Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171925 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Page 3 of 20 Previous  1, 2, 3, 4 ... 11 ... 20  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by observateur on Tue Jun 28, 2011 5:58 pm

mumuchi wrote:in marketing dipanggil feeding the excitement ekekekeke..tapi yang tough nanti maintaining the excitement Wink

jangan over-active sampai burnout udah le...

observateur
MODERATOR
MODERATOR

Posts : 2914
Join date : 18/04/2010

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by pisang on Tue Jun 28, 2011 7:06 pm

kalau kat tepi laut ni, ada nuat demo ship boarding ka?
avatar
pisang
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 261
Reputation : 36
Join date : 27/07/2010

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by bijan on Tue Jun 28, 2011 7:13 pm

pisang wrote:kalau kat tepi laut ni, ada nuat demo ship boarding ka?

Ingat buat HUT kat navy dockyard ke ... mana nak carik kapal .. kene aku dgn abu berlari nak buat demo ... mau tersepit kat pintu
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by pisang on Tue Jun 28, 2011 11:42 pm

phyxius wrote:
pisang wrote:kalau kat tepi laut ni, ada nuat demo ship boarding ka?

Ingat buat HUT kat navy dockyard ke ... mana nak carik kapal .. kene aku dgn abu berlari nak buat demo ... mau tersepit kat pintu


hehehehehe hahahahaha Razz lol!
avatar
pisang
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 261
Reputation : 36
Join date : 27/07/2010

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by marc_zman on Wed Jun 29, 2011 3:52 am

phyxius wrote:
pisang wrote:kalau kat tepi laut ni, ada nuat demo ship boarding ka?

Ingat buat HUT kat navy dockyard ke ... mana nak carik kapal .. kene aku dgn abu berlari nak buat demo ... mau tersepit kat pintu

gilos ker aper nak berlari dlm RHIB.? ekekekekeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by mumuchi on Wed Jun 29, 2011 3:56 am

marc_zman wrote:
phyxius wrote:
pisang wrote:kalau kat tepi laut ni, ada nuat demo ship boarding ka?

Ingat buat HUT kat navy dockyard ke ... mana nak carik kapal .. kene aku dgn abu berlari nak buat demo ... mau tersepit kat pintu

gilos ker aper nak berlari dlm RHIB.? ekekekekeee

rhib apa..tukar yang besor berdua tu dgn bijan dan dak abu ekekekeke..

[You must be registered and logged in to see this image.]

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by marc_zman on Wed Jun 29, 2011 3:59 am

mumuchi wrote:
marc_zman wrote:
phyxius wrote:
pisang wrote:kalau kat tepi laut ni, ada nuat demo ship boarding ka?

Ingat buat HUT kat navy dockyard ke ... mana nak carik kapal .. kene aku dgn abu berlari nak buat demo ... mau tersepit kat pintu

gilos ker aper nak berlari dlm RHIB.? ekekekekeee

rhib apa..tukar yang besor berdua tu dgn bijan dan dak abu ekekekeke..

[You must be registered and logged in to see this image.]

tak cukup balance lagi ni.. dak abu ngan muchi kena join sekali
huwahahahahaaaaa

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by mumuchi on Wed Jun 29, 2011 4:00 am

bukan yang jate..yang tino ekekekeke!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by anya8797 on Wed Jun 29, 2011 4:26 am

kawan anya cerita dia pergi mencandat sotong...best ker aktiviti tuh?....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by bijan on Wed Jun 29, 2011 4:45 am

anya8797 wrote:kawan anya cerita dia pergi mencandat sotong...best ker aktiviti tuh?....

best wo sotong fresh .. tapi jangan mabuk laut sudah le..
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by marc_zman on Wed Jun 29, 2011 4:46 am

anya8797 wrote:kawan anya cerita dia pergi mencandat sotong...best ker aktiviti tuh?....

"kat pasar sotong sekilo bleh dapat dari RM8-RM12 sekilo bergantung pada jenis.. so buat apa laaa nak nyusahkan diri pi menyandat tu.."

ayat member masa wa dengar citer pengalaman 1st time pi candat.. ni member yg kaki tak suka pi laut n non-adventureous.. pastu wa pun pegi laaa ngan bebudak opis.. ni tahun 2004.. 2005 pi lagi, tapi pi ngan member mancing.. 2006 pun pi lagi.. 2008 pun ada buat trip geng2 opis pi candat.. tahun lepas pun ada pi gak

best ke tak.?

let see.. pening mabuk laut.? kompem kalu tak biasa pi laut.. muntah tu add on value.. kebosanan tahap gaban bila dok menunggu candat di makan sotong.. tapi kan lagi tensen bila dapat sotong + dakwat free kat muka masa naik kan sotong tu.. dok kat tgh laut dari kul 5-6 petang sampai laaa awal pagi esoknyer.. nak melepaskan hajat terpendam pun seksa wooo

best ke tak best.? What a Face What a Face What a Face .. kalu tak best, masa kan wa dah bleh pegi berulang kali.. ekekekekeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by bijan on Wed Jun 29, 2011 4:50 am

marc_zman wrote:
anya8797 wrote:kawan anya cerita dia pergi mencandat sotong...best ker aktiviti tuh?....

"kat pasar sotong sekilo bleh dapat dari RM8-RM12 sekilo bergantung pada jenis.. so buat apa laaa nak nyusahkan diri pi menyandat tu.."

ayat member masa wa dengar citer pengalaman 1st time pi candat.. ni member yg kaki tak suka pi laut n non-adventureous.. pastu wa pun pegi laaa ngan bebudak opis.. ni tahun 2004.. 2005 pi lagi, tapi pi ngan member mancing.. 2006 pun pi lagi.. 2008 pun ada buat trip geng2 opis pi candat.. tahun lepas pun ada pi gak

best ke tak.?

let see.. pening mabuk laut.? kompem kalu tak biasa pi laut.. muntah tu add on value.. kebosanan tahap gaban bila dok menunggu candat di makan sotong.. tapi kan lagi tensen bila dapat sotong + dakwat free kat muka masa naik kan sotong tu.. dok kat tgh laut dari kul 5-6 petang sampai laaa awal pagi esoknyer.. nak melepaskan hajat terpendam pun seksa wooo

best ke tak best.? What a Face What a Face What a Face .. kalu tak best, masa kan wa dah bleh pegi berulang kali.. ekekekekeee

aku dah terkene ... terlentang macam kayu balak aku atas bot
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by marc_zman on Wed Jun 29, 2011 5:01 am

phyxius wrote:
marc_zman wrote:let see.. pening mabuk laut.? kompem kalu tak biasa pi laut.. muntah tu add on value.. kebosanan tahap gaban bila dok menunggu candat di makan sotong.. tapi kan lagi tensen bila dapat sotong + dakwat free kat muka masa naik kan sotong tu.. dok kat tgh laut dari kul 5-6 petang sampai laaa awal pagi esoknyer.. nak melepaskan hajat terpendam pun seksa wooo



aku dah terkene ... terlentang macam kayu balak aku atas bot

camni ka.? tapi wa rasa hang kena lagi teruk ni.. coz dah macam kayu balak.. ekekekekeeeee

[You must be registered and logged in to see this image.]




ni me wifey ngan sotong candat pertama dia tahun lepas.. tengah pening mabuk laut gak tu.. dapat itu sotong, pening mabuk laut semua ilang sat.. ekekekekeee


[You must be registered and logged in to see this image.]


--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by anya8797 on Wed Jun 29, 2011 5:35 am

aisehhh
ada aktiviti... kejap anya sambung balek....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by yaminz on Wed Jun 29, 2011 7:12 am

marc_zman wrote:
phyxius wrote:
marc_zman wrote:let see.. pening mabuk laut.? kompem kalu tak biasa pi laut.. muntah tu add on value.. kebosanan tahap gaban bila dok menunggu candat di makan sotong.. tapi kan lagi tensen bila dapat sotong + dakwat free kat muka masa naik kan sotong tu.. dok kat tgh laut dari kul 5-6 petang sampai laaa awal pagi esoknyer.. nak melepaskan hajat terpendam pun seksa wooo



aku dah terkene ... terlentang macam kayu balak aku atas bot

camni ka.? tapi wa rasa hang kena lagi teruk ni.. coz dah macam kayu balak.. ekekekekeeeee

[You must be registered and logged in to see this image.]


Nei bukan kayu balak, nei serupa ngan dugong yg tgh pening lalat... What a Face What a Face What a Face
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by bijan on Wed Jun 29, 2011 7:14 am

yaminz wrote:
marc_zman wrote:
phyxius wrote:
marc_zman wrote:let see.. pening mabuk laut.? kompem kalu tak biasa pi laut.. muntah tu add on value.. kebosanan tahap gaban bila dok menunggu candat di makan sotong.. tapi kan lagi tensen bila dapat sotong + dakwat free kat muka masa naik kan sotong tu.. dok kat tgh laut dari kul 5-6 petang sampai laaa awal pagi esoknyer.. nak melepaskan hajat terpendam pun seksa wooo



aku dah terkene ... terlentang macam kayu balak aku atas bot

camni ka.? tapi wa rasa hang kena lagi teruk ni.. coz dah macam kayu balak.. ekekekekeeeee

[You must be registered and logged in to see this image.]


Nei bukan kayu balak, nei serupa ngan dugong yg tgh pening lalat... What a Face What a Face What a Face

takpe dugong cute tu yaminz ... kalau tak sedar kena beri cpr...
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by observateur on Wed Jun 29, 2011 9:55 am

huii.... candat sotong le pulok....

meh ke laut
avatar
observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 50

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by marc_zman on Wed Jun 29, 2011 9:59 am

tarak laaa tuan obs.. tu sekadar menjawab soalan si anya jer
mau pi candat kalu, RM kena lebih laaa

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by observateur on Wed Jun 29, 2011 10:21 am

hehe... wa pun tak pernah pegi
avatar
observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 50

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by bijan on Wed Jun 29, 2011 10:23 am

pergi dekat2 jek kali nih...
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by anya8797 on Wed Jun 29, 2011 10:27 am

marc_zman wrote:
anya8797 wrote:kawan anya cerita dia pergi mencandat sotong...best ker aktiviti tuh?....

"kat pasar sotong sekilo bleh dapat dari RM8-RM12 sekilo bergantung pada jenis.. so buat apa laaa nak nyusahkan diri pi menyandat tu.."

ayat member masa wa dengar citer pengalaman 1st time pi candat.. ni member yg kaki tak suka pi laut n non-adventureous.. pastu wa pun pegi laaa ngan bebudak opis.. ni tahun 2004.. 2005 pi lagi, tapi pi ngan member mancing.. 2006 pun pi lagi.. 2008 pun ada buat trip geng2 opis pi candat.. tahun lepas pun ada pi gak

best ke tak.?

let see.. pening mabuk laut.? kompem kalu tak biasa pi laut.. muntah tu add on value.. kebosanan tahap gaban bila dok menunggu candat di makan sotong.. tapi kan lagi tensen bila dapat sotong + dakwat free kat muka masa naik kan sotong tu.. dok kat tgh laut dari kul 5-6 petang sampai laaa awal pagi esoknyer.. nak melepaskan hajat terpendam pun seksa wooo

best ke tak best.? What a Face What a Face What a Face .. kalu tak best, masa kan wa dah bleh pegi berulang kali.. ekekekekeee

kawan anya truh cerita part muntah2 sajer marc....
anya suppose mesti seronok sebab orang pergi balek2.....
tapi dia kata...sangat pening bila bot tu statik tak bergerak.... lepas tuh kena tunggu sangat lama..... tapi makan sotong fresh memang sedap kata dia....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by anya8797 on Wed Jun 29, 2011 10:28 am

observateur wrote:huii.... candat sotong le pulok....

meh ke laut

monsieur kan tinggal kat ganu..mesti slalu pergi laut... it' the best office in the world....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by observateur on Wed Jun 29, 2011 10:29 am

anya8797 wrote:
observateur wrote:huii.... candat sotong le pulok....

meh ke laut

monsieur kan tinggal kat ganu..mesti slalu pergi laut... it' the best office in the world....

takat pergi pulau je. Candat sotong tak pernah... belum sampai seru lagi kut. Tak ada rasa nak pegi (yet)
avatar
observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 50

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by marc_zman on Wed Jun 29, 2011 10:39 am

anya8797 wrote:
kawan anya truh cerita part muntah2 sajer marc....
anya suppose mesti seronok sebab orang pergi balek2.....
tapi dia kata...sangat pening bila bot tu statik tak bergerak.... lepas tuh kena tunggu sangat lama..... tapi makan sotong fresh memang sedap kata dia....

camni laaa.. candat sotong ni mmg seronok.. tapi, seronok tu kan datang lebih seronok lagi bila sotong tu makan umpan kita

camna nak dapatkan sotong.? ada byk faktor.. antaranya

tekong bot.. tgk pengalaman serta KEIKHLASAN dia.. apsal.? sorang sahabat mancing wa pernah citer pengalaman dia ngan satu tekong bot ni.. tekong bot sengaja park bot dlm keadaan yg memudahkan bot tu beralun ikut ombak laut.. makin cepat laaa org dlm bot tu pewai.. & kalu semua sudah pewai, kompem mintak balik darat awal..

selain tu ada jugak tekong yg pemalas.. dari labuh sauh ptg ni sampai angkat sauh pagi esok.. port dia kat satu tempat tu jer.. ader takde sotong lantak ler.. ni pun tak leh ler coz perkhidmatan dia kita dah bayar kan..

musim candat.. kalu kat pantai t'ganu.. tak salah wa start bulan april sampai julai tu mmg musim sotong bertelur + musim candat laaa.. masa ni laaa bilangan sotong banyak.. tapi tu teori nyer.. adakalanya, satu musim sotong tu bleh dtg pergi dgn hasil yg kureeeng

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by anya8797 on Wed Jun 29, 2011 11:10 am

observateur wrote:
anya8797 wrote:
observateur wrote:huii.... candat sotong le pulok....

meh ke laut

monsieur kan tinggal kat ganu..mesti slalu pergi laut... it' the best office in the world....

takat pergi pulau je. Candat sotong tak pernah... belum sampai seru lagi kut. Tak ada rasa nak pegi (yet)

i see... anya pernah snorkel kat pulau redang.... it was truly the most wonderful experience at sea for me.... anya slalu fikir how lucky are those people are able to enjoy this on everyday basis....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by anya8797 on Wed Jun 29, 2011 11:12 am

marc_zman wrote:
anya8797 wrote:
kawan anya truh cerita part muntah2 sajer marc....
anya suppose mesti seronok sebab orang pergi balek2.....
tapi dia kata...sangat pening bila bot tu statik tak bergerak.... lepas tuh kena tunggu sangat lama..... tapi makan sotong fresh memang sedap kata dia....

camni laaa.. candat sotong ni mmg seronok.. tapi, seronok tu kan datang lebih seronok lagi bila sotong tu makan umpan kita

camna nak dapatkan sotong.? ada byk faktor.. antaranya

tekong bot.. tgk pengalaman serta KEIKHLASAN dia.. apsal.? sorang sahabat mancing wa pernah citer pengalaman dia ngan satu tekong bot ni.. tekong bot sengaja park bot dlm keadaan yg memudahkan bot tu beralun ikut ombak laut.. makin cepat laaa org dlm bot tu pewai.. & kalu semua sudah pewai, kompem mintak balik darat awal..

selain tu ada jugak tekong yg pemalas.. dari labuh sauh ptg ni sampai angkat sauh pagi esok.. port dia kat satu tempat tu jer.. ader takde sotong lantak ler.. ni pun tak leh ler coz perkhidmatan dia kita dah bayar kan..

musim candat.. kalu kat pantai t'ganu.. tak salah wa start bulan april sampai julai tu mmg musim sotong bertelur + musim candat laaa.. masa ni laaa bilangan sotong banyak.. tapi tu teori nyer.. adakalanya, satu musim sotong tu bleh dtg pergi dgn hasil yg kureeeng

Oo..tengok tekong jugak ye marc.....
tapi betul jugak kan.... kalau kita sesekali pergi...mana nak tahu tekong mana yang okay... tekong mana yang tidak..... kalau nasib tak baik dapat yang tak best.... mesti fikir it's not an enjoyable experience..... jadinya mesti pergi dengan orang yang tahu jugak kan....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 20 Previous  1, 2, 3, 4 ... 11 ... 20  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum