Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by Laxamana Mon Oct 23, 2017 9:35 am

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171929 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Masih Adakah Lebaran Syawal Untukku di Bumi Sakura

Page 5 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

01072011

Post 

Masih Adakah Lebaran Syawal Untukku di Bumi Sakura




:1: Aku saja letak tajuk ni sebab aku lihat kat sini ramai minat
JAV lah hehhee sori..Naruto lah.. Manga lah etc

Oleh sebab aku takada Blog aku tumpang sekaki boleh kan kan kan alien

Masih Adakah Lebaran Syawal Untukku di Bumi Sakura

Sebenarnya Thread ni akan bersambung2 ibarat sebuah Cerpen

Upin Mymil akan balik kampung Okacan bahasa normal Okasan hari Lebaran
Syawal 1432 ini 2011....
Sepatutnya Tahun ini Aku sekeluarga berhariraya di Malaysia tapi sebab keadaan
Dunia yang agak kelam kabut sekarang maka Kami mengambil keputusan
menyambutnya di Bumi Sakura... Mungkin yang terakhir agaknya??? wallahualam

Ada orang tak percaya pada Teori Konspirasi tapi adangkalanya Benar...

Kerajaan Jepun menyembunyikan sesuatu dari rakyatnya... Tsunami contohnya dan
kejadian Reaktor Nuklear di Fukushima dan yang paling diSEMBUNYIKAN adalah
pergerakan besar yang akan berlaku mungkin GempaBumi atau Tsunami dalam beberapa
detik,saat,minit,jam,hari atau bulan yang akan berlaku tak lama lagi...Allah Maha Mengetahui

2012 menjadikan Dunia Di Ambang Huru hara Dunia ?????

Adakah Jepun Tak Wujud Lagi nanti ?????




samuraisan
Major
Major

Posts : 1117
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

Masih Adakah Lebaran Syawal Untukku di Bumi Sakura :: Comments

avatar

Post on Tue Nov 29, 2011 8:58 am by marc_zman

ni geng2 nippon ni wa mau tanya satu jer.. ader sesapa bawak balik malaysia itu katana sama kodachi?

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Nov 29, 2011 9:16 am by standupper

Tun M suruh pandang ke Timur.. korang sempat pandang lorong belakang he he

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Nov 29, 2011 9:38 am by marc_zman

standupper wrote:Tun M suruh pandang ke Timur.. korang sempat pandang lorong belakang he he

falsafah diorang.. pandang ke timur, tidak kira depan atau belakang.. janji timur

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Nov 29, 2011 9:39 am by mumuchi

kena pandang jugak weh..itu 60% cara depa buat biznes weh Razz

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Nov 29, 2011 9:45 am by marc_zman

mumuchi wrote:kena pandang jugak weh..itu 60% cara depa buat biznes weh Razz

listen from the man himself.. diam2 muchi, walaupun diam, pengalaman dia berguni.. hahahahahaaa..

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Nov 29, 2011 4:59 pm by standupper

marc_zman wrote:
mumuchi wrote:kena pandang jugak weh..itu 60% cara depa buat biznes weh Razz

listen from the man himself.. diam2 muchi, walaupun diam, pengalaman dia berguni.. hahahahahaaa..

Hmmm apa yg berguni??? :ostadmin:


DVD JAV penuh satu guni kot.... he he larikkkk

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Nov 29, 2011 5:01 pm by azim09

standupper wrote:
marc_zman wrote:
mumuchi wrote:kena pandang jugak weh..itu 60% cara depa buat biznes weh Razz

listen from the man himself.. diam2 muchi, walaupun diam, pengalaman dia berguni.. hahahahahaaa..

Hmmm apa yg berguni??? :ostadmin:


DVD JAV penuh satu guni kot.... he he larikkkk

tu nak tulis 'berguna' kot,tapi xtau la mungkin berguni pengalaman yang incik mumuchi ade...hehehe

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Nov 29, 2011 5:04 pm by powerw00t

Bijan nak masuk guni? korang dah sewel ke?......

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Nov 29, 2011 5:29 pm by koirazie2

powerw00t wrote:Bijan nak masuk guni? korang dah sewel ke?......

muat ker weh.

Back to top Go down

avatar

Post on Wed Nov 30, 2011 3:39 am by marc_zman

koirazie2 wrote:
powerw00t wrote:Bijan nak masuk guni? korang dah sewel ke?......
muat ker weh.

muat.. kalu pakai karung guni gula/beras yg 50 kg tu.. tapi si bijan tu kena kerat 24 bhg laaa.. ingat, kena kerat tau..

Back to top Go down

Post on Wed Nov 30, 2011 9:28 am by faizuru kachou

butut punya katana takda bawak balik, kazarimono (hiasan semata) punya katana pun aku tak bawak balik.Nyesal jugak tak bawak balik arituh.Tapi kat akihabara arituh sempat gak belik pisau rambo kecik.

bawak balik duit jek. Lepas le hantaran + majlis kawen + barang masuk umah baru + down payment keta. (uikk byk jugak ekkk aku bawak balik duit arituh hehe)

samurai-san

wankerland tuh menate gedio ? kiita koto nai

budak dai ker ? UM ker Mara ? ker monbusho ?
monbusho kalu...mmg power laa nihhh...


oleh kerana aku nih lurus orangnya, masa aku nak belik kebab kat mamat nigeria tuh, aku tak sempat tgk kiri kanan, fokus aku pada kebab.Mak aku pesan, kita berjalan nak mencari ilmu kat negara org ni kena tunduk(rendah diri).

tunduk berisi kot ehhehehe.....



Back to top Go down

avatar

Post on Wed Nov 30, 2011 6:49 pm by samuraisan

faizuru kachou wrote:butut punya katana takda bawak balik, kazarimono (hiasan semata) punya katana pun aku tak bawak balik.Nyesal jugak tak bawak balik arituh.Tapi kat akihabara arituh sempat gak belik pisau rambo kecik.

bawak balik duit jek. Lepas le hantaran + majlis kawen + barang masuk umah baru + down payment keta. (uikk byk jugak ekkk aku bawak balik duit arituh hehe)

samurai-san

wankerland tuh menate gedio ? kiita koto nai

budak dai ker ? UM ker Mara ? ker monbusho ?
monbusho kalu...mmg power laa nihhh...


oleh kerana aku nih lurus orangnya, masa aku nak belik kebab kat mamat nigeria tuh, aku tak sempat tgk kiri kanan, fokus aku pada kebab.Mak aku pesan, kita berjalan nak mencari ilmu kat negara org ni kena tunduk(rendah diri).

tunduk berisi kot ehhehehe.....




takpo demo tunduk macam jepun tapi jange jadi robot macam nihonjin dah... berat tu weee

Back to top Go down

avatar

Post on Fri Mar 16, 2012 3:55 am by samuraisan

Very Happy Satu Masa Aku di Kansai

Diakhir Musim Winter menjelang Musim Bunga khasnya Sakura aku berpeluang
meniti kisah lama dan aku sengaja bawa bini aku perjalanan diWaktu
pagi semasa bini aku masih di Bumi Uncle Sam dan aku di Kansai...
Selama 1 tahun setiap pagi waktu gi kerja rutin sama menaiki train,Subway
aku mengalas perut di Train Station ni....



biasanya aku akan pilih soba... masuk duit amik resit bagi kaunter dalam



kalau kita ibarat Kedai Mamak...makan berdiri





minum green tea drink if u can..free lah tu



Soba disebelah kiri 350 yen breakfast aku setiap pagi sebelum bekerja



Upin Mymil dan Ipin PP pun dapat merasainya



dimana pun cerukrantau aku berkelana mmmmmm Nescafe Tarik dengan
Roti Canai masih menjadi Idaman ku







Back to top Go down

avatar

Post on Fri Mar 16, 2012 7:04 pm by atreyudevil

huhu hujan emas di negeri orang yek Samurai otosan!

Back to top Go down

avatar

Post on Fri Mar 16, 2012 8:49 pm by standupper

Camna nak tahu menu halal atau tidak bro?

Back to top Go down

avatar

Post on Sat Mar 17, 2012 4:15 am by samuraisan

tawakkal je lah selagi vege je sunny

Back to top Go down

avatar

Post on Sat Mar 17, 2012 4:39 am by mumuchi

don't ask about the stock and should be ok..applicable to indochine oso sunny

Back to top Go down

avatar

Post on Sat Mar 17, 2012 6:59 pm by standupper

Kalau ikut praktikal sorg member aku lagi best.. steak, Big Mac semua dia bedal.. alasan.. janji confirm bukan *toot*! he he

Back to top Go down

avatar

Post on Sat Mar 17, 2012 7:01 pm by standupper

*toot* *toot* *toot* *toot* *toot* *toot* *toot* <<<<<<<<<< ha ha autocensored!!!

Back to top Go down

avatar

Post on Sat Mar 17, 2012 9:08 pm by azim09

vavi,vavi,vavi...ni tak censored..heheh

Back to top Go down

avatar

Post on Fri Mar 23, 2012 8:07 pm by samuraisan

Very Happy Aku mula2 nak cerita bab Onsen(Mandi Air panas) dan etika2 semasa
berada di tempat tersebut tapi takapa kita masuk bab Tandas di jepun..
banyak orang kata tandas kat jepun boleh tidur.. hehehee Razz
sebenarnya setiap kali aku masuk tandas di Jepun aku amik gambar tapi ni mungkin 1/5 je gambar tandas yang aku ambil.. Wink

contoh tandas di Jepun



setiap tandas dia ada asas iaitu semburan air dan pengering












Yang ni untuk wanita pun boleh queen







Back to top Go down

avatar

Post on Fri Mar 23, 2012 8:15 pm by samuraisan

Very Happy yang ni canggih sikit









Sebenarnya yang diatas masih tak canggih sebab apa aku pernah
masuk satu tandas ofis kat Tokyo tandas tu macam kerusi urutan
yang terdapat kat Malaysia.. masuk coin tu hehehee Very Happy

Ada ke tandas tu di Malaysia.. jawapannya ada Anda boleh pasang dirumah anda
...sori ni bukan nak promote company ni tapi mana tahu ada yang berminat



sape berminat boleh hubungi Syarikat diatas

tapi rumah aku pun tak pasang tandas ni.. nak tahu kenapa... :ostadmin:

Back to top Go down

Post on Sun Mar 25, 2012 3:51 am by faizuru kachou

first used this thing masa kat taishikan(embassy) malaysia di jepun. So jakun sampai tekan butang and the same time tgk dari mana air tu keluar. Confirm kena tembak ke muka......hampeh (kisah benar)

Back to top Go down

avatar

Post on Sun Mar 25, 2012 2:37 pm by standupper

samuraisan wrote: Very Happy Aku mula2 nak cerita bab Onsen(Mandi Air panas) dan etika2 semasa
berada di tempat tersebut tapi takapa kita masuk bab Tandas di jepun..
banyak orang kata tandas kat jepun boleh tidur.. hehehee Razz
sebenarnya setiap kali aku masuk tandas di Jepun aku amik gambar tapi ni mungkin 1/5 je gambar tandas yang aku ambil.. Wink

contoh tandas di Jepun



setiap tandas dia ada asas iaitu semburan air dan pengering












Yang ni untuk wanita pun boleh queen








Pernah stay hotel kat Korea pun guna tandas sama macam nie.. tapi time tuh aku lebih gemar mengerjakan mesin coffee yang guna pek refill tuh.. tapi skrg dah jual kat Msia.



Tandas tapi dengan sistem lebih basic, bidet jet boleh keluar macam kepala ular ada gak kat Msia.. tapi tak ingat plak mana aku pernah nampak.

Back to top Go down

avatar

Post on Wed Apr 11, 2012 7:29 pm by samuraisan

Oleh sebab Penang dan KL serta Pahang pun bergegar tadi..
Adakah Kita di Malaysia bersedia... walaupun secara umum kita tak termasuk dalam
lingkaran Gerak-Gerak kata orang Jepun di Malaysia tapi adakah kita dan Bangunan2 di Malaysia bersedia..

Aku beberapa kali merasai Gerak-Gerak masa tinggal kat Jepun secara
otomatik bila terasa GerakGerak di bangunan di KL aku cuba cari Meja terdekat
kalau aku tak berada di Meja ofis aku...

Takada Gerakgerak pun Bangunan Tinggi di KL boleh Runtuh macam kat
Bukit Antarabangsa disebabkan Hujan Lebat dulu..

ni Panduan diambil dari satu website

If you are at risk from earthquakes:

Pick "safe places" in each room of your home. A safe place could be under a sturdy table or desk or against an interior wall away from windows, bookcases, or tall furniture that could fall on you. The shorter the distance to move to safety, the less likely you will be injured. Injury statistics show that persons moving more than 10 feet during an earthquake's shaking are most likely to experience injury.
Practice drop, cover, and hold-on in each safe place. Drop under a sturdy desk or table, hold on, and protect your eyes by pressing your face against your arm. Practicing will make these actions an automatic response. When an earthquake or other disaster occurs, many people hesitate, trying to remember what they are supposed to do. Responding quickly and automatically may help protect you from injury.
Practice drop, cover, and hold-on at least twice a year. Frequent practice will help reinforce safe behavior.

yang lebih baik LARI KELUAR BANGUNAN SEBAB BANGUNAN DI KUALA LUMPUR
BUKAN TAHAN GEGARAN sunny


Kanak2 di Jepun baik belum@sedang Sekolah telah diajar cara2 menghadapi
Gerak Gerak




Semoga kita tak mengalami Gerak Gerak lebih besar akan datang...amin

Back to top Go down

avatar

Post on Thu Apr 12, 2012 5:53 am by marc_zman

Oleh sebab Penang dan KL serta Pahang pun bergegar tadi..
Adakah Kita di Malaysia bersedia... walaupun secara umum kita tak termasuk dalam
lingkaran Gerak-Gerak kata orang Jepun di Malaysia tapi adakah kita dan Bangunan2 di Malaysia bersedia..

wallahua'lam.. walaupun pernah baca apa yg perlu dilakukan sekiranya ada gegar2 & goyang2 tu tapi dek kerana mmg tak pernah dilatih serta diadakan latihan secar kerap.. so tak tau camna nanti wa nyer performance masa kecemasan camtu

tang bangunan tu.. pernah terbaca yg bangunan2 baru kat m'sia ni mmg kena ikut standard tahn gegar2 & goyang2 ni.. bangunan lama? jgn tanya coz wa tak tau.. tapi bagi wa, segah mana pun standard tu kalu nak ranap.. senang2 jer dia ranap


Back to top Go down

Post  by Sponsored content

Back to top Go down

Page 5 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum