Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171906 messages in 1316 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Page 7 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by bijan on Tue Jul 19, 2011 4:23 pm

anya8797 wrote:
Mr. Bijan wrote:huhu ...anak sapa la bijan nih

mekasih bijan sebab menyelamatkan anya dari kena oitt oitt.... Very Happy

haha good 1 ticer ...

bijan
Brig General
Brig General

Posts : 3142
Join date : 11/10/2010

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by bijan on Wed Jul 20, 2011 6:08 pm

baru jek lepas tengok doku di youtube pasal boa constrictor
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by alphawolf on Thu Jul 21, 2011 3:28 am

Tengok River Monsters malam tadi...Jeremy Wade nak cari belut panjang 8 kaki kat NZ. Tak jumpa tapi yang ada pun cukup panjang - dalam 4-5 kaki....

Gaya makan ala2 buaya....

--------------------my siggy below--------------------

"Look, you stupid b*****d, you've got no arms left"
"Yes I have!"
"LOOK!"
"It's just a flesh wound"
avatar
alphawolf
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 1457
Reputation : 196
Join date : 18/10/2010
Location : "Sitting Elephant"

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by bijan on Thu Jul 21, 2011 3:54 am

alphawolf wrote:Tengok River Monsters malam tadi...Jeremy Wade nak cari belut panjang 8 kaki kat NZ. Tak jumpa tapi yang ada pun cukup panjang - dalam 4-5 kaki....

Gaya makan ala2 buaya....

Perghhh moray eel ke bang ???
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by kerambit75 on Thu Jul 21, 2011 5:00 am

Tu diaaaa........................

avatar
kerambit75
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 2612
Reputation : 83
Join date : 07/05/2010
Age : 42
Location : Ipoh

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by kerambit75 on Thu Jul 21, 2011 5:05 am

Buaya besau belasah ular sawa!

avatar
kerambit75
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 2612
Reputation : 83
Join date : 07/05/2010
Age : 42
Location : Ipoh

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by bijan on Thu Jul 21, 2011 5:05 am

tadi dpt panggilan dari kawan kat jabatan pertahanan awam ... diorang dapat tangkap tedung selar .. aiseh
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by marc_zman on Thu Jul 21, 2011 6:16 am

sooo.. malam ni ekau makan busat laaa
tedung selar masak kicap.?
ekekekekeeeee


soalan.. sapa pernah makan ulaq.?

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by anya8797 on Thu Jul 21, 2011 8:33 am

alphawolf wrote:Tengok River Monsters malam tadi...Jeremy Wade nak cari belut panjang 8 kaki kat NZ. Tak jumpa tapi yang ada pun cukup panjang - dalam 4-5 kaki....

Gaya makan ala2 buaya....

jeremy wade nih yang host rancangan mencari ikan air tawar yang besar2 tuh kan... anya tengok dia pernah pergi cari arapaima kat amazon.... and then ada jugak ikan pari raksaksa kat sungai mekong.... gigantic catfish kat thailand.... menarik...anya suka tengok...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by alphawolf on Thu Jul 21, 2011 8:45 am

Mr. Bijan wrote:
alphawolf wrote:Tengok River Monsters malam tadi...Jeremy Wade nak cari belut panjang 8 kaki kat NZ. Tak jumpa tapi yang ada pun cukup panjang - dalam 4-5 kaki....

Gaya makan ala2 buaya....

Perghhh moray eel ke bang ???

Dak aih...belut sungai je. NZ Longfin eel

--------------------my siggy below--------------------

"Look, you stupid b*****d, you've got no arms left"
"Yes I have!"
"LOOK!"
"It's just a flesh wound"
avatar
alphawolf
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 1457
Reputation : 196
Join date : 18/10/2010
Location : "Sitting Elephant"

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by bijan on Thu Jul 21, 2011 9:01 am

alphawolf wrote:
Mr. Bijan wrote:
alphawolf wrote:Tengok River Monsters malam tadi...Jeremy Wade nak cari belut panjang 8 kaki kat NZ. Tak jumpa tapi yang ada pun cukup panjang - dalam 4-5 kaki....

Gaya makan ala2 buaya....

Perghhh moray eel ke bang ???

Dak aih...belut sungai je. NZ Longfin eel

klu tak silap dlm 1st series dia ada buat kat muara sg thames ... klu tak silap laaa
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by kerambit75 on Mon Aug 08, 2011 3:05 am

marc_zman wrote:sooo.. malam ni ekau makan busat laaa
tedung selar masak kicap.?
ekekekekeeeee


soalan.. sapa pernah makan ulaq.?

Tanya kat sapa yg pernah pegi Asas Komando!
avatar
kerambit75
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 2612
Reputation : 83
Join date : 07/05/2010
Age : 42
Location : Ipoh

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by bijan on Mon Aug 08, 2011 4:31 am

best ke makan ular..?
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by MMW on Mon Aug 08, 2011 5:21 am

kerambit75 wrote:
marc_zman wrote:sooo.. malam ni ekau makan busat laaa
tedung selar masak kicap.?
ekekekekeeeee


soalan.. sapa pernah makan ulaq.?

Tanya kat sapa yg pernah pegi Asas Komando!

Cubanya tanya HD... dia pernah makan ular tak??

avatar
MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 45
Location : Cheras

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by anya8797 on Mon Aug 08, 2011 5:44 am

anya baru tengok national geograpy couple of days ago.... it appears selatan US 'diserang' oleh burmese python due to the fact these exotic pets are let into the wild by owners who cannot feed them anymore because they have grown too big.... pastu sekarang burmese python in the wild tuh dah mengawan dengan african python yang much2 bigger .....which resulted in a new crossbreed yang lebih merbahaya..... anya tak faham mengapa orang nak bela ular sebagai pet....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by alphawolf on Mon Aug 08, 2011 5:51 am

Lari sikit...ular tu OK lagi anya...yang ada bela alligator, toman...tu lagi la....

--------------------my siggy below--------------------

"Look, you stupid b*****d, you've got no arms left"
"Yes I have!"
"LOOK!"
"It's just a flesh wound"
avatar
alphawolf
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 1457
Reputation : 196
Join date : 18/10/2010
Location : "Sitting Elephant"

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by marc_zman on Mon Aug 08, 2011 5:51 am

MMW wrote:
kerambit75 wrote:
marc_zman wrote:sooo.. malam ni ekau makan busat laaa
tedung selar masak kicap.?
ekekekekeeeee
soalan.. sapa pernah makan ulaq.?
Tanya kat sapa yg pernah pegi Asas Komando!
Cubanya tanya HD... dia pernah makan ular tak??

tak semestinya kena pi kursus asas cdo.. kalu besday pulada dulu2 kan, diorang ada buat open day.. siap ada demo kat kg ikhtiar hidup tu.. dia panggang laaa ular, kera, biawak, burung dsb.. nak rasa? silakan.. tapi kena ingat hukum halal haram.. coz masa tu bukan masa yg teramat darurat.. ekekekekeee

p/s : mereka2 yg dah rasa kata, daging ular ni cam daging ayam.. wallahualam

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by MMW on Mon Aug 08, 2011 5:58 am

alphawolf wrote:Lari sikit...ular tu OK lagi anya...yang ada bela alligator, toman...tu lagi la....

Toman??? Apa masalah bela toman?? Kalau dia buat hal kita lapah le buat pekasam.... What a Face What a Face What a Face

avatar
MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 45
Location : Cheras

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by marc_zman on Mon Aug 08, 2011 6:16 am

MMW wrote:
alphawolf wrote:Lari sikit...ular tu OK lagi anya...yang ada bela alligator, toman...tu lagi la....
Toman??? Apa masalah bela toman?? Kalau dia buat hal kita lapah le buat pekasam.... What a Face What a Face What a Face

alaaa M, ni kisah manusia yg suka bela binatang eksotik laaa konon2 nyer.. ular sawa burma ngan afrika diorang dok import & breed pastu bela jadik pet.. bila dah busat sgt n mula ngancam tuan.. lebih kepada ngancam poket tuan, dari nyawa tuan.. diorng lepas kat tmn negara.. tu yg terancam fauna asal kat tmn negara everglades, florida tu

same case ngan ikan toman/haruan.. abis dia balun ikan air tawar tempatan us..

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by MMW on Mon Aug 08, 2011 6:24 am

marc_zman wrote:
MMW wrote:
alphawolf wrote:Lari sikit...ular tu OK lagi anya...yang ada bela alligator, toman...tu lagi la....
Toman??? Apa masalah bela toman?? Kalau dia buat hal kita lapah le buat pekasam.... What a Face What a Face What a Face

alaaa M, ni kisah manusia yg suka bela binatang eksotik laaa konon2 nyer.. ular sawa burma ngan afrika diorang dok import & breed pastu bela jadik pet.. bila dah busat sgt n mula ngancam tuan.. lebih kepada ngancam poket tuan, dari nyawa tuan.. diorng lepas kat tmn negara.. tu yg terancam fauna asal kat tmn negara everglades, florida tu

same case ngan ikan toman/haruan.. abis dia balun ikan air tawar tempatan us..

Tapi apa yang anya tengok kat National Geographic tu betul juga... aku ada tengok cerita tu minggu lepas.

Bila introduce alien species maka akan ganggu ecosystem. Sebab alien species tu kemungkinan tak de check and balance, tak de predator dia, jadi habis le binatang lain jadi mangsa.

Macam toman.... snakehead.... Orang US bukan main phobia lagi dan rasa pelik bila kita makan snakehead tu...


avatar
MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 45
Location : Cheras

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by anya8797 on Mon Aug 08, 2011 6:27 am

alphawolf wrote:Lari sikit...ular tu OK lagi anya...yang ada bela alligator, toman...tu lagi la....


suka nak bela tapi lepas tuh bila besar dan tak mampu nak bagi makan lagi... irresponsibly lepaskan kat hutan... macam kat florida tuh derang bela sebab nak buat pet....pastu benda tuh jadik besar tak terberi makan lagi... they go after the family members....ada satu kes kat sana.....anak umur 2 tahun kena makan dengan ular sawa belaan.... another one a 10 year old girl almost swallowed by a domestic python.... anya rasa bahayalah, tak kiralah macam mana punya quiet dan baik pon ular nih..... wild animals should stay in the wild... it should never be domesticated....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by anya8797 on Mon Aug 08, 2011 6:30 am

MMW wrote:
marc_zman wrote:
MMW wrote:
alphawolf wrote:Lari sikit...ular tu OK lagi anya...yang ada bela alligator, toman...tu lagi la....
Toman??? Apa masalah bela toman?? Kalau dia buat hal kita lapah le buat pekasam.... What a Face What a Face What a Face

alaaa M, ni kisah manusia yg suka bela binatang eksotik laaa konon2 nyer.. ular sawa burma ngan afrika diorang dok import & breed pastu bela jadik pet.. bila dah busat sgt n mula ngancam tuan.. lebih kepada ngancam poket tuan, dari nyawa tuan.. diorng lepas kat tmn negara.. tu yg terancam fauna asal kat tmn negara everglades, florida tu

same case ngan ikan toman/haruan.. abis dia balun ikan air tawar tempatan us..

Tapi apa yang anya tengok kat National Geographic tu betul juga... aku ada tengok cerita tu minggu lepas.

Bila introduce alien species maka akan ganggu ecosystem. Sebab alien species tu kemungkinan tak de check and balance, tak de predator dia, jadi habis le binatang lain jadi mangsa.

Macam toman.... snakehead.... Orang US bukan main phobia lagi dan rasa pelik bila kita makan snakehead tu...



yelah... kiranya kat situ..dia antara top predatorlah kan M.... ada image yang derang tunjuk ular tuh telan buaya.... scary ya amat.... kalau buaya pon dia boleh makan....maksud dia they have become the top of the food chain lah....and this definitely disturbs the ecosistem sebab haiwan lain yang oblivious to their existence would becone easy preys....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by marc_zman on Mon Aug 08, 2011 6:43 am

tu citer kat sana.. kat sini pulak apa kurang nyer

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by anya8797 on Mon Aug 08, 2011 7:00 am

kalau kena makan ular atau kena attack while in the wild... anya fahamlah jugak marc.... tapi nih macam sengaja exposing one's family to harm and danger..... anya tak faham mengapa orang bela2 haiwan liar gini knowing full well their family members or even themselves can be harmed...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by marc_zman on Mon Aug 08, 2011 7:09 am

bagi wa.. bukan diorang tak tau, tapi diorang tak nak terima hakikat yg hakiki.. haiwan liar walau berapa lama kita bela akan tetap ada sifat liar dlm diri dia.. pd diorang benda tu kalu dibela dari kecik pasti kan kenal n jinak ngan tuan dia.. tapi dah nama haiwan liar, pepaham jer laaa.. sendiri buat, sendiri tanggung laaa

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by marc_zman on Mon Aug 08, 2011 7:45 am

MMW wrote:
kerambit75 wrote:
marc_zman wrote:sooo.. malam ni ekau makan busat laaa
tedung selar masak kicap.?
ekekekekeeeee
soalan.. sapa pernah makan ulaq.?
Tanya kat sapa yg pernah pegi Asas Komando!
Cubanya tanya HD... dia pernah makan ular tak??
Bijan.!!! special order for bijan.. for buka posa




--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Ular ... everything about snake, reptiles & belut

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 7 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum