Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by Laxamana Mon Oct 23, 2017 9:35 am

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171929 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Masih Adakah Lebaran Syawal Untukku di Bumi Sakura

Page 6 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

View previous topic View next topic Go down

01072011

Post 

Masih Adakah Lebaran Syawal Untukku di Bumi Sakura




:1: Aku saja letak tajuk ni sebab aku lihat kat sini ramai minat
JAV lah hehhee sori..Naruto lah.. Manga lah etc

Oleh sebab aku takada Blog aku tumpang sekaki boleh kan kan kan alien

Masih Adakah Lebaran Syawal Untukku di Bumi Sakura

Sebenarnya Thread ni akan bersambung2 ibarat sebuah Cerpen

Upin Mymil akan balik kampung Okacan bahasa normal Okasan hari Lebaran
Syawal 1432 ini 2011....
Sepatutnya Tahun ini Aku sekeluarga berhariraya di Malaysia tapi sebab keadaan
Dunia yang agak kelam kabut sekarang maka Kami mengambil keputusan
menyambutnya di Bumi Sakura... Mungkin yang terakhir agaknya??? wallahualam

Ada orang tak percaya pada Teori Konspirasi tapi adangkalanya Benar...

Kerajaan Jepun menyembunyikan sesuatu dari rakyatnya... Tsunami contohnya dan
kejadian Reaktor Nuklear di Fukushima dan yang paling diSEMBUNYIKAN adalah
pergerakan besar yang akan berlaku mungkin GempaBumi atau Tsunami dalam beberapa
detik,saat,minit,jam,hari atau bulan yang akan berlaku tak lama lagi...Allah Maha Mengetahui

2012 menjadikan Dunia Di Ambang Huru hara Dunia ?????

Adakah Jepun Tak Wujud Lagi nanti ?????




samuraisan
Major
Major

Posts : 1117
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Masih Adakah Lebaran Syawal Untukku di Bumi Sakura :: Comments

avatar

Post on Thu Apr 12, 2012 5:53 am by marc_zman

Oleh sebab Penang dan KL serta Pahang pun bergegar tadi..
Adakah Kita di Malaysia bersedia... walaupun secara umum kita tak termasuk dalam
lingkaran Gerak-Gerak kata orang Jepun di Malaysia tapi adakah kita dan Bangunan2 di Malaysia bersedia..

wallahua'lam.. walaupun pernah baca apa yg perlu dilakukan sekiranya ada gegar2 & goyang2 tu tapi dek kerana mmg tak pernah dilatih serta diadakan latihan secar kerap.. so tak tau camna nanti wa nyer performance masa kecemasan camtu

tang bangunan tu.. pernah terbaca yg bangunan2 baru kat m'sia ni mmg kena ikut standard tahn gegar2 & goyang2 ni.. bangunan lama? jgn tanya coz wa tak tau.. tapi bagi wa, segah mana pun standard tu kalu nak ranap.. senang2 jer dia ranap


Back to top Go down

avatar

Post on Fri May 04, 2012 10:20 am by samuraisan

Very Happy Mula aku nak cerita bab Onsen tapi takapa Onsen malam2 cerita baru best..

Ramai salah faham bab Shinkansen@Bullet Train ni ..ada aku tengok kat satu Travel Forum luarnegara dia orang fikir Bullet Train@Shinkansen ni murah tapi sebenarnya gak Mahal... ada sekali pernah anak sedara aku tanya aku takkan Naik Keretapi gi Hokkaido dari Tokyo... aku senyum mmmmmm Keretapi kadang2 agak mahal tapi lebih Selesa dari naik kapalterbang... anak sedara aku macam tak percaya...Mungkin di Malaysia atau setengah Negara Keretapi merupakan pengangkutan Pilihan untuk tambang murah tapi di Jepun Bus terutamanya Night Bus lebih murah...

so aku nak cerita bab Shinkansen@Bullet Train...




Shinkansen agak mahal kalau tanya orang Jepun kalau kita travel dari Kagoshima(Selatan Pulau Kyushu) ke Wakkanai(Utara Hokkaido) melalui Shinkansen sampai Aomori dan Train Biasa ke Sapporo terus ke Wakkanai dia orang akan cakap kita banyak Duit@fulusssss

Tapi kita Foreigner boleh dapat special fares dengan membeli JR PASS dan boleh digunakan dalam tempoh samada 7,14 atau 21 hari...

macam link kat bawah ni...

http://japanrailpass.net/eng/en003.html

contoh kalau kita beli 7 hari lebih kurang RM 1200 kita boleh naik turun Shinkansen
sampai puas berbaloi...



Shinkansen ni ada pelbagai Jenis ...link dibawah menceritakan segalanya







http://www.japan-guide.com/e/e2018.html

Back to top Go down

avatar

Post on Fri May 04, 2012 10:31 am by samuraisan

cheers n Upin dan Ipin seronok naik Shinkansen



Kita bermula di Station Shin...



tempat Shinkansen berhenti berdasarkan Jenis...yang paling mahal dan Laju
ialah NOZOMI... hanya berhenti dibandar2 besar saja

tapi yang menggunakan JR PASS tak boleh naik NOZOMI..






Upin dan Ipin naik NOZOMI dari Shin Osaka ke Hakata, Kyushu







Back to top Go down

avatar

Post on Fri May 04, 2012 10:52 am by samuraisan

Pelbagai Jenis Shinkansen





kalau nak tahu laju tak laju Shinkansen@Bullet Train boleh lihat Video
aku upload ni affraid affraid







kalau tanya aku mana aku suka naik Shinkansen ke Kapalterbang ...

aku akan pilih Shinkansen kalau ada Bullet Train dari KL ke Bangkok kan bagus...
tu sebab kalau nak gi Europe aku lebih suka transit dari direct terus melainkan terpaksa
sebab bila terlalu lama dalam kapalterbang benci pun ada cherry

Back to top Go down

avatar

Post on Fri May 04, 2012 11:14 am by mumuchi

bunyi letupan bila bergerak tak mo citer ka Wink

Back to top Go down

avatar

Post on Fri May 04, 2012 7:09 pm by atreyudevil

oit.. mana cerita Onsen unisex!!!

Back to top Go down

avatar

Post on Fri May 04, 2012 8:40 pm by azim09

onsen tu ape ? jamban ka ?

Back to top Go down

avatar

Post on Sat May 05, 2012 10:38 am by HangPC2

azim09 wrote:onsen tu ape ? jamban ka ?

tempat Mandian Awam air panas.... macam dekat Turki...

Back to top Go down

avatar

Post on Sat May 05, 2012 10:49 am by azim09

owhh...

Back to top Go down

avatar

Post on Mon May 07, 2012 8:06 pm by samuraisan

Very Happy Aku cintai Kansai... Kansai lebih baik dari Kanto...

Ada Osaka,Kyoto,Kobe,Wakayama,Nara dan Himeji.. sunny

aku bertuah pernah tinggal dan mertua aku masih di Kansai...



malam ni nak cerita bab Onsen

Back to top Go down

avatar

Post on Mon May 07, 2012 8:53 pm by samuraisan

Onsen... kalau tanya warga Jepun yang dah lama tinggal diluar Jepun
apa yang terasa ada kehilangan... mungkin ramai dari mereka cakap Onsen

Onsen=mandi air panas tak macam ditempat lain ada Etika dia...

Biasanya ada yang open utk public,ada yang untuk ryokan/hotel dan
keluarga/komuniti setempat.....

kalau tak biasa berBogel dengan orang lain agak susah...

samada depan Lelaki atau Wanita.. queen

Tapi agak susah nak cari public atau ryokan yang membenarkan Lelaki/Wanita
sekali dalam Kolam Air Panas.. walaupun ada setengah yang membenarkan tapi jarang kaum Wanita Muda Jepun yang mahu bersama kecuali....






Tempat2 Onsen yang best sekali yang letak batu2 dan bukan kayu sebagai kolam....

yang bagus sekali Onsen yang terbuka tapi masih didalam kawasan ryokan/public

kalau di Hotel/Resort besar locker disediakan serta berkunci untuk menyimpan baju dan kasut
kemudian Kunci seperti jam dipakai...selepas tukar baju BerBogel sehingga ke Kolam
manakala tempat mandi awam/ryokan biasanya disediakan bakul sahaja...

Ada tempat2 Onsen public/ryokan tapi agak jarang tempat bakul yang disediakan menyimpan baju sekali bercampur baik Lelaki/Wanita tapi Kolam dipisahkan....so geek geek

Etika ketika Onsen

hanya tuala kecil dibenarkan bawa masuk...
apabila sampai dikolam ambil air dari kolan 2-3 ceduk kemudian siram atas badan..
masuk perlahan kemudian lebih kurang 15-30 minit pergi ke paip air biasa untuk cuci/mandi
bersabun/shampoo kepala...kemudian masuk balik kedalam kolam air panas semula..
jika dah puas berendanm pastikan lap badan dengan tuala kecil yang dibawa sebelum ke locker/bakul..







rendeer rendeer

Cerita aku pasal Onsen....

Dulu aku pernah tanya adik Ipar aku kat mana boleh Onsen campur dengan Wanita..
mula2 dia ketawa dan tanya nak ke... aku cakap Nak tapi jangan beritahu kakak dia(wifey akulah)...

lebih kurang drive kat 2 jam atas Kansai satu Tempat Onsen tu untuk komuniti setempat
so kami pun masuk ... tapi hati aku dapdupdapdup... maklumlah dah kahwin rendeer
dalam Kolam tu ada kat 4 makcik2 kat umur 40an ke 50an dengan beberapa lelaki termasuk aku... Adik Ipar aku tengok aku dan aku bagi isyarat muka masam..
Lepas abis mandi Adik ipar aku tanya OK,,, no OK sebab makcik2 je ada dalam kolam tu..

dia ketawa abis rabbit

lebih kurang 7 bulan selepas tu adik ipar aku ajak ke satu tempat tanpa memberitau
aku dimana.. lebih kurang 5 jam drive keatas lagi satu ryokan tersorok kebetulan
masa tu Golden week di Jepun... kami menginap semalam... lebih kurang pukul

7 malam kami masuk Kolam dan selepas tu baru datang satu grup wanita2 queen
kawaiiii turun dalam kolam ..... so aku mula tersenyum manjang ,,,, adik ipar aku suruh aku berbual dengan kawaiiii2 tu tapi hati aku dapdupdapdup... I'm married man geek

malam tu dia orang buat BBQ tapi aku termenung... Aku taknak berlaku xxxxxxx terus telefon isteri aku yang masih di US,,,,,"i miss u ",,,...

Kemudian masa dalam perjalanan balik ke Kansai adik ipar aku cakap OK... aku cakap
masa aku gi German lagi cantik Gunung2 dan Lurah2 di sana...tapi kawaiii2 ada yang baik gunung2 dan lurah2 dari kakak(wifey ku)... kami tergelak so untuk aku itu kali terakhir
aku Mandi Air Panas bersama kaum wanita... last n forever tapi still gi Onsen..... drunken

sesiapa berminat nak ber Onsen dengan kawaiiiii2 agak susah walaupun Kolam tu bercampur dibenarkan mungkin 100 ratus tempat Onsen hanya ada 3-4 tempat Onsen kawaiiii2 nak bersama dalam satu kolam dengan Kichigai2 king

Back to top Go down

avatar

Post on Tue May 08, 2012 5:54 am by atreyudevil

suggoiiii!

Back to top Go down

avatar

Post on Tue May 08, 2012 6:04 am by mumuchi

Nasihat orang tua...korang pernah terfikir ke pi tempat onsen bercampur/nude beach ni korang pun keadaan macamana..nanti orang lain rilek aja..korang punya dah tiang bendera nak tutup macamana ekekeke!

Back to top Go down

avatar

Post on Tue May 08, 2012 6:19 am by marc_zman

akhirnya.. mochi ngaku pun diri dia tu dah tua

Back to top Go down

avatar

Post on Tue May 08, 2012 6:27 am by mumuchi

tak pernah pun den ngaku den moda lagi Razz

Back to top Go down

avatar

Post on Wed Aug 15, 2012 12:05 pm by atreyudevil

samuraisan wrote: Laughing Prologue

11 tahun sebelum 2011 di satu tempat terpencil di berdekatan Hook...
Tengah berdiri kencing berdiri di satu sudut terpencil... Seorang
Gypsy cakap dengan aku &&&**%%%$$###... Aku cakap ' Sorry matey ,i dont understand" ... Datang anak Gypsy
"Chink.. ru Chink" ....Aku malas nak layan ... 'yep yep yep... sorry i dont have a penny"

Terus aku cabut....lariiiiiiiii.... zip seluar pun belum penuh tutup.....

sampai di satu kedai kecil nampak seorang young lady Asia tengah tengok Map...
Aku lintas dia tanya aku,,, Sorry i'm not local .... sorry sorry sorry... kemudian aku
pusing balik tanya dia...' r u Chinese"... dia jawab ' No Japanese"... ohhhhhhhh

Aku cakap "c'mon we tag together" ... "What" dia tanya aku

ohhhhhhh aku cakap "Railway Station" ..'hait' dia angguk....

dia tanya aku" U go to Rotterdam" aku cakap " Nope...Schiedam then by my
friend's car up to the north to see my finish girlfriend ....

Dia tanya aku " r u Chinese British".... aku cakap ' Melayu Malaysia lah"
' what' dia tanya balik... " I'm Malaysian... u know Mahathir"

kemudian dia cakap ' yes yes Mahathir your Prime Minister"... kemudian tukar
email dan address... Sayonara...

sunny queen


oit aniki, bila mau sambung ini cerita?

Back to top Go down

avatar

Post on Wed Aug 15, 2012 1:28 pm by mumuchi

End story... Dah jadi binila kekeke!

Back to top Go down

avatar

Post on Wed Aug 15, 2012 9:12 pm by samuraisan

Very Happy aku memang nak citer tapi perlu ada masa perasan jiwang sikit hahahaaa Razz Razz

tapi dengarlah lagu ni seperti mana cerita diatas



dulu aku Nakal sikit tapi sekarang macam lagu ni hehehee What a Face





Back to top Go down

avatar

Post on Wed Oct 24, 2012 4:18 am by mumuchi

Samurai-can..

Ini buku bini mike tulis ka?

Back to top Go down

avatar

Post on Wed Oct 24, 2012 6:27 am by samuraisan

clown hahaha ni mesti bang muchi tengok kat
kino takadalah wa just snap sebab macam citer
wa jugak sunny

Back to top Go down

Post  by Sponsored content

Back to top Go down

Page 6 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum