Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:37 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171894 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Masih Adakah Lebaran Syawal Untukku di Bumi Sakura

Page 2 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

01072011

Post 

Masih Adakah Lebaran Syawal Untukku di Bumi Sakura




:1: Aku saja letak tajuk ni sebab aku lihat kat sini ramai minat
JAV lah hehhee sori..Naruto lah.. Manga lah etc

Oleh sebab aku takada Blog aku tumpang sekaki boleh kan kan kan alien

Masih Adakah Lebaran Syawal Untukku di Bumi Sakura

Sebenarnya Thread ni akan bersambung2 ibarat sebuah Cerpen

Upin Mymil akan balik kampung Okacan bahasa normal Okasan hari Lebaran
Syawal 1432 ini 2011....
Sepatutnya Tahun ini Aku sekeluarga berhariraya di Malaysia tapi sebab keadaan
Dunia yang agak kelam kabut sekarang maka Kami mengambil keputusan
menyambutnya di Bumi Sakura... Mungkin yang terakhir agaknya??? wallahualam

Ada orang tak percaya pada Teori Konspirasi tapi adangkalanya Benar...

Kerajaan Jepun menyembunyikan sesuatu dari rakyatnya... Tsunami contohnya dan
kejadian Reaktor Nuklear di Fukushima dan yang paling diSEMBUNYIKAN adalah
pergerakan besar yang akan berlaku mungkin GempaBumi atau Tsunami dalam beberapa
detik,saat,minit,jam,hari atau bulan yang akan berlaku tak lama lagi...Allah Maha Mengetahui

2012 menjadikan Dunia Di Ambang Huru hara Dunia ?????

Adakah Jepun Tak Wujud Lagi nanti ?????




samuraisan
Major
Major

Posts : 1117
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

Masih Adakah Lebaran Syawal Untukku di Bumi Sakura :: Comments

Post on Tue Jul 05, 2011 11:27 am by samuraisan

observateur wrote:
samuraisan wrote:Cilok dari pakcik ..




kal tak salah, pokok cherry blossom ni banyak kat negara 4 musim. Di France dulu, bila musim bunga, warna pink merata...

ke... pelanduk dua serupa (di eropah pokok lain)...? scratch

yelah tu cherry blossom...

kat Jepun dah di spinkan jadi Sakura... rumah Mertua aku kampung dia cherry blossom
dia lain .... pendek sikit dahan panjang dan Bunga2 dia pun jarang...
Bila aku tanya mak Mertua aku dia cakap bunga Sakura tapi spesis lain sikit..

Biasa yang kita Lihat dijaga rapi Sakura@Cheery blossom memang cantik tapi kalau
yang liar sikit lain cantiknya... yang kat Penang tu aku rasa pun spesis kacukan
cherry blossom Tropika...

Cheery Blossom ni banyak spesis.. tu sebab kalau gi Jepun banyak spesis boleh tengok
tapi ramai tak perasan... gi kampung2 lagi banyak spesis macam Ayam kampung,Ayam
Daging,Ayam telur,Ayam Hutan lebih kurang macam tulah albino jocolor

Back to top Go down

Post on Tue Jul 05, 2011 11:42 am by powerw00t

perggh.... dulu ada orang tertinggal dalam PC dia DVD tajuk cherry blossom, tapi cerita JAV laaa... layan aja.

Pokok ni lebih cun kalo kena dgn angin sepoi2 bahasa sambil menikmati udara yg dingin dan nyaman.

Memandangkan pokok bunga kertas kalo bunga dia luruh pun aku malas nak sapu ni kan pulak bunga sakura... mau patah pinggang aku menyapu sakan.

Back to top Go down

Post on Tue Jul 05, 2011 11:54 am by atreyudevil

JAV??? sapa pelakon??

Back to top Go down

Post on Tue Jul 05, 2011 12:19 pm by MMW

atreyudevil wrote:JAV??? sapa pelakon??

OOiiitt!!! Oooiittt!!

Back to top Go down

Post on Tue Jul 05, 2011 12:44 pm by atreyudevil

err off topic ka??

sori ankel.... Embarassed

Back to top Go down

Post on Tue Jul 05, 2011 1:04 pm by observateur

atreyudevil wrote:err off topic ka??

sori ankel.... Embarassed

ish...ish..ish. Mad

Back to top Go down

Post on Tue Jul 05, 2011 1:11 pm by tin

MMW wrote:
atreyudevil wrote:JAV??? sapa pelakon??

OOiiitt!!! Oooiittt!!

muhahaha... What a Face

Back to top Go down

Post on Tue Jul 05, 2011 1:21 pm by marc_zman

tin wrote:
MMW wrote:
atreyudevil wrote:JAV??? sapa pelakon??
OOiiitt!!! Oooiittt!!
muhahaha... What a Face

tengok tengok tengok.. pantang sebut JAV mesti ini bujang senang muncul

Back to top Go down

Post on Tue Jul 05, 2011 1:56 pm by observateur

Okeh... pigi tempat lain kalo cerita itu jav. Syioh! Syioh!
(erk, wa bukan moderator for this forum... Embarassed )

Jangan kasi rosak samuraisan punya "blog".

Ishh, hangpa ni......

Back to top Go down

Post on Tue Jul 05, 2011 2:07 pm by atreyudevil

sori ankel... tp itu 3 alphabet ada banyak powerw00t la What a Face

Back to top Go down

Post on Tue Jul 05, 2011 4:23 pm by observateur

atreyudevil wrote:sori ankel... tp itu 3 alphabet ada banyak powerw00t la What a Face

Mad Mad
lol!

Back to top Go down

Post on Fri Jul 15, 2011 11:23 am by samuraisan

jocolor Esok 16 July Masyarakat Jepun di Lembah Kelang akan Menyambut
Festival Bon Odori di Shah Alam tapi aku tak pernah menyertai Festival
begini hatta di Jepun sekalipun... tapi aku nak kongsi tentang Kimono
yang dipakai pada Festival itu...biasanya Kimono jenis Yukata di pakai
baik Lelaki dan Wanita... Bon Odori biasanya disambut pada Musim Panas
so Yukata dipakai sebab kain kapas nipis disesuaikan pada waktu itu...

Tapi tak bermakna jenis kimono lain tak boleh dipakai contoh Jinbie/jimbei
macam aku punya.. Jinbie ni kain dia lebih elok dan agak mahal sikit dari
Yukata biasa...

Jinbie



Katana(Pedang Samurai),Jinbie dan Gunsen(Kipas Pahlawan)








Back to top Go down

Post on Fri Jul 15, 2011 11:33 am by samuraisan

Razz Semalam bini aku ambil Gambar ni ... so aku jadi Samurai dalam
rumah je drunken drunken





Boku wa Samurai Kichigai dess king jocolor geek

Back to top Go down

Post on Fri Jul 15, 2011 1:16 pm by mumuchi

hehehehe aku ada lagi yukata cilok dari hotel jepun Twisted Evil

Back to top Go down

Post on Fri Jul 15, 2011 4:44 pm by samuraisan

Very Happy Cerita pasal cilok ni ada sedara mara aku tanya betul ke Orang Jepun
tak suka mencuri... Aku cakap sama je manusia ni Orang Jepun pun kaki cilok
cuma tak ketara... masa Tsunami memang dah jadi Budaya saling hormat
menghormati sesama mereka..... kalau tak takadalah Yakuza dan Polis
kat Jepun... wanita Jepun kalau kena Rogol dia orang tak buat report..
Katakan naik Teksi di Malaysia kemudian Pemandu Teksi rogol kebanyakkan
mereka takkan buat Report sebab aku selalu tanya Wanita jepun suka2 hehehheee
jawapan mereka sama Tak Menjerit.. queen Lepas ni kalau ko orang baca
jumpa Wanita jepun jangan meRABA pulak hehehhee lol!

Masa aku jalan2 kat Pavilion 2 hari lepas nampak Bunga Sakura Plastik
ni Tingkat 6 sebab dalam bulan July ni Japan Street akan dibuka




TERIMAKASIH MALAYSIA... KAMI SAYANG AWAK SEMUA







king queen :1:

Back to top Go down

Post on Sat Jul 16, 2011 2:36 pm by bijan

samuraisan wrote: Razz Semalam bini aku ambil Gambar ni ... so aku jadi Samurai dalam
rumah je drunken drunken





Boku wa Samurai Kichigai dess king jocolor geek

alamak ada iras urahara dalam bleach .. aiseh banyak dah terlepas bleach nih ... sumer powerwoot punya pasal la nih

Back to top Go down

Post on Mon Jul 25, 2011 12:21 am by samuraisan

Very Happy Islam di Jepun

Sebenarnya tidak ada statistik yang Tepat jumlah peduduk Asal Jepun
yang menganut Islam.... yang agak aktif dalam meneruskan Cahaya
Islam di Jepun ialah Warga Pakistan walaupun asalnya dikatakan
Bangsa Tartar dan Turkey mengenalkan Cahaya Islam di Jepun

Masjid pertama di Jepun didirikan di Kobe.. Kobe kat Laut so
adalah kebiasaan Islam sampai melalui laut oleh sahabat2 Nabi dulu

Masjid Terbesar Jepun berada di Tokyo .. aku gelar Masjid Turki...

kalau tanya aku pengalaman aku berPuasa dan Raya di Jepun
mmmm aku dah biasa Raya dalam class(wanker Uni) dulu so tak terasa sangat bila
berHariraya di Jepun... Aku dah 2 kali Menyambut Hariraya
di Jepun dan tahun ni yang ke3 ..Insyaallah kalau diizinkan.. oleh sebab Rumah mak mertua aku jauh dari
kemudahan untuk makanan halal dan Masjid/Musalla maka bini aku masak
Ketupat Adabi hehehe untuk Aku... Lontong pakai sayur tanpa tempe

Sembahyang Raya berDUA je lah... sunny Takbir Raya pun berdua I love you

Salam raya pun berdua ... bagi duit raya pun berdua Laughing Laughing

Tapi tahun ni aku bercadang raya di Chiba berhampiran Tokyo rumah
makcik bini aku...nanti Raya boleh gi Kedutaan makan free...

Majlis Islam Jepun biasanya mengikut Nasihat Pihak Majlis Islam kita
di Malaysia malah ada yang pergi haji mengikut Tabung Haji kita berdasarkan sefahaman
dengan Pihak Tabung haji disini... Aku harap kalau tak dapat kuota haji Malaysia
boleh ikut kuota haji Jepun..wallahualam Very Happy

Pada Aku yang penting bukan Hariraya tapi Puasa@Ramadan yang lebih
diUtamakan... so Menyambut Hariraya di mana2 no Hal.. hehehehe







Back to top Go down

Post on Tue Jul 26, 2011 4:35 am by mumuchi

hmmm F1 jepun pun orang tak mo pigi....teruk sangat reading atau kes kecut teloq ni..

Back to top Go down

Post on Fri Jul 29, 2011 7:34 am by bijan



minat duk tengok grup ni sebab cerita my boss my hero ...

Back to top Go down

Post on Fri Jul 29, 2011 7:48 am by atreyudevil

apa ni jib, embed le bebetol video Tokio tu!

Back to top Go down

Post on Fri Jul 29, 2011 1:24 pm by bijan

atreyudevil wrote:apa ni jib, embed le bebetol video Tokio tu!

apesal bu ... ok jek

Back to top Go down

Post on Fri Jul 29, 2011 3:25 pm by atreyudevil

mana nampak tu
kne buat macam nih

Code:

[youtube]www.letaklinkyoutubekatsini.com[/youtube]

Back to top Go down

Post on Sat Jul 30, 2011 4:25 am by bijan

aku dah copy semua embed code tuh ... ok jek ..

Back to top Go down

Post on Sat Jul 30, 2011 5:01 am by atreyudevil

awat aku nampak link je?

Back to top Go down

Post on Sat Jul 30, 2011 5:04 am by bijan

aiseh kene suruk dgn goblin mcm kat cari la tuh hisshhh aku re-post balik la lagu tuh ... nak pi spa sat ... jap lagi lpas pedicure aku re-post muahahahaha

Back to top Go down

Post on Sat Jul 30, 2011 9:57 am by samuraisan

Very Happy Semalam Jumaat 29/7 Tokyo Street telah dibuka di Tingkat 6 Pavilion KL
Aku pergi pun ambik bini aku sekejap sebab dia dan kawan2 Jepun dok sibuk
kat Tokyo Street... so kalau ko orang ada masa gi Pavilion ada special
Hadiah akan diberikan sehingga 31st of July dari Mayflower Tour Company dengan menulis Wish ko orang
kat atas Kad sempena Tanabata Festival... tulis je nak melancong
ke Tokyo ..."My Wish to Visit Samurai san Pencen in Mount Fuji" hehehee Razz Very Happy










Orang Jepun dan Korea dan Cina di satu Genetik so dia cilok dia punya
yang dia cilok dia punya macam Tanabata Festival... Jepun cilok Orang
Cina punya hehee Razz geek



Lagu terbaik Sakura oleh Moriyama Naotarou

Back to top Go down

Post Today at 3:51 pm by Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum