Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:37 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171894 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Page 3 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by bijan on Wed Jul 13, 2011 7:33 pm

Ingat lagi makan belalng kunyit masa kecik2 dulu dan ulat mulung masa di sarawak ... perghhh tak siyor ...

bijan
Brig General
Brig General

Posts : 3142
Join date : 11/10/2010

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by anya8797 on Wed Jul 13, 2011 7:33 pm

phyxius wrote:
anya8797 wrote:
observateur wrote:
anya8797 wrote:
observateur wrote:
anya8797 wrote:

aphrodisiac ke tuan obs.... affraid
makan lah sajer chocolate.....


luv chocs.... yum2.

yelah.. nyum nyum dan senang nak dapat...
hempedu ular sangat susah nak dapat dan sangat susah nak telan...

mende2 ular as aphro ni ngarutlah.

While it may be true, but I believe we muslims kenot consume those things. Even if halal... macam takde mende lain. Baaaanyak herba lain yg berkhasiat...

off topic...
anya pernah baca tuan obs... derang ambil hempedu beruang untuk aphrodisiac jugaklah..... the bears are kept alive tau... must be very2 painful for the bears.....pon kat asian countries jugak....china if i'm not mistaken..... anya pon rasa mengarut sajer ... mungkin placebo effect kot.....

tapi ular as exotic dishes memang ada kat restaurant2 kan...

hempedu beruang saya tak pasti tapi ingat dulu while travelling to vietnam .. their serving ada satu goup nih bear paw ... dan rawan rusa ...

anya pernah makan benda2 pelik tak ..?

tak penah lah phy...
i'm afraid i'm not that adventurous....
paling exotic pon siput sedut anya rasa... masak lemak campur keladi gitu....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by observateur on Wed Jul 13, 2011 7:35 pm

anya8797 wrote:

anya tak suka ular... takut ular sebenarnya....tapi tak setuju binatang kena seksa gini....
kannn..... ada banyak lagi benda yang sedap yang boleh dimakan...yang blom penah rasa lagi...yang tak melibatkan haiwan exotic that is...

pernah makan landak (kawan tangkap) di pulau tioman; masak kari atau gulai.

Ntahla... rasa macam daging biasa...

Maybe lidah off-day - tu yg tak peka aritu.

observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 49

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by bijan on Wed Jul 13, 2011 7:39 pm

observateur wrote:
anya8797 wrote:

anya tak suka ular... takut ular sebenarnya....tapi tak setuju binatang kena seksa gini....
kannn..... ada banyak lagi benda yang sedap yang boleh dimakan...yang blom penah rasa lagi...yang tak melibatkan haiwan exotic that is...

pernah makan landak (kawan tangkap) di pulau tioman; masak kari atau gulai.

Ntahla... rasa macam daging biasa...

Maybe lidah off-day - tu yg tak peka aritu.

Landak tu dah selalu makan ... nak try cengkerik plak kalau sempat turun siam nnt ... ada kawan pembekal nih pernah makan thousand year egg
abe orbs ada berani ke..?


bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by observateur on Wed Jul 13, 2011 7:39 pm

phyxius wrote:Ingat lagi makan belalng kunyit masa kecik2 dulu dan ulat mulung masa di sarawak ... perghhh tak siyor ...

nampak ulat tu, wa teringat maggots kat decomposed organic waste...

uwek... he he

observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 49

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by observateur on Wed Jul 13, 2011 7:41 pm

phyxius wrote:
observateur wrote:
anya8797 wrote:

anya tak suka ular... takut ular sebenarnya....tapi tak setuju binatang kena seksa gini....
kannn..... ada banyak lagi benda yang sedap yang boleh dimakan...yang blom penah rasa lagi...yang tak melibatkan haiwan exotic that is...

pernah makan landak (kawan tangkap) di pulau tioman; masak kari atau gulai.

Ntahla... rasa macam daging biasa...

Maybe lidah off-day - tu yg tak peka aritu.

Landak tu dah selalu makan ... nak try cengkerik plak kalau sempat turun siam nnt ... ada kawan pembekal nih pernah makan thousand year egg
abe orbs ada berani ke..?


wa makan ni tak adventurous...

tapi kalo utk nak idup, probably gagahkan jugak ler...

observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 49

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by anya8797 on Wed Jul 13, 2011 7:41 pm

observateur wrote:
anya8797 wrote:

anya tak suka ular... takut ular sebenarnya....tapi tak setuju binatang kena seksa gini....
kannn..... ada banyak lagi benda yang sedap yang boleh dimakan...yang blom penah rasa lagi...yang tak melibatkan haiwan exotic that is...

pernah makan landak (kawan tangkap) di pulau tioman; masak kari atau gulai.

Ntahla... rasa macam daging biasa...

Maybe lidah off-day - tu yg tak peka aritu.

OO...rasa macam daging biasa ye....
anya slalu fikir macam mana derang siang haiwan2 gini ye...
tuan obs tahu tak keluang tuh ada orang makan.... itu kan macam kelawar.... macam manalah nak makan kelawar...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by bijan on Wed Jul 13, 2011 7:43 pm

anya8797 wrote:
observateur wrote:
anya8797 wrote:

anya tak suka ular... takut ular sebenarnya....tapi tak setuju binatang kena seksa gini....
kannn..... ada banyak lagi benda yang sedap yang boleh dimakan...yang blom penah rasa lagi...yang tak melibatkan haiwan exotic that is...

pernah makan landak (kawan tangkap) di pulau tioman; masak kari atau gulai.

Ntahla... rasa macam daging biasa...

Maybe lidah off-day - tu yg tak peka aritu.

OO...rasa macam daging biasa ye....
anya slalu fikir macam mana derang siang haiwan2 gini ye...
tuan obs tahu tak keluang tuh ada orang makan.... itu kan macam kelawar.... macam manalah nak makan kelawar...

ramai yang kata keluang or fruit bats ni baik untuk athma dan lelah ... tak tau la but dulu pernah kena paksa minum sup merpati utk baik lelah ....

bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by observateur on Wed Jul 13, 2011 7:45 pm

anya8797 wrote:
observateur wrote:
anya8797 wrote:

anya tak suka ular... takut ular sebenarnya....tapi tak setuju binatang kena seksa gini....
kannn..... ada banyak lagi benda yang sedap yang boleh dimakan...yang blom penah rasa lagi...yang tak melibatkan haiwan exotic that is...

pernah makan landak (kawan tangkap) di pulau tioman; masak kari atau gulai.

Ntahla... rasa macam daging biasa...

Maybe lidah off-day - tu yg tak peka aritu.

OO...rasa macam daging biasa ye....
anya slalu fikir macam mana derang siang haiwan2 gini ye...
tuan obs tahu tak keluang tuh ada orang makan.... itu kan macam kelawar.... macam manalah nak makan kelawar...

tatula keluang ni camne hukumnya... but then, macam takde makanan lain.... Evil or Very Mad

observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 49

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by bijan on Wed Jul 13, 2011 7:54 pm

abe orbs perasan tak dlm military pun byk guan terminologi dari ular ... especially jenis ular ...

dah ada sidewinder ...
cobra .... viper ada diorang guna tak ..? kalau untuk kereta ada la

bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by observateur on Wed Jul 13, 2011 7:56 pm

phyxius wrote:abe orbs perasan tak dlm military pun byk guan terminologi dari ular ... especially jenis ular ...

dah ada sidewinder ...
cobra .... viper ada diorang guna tak ..? kalau untuk kereta ada la

amik berkat... lol!

observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 49

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by observateur on Wed Jul 13, 2011 7:58 pm

observateur wrote:
phyxius wrote:abe orbs perasan tak dlm military pun byk guan terminologi dari ular ... especially jenis ular ...

dah ada sidewinder ...
cobra .... viper ada diorang guna tak ..? kalau untuk kereta ada la

amik berkat... lol!

maybe sebab ular ni menakutkan (be they poisonous or harmless)...

Deadly, stealthily, strike without much warning...

observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 49

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by bijan on Wed Jul 13, 2011 8:02 pm

observateur wrote:
observateur wrote:
phyxius wrote:abe orbs perasan tak dlm military pun byk guan terminologi dari ular ... especially jenis ular ...

dah ada sidewinder ...
cobra .... viper ada diorang guna tak ..? kalau untuk kereta ada la

amik berkat... lol!

maybe sebab ular ni menakutkan (be they poisonous or harmless)...

Deadly, stealthily, strike without much warning...

Thermal imaging pun kita belajar dari ular sebab ular buta warna but their are an expert hunter by using infra red sebagai guided. perfect memburu waktu malam

bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by bijan on Thu Jul 14, 2011 4:28 am

Coral Snake



Coral snakes vary widely in their behavior, but most are very elusive, fossorial snakes which spend the vast majority of their time buried beneath the ground or in the leaf litter of a rainforest floor, only coming to the surface while raining or during breeding season. Some species, like Micrurus surinamensis are almost entirely aquatic and spend most of their lives in slow-moving bodies of water that have dense vegetation.

Like all elapid snakes, coral snakes use a pair of small fangs fixed in the front of their top jaw to deliver their venom. They feed on smaller snakes, lizards, frogs, and nestling birds and rodents etc. The venom takes time to fully take effect.[1]

Coral snakes have a tendency to hold on to a victim when biting, unlike vipers which have retractable fangs and tend to prefer to strike and let go immediately. Coral snakes are not aggressive or prone to biting however, and account for less than one percent of the number of snake bites each year in the United States. Most coral snake bites in the United States are legitimate occurring because of accidental contact with the snake while engaged in an outdoor activity such as gardening.

Tak padan dengan comel

bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by anya8797 on Thu Jul 14, 2011 5:57 am

phyxius wrote:abe orbs perasan tak dlm military pun byk guan terminologi dari ular ... especially jenis ular ...

dah ada sidewinder ...
cobra .... viper ada diorang guna tak ..? kalau untuk kereta ada la

citer 'kill bill' pon semua hired killers dia guna nama2 poisonous snake....uma thurman punya code name - black mumba....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by marc_zman on Thu Jul 14, 2011 6:51 am

anya8797 wrote:
phyxius wrote:abe orbs perasan tak dlm military pun byk guan terminologi dari ular ... especially jenis ular ...

dah ada sidewinder ...
cobra .... viper ada diorang guna tak ..? kalau untuk kereta ada la

citer 'kill bill' pon semua hired killers dia guna nama2 poisonous snake....uma thurman punya code name - black mumba....

mamba.. the most dangerous snake in africa

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by anya8797 on Thu Jul 14, 2011 8:01 am

marc_zman wrote:
anya8797 wrote:
phyxius wrote:abe orbs perasan tak dlm military pun byk guan terminologi dari ular ... especially jenis ular ...

dah ada sidewinder ...
cobra .... viper ada diorang guna tak ..? kalau untuk kereta ada la

citer 'kill bill' pon semua hired killers dia guna nama2 poisonous snake....uma thurman punya code name - black mumba....

mamba.. the most dangerous snake in africa

setahu anya ini satu sajer species ular yang akan kejar balik orang....mulut dia kaler hitam hence the name black mumba...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by MMW on Thu Jul 14, 2011 8:49 am

anya8797 wrote:

setahu anya ini satu sajer species ular yang akan kejar balik orang....mulut dia kaler hitam hence the name black mumba...


BLACK MAMBA

The black mamba (Dendroaspis polylepis) is the longest venomous snake in Africa, averaging around 2.5 meters (8.2 ft), and sometimes growing up to 4.3 meters (14 ft).

It is the fastest snake in the world, capable of moving at 4.32 to 5.4 metres per second (16–20 km/h, 10–12 mph).

The venom of the black mamba consists mainly of neurotoxins with a median lethal dose of 0.25 mg/kg—0.32 mg/kg. Its bites can deliver about 100–120 mg of venom on average while the maximum dose recorded is 400 mg. The mortality rate from its bites can be nearly 100%.

Black mamba bites can potentially kill a human within 20 minutes, but death usually occurs after 30–60 minutes, sometimes taking up to three hours. (The fatality duration and rate depend on various factors, such as the health, size, age, psychological state of the human, the penetration of one or both fangs from the snake, amount of venom injected, location of the bite, and proximity to major blood vessels.)

If bitten, common symptoms for which to watch are rapid onset of dizziness, coughing or difficulty breathing, and erratic heartbeat. Death can result from respiratory, cardiac arrest or suffocation resulting from paralysis of the respiratory muscles.

Mongooses are the main predators of the black mamba. Mongooses are notable for their resistance to snake toxins. This resistance is caused by mutations in their nicotinic acetylcholine receptor. These mutations prevent the neurotoxin present in snake venom from binding to the receptor, thus preventing the associated toxicity

http://en.wikipedia.org/wiki/Black_mamba


MONGOOSE

MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 45
Location : Cheras

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by tenteng on Thu Jul 14, 2011 9:13 am

citer pasal ular nie..teringat plak kat mak sedara.
dia tgh sedap "menyimpan deposit" kat bank dalam bilik dia. skali dia nampak ada gelung getah warna hitam. dia pun pelik2 la..bila plak dia beli getah paip. tak kan ayah (atuk) yg beli kot. pasal bilik air dia kongsi ngan atuk.

skali tu dia.. getah paip tu bergerak sendiri. apa lagi, dia pun capai dia punya pencuci muka, berus gigi, terus pg bilik air luar. masa dia cuci muka dia dia rasa muka dia berangin jek. rupanya dia dah tersalah amik ubat gigi instead of facial wash.

pastu terus panggil bomba. sib baik ayah ngan chek (nenek) x masuk bilik air. pasal kedudukan ular tedung nie betul2 depan pintu toilet bilik depa. bomba cakap ular nie kalo skali sembur mmg boleh memadamkan org.

ular nie masuk kot tingkap toilet pasal toilet dekat ngan pokok duku. tu yg nak kluar dah x bleh.

tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by observateur on Thu Jul 14, 2011 9:16 am

tenteng wrote:citer pasal ular nie..teringat plak kat mak sedara.
dia tgh sedap "menyimpan deposit" kat bank dalam bilik dia. skali dia nampak ada gelung getah warna hitam. dia pun pelik2 la..bila plak dia beli getah paip. tak kan ayah (atuk) yg beli kot. pasal bilik air dia kongsi ngan atuk.

skali tu dia.. getah paip tu bergerak sendiri. apa lagi, dia pun capai dia punya pencuci muka, berus gigi, terus pg bilik air luar. masa dia cuci muka dia dia rasa muka dia berangin jek. rupanya dia dah tersalah amik ubat gigi instead of facial wash.

pastu terus panggil bomba. sib baik ayah ngan chek (nenek) x masuk bilik air. pasal kedudukan ular tedung nie betul2 depan pintu toilet bilik depa. bomba cakap ular nie kalo skali sembur mmg boleh memadamkan org.

ular nie masuk kot tingkap toilet pasal toilet dekat ngan pokok duku. tu yg nak kluar dah x bleh.

hu3... tu yg risau tu... tingkap dekat dgn pokok...


observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 49

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by tenteng on Thu Jul 14, 2011 9:19 am

observateur wrote:
tenteng wrote:citer pasal ular nie..teringat plak kat mak sedara.
dia tgh sedap "menyimpan deposit" kat bank dalam bilik dia. skali dia nampak ada gelung getah warna hitam. dia pun pelik2 la..bila plak dia beli getah paip. tak kan ayah (atuk) yg beli kot. pasal bilik air dia kongsi ngan atuk.

skali tu dia.. getah paip tu bergerak sendiri. apa lagi, dia pun capai dia punya pencuci muka, berus gigi, terus pg bilik air luar. masa dia cuci muka dia dia rasa muka dia berangin jek. rupanya dia dah tersalah amik ubat gigi instead of facial wash.

pastu terus panggil bomba. sib baik ayah ngan chek (nenek) x masuk bilik air. pasal kedudukan ular tedung nie betul2 depan pintu toilet bilik depa. bomba cakap ular nie kalo skali sembur mmg boleh memadamkan org.

ular nie masuk kot tingkap toilet pasal toilet dekat ngan pokok duku. tu yg nak kluar dah x bleh.

hu3... tu yg risau tu... tingkap dekat dgn pokok...


nak buat cam mana... rumah kampungkan byk pokok2. nie nasib baik bilik air atas rumah. kalo kat atas tanah betul2 ntah apa2 lagi yg masuk agaknya.. hehehe

tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by observateur on Thu Jul 14, 2011 9:21 am

tenteng wrote:
observateur wrote:
tenteng wrote:citer pasal ular nie..teringat plak kat mak sedara.
dia tgh sedap "menyimpan deposit" kat bank dalam bilik dia. skali dia nampak ada gelung getah warna hitam. dia pun pelik2 la..bila plak dia beli getah paip. tak kan ayah (atuk) yg beli kot. pasal bilik air dia kongsi ngan atuk.

skali tu dia.. getah paip tu bergerak sendiri. apa lagi, dia pun capai dia punya pencuci muka, berus gigi, terus pg bilik air luar. masa dia cuci muka dia dia rasa muka dia berangin jek. rupanya dia dah tersalah amik ubat gigi instead of facial wash.

pastu terus panggil bomba. sib baik ayah ngan chek (nenek) x masuk bilik air. pasal kedudukan ular tedung nie betul2 depan pintu toilet bilik depa. bomba cakap ular nie kalo skali sembur mmg boleh memadamkan org.

ular nie masuk kot tingkap toilet pasal toilet dekat ngan pokok duku. tu yg nak kluar dah x bleh.

hu3... tu yg risau tu... tingkap dekat dgn pokok...


nak buat cam mana... rumah kampungkan byk pokok2. nie nasib baik bilik air atas rumah. kalo kat atas tanah betul2 ntah apa2 lagi yg masuk agaknya.. hehehe

the biggest nitemare dlm toilet... keluar dari toilet bowl masa tgh melabur.. affraid

observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 49

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by bijan on Thu Jul 14, 2011 11:11 am

observateur wrote:
tenteng wrote:
observateur wrote:
tenteng wrote:citer pasal ular nie..teringat plak kat mak sedara.
dia tgh sedap "menyimpan deposit" kat bank dalam bilik dia. skali dia nampak ada gelung getah warna hitam. dia pun pelik2 la..bila plak dia beli getah paip. tak kan ayah (atuk) yg beli kot. pasal bilik air dia kongsi ngan atuk.

skali tu dia.. getah paip tu bergerak sendiri. apa lagi, dia pun capai dia punya pencuci muka, berus gigi, terus pg bilik air luar. masa dia cuci muka dia dia rasa muka dia berangin jek. rupanya dia dah tersalah amik ubat gigi instead of facial wash.

pastu terus panggil bomba. sib baik ayah ngan chek (nenek) x masuk bilik air. pasal kedudukan ular tedung nie betul2 depan pintu toilet bilik depa. bomba cakap ular nie kalo skali sembur mmg boleh memadamkan org.

ular nie masuk kot tingkap toilet pasal toilet dekat ngan pokok duku. tu yg nak kluar dah x bleh.

hu3... tu yg risau tu... tingkap dekat dgn pokok...


nak buat cam mana... rumah kampungkan byk pokok2. nie nasib baik bilik air atas rumah. kalo kat atas tanah betul2 ntah apa2 lagi yg masuk agaknya.. hehehe

the biggest nitemare dlm toilet... keluar dari toilet bowl masa tgh melabur.. affraid

gua dah kena ... tapi keluar katak

bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by tenteng on Thu Jul 14, 2011 11:27 am

phyxius wrote:
observateur wrote:
tenteng wrote:
observateur wrote:
tenteng wrote:citer pasal ular nie..teringat plak kat mak sedara.
dia tgh sedap "menyimpan deposit" kat bank dalam bilik dia. skali dia nampak ada gelung getah warna hitam. dia pun pelik2 la..bila plak dia beli getah paip. tak kan ayah (atuk) yg beli kot. pasal bilik air dia kongsi ngan atuk.

skali tu dia.. getah paip tu bergerak sendiri. apa lagi, dia pun capai dia punya pencuci muka, berus gigi, terus pg bilik air luar. masa dia cuci muka dia dia rasa muka dia berangin jek. rupanya dia dah tersalah amik ubat gigi instead of facial wash.

pastu terus panggil bomba. sib baik ayah ngan chek (nenek) x masuk bilik air. pasal kedudukan ular tedung nie betul2 depan pintu toilet bilik depa. bomba cakap ular nie kalo skali sembur mmg boleh memadamkan org.

ular nie masuk kot tingkap toilet pasal toilet dekat ngan pokok duku. tu yg nak kluar dah x bleh.

hu3... tu yg risau tu... tingkap dekat dgn pokok...


nak buat cam mana... rumah kampungkan byk pokok2. nie nasib baik bilik air atas rumah. kalo kat atas tanah betul2 ntah apa2 lagi yg masuk agaknya.. hehehe

the biggest nitemare dlm toilet... keluar dari toilet bowl masa tgh melabur.. affraid

gua dah kena ... tapi keluar katak

kluar katak tak pe... jagang kluar ular cam ada buadak ppuan kena hari udah... hehehe jenuh bomba nak kluarkan ular saya dari toilet bowl dia.

tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by bijan on Thu Jul 14, 2011 11:32 am

observateur wrote:
tenteng wrote:citer pasal ular nie..teringat plak kat mak sedara.
dia tgh sedap "menyimpan deposit" kat bank dalam bilik dia. skali dia nampak ada gelung getah warna hitam. dia pun pelik2 la..bila plak dia beli getah paip. tak kan ayah (atuk) yg beli kot. pasal bilik air dia kongsi ngan atuk.

skali tu dia.. getah paip tu bergerak sendiri. apa lagi, dia pun capai dia punya pencuci muka, berus gigi, terus pg bilik air luar. masa dia cuci muka dia dia rasa muka dia berangin jek. rupanya dia dah tersalah amik ubat gigi instead of facial wash.

pastu terus panggil bomba. sib baik ayah ngan chek (nenek) x masuk bilik air. pasal kedudukan ular tedung nie betul2 depan pintu toilet bilik depa. bomba cakap ular nie kalo skali sembur mmg boleh memadamkan org.

ular nie masuk kot tingkap toilet pasal toilet dekat ngan pokok duku. tu yg nak kluar dah x bleh.

hu3... tu yg risau tu... tingkap dekat dgn pokok...


kadang2 bila round dlm ladang sama dengan bebudak pekerja ladang selalu jugak mata duk perhati nun kat pelepah daun kelapa sawit tuh takut jugak tetiba ular duk jatuh..

bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by tenteng on Thu Jul 14, 2011 11:34 am

phyxius wrote:
observateur wrote:
tenteng wrote:citer pasal ular nie..teringat plak kat mak sedara.
dia tgh sedap "menyimpan deposit" kat bank dalam bilik dia. skali dia nampak ada gelung getah warna hitam. dia pun pelik2 la..bila plak dia beli getah paip. tak kan ayah (atuk) yg beli kot. pasal bilik air dia kongsi ngan atuk.

skali tu dia.. getah paip tu bergerak sendiri. apa lagi, dia pun capai dia punya pencuci muka, berus gigi, terus pg bilik air luar. masa dia cuci muka dia dia rasa muka dia berangin jek. rupanya dia dah tersalah amik ubat gigi instead of facial wash.

pastu terus panggil bomba. sib baik ayah ngan chek (nenek) x masuk bilik air. pasal kedudukan ular tedung nie betul2 depan pintu toilet bilik depa. bomba cakap ular nie kalo skali sembur mmg boleh memadamkan org.

ular nie masuk kot tingkap toilet pasal toilet dekat ngan pokok duku. tu yg nak kluar dah x bleh.

hu3... tu yg risau tu... tingkap dekat dgn pokok...


kadang2 bila round dlm ladang sama dengan bebudak pekerja ladang selalu jugak mata duk perhati nun kat pelepah daun kelapa sawit tuh takut jugak tetiba ular duk jatuh..

kalo kat ladang sawit kena beware byk benda... nak2 ngan cik tonyok ngan cik tali ..

tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by Sponsored content Today at 3:06 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum