Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171925 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

GPEC 2011

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: GPEC 2011

Post by superhornet on Thu Jun 30, 2011 6:58 am

marc_zman wrote:[You must be registered and logged in to see this image.]

bro SH.. ni combo optical aper ni.?
yg wa tau depan tu EOtech nyer
yg belakang tu plak.? fungsi dia.?

Yep dua-dua tu EOtech punyer yang belakang tu untuk menambahkan ketepatan masa menembak menurut staf SME tu bg tahu .. dier ada lagi satu M4 advance version yg diorang bawak tapi rasernyer teman tak ada kot gambar nyer

superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Posts : 1847
Join date : 28/04/2010

Back to top Go down

Re: GPEC 2011

Post by superhornet on Thu Jun 30, 2011 7:02 am

[You must be registered and logged in to see this image.]



[You must be registered and logged in to see this image.]

avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: GPEC 2011

Post by superhornet on Thu Jun 30, 2011 7:04 am

Ermmm rasernyer tu jer kot .. kalau kat FB ada lagi .. just follow link teman bagi tadi .. letih jari teman heheheh ok guys sori gambar tak byk kualiti pun kurang ....
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: GPEC 2011

Post by marc_zman on Thu Jun 30, 2011 7:06 am

[You must be registered and logged in to see this image.]

dari sudut fotografi.. subjek jauh.. gambo ader blur n silau skit

tapi.. dari segi kualiti pemilihan subjek.. wa bagi markah lagi tinggi dari pilihan dak abu, muchi ngan boss venez kat kemensah ariru.. ekekekekeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: GPEC 2011

Post by superhornet on Thu Jun 30, 2011 9:18 am

marc_zman wrote:[You must be registered and logged in to see this image.]

dari sudut fotografi.. subjek jauh.. gambo ader blur n silau skit

tapi.. dari segi kualiti pemilihan subjek.. wa bagi markah lagi tinggi dari pilihan dak abu, muchi ngan boss venez kat kemensah ariru.. ekekekekeee

Yer la wa setuju sgt dari segi kualiti fotografi memang out sebab camera yg biaser jer .. ada lagi kat booth yg pamer keta polis chevrolet lagi best .. minah salleh ngan minah melayu ... perghhh kalau deme negok n dak abu ker, muchi n boss ven gerenti berdarah hidung kat situ jugak hehehe..
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: GPEC 2011

Post by mumuchi on Thu Jun 30, 2011 9:27 am

ni chevy buat booth nak jual menda ni ka?

[You must be registered and logged in to see this image.]

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: GPEC 2011

Post by escortburuk on Thu Jun 30, 2011 10:00 am

mumuchi wrote:ni chevy buat booth nak jual menda ni ka?

[You must be registered and logged in to see this image.]

Ni Ford Mustang la...
avatar
escortburuk
Warrant Officer
Warrant Officer

Mymil
Posts : 544
Reputation : 55
Join date : 29/04/2010

Back to top Go down

Re: GPEC 2011

Post by bijan on Thu Jun 30, 2011 10:08 am

[You must be registered and logged in to see this image.]

kaler biru.? kureeeng laaa
kalu kaler merah FRU tu lagi best

Kalau bawak pergi kemensah arituh mau tak lepas nak berselisih kat selekoh s tu
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: GPEC 2011

Post by samuraisan on Thu Jun 30, 2011 10:08 am

superhornet wrote:
mumuchi wrote:oright SH..yang last ni sukses. Itu AV4 baru ka?

Rasernyer AV-4 nie dah lama dalam inventori cuma nak promosi jer kot .. nak tanyer lelebih ramai VIP masa tu .. so lebih kurang jer .. lagi pun kalu tak silap nie model yang penah diorang buat demo kat polis dulu ..

ohhhhh dah masuk rupanya Idea Idea
avatar
samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: GPEC 2011

Post by mumuchi on Thu Jun 30, 2011 10:09 am

eh ya ka..hehehehe wa buta model..a/way chevy mau jual keter apa kat PDRM weh..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: GPEC 2011

Post by heavyduty on Thu Jun 30, 2011 10:12 am

marc_zman wrote:[You must be registered and logged in to see this image.]

bro SH.. ni combo optical aper ni.?
yg wa tau depan tu EOtech nyer
yg belakang tu plak.? fungsi dia.?

aritu aku dah cakap tu magnifier

probably 1.5x mag
avatar
heavyduty
Lt Colonel
Lt Colonel

Canada
Mymil
Posts : 1747
Reputation : 150
Join date : 14/03/2011
Age : 36
Location : OPSEC

Back to top Go down

Re: GPEC 2011

Post by marc_zman on Thu Jun 30, 2011 10:16 am

heavyduty wrote:
marc_zman wrote:[You must be registered and logged in to see this image.]

bro SH.. ni combo optical aper ni.?
yg wa tau depan tu EOtech nyer
yg belakang tu plak.? fungsi dia.?

aritu aku dah cakap tu magnifier

probably 1.5x mag

& cam aritu wa bgtau.. yg wa nampak position sights tu terbalik.. EOtech yg kotak tu kat belakang n magnifier tu kat depan.. ekekekekeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: GPEC 2011

Post by heavyduty on Thu Jun 30, 2011 10:23 am

ala baru issued kot...

bagi yang sejenis lagi tu,itu compM4 dengan 3x magnifier
avatar
heavyduty
Lt Colonel
Lt Colonel

Canada
Mymil
Posts : 1747
Reputation : 150
Join date : 14/03/2011
Age : 36
Location : OPSEC

Back to top Go down

Re: GPEC 2011

Post by heavyduty on Thu Jun 30, 2011 10:32 am

superhornet wrote:

[You must be registered and logged in to see this image.]


'awesome' set up
avatar
heavyduty
Lt Colonel
Lt Colonel

Canada
Mymil
Posts : 1747
Reputation : 150
Join date : 14/03/2011
Age : 36
Location : OPSEC

Back to top Go down

Re: GPEC 2011

Post by venez on Thu Jun 30, 2011 7:22 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

photo credit to sean khoo...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: GPEC 2011

Post by azim09 on Thu Jun 30, 2011 8:23 pm

banyak gak senjata buatan Bushmaster Firearms yang PDRM ade...
avatar
azim09
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1623
Reputation : 230
Join date : 27/09/2010
Age : 24
Location : off the grid

http://www.facebook.com/azim09.

Back to top Go down

Re: GPEC 2011

Post by samuraisan on Fri Jul 01, 2011 2:48 am

Bushmaster PDRM bukan dah buang dalam Laut drunken Question
avatar
samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: GPEC 2011

Post by superhornet on Fri Jul 01, 2011 10:48 am

samuraisan wrote:
superhornet wrote:
mumuchi wrote:oright SH..yang last ni sukses. Itu AV4 baru ka?

Rasernyer AV-4 nie dah lama dalam inventori cuma nak promosi jer kot .. nak tanyer lelebih ramai VIP masa tu .. so lebih kurang jer .. lagi pun kalu tak silap nie model yang penah diorang buat demo kat polis dulu ..

ohhhhh dah masuk rupanya Idea Idea

Ha'ah .. tapi jumlah sebenar berapa bijik tak dapat dipastikan ..
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: GPEC 2011

Post by superhornet on Fri Jul 01, 2011 10:51 am

mumuchi wrote:eh ya ka..hehehehe wa buta model..a/way chevy mau jual keter apa kat PDRM weh..

kalau tak silap ..model captiva n cruse .. tapi kebanyakkan yg wa tanyer kalau PDRM beli tuk kereta pengiring VIP/VVIP .. untuk kegunaan lain tu teman tak pasti ...
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: GPEC 2011

Post by superhornet on Fri Jul 01, 2011 10:57 am

heavyduty wrote:
marc_zman wrote:[You must be registered and logged in to see this image.]

bro SH.. ni combo optical aper ni.?
yg wa tau depan tu EOtech nyer
yg belakang tu plak.? fungsi dia.?

aritu aku dah cakap tu magnifier

probably 1.5x mag

Rasanyer sama ngan M4 satu lagi tu 3x magnifier .. cuma sayang teman tak terlupa nak amik gambar yg menurut staf SME tu adalah M4 advance version yang akan diperkenalkan kepada ATM dengan berat keseluruhan termasuk eksesori mencecah 4.3kg kalau tak silap, so ... any coment ..
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: GPEC 2011

Post by superhornet on Fri Jul 01, 2011 11:21 am

samuraisan wrote:Bushmaster PDRM bukan dah buang dalam Laut drunken Question

Kalau tak silap yang teman tanyer , yang dah " dicampak dalam laut " versi 9mm sebabnyer lower receiver dier kerap retak @ sesekali pecah jika lepas kan tembakan pada tahap maksima yang 5.56 tu pun ada jugak sesekali kena menda mcm tu tapi bab campak laut tu tak sure ...
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: GPEC 2011

Post by marc_zman on Fri Jul 01, 2011 12:15 pm

superhornet wrote:
heavyduty wrote:
marc_zman wrote:[You must be registered and logged in to see this image.]

bro SH.. ni combo optical aper ni.?
yg wa tau depan tu EOtech nyer
yg belakang tu plak.? fungsi dia.?

aritu aku dah cakap tu magnifier

probably 1.5x mag

Rasanyer sama ngan M4 satu lagi tu 3x magnifier .. cuma sayang teman tak terlupa nak amik gambar yg menurut staf SME tu adalah M4 advance version yang akan diperkenalkan kepada ATM dengan berat keseluruhan termasuk eksesori mencecah 4.3kg kalau tak silap, so ... any coment ..

takleh nak komen dulu laaa bang
tak tengok apa yg buat dia jadik advance tu.?
sight dia ka.? ada grenade launcher ka.? heavy barrel ka.?

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: GPEC 2011

Post by azim09 on Fri Jul 01, 2011 9:40 pm

yang m4 advance version tu gune gas piston operation ke ?
avatar
azim09
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1623
Reputation : 230
Join date : 27/09/2010
Age : 24
Location : off the grid

http://www.facebook.com/azim09.

Back to top Go down

Re: GPEC 2011

Post by heavyduty on Sat Jul 02, 2011 2:53 am

Advanced version tu nama marketing je.padahal tambah LD,HS,RDS and GL je.dia pergi mark up price 300% kata ni advanced version ni !Seal Team Six guna!

senang citer ATM beli basic punya model dan beli sendiri accesories tu.xyah nk guna SMEO.macam la susah nak pasang.

ATM x boleh expect yang semua orang nak guna Sight tu.70% of ELCANs issued with the C7A2 end up under the bed when other sights are authorized
avatar
heavyduty
Lt Colonel
Lt Colonel

Canada
Mymil
Posts : 1747
Reputation : 150
Join date : 14/03/2011
Age : 36
Location : OPSEC

Back to top Go down

Re: GPEC 2011

Post by heavyduty on Sat Jul 02, 2011 3:07 am

superhornet wrote:
heavyduty wrote:
marc_zman wrote:[You must be registered and logged in to see this image.]

bro SH.. ni combo optical aper ni.?
yg wa tau depan tu EOtech nyer
yg belakang tu plak.? fungsi dia.?

aritu aku dah cakap tu magnifier

probably 1.5x mag

Rasanyer sama ngan M4 satu lagi tu 3x magnifier .. cuma sayang teman tak terlupa nak amik gambar yg menurut staf SME tu adalah M4 advance version yang akan diperkenalkan kepada ATM dengan berat keseluruhan termasuk eksesori mencecah 4.3kg kalau tak silap, so ... any coment ..
yeah the Aimpoint one is 3x.can you describe the advanced model?
avatar
heavyduty
Lt Colonel
Lt Colonel

Canada
Mymil
Posts : 1747
Reputation : 150
Join date : 14/03/2011
Age : 36
Location : OPSEC

Back to top Go down

Re: GPEC 2011

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum