...

Komen2 dan theori yang diberi oleh Vympel mengenai peranan2 jet2 pejuang dan plan modernisasi RMAF amat manarik dan perlu dibaca secara keseluruhan dan bukannya separuh2... lebih2 lagi mengenai doktrin peperangan ATM jika diserang oleh Sg.. sesuatu yg perlu kita ketahui...

actually I dun really agree with your point on
projek pembinaan terusan segenting Kra

dat Thailand canal is the biggest concern for Malaysia and Singapore.
It will be affecting our ports as well.
Besides that Thailand canal is also being part of China recommendation not Malaysia.
Malaysia and Singapore at 1 time object seriously on the construction of the Thailand canal.

Well actually apa yang Yinchet cakap tu betul.

Kalau Segenting Kra ditebuk, yang akan dapat banyak benefit ialah Thailand, Vietnam dan negara-negara asia timur. Kapal tak akan lalu selat melaka menjadikan pelabuhan kita dan Singapura "mati" dan kapal hanya berlabuh kalau nak hantar barang kat kita aje!!

Rasanya Singapura dah menyedari hal ini mungkin akan berlaku di masa hadapan. Itu sebabnya dia buat perancangan mengurangkan kebergantungan kepada industri pembekalan kepada kapal.

Perjudian dan gaming pun dah dibenarkan masuk dan beroperasi untuk mendatangkan pendapatan berbilion Sg Dollars. Dulu tak benar.

Pelacuran pun dibenarkan melalui undang-undang pelesenannya...

avatar
MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 46
Location : Cheras

Back to top Go down

Re: Apa Forum Militari Lain Kata

Post by koirazie2 on Sun Jul 24, 2011 9:58 am

ade page baru plak...vympel ade reply semalam..hehe
avatar
koirazie2
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 448
Reputation : 11
Join date : 07/04/2011
Age : 36
Location : Temerloh

http://www.facebook.com/koirazie

Back to top Go down

Re: Apa Forum Militari Lain Kata

Post by azim09 on Sun Jul 24, 2011 10:01 am

ade link die?
avatar
azim09
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1623
Reputation : 230
Join date : 27/09/2010
Age : 25
Location : off the grid

http://www.facebook.com/azim09.

Back to top Go down

Re: Apa Forum Militari Lain Kata

Post by malberi8 on Sun Jul 24, 2011 10:06 am

yympel wrote:

Well, In my opinion, they (ATM) think that any offensive mode will be from maritime side which are Melaka straits (the nearest country will be Indonesian / Singapore), south east sea (the country involve are Thailand, and the spratly (inclusive Ambalat). So, any of this country (as they think) if want to invade Malaysia, they will come by sea (using vessel), so the effective strategies is to sent a/c with maritime capabilites (first layer defense), then, they will prepare their RMN vessel for second layer defense and lastly their army at the ground as third layer defense. (agreed on your opinion, birds from the skies..)

Well, Singapore is separate from Malaysia with small strait (Tebrau Straits) and Thailand at northern Malaysian. As my intel analyse, the ATM of Malaysia has seperate their Astross II MLRS into 2 section (one group at south for Singapore and one group at north, for my country, Thailand) with the number 30 unit of launcher at South / 6 launcher at North.

They will do massive bomb if there is any offensive activities at the border.

Thats why Singaporean army still do not want to make a serious problem with Malaysian. The Astross, 1 launcher will be able to shoot 4 SS80 (in the range of 80%), times by 30 launcher will be equal for 120 missile, one misile will cause a damage of one football field (by using submunitions), so any hits at singaporean homesoil is a bad effect to the country. The same principal are used to face with my country if we try to offensive them (which is I doubt that Thailand will invade other country, inclusive Malaysia).

Pattani Conflict
On the Pattani area, before this I (and the Thai force top brass) believe that the ATM of Malaysia agent who cause the terible action (by giving the support to the seperatist), many years we believe on that fact, but at year 2008 the truth info were out. it is because of the Singapore, not Malaysia.

This happen when the goverment of Thailand invite Malaysia to joint venture to open a straits (like Suez canal) from Patani of Thailand to Kedah of Malaysia. It will make the public vessel that used the Melaka straits move shorter and the profit will be share by both country (tax of using the canal). Singapore has strongly denying and using his all power and economic strategies to ensure that program not happen or else their country will received and suffered negative effect on the trade activities since their main nature of country business is 'trading'.

By using the new canal, the vessel no need to stop at Singapore, instead just using the canal to their business country, more cheaper and faster (no need to go along the Melaka straits to Singapore and stop for temporary i.e refuel then moveup to china south east to continue their sail.

Start from that time, the seperatist activities is increase, and they are become bigger, good in financial, trainings, weapons and so on and the said district (patani) became not safe anymore for any any commercial acitivities. By catching one of thier leader, we identified and confirm that all the source they need (financial, weapons and so on) are come from Singapore.

When the district not calm and safe (not stabile), the new canal program is cancel.

i hate that.
avatar
malberi8
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 214
Reputation : 46
Join date : 08/06/2010
Location : Kajang

Back to top Go down

Re: Apa Forum Militari Lain Kata

Post by malberi8 on Sun Jul 24, 2011 10:09 am

vympel wrote:

their policy is already change from "defensive policy" to "strategic defensive policy", actually, as my subs report, RMAF is decreasing the army size (on human) but they increasing the fire power, so the standard army is only 80k, but at the meantimes, they start increasing the local army (please google word of 'wataniah army') with the average 1:10 ( 1 full services army : 10 local wataniah army), and they now in the process of modernizing the weapons, one shoot, 100 or 200 enemy will dies (the Astross is some of the sample).

their strategic defensive policy means " to counter attack the country that offensive them with full force", not just defensive their home soil without offensive back the country of the enemy.

This policy is change on year 2009 during the case of water (SG vs MY).

With this policy, if the Singapore ready to attack Malaysia (maybe by done amphibious landing at Kuantan, or by doing SEAD / DEAD), they will not just wait and received the offensive activities, but with this new policy, they will put their 100% power to offensive back the enemy home soil.

Let say, for an example, the 6 frigates of RSN, landing and army carier vessel, 40 a/c of RSAF is ready to penetrate malaysian air space / water space, and at the same times, with this new policy, ATM will prepare 30 Astross launcher, 25 Denel G5 155mm, Howitzer, and many offensive asset is ready to shoot the island (singapore), once there is any acitivities that will permitte them to shot (like air break by RSAF), they will full offensive the enemy country.

" your shoot my country, i shoot your country back"

With that, during the amphibiouse landing, SEAD, DEAD and so what ever acitivities, the enemy home soil is lost / turn to football field (flat land), no more HDB apartment and so on. As the ATM top brass said, "if they try to offensive us, they will be the first party to loose their home soil".

And with my callculation, if there is 12 series of 30 unit Astross II shoot out (1 launcher : 4 misile, 4 misile x 30 unit launcher x 12 session are 1440 unit of misile, 1 misile will cause serious damage to a size of football field (200mx400m)) will take time around 1 hour, half of Singapore land will be like a football field.

As presented by ATM officer, they will do shoot and scout policy, which means, shoot at point A, then go to point B, reload and shoot,then go to point C, and so on. This is to ensure the Artillery hunter (ARTHUR radar) wont be able to callculate precisely where is the misile come from..

As refer to janes report, Malaysia has verify that they have 2500 misile (with 6 batch of procurement, with the last on 2008).

this tactical for 'strategic offensive' is reveal by ATM during the Asean Army Policy and Tactical views after the Singaporean top brass presented the tactical of offensive Malaysian, somewhere in year 2010 (FPDA meeting and tactical review).
avatar
malberi8
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 214
Reputation : 46
Join date : 08/06/2010
Location : Kajang

Back to top Go down

Re: Apa Forum Militari Lain Kata

Post by malberi8 on Sun Jul 24, 2011 10:16 am

vympel wrote:

The latest achivement on RMN are during the CARAT excercise 2011. This training involve 2 vessel, which miming a war/combat operations between RMN frigate of KD Lekiu (F2000 Yarrow) and USS Howard (Arleigt Burke Class).

During the mock combat, KD Lekiu of RMN be able to detect USS Howard and be able to 'shoot' 2 unit of Exocet MM40Block II, and USS Howard personnel only knows they have been 'shooted' after the radar warning receiver identify on it.

This mock game are started with RMN and USS were located in point A and B, then they moved towards eachother, anyone can identy and shoot first is the winner (with few rules such as must locked the target first and so on).

To avoid from been detected, the vessel move in tactical movement suitable with the radar range, engine power, range of misile and so on.

The loose of USS howard bring a havoc in USS in US defense forum and also to the top brass of USS. As stated by KD Lekiu captain, he said that the winning is not because of human factor only, or asset only, but how the human and asset integrated each other to become a deadly weapon.

RTN also has sent a request to RMN to learn the tactic (which is new tactics I think, because they dont follow the book and any exist tactics) and we still waiting the answer. In orally, RMN Admiral already give a positive answer, and the most of important thing is to set a good time, date and location for the training.

Please google Ex Carat 2011 for further info.
avatar
malberi8
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 214
Reputation : 46
Join date : 08/06/2010
Location : Kajang

Back to top Go down

Re: Apa Forum Militari Lain Kata

Post by malberi8 on Sun Jul 24, 2011 10:28 am

vympel wrote : (its interesting)

Ok, on RMAF issue, i dont think they will go for Growler version and they will stick to FA18 F superbugs maritime strike as main task (EW tactical and asset will be number two, well, they are not a rich country..just spend more on their small budget, as well as we are).

On the weaponary package, its still clasified to share with you all (once permitted, I will share with you..promise), but as my personnal opinion, they are going to get more Harpoon air launch version (AGM84 if not mistake) for maritime strike, which is dedicated for anti surfaces tactical.

On the JDAM / JSOW and any munitions thats equal to it, if the procurement were done, it will be their secret and other country Intel will try to get the clarification / veryfication on it (by intel activities i.e hummint, signint, commint etc).

Just to remember, during the crisis of Malaysia vs Singapore on water issue, before that no other country except Singapore is using AGM84 harpoon and when there is an issue of Mersing theory / east cost theory (to invade Malaysia by Singapore via amphibious landing at Johor, Pahang and Terengganu), the Singaporean army top brass where shock that RMAF 'has the Harpoon' when 6 hornet from penang based were park at Kuantan (openly for public view) and the since that no info on east cost/west cost amphibious landing (harpoon is the deadly guided misile for anti surface on maritime strike).

So, same as JDAM /JSOW issue, if they have it, they will publish it for deterrence factor when needed.

Same as R77 BVRAAM issue, no other country can verify that RMAF has the misile (by procurement of Mig29N) since the verification made by them, they only procure R37 and R27. But when during the conflict with Singapore (if I'm not mistaken), when RSAF get AIM120C5 (now C7 version), the Singapore Prime Minister, Lee Kuan Yew has make a clear statement that he is pleased if any other country could attack their his via air power (of course he think that only RSAF has the BVRAAM). During that time, Singapore intel has confirmed to LKY that only Singapore has the BVR capabilities.

In that time, RMAF has shown their Mig29N with R77 BVRAAM hangging at the wings (publish by local newspaper and TV news) and start form that time, no ****** statement were out from Lee Kuan yew mouth.

So, if RMAF get the JDAM and any smart munitions, they will keep it silence and its up to our intel to get the 'real' data for tactical reason.

--------------------------------------------------------------------------------
Last edited by vympel; Yesterday at 22:09..


avatar
malberi8
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 214
Reputation : 46
Join date : 08/06/2010
Location : Kajang

Back to top Go down

Re: Apa Forum Militari Lain Kata

Post by observateur on Sun Jul 24, 2011 10:39 am

Nampaknya kena bukak satu thread khusus utk bincangkan vympel's postings...
avatar
observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 50

Back to top Go down

Re: Apa Forum Militari Lain Kata

Post by malberi8 on Sun Jul 24, 2011 10:48 am

observateur wrote:Nampaknya kena bukak satu thread khusus utk bincangkan vympel's postings...

well bro..its just only that part of his comment that i would like to share with u guys and thats all.. no need to open a new thread.. its still relevant to our topic ..its about our airforce and Super hornet and its amarment ..except for some comment about our navy...
avatar
malberi8
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 214
Reputation : 46
Join date : 08/06/2010
Location : Kajang

Back to top Go down

Re: Apa Forum Militari Lain Kata

Post by MMW on Sun Jul 24, 2011 11:15 am

Basically what Vympel told about about RMAF plan (after "discussing" with RMAF top brass) are:-

a) Trading the MiG 29N for 6 Su-30MKM Mk II (better than the existing Su-30MKM). 18 will be stationed at Gong Kedak and 6 at Kuantan.

b) Trading the 8 F/A 18D to get 24 F/A 18F + cash. 12 will be at Butterworth and 12 will be at Labuan.

c) BAe Hawk will be located at Kuching for ground support!!

So the main force will be 48 two types aircraft which consists of 24 SH and 24 Su-30MKM.

About RMN:-

Gowind will be selected ahead of Sigma because of good relationship with DCNS and good product in Scorpene.

So my initial comment;

One of the RMAF planning (after "discussing" with RMAF top brass) Vympel already got it wrong.... Our F/A 18D is being upgraded as we speaks... So surely we will not trade our F/A18D after spending millions upgrading it... do we?

And why relocate the whole Hawk squadron to Kuching for? scratch scratch scratch You talk about attack from Singapore, amphibious landing at Kuantan and Mersing, southern Thai saperatist and yet the ground attack squadron be relocated to Kuching? WTF?? affraid

As to the comment regarding amphibious landing with F/A18 F shooting the amphibious ship while Su-30MKM flying top cover.... that BS. As I mention earlier MRCA is self escorting. That's why they are in the first place being called MRCA. If they are not self escorting then they are not MRCA! Period!!

In MRCA era, that Su-30MKM will joint the F/A18F shooting the amphib ship while at the same time escorting each other. We like the mix of Russian supersonic and US subsonic missile to confuse the ship defences.

So trust what Vympel said at your own peril!!

I wonder if Vympel is really who he claimed.... Suspect Suspect Suspect



avatar
MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 46
Location : Cheras

Back to top Go down

Apa Forum Militari Lain Kata

Post by malberi8 on Sun Jul 24, 2011 12:30 pm

MMW wrote:Basically what Vympel told about about RMAF plan (after "discussing" with RMAF top brass) are:-

a) Trading the MiG 29N for 6 Su-30MKM Mk II (better than the existing Su-30MKM). 18 will be stationed at Gong Kedak and 6 at Kuantan.

b) Trading the 8 F/A 18D to get 24 F/A 18F + cash. 12 will be at Butterworth and 12 will be at Labuan.

c) BAe Hawk will be located at Kuching for ground support!!

So the main force will be 48 two types aircraft which consists of 24 SH and 24 Su-30MKM.

About RMN:-

Gowind will be selected ahead of Sigma because of good relationship with DCNS and good product in Scorpene.

So my initial comment;

One of the RMAF planning (after "discussing" with RMAF top brass) Vympel already got it wrong.... Our F/A 18D is being upgraded as we speaks... So surely we will not trade our F/A18D after spending millions upgrading it... do we?

And why relocate the whole Hawk squadron to Kuching for? scratch scratch scratch You talk about attack from Singapore, amphibious landing at Kuantan and Mersing, southern Thai saperatist and yet the ground attack squadron be relocated to Kuching? WTF?? affraid

As to the comment regarding amphibious landing with F/A18 F shooting the amphibious ship while Su-30MKM flying top cover.... that BS. As I mention earlier MRCA is self escorting. That's why they are in the first place being called MRCA. If they are not self escorting then they are not MRCA! Period!!

In MRCA era, that Su-30MKM will joint the F/A18F shooting the amphib ship while at the same time escorting each other. We like the mix of Russian supersonic and US subsonic missile to confuse the ship defences.

So trust what Vympel said at your own peril!!

I wonder if Vympel is really who he claimed.... Suspect Suspect Suspect




its not about trusting anyone or not trusting someone...its about waht he thought about RMAF orbit from his point of view... its good to get to know what other ppls thinking about our airforce... you were right our F18D is being upgraded with Atflir and some other goodies...

at least his remarks about our RMAF is not flaming or biased.... not like some indo flamers in cari.

and furthermore we ourself still dont know which fighters the govt will choose... and from his point of view its good to have Su30mkm to cover F18/F during sea bombing raid or watever coz once F18/f is fully loaded with harpoon its hard for them to manouver especially in an air to air combat... its just an idea , depends on the scenario it could be a good option in one scenario or could be a bad in in another scenario...

i dont really bother who he really is.. for me his statement give us some light on what others are thinking or evaluating our state of readiness... they might be wrong and if they are really wrong its an advantage to RMAF..
avatar
malberi8
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 214
Reputation : 46
Join date : 08/06/2010
Location : Kajang

Back to top Go down

Re: Apa Forum Militari Lain Kata

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum