Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by malarkey Fri Oct 13, 2017 10:25 am

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171926 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Masih Adakah Lebaran Syawal Untukku di Bumi Sakura

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

01072011

Post 

Masih Adakah Lebaran Syawal Untukku di Bumi Sakura




:1: Aku saja letak tajuk ni sebab aku lihat kat sini ramai minat
JAV lah hehhee sori..Naruto lah.. Manga lah etc

Oleh sebab aku takada Blog aku tumpang sekaki boleh kan kan kan alien

Masih Adakah Lebaran Syawal Untukku di Bumi Sakura

Sebenarnya Thread ni akan bersambung2 ibarat sebuah Cerpen

Upin Mymil akan balik kampung Okacan bahasa normal Okasan hari Lebaran
Syawal 1432 ini 2011....
Sepatutnya Tahun ini Aku sekeluarga berhariraya di Malaysia tapi sebab keadaan
Dunia yang agak kelam kabut sekarang maka Kami mengambil keputusan
menyambutnya di Bumi Sakura... Mungkin yang terakhir agaknya??? wallahualam

Ada orang tak percaya pada Teori Konspirasi tapi adangkalanya Benar...

Kerajaan Jepun menyembunyikan sesuatu dari rakyatnya... Tsunami contohnya dan
kejadian Reaktor Nuklear di Fukushima dan yang paling diSEMBUNYIKAN adalah
pergerakan besar yang akan berlaku mungkin GempaBumi atau Tsunami dalam beberapa
detik,saat,minit,jam,hari atau bulan yang akan berlaku tak lama lagi...Allah Maha Mengetahui

2012 menjadikan Dunia Di Ambang Huru hara Dunia ?????

Adakah Jepun Tak Wujud Lagi nanti ?????



avatar
samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

Masih Adakah Lebaran Syawal Untukku di Bumi Sakura :: Comments

avatar

Post on Fri Jul 01, 2011 2:54 pm by mumuchi

hmmm mungkin boss pengui leh buat thread blog utk ko macam kat thread Duit di mana ko...so ko leh blog terus kat sini samurai can!

Back to top Go down

avatar

Post on Fri Jul 01, 2011 3:13 pm by atreyudevil

samurai otosan mau balik nippon tuk raya!
insyallah selagi diizinkan olehnya, selagi tu boleh balik raya

Back to top Go down

avatar

Post on Fri Jul 01, 2011 3:21 pm by bijan

Just wondering celebrate hari raya just with soba and tempura ... ahaks gonna missed my rendang huh

Back to top Go down

avatar

Post on Fri Jul 01, 2011 5:57 pm by admin

Samurai san pencen, aku pindahkan topik ni ke blog mymil kita. Ekspresikan apa yg tersirat, silakan. -pw-

Back to top Go down

avatar

Post on Fri Jul 01, 2011 5:59 pm by powerw00t

Aku terfikir, macamana org2 jepun yg bergama islam menyambut lebaran kar sana?

Back to top Go down

avatar

Post on Fri Jul 01, 2011 6:17 pm by mumuchi

mungkin ini boleh membantu tentang latar belakang Islam di Jepun.

Islam In Japan

Back to top Go down

avatar

Post on Sat Jul 02, 2011 7:44 am by marc_zman

adey.. orang citer bab konspirasi yg tersembunyi & disembunyi kat nippon
hangpa pi dok citer pasal raya kat sana
isk isk isk

samurai san.. watashi.. ehhh wa rasa kan
benda2 akhir zaman ni kita usah ikut laaa orang barat nyer cara
benda2 ghaib ni bukan untuk kita manusia biasa tentukan

hanya Allah jua yang Maha Mengetahui

Back to top Go down

avatar

Post on Sat Jul 02, 2011 10:44 am by samuraisan

Laughing Prologue

11 tahun sebelum 2011 di satu tempat terpencil di berdekatan Hook...
Tengah berdiri kencing berdiri di satu sudut terpencil... Seorang
Gypsy cakap dengan aku &&&**%%%$$###... Aku cakap ' Sorry matey ,i dont understand" ... Datang anak Gypsy
"Chink.. ru Chink" ....Aku malas nak layan ... 'yep yep yep... sorry i dont have a penny"

Terus aku cabut....lariiiiiiiii.... zip seluar pun belum penuh tutup.....

sampai di satu kedai kecil nampak seorang young lady Asia tengah tengok Map...
Aku lintas dia tanya aku,,, Sorry i'm not local .... sorry sorry sorry... kemudian aku
pusing balik tanya dia...' r u Chinese"... dia jawab ' No Japanese"... ohhhhhhhh

Aku cakap "c'mon we tag together" ... "What" dia tanya aku

ohhhhhhh aku cakap "Railway Station" ..'hait' dia angguk....

dia tanya aku" U go to Rotterdam" aku cakap " Nope...Schiedam then by my
friend's car up to the north to see my finish girlfriend ....

Dia tanya aku " r u Chinese British".... aku cakap ' Melayu Malaysia lah"
' what' dia tanya balik... " I'm Malaysian... u know Mahathir"

kemudian dia cakap ' yes yes Mahathir your Prime Minister"... kemudian tukar
email dan address... Sayonara...

sunny queen

Back to top Go down

avatar

Post on Sat Jul 02, 2011 10:58 am by atreyudevil

perghh prologue
lagi best dari cerita train men!

Back to top Go down

Post on Sun Jul 03, 2011 6:05 pm by anya8797

insyaallah masih.....

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Jul 04, 2011 3:51 am by atreyudevil

Samuraisan, kalo nak bawak pokok sakura dari Jepang, ada byk procedure tak?

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Jul 04, 2011 4:13 am by marc_zman

atreyudevil wrote:Samuraisan, kalo nak bawak pokok sakura dari Jepang, ada byk procedure tak?

laaa.. tak selasai lagik pencarian pokok sakura ni.? ekekekeee.. bu.. hang jangan lupa check ngan kastam m'sia tang prosedur bawak masuk pokok ni.. kompem kena kuarantin.. berapa lama.? wa tak tau

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Jul 04, 2011 4:16 am by atreyudevil

jgn pokok Marc, aku punya gitar dlu pn bawak masuk dari US kne kuarantin kat KLIA depot sebulan!

gila2 waktu tu gatal tangan nak merasa pakai ESP M-400!

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Jul 04, 2011 4:20 am by marc_zman

tau pun.. hang bayangkan laaa bu.. belum sempat hang 'belai' gitar tu kat umah hang kan, ada plak tangan-tangan gatal kat pusat kuarantin tu yg 'cabul' gitar tu dulu.. ekekekekeee.. ayat racun ni

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Jul 04, 2011 4:27 am by atreyudevil

hahah takpe2, itu gitar lama sudah lepas itu gitar, skrg ni wa pakai gitar tak siap!

Hohner The Jack, nak beli steinberger lama lagi kot!

Back to top Go down

avatar

Post on Mon Jul 04, 2011 11:37 pm by samuraisan

atreyudevil wrote:Samuraisan, kalo nak bawak pokok sakura dari Jepang, ada byk procedure tak?

la kat Malaysia ada banyak tanam rembat je lah... hehehee kat Penang banyak tanam
cantik aku tengok.. kat sini pun ada jual benih pokok tu buat apa susah2 nak beli
dari sana.. rabbit Very Happy

Tapi aku sukalah kalau Kastam Malaysia macam Kastam Ozzie ke bagussss hehehe
drunken drunken

Last edited by samuraisan on Tue Jul 05, 2011 12:37 am; edited 1 time in total

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Jul 05, 2011 12:33 am by samuraisan

Cilok dari pakcik Google..





Sakura atau Cherry Blossom

Ada beberapa nursery kat Malaysia jual benih je...

mmmmmmm tapi tak tahu pulak dimana..

Ada nursery kalau pekerja dia orang luar tak tahulah bangla ke Indo
kalau cakap Bunga Sakura tak tahu tapi Cherry Blossom tahu hehehe
Very Happy

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Jul 05, 2011 12:57 am by samuraisan

Bon Odori Festival

Setiap tahun di Malaysia diadakan Festival ini yang terbesar di

Shah Alam... tahun in diadakan pada Hari Sabtu 16 July

Aku tak pernah hadiri Festival ini sebab sebenarnya Ia ada unsur
Keagamaan Fahaman Buddism Jepun

Tapi di Shah Alam aku difahamkan ramai2 Orang kita menyertainya kerana
dikatakann hanya lebih menumpukan kepada Budaya Jepun dari Keagamaan.....
Aku rasa dah sampai masanya Mufti2 di Malaysia keluarkan Fatwa samaada
Orang Islam Malaysia boleh ikutdengan Festival Bon Odori di Shah Alam tak...

Aku rasa setakat nak pakai Yukata takpe tapi kena faham apa sebenarnya
Festival tu sebenarnya.... Mungkin ramai yang ikut tu Adik2 Asasi Sains Jepun
di UM dan Sekolah2 Berasrama Penuh yang ada belajar bahasa Jepun

Sorry aku cilok dari Satu Blog



http://mytomyam.blogspot.com/2009/07/33rd-bon-odori-2009-joyful-celebration.html

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Jul 05, 2011 2:17 am by atreyudevil

samuraisan wrote:Cilok dari pakcik Google..





Sakura atau Cherry Blossom

Ada beberapa nursery kat Malaysia jual benih je...

mmmmmmm tapi tak tahu pulak dimana..

Ada nursery kalau pekerja dia orang luar tak tahulah bangla ke Indo
kalau cakap Bunga Sakura tak tahu tapi Cherry Blossom tahu hehehe
Very Happy


samurai otosan, kat penang byk pokok Tekoma tak silap, bukan cheery blossom
hehehehe

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Jul 05, 2011 4:37 am by mumuchi

samuraisan wrote:Bon Odori Festival

Setiap tahun di Malaysia diadakan Festival ini yang terbesar di

Shah Alam... tahun in diadakan pada Hari Sabtu 16 July

Aku tak pernah hadiri Festival ini sebab sebenarnya Ia ada unsur
Keagamaan Fahaman Buddism Jepun

Tapi di Shah Alam aku difahamkan ramai2 Orang kita menyertainya kerana
dikatakann hanya lebih menumpukan kepada Budaya Jepun dari Keagamaan.....
Aku rasa dah sampai masanya Mufti2 di Malaysia keluarkan Fatwa samaada
Orang Islam Malaysia boleh ikutdengan Festival Bon Odori di Shah Alam tak...

Aku rasa setakat nak pakai Yukata takpe tapi kena faham apa sebenarnya
Festival tu sebenarnya.... Mungkin ramai yang ikut tu Adik2 Asasi Sains Jepun
di UM dan Sekolah2 Berasrama Penuh yang ada belajar bahasa Jepun

Sorry aku cilok dari Satu Blog



http://mytomyam.blogspot.com/2009/07/33rd-bon-odori-2009-joyful-celebration.html


hehehehe aku baru nak bawak pi minggu depan..ala shinto tu ala2 percaya bomoh aja kan ekekekeke!

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Jul 05, 2011 5:31 am by bijan

Seronok jugak bila teringat first time bila melihat seorang kawan dari jepun minum air kelapa muda dan makan nasi durian ... dari tak suka terus minat..

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Jul 05, 2011 5:44 am by MMW

phyxius wrote:Seronok jugak bila teringat first time bila melihat seorang kawan dari jepun minum air kelapa muda dan makan nasi durian ... dari tak suka terus minat..

Kan kat jepun dah ada durian?



Kalau ajak dia makan gulai puyu masak asam rom baru le hebat.... What a Face What a Face What a Face





Atau ikan patin masak asam rom...



HAA KEDUA-DUA tu masakan Pahang!!

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Jul 05, 2011 6:57 am by observateur

samuraisan wrote:Cilok dari pakcik ..





Sakura atau Cherry Blossom

Ada beberapa nursery kat Malaysia jual benih je...

mmmmmmm tapi tak tahu pulak dimana..

Ada nursery kalau pekerja dia orang luar tak tahulah bangla ke Indo
kalau cakap Bunga Sakura tak tahu tapi Cherry Blossom tahu hehehe
Very Happy


kal tak salah, pokok cherry blossom ni banyak kat negara 4 musim. Di France dulu, bila musim bunga, warna pink merata...

ke... pelanduk dua serupa (di eropah pokok lain)...? scratch

Back to top Go down

avatar

Post on Tue Jul 05, 2011 11:27 am by samuraisan

observateur wrote:
samuraisan wrote:Cilok dari pakcik ..




kal tak salah, pokok cherry blossom ni banyak kat negara 4 musim. Di France dulu, bila musim bunga, warna pink merata...

ke... pelanduk dua serupa (di eropah pokok lain)...? scratch

yelah tu cherry blossom...

kat Jepun dah di spinkan jadi Sakura... rumah Mertua aku kampung dia cherry blossom
dia lain .... pendek sikit dahan panjang dan Bunga2 dia pun jarang...
Bila aku tanya mak Mertua aku dia cakap bunga Sakura tapi spesis lain sikit..

Biasa yang kita Lihat dijaga rapi Sakura@Cheery blossom memang cantik tapi kalau
yang liar sikit lain cantiknya... yang kat Penang tu aku rasa pun spesis kacukan
cherry blossom Tropika...

Cheery Blossom ni banyak spesis.. tu sebab kalau gi Jepun banyak spesis boleh tengok
tapi ramai tak perasan... gi kampung2 lagi banyak spesis macam Ayam kampung,Ayam
Daging,Ayam telur,Ayam Hutan lebih kurang macam tulah albino jocolor

Back to top Go down

Post  by Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum