Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171906 messages in 1316 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Masih Adakah Lebaran Syawal Untukku di Bumi Sakura

Page 4 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

01072011

Post 

Masih Adakah Lebaran Syawal Untukku di Bumi Sakura




:1: Aku saja letak tajuk ni sebab aku lihat kat sini ramai minat
JAV lah hehhee sori..Naruto lah.. Manga lah etc

Oleh sebab aku takada Blog aku tumpang sekaki boleh kan kan kan alien

Masih Adakah Lebaran Syawal Untukku di Bumi Sakura

Sebenarnya Thread ni akan bersambung2 ibarat sebuah Cerpen

Upin Mymil akan balik kampung Okacan bahasa normal Okasan hari Lebaran
Syawal 1432 ini 2011....
Sepatutnya Tahun ini Aku sekeluarga berhariraya di Malaysia tapi sebab keadaan
Dunia yang agak kelam kabut sekarang maka Kami mengambil keputusan
menyambutnya di Bumi Sakura... Mungkin yang terakhir agaknya??? wallahualam

Ada orang tak percaya pada Teori Konspirasi tapi adangkalanya Benar...

Kerajaan Jepun menyembunyikan sesuatu dari rakyatnya... Tsunami contohnya dan
kejadian Reaktor Nuklear di Fukushima dan yang paling diSEMBUNYIKAN adalah
pergerakan besar yang akan berlaku mungkin GempaBumi atau Tsunami dalam beberapa
detik,saat,minit,jam,hari atau bulan yang akan berlaku tak lama lagi...Allah Maha Mengetahui

2012 menjadikan Dunia Di Ambang Huru hara Dunia ?????

Adakah Jepun Tak Wujud Lagi nanti ?????




samuraisan
Major
Major

Posts : 1117
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

Masih Adakah Lebaran Syawal Untukku di Bumi Sakura :: Comments

avatar

Post on Fri Sep 30, 2011 10:55 am by samuraisan

Mubaligh Kristian pun ada.... dimana Pendakwah Islam kita ?????





Back to top Go down

avatar

Post on Fri Sep 30, 2011 11:09 am by samuraisan




Sad Tapi bila aku singgah Shibuya Tempat aku suka rehat Sebentar
kat Patung Hachicko ni Anjing Yang Setia dengan Tuan dia... walaupun aku tak
merokok asap Rokok kat Tempat Khas berhampiran tak ganggu aku
Hachiko






Kisah Benar Tentang Anjing Bernama Hachi menunggu selama 9 tahun
Tuan dia di Stesen Shibuya sehingga Hachiko pun Mati disitu jugak

Kisah Benar difilemkan Oleh Penerbitan Jepun dan Hollywood

Filem Hachiko Versi Jepun Sad





Versi Hollywood

[

Last edited by samuraisan on Fri Sep 30, 2011 11:14 am; edited 1 time in total

Back to top Go down

avatar

Post on Fri Sep 30, 2011 11:14 am by samuraisan

Sad






Sedap pulak Lagu band Seberang ni




Kami Cinta Hachi

Back to top Go down

avatar

Post on Fri Sep 30, 2011 12:17 pm by mumuchi

ha ni wa nak tanya ni ashiteru tu I love you in japanese kan..

Back to top Go down

avatar

Post on Fri Sep 30, 2011 12:20 pm by mumuchi

and baru perasan itu mural baru utk anjing pachinko ka apa ka..bukan statue ka sebelum ni..

Back to top Go down

avatar

Post on Fri Sep 30, 2011 1:29 pm by atreyudevil

yep aisheteru nih I lap you!

bleh aa tru pasni muchi..

Back to top Go down

avatar

Post on Fri Sep 30, 2011 1:36 pm by samuraisan

Very Happy Aku baru upload Video kat Shibuya Crossing ni..

cuba ngok ramai2 Gedik2 dan gebu2 Jepung... dak abu kalau gi
Tokyo nanti leleh air liur Razz drunken

Back to top Go down

avatar

Post on Fri Sep 30, 2011 3:20 pm by atreyudevil

samuraisan wrote: Very Happy Aku baru upload Video kat Shibuya Crossing ni..

cuba ngok ramai2 Gedik2 dan gebu2 Jepung... dak abu kalau gi
Tokyo nanti leleh air liur Razz drunken


nande leleh air liur... aku pun join sekali la duduk kat crossing tu.. buat2 terlanggar orang
kekekek



pastu mesti ada orang jerit.. iyah..... echiiii

Back to top Go down

avatar

Post on Wed Oct 19, 2011 2:42 pm by samuraisan

pirat JEJAK JEJAK YAKUZA


Aku nak cerita bab Yakuza tapi bukan yang selalu diceritakan ....
lihat Photo di bawah ni di Area Shinjuku lebih kurang seluas KL

Shinjuku ni kalau KL Golden Triangle ada beberapa Pejabat Kerajaan
Jepun jugak..
Gambar Boleh menceritakan Sesuatu





Gambar Pertama .... di Tampal berdekatan Pejabat Kerajaan Jepun dan Swasta

Gambar keDua ... tidak jauh dari Tiang lampu Gambar pertama

Back to top Go down

avatar

Post on Wed Oct 19, 2011 2:58 pm by samuraisan

Very Happy Banyak cerita Bab Yakuza ni....

kalau tanya aku Yakuza sebenarnya Ibarat Perkasa atau 3 line(Pekida)

tapi lebih kepada macam Kongsi Gelap

kalau Jepun berPerang lagi Geng2 Yakuza nilah akan memperTahankan
Bumi Jepun sampai ke Titisan darah Terakhir

di Area Kansai macam Kobe,Osaka,Kyoto banyak pertalian2 Yakuza
tu sebab di Kansai kawasan pembangunan Perniangaan yang
banyak birokrasi dan halangan...
malah di Himeji bandar kecil yang banyak castle ... jumlah
keluarga Yakuza dan penduduk2 peratusan agak Tinggi di jepun..

dan Semasa Tsunami geng2 yakuza yang banyak mengelolakan
bantuan ke atas mangsa2 Tsunami....

tu sebab bila Pemuda Umno nak hantar bantuan dulu aku nak tergelak...
Niat baik dan tahniah buat Pemuda Umno tapi kena faham kenapa
mereka kurang menerima Bantuan tersebut....

Fahamilah Budaya Jepun.... disebalik Yakuza

nanti aku upload gambar2 selepas Tsunami di Fukushima
dari sesorang kenalan aku Ahli yakuza Kansai pirat


Back to top Go down

avatar

Post on Wed Oct 19, 2011 3:12 pm by venez

samuraisan wrote: pirat JEJAK JEJAK YAKUZA


Aku nak cerita bab Yakuza tapi bukan yang selalu diceritakan ....
lihat Photo di bawah ni di Area Shinjuku lebih kurang seluas KL

Shinjuku ni kalau KL Golden Triangle ada beberapa Pejabat Kerajaan
Jepun jugak..
Gambar Boleh menceritakan Sesuatu





Gambar Pertama .... di Tampal berdekatan Pejabat Kerajaan Jepun dan Swasta

Gambar keDua ... tidak jauh dari Tiang lampu Gambar pertama

bro, aku pernah layan citer jepun shinjuku kotsuku trial, kisah race haram pki kete skyline r33, mmg race haram tersohor kt area tuh ker?

Back to top Go down

avatar

Post on Wed Oct 19, 2011 3:28 pm by mumuchi

er kotak tepon manyak lagi calling cards ke..boleh suruh silantra bawak balik utk gersang2 sini ekekekeke!

Back to top Go down

avatar

Post on Wed Oct 19, 2011 4:01 pm by samuraisan

Very Happy betul kat Tokyo khasnya area Shinjuku,Chiba dan paling best kat

Yokohama... tapi citer tu over sangat heheheee

dia orang sana race2 jugak tapi displin... Polis tak tangkap tapi kejar je

drunken

Back to top Go down

avatar

Post on Wed Oct 19, 2011 4:05 pm by venez

samuraisan wrote: Very Happy betul kat Tokyo khasnya area Shinjuku,Chiba dan paling best kat

Yokohama... tapi citer tu over sangat heheheee

dia orang sana race2 jugak tapi displin... Polis tak tangkap tapi kejar je

drunken

hu3, aku paling suka scene kete r33 tuh, letup2 kuar api kt ekzos, bukan effect komputer... sure kete2 kat kawsan tuh ganas2..

Back to top Go down

avatar

Post on Wed Oct 19, 2011 4:29 pm by samuraisan

alien jangan terkejut ada yang Otai2 rambut beruban join sekali Very Happy

dia orang respek Otai2 ni bounce

Back to top Go down

avatar

Post on Thu Oct 20, 2011 1:34 pm by samuraisan

albino Aku memang dah lama nak tahu Apa sebenarnya terjadi di Fukushima ni..
setakat bacaan di Internet tak memadai... banyak2 photo boleh didapati tapi
cerita sebenarnya agak susah di dengari...

yang terlibat dengan Yakuza ni samaada masuk nak bersama atau ahli keluarga
Datuk Nenek Mak Bapa dah bersama dulu....

So yang kedua ni Anak2 dia tiada pilihan kerana dibesarkan dalam kelompok
Yakuza... macam kenalan aku ni... Aku pernah nak tanya dia rasa2 ada menyesal
tak hidup dalam keluarga Yakuza ni tapi lidah masih terkelu...

Kenalan aku ni hidup macam biasa gi Uni.. gi backpack travel tapi aku tak tahu
kerja sebenarnya sekarang... Cuma dulu kalau aku gi Kansai nampak dia
lepak2 kat Bar ala Jepun,kat panchiko game .. Mungkin dia uruskan tempat2 tu kut


Apabila 2 minggu lepas adik Ipar aku jumpa Dia dan beritahu kita orang gi daki
Mount Fuji (tapi aku tak naik atas puncak) Ogos lepas... baru dia hubungi aku by email...

Dalam pada tu aku tanya tentang Tsunami dan Kisah reaktor Nuklear tu...
sebenarnya Aku rasa dia banyak tahu cuma taknak bagi beritahu... cuma cakap kat aku...
shiranai...shiranai..shiranai ( tak tahu lah)... tapi sekurang2 nya di a

tunjukkan aku photo2 selepas Tsunami dan usaha2 Geng2 dia di Area Sendai tu

Aku tanya betul ke banyak Emas dan barang2 kemas dijumpai...

Dia gelak.... betul biasanya Orang2 Jepun simpan Emas di rumah2 mereka..
dikatakan nilai Emas yang terjumpa oleh Pasukan Penyelamat dan geng2 Sukarela ni mencecah beratus2 juta Ringgit tapi dipulangkan balik kepada Penduduk
yang diTimpa...

Then aku tanya Dia patut Jepun taknak terima Pasukan Penyelamat dari Dunia Ketiga2 macam Malaysia nanti abis di Emas dibawa balik Malaysia...

Aku dan Dia ketawa tapi Ketawa yang berbeza... Ketawa Malaysia dan Ketawa Jepun

Back to top Go down

avatar

Post on Fri Nov 25, 2011 9:16 pm by samuraisan

Very Happy Sekarang nak masuk winter di Jepun tapi sebelum cerita pengalaman winter kat sana aku nak letak kisah selepas Tsunami dan usaha2 yang dijalankan pembersihan di Fukushima atas ikhsan photo member
aku ni (from yakuza with luv)













Back to top Go down

avatar

Post on Fri Nov 25, 2011 9:20 pm by samuraisan









pirat pirat

Back to top Go down

avatar

Post on Sat Nov 26, 2011 3:35 pm by venez

skrg saki baki sisa tsunami arituh dh selesai dibersihkan ke bos? tempat2 yang terjejas dh ok?

Back to top Go down

Post on Mon Nov 28, 2011 7:45 am by faizuru kachou

samuraisan wrote:Nampaknya ada satu perkara yang aku tak dapat korek iaitu nak suruh
Orang jepun cerita pasal Tsunami dan Letupan di Fukushima biasalah Orang Jepun ni tak suka kepoh2 bila aku tanya semua cakap ok ok ok... aku pun malas nak tanya

Hari ni nak cerita pasal AKIHABARA sangat terkenal seluruh Dunia kerana inilah kawasan Elektronik dan Anime2 ada disini....







Pagi2 dah beratur baru pukul 8 pagi



Lorong belakang kat sinilah ramai Orang Malaysia tak tahu nak dapatkan
barang paling Murah termasuk laptop... Sejak ada Airasia ramai betul aku jumpa
Orang Malaysia kat Tokyo Orang Melayu ramai Makcik2 pakai Tudung











natsukashiiii......

pokcik, van bergerak kebab turki tu ada lagik tak.
sedap tol kebab dia tuh.

meleleleleleh plak air liur aku ni hehehe....

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Nov 28, 2011 6:42 pm by samuraisan

faizuru kachou wrote:[

natsukashiiii......

pokcik, van bergerak kebab turki tu ada lagik tak.
sedap tol kebab dia tuh.

meleleleleleh plak air liur aku ni hehehe....


Maido kichigaisan ...

natsukaii?? ???? saigo ni ittano wa itsu?



Back to top Go down

avatar

Post on Tue Nov 29, 2011 4:29 am by marc_zman

aduh duh duh.. geng2 nippon sudah speaking laaa.. hait! marc zman-san tarak faham weh.. wa paham tang kebab tu jer.. ekekekekekekeee

Back to top Go down

Post on Tue Nov 29, 2011 7:40 am by faizuru kachou

samuraisan wrote:
faizuru kachou wrote:[

natsukashiiii......

pokcik, van bergerak kebab turki tu ada lagik tak.
sedap tol kebab dia tuh.

meleleleleleh plak air liur aku ni hehehe....


Maido kichigaisan ...

natsukaii?? ???? saigo ni ittano wa itsu?





aik, yg nih bukan kat shibuya ?
yg bergerak van putih tuh kat akihabara.
saya grad tahun 2002.


Bro marc-zaman,turkey kebab dia sedap broooo,
meleleleleleleleeeeeeeeeeeeee.....

tapi ada satu lagi kebab kat shinjuku area, mamat nigeria (moslem) yg bukak.
lagi meelelellelelleleeeeeeeeeeeeeeeeee......
tapi jalan nak ke sana, banyak " COBAAN ".
silap aribulan leh sangkut kat " pole " ehhehe...

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Nov 29, 2011 7:47 am by atreyudevil

byk cabaret ka?

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Nov 29, 2011 8:48 am by samuraisan

[quote="faizuru kachou



[/quote]


aik, yg nih bukan kat shibuya ?
yg bergerak van putih tuh kat akihabara.
saya grad tahun 2002.


Bro marc-zaman,turkey kebab dia sedap broooo,
meleleleleleleleeeeeeeeeeeeee.....

tapi ada satu lagi kebab kat shinjuku area, mamat nigeria (moslem) yg bukak.
lagi meelelellelelleleeeeeeeeeeeeeeeeee......
tapi jalan nak ke sana, banyak " COBAAN ".
silap aribulan leh sangkut kat " pole " ehhehe...
[/quote]

ko grad tahun 2002 mungkin Umur lebih kurang aku Grad kat wankerland
atau junior aku 1 ke 2 tahun aku grad tahun 2001 kat sana...

ko ni dah lama tak pergi Akihabara ke ... tu belakang lorong Akihabara tu..
belakang Kedai Biru ....Video yang aku upload dak Abu suka tengok dalam dia Tingkat 4 ada


yang ko cakap mamat Nigeria tu kat Kabukicho ke

Last edited by samuraisan on Tue Nov 29, 2011 6:35 pm; edited 1 time in total

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Nov 29, 2011 8:58 am by marc_zman

ni geng2 nippon ni wa mau tanya satu jer.. ader sesapa bawak balik malaysia itu katana sama kodachi?

Back to top Go down

Post  by Sponsored content

Back to top Go down

Page 4 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum