Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171906 messages in 1316 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Page 5 of 20 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 20  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by MMW on Thu Jun 30, 2011 11:06 am

powerw00t wrote:oi lama lagi laaa dah duk runding2 hut ke 2 ni

lainlah tukar tajuk, hari keluarga ke, family day ke, gathering ke, sesi beramas mesra ke... ish ish

takpe, kita ada pakar dari tourism malaysia yg cukup arif keprotokolan event2 yg macam ni, si bijan boleh teman dia jinjit beg ikan dan barang2 keperluan dapur.

Apa yang nak diramas tu bro.... Kalau cam ni kena ajak anne kemensah. What a Face What a Face What a Face

MMW
Colonel
Colonel

Posts : 2269
Join date : 07/03/2011

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by marc_zman on Thu Jun 30, 2011 12:53 pm

powerw00t wrote:oi lama lagi laaa dah duk runding2 hut ke 2 ni
lainlah tukar tajuk, hari keluarga ke, family day ke, gathering ke, sesi beramas mesra ke... ish ish
takpe, kita ada pakar dari tourism malaysia yg cukup arif keprotokolan event2 yg macam ni, si bijan boleh teman dia jinjit beg ikan dan barang2 keperluan dapur.

yaaa.. dan pakar tu akan balik dari saudia arabia bulan depan

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by bijan on Thu Jun 30, 2011 2:50 pm

marc_zman wrote:
powerw00t wrote:oi lama lagi laaa dah duk runding2 hut ke 2 ni
lainlah tukar tajuk, hari keluarga ke, family day ke, gathering ke, sesi beramas mesra ke... ish ish
takpe, kita ada pakar dari tourism malaysia yg cukup arif keprotokolan event2 yg macam ni, si bijan boleh teman dia jinjit beg ikan dan barang2 keperluan dapur.

yaaa.. dan pakar tu akan balik dari saudia arabia bulan depan

apesal jek yang kene jadik tukang angkat barang aku dgn marc... mana aci..
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by anya8797 on Thu Jun 30, 2011 7:34 pm

marc_zman wrote:errr.. tuan obs.. Kawan rasa statement tu terbalik laaa

nak snorkling pi redang.. sana pun mmg ada taman marin
nak scuba tau open water diving.. sila laaa pi perhentian

memang snorkeling kat redang cantik kan marc...
masa anya pergi tuh siap ada nampak baby turtle....
kaki anya luka kena coral... sampai sekarang ada scar dia...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by venez on Thu Jun 30, 2011 7:39 pm

phyxius wrote:
marc_zman wrote:
powerw00t wrote:oi lama lagi laaa dah duk runding2 hut ke 2 ni
lainlah tukar tajuk, hari keluarga ke, family day ke, gathering ke, sesi beramas mesra ke... ish ish
takpe, kita ada pakar dari tourism malaysia yg cukup arif keprotokolan event2 yg macam ni, si bijan boleh teman dia jinjit beg ikan dan barang2 keperluan dapur.

yaaa.. dan pakar tu akan balik dari saudia arabia bulan depan

apesal jek yang kene jadik tukang angkat barang aku dgn marc... mana aci..

tugas hakiki dan khas tuh, x semua org bleh buat, he3

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by bijan on Thu Jun 30, 2011 7:47 pm

3 Pantai di Masjid Tanah

Pantai Pengkalan Balak

[You must be registered and logged in to see this image.]



Pantai Padang Kemunting
[You must be registered and logged in to see this image.]



Pantai Tanjung Bidara
[You must be registered and logged in to see this image.]

avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by venez on Thu Jun 30, 2011 7:53 pm

tanjung bidara tuh kawe dh pegi 2 kali, kt resort samudera... Very Happy

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by anya8797 on Thu Jun 30, 2011 8:01 pm

phyxius wrote:3 Pantai di Masjid Tanah

Pantai Pengkalan Balak

[You must be registered and logged in to see this image.]



Pantai Padang Kemunting
[You must be registered and logged in to see this image.]



Pantai Tanjung Bidara
[You must be registered and logged in to see this image.]


pantai padang kemunting tu... anglers haven ke phy... macam best jer tengok orang mancing2 nih...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by bijan on Thu Jun 30, 2011 8:08 pm

selallu diorng mancing malam jek but that day diorang buat tournament masa siang
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by bijan on Fri Jul 01, 2011 4:32 am

Ada gambar dari venue lain ke..?
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by bijan on Fri Jul 01, 2011 4:35 am

phyxius wrote:3 Pantai di Masjid Tanah

Pantai Pengkalan Balak

[You must be registered and logged in to see this image.]



Pantai Padang Kemunting
[You must be registered and logged in to see this image.]



Pantai Tanjung Bidara
[You must be registered and logged in to see this image.]


Dekat rumah tengteng ... port shami main air
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by anya8797 on Sun Jul 03, 2011 12:04 pm

phyxius wrote:selallu diorng mancing malam jek but that day diorang buat tournament masa siang

OO... pertandingan mancing... patutlah ramai orang... sebenarnya kak anya baru first time dengar pantai nih..... kalau tanjong bidara tuh dah penah dengar dah...

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by marc_zman on Mon Jul 04, 2011 6:19 am

huhuhuuu.. baca posting sini baru ingat
ada member opis nak pinjam set joran wa
adoi mak.. camna wa bleh lupa
huhuhuuu.. terpaksa laaa wa memungkiri janji

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by marc_zman on Mon Jul 04, 2011 6:22 am

[You must be registered and logged in to see this image.]

weh phyx.. kat pantai padang kemunting ni ke yg tiap weekend mlm diorang buat pertandingan mancing tu.?

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by yaminz on Mon Jul 04, 2011 6:24 am

Owh, ada pertandingan mmancing... Musti my wife suka... ekekekeke...
Apa hadiah nyer? What a Face What a Face What a Face
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by tin on Mon Jul 04, 2011 6:25 am

huhuhu... dpt camping kat tepi pantai pon menarik nih...
avatar
tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by tenteng on Mon Jul 04, 2011 6:30 am

marc_zman wrote:[You must be registered and logged in to see this image.]

weh phyx.. kat pantai padang kemunting ni ke yg tiap weekend mlm diorang buat pertandingan mancing tu.?

sumer pantai yg pyxius tunjuk gambo tuh sumer port mancing...x kisah nak mancing bila2...tp yg x syoknya ada jek org dok pasang jaring... kalo dah pasang jaring, cam manala org yg mancing pakai joran nak dapat ikan.
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by marc_zman on Mon Jul 04, 2011 6:37 am

tenteng wrote:
marc_zman wrote:[You must be registered and logged in to see this image.]

weh phyx.. kat pantai padang kemunting ni ke yg tiap weekend mlm diorang buat pertandingan mancing tu.?

sumer pantai yg pyxius tunjuk gambo tuh sumer port mancing...x kisah nak mancing bila2...tp yg x syoknya ada jek org dok pasang jaring... kalo dah pasang jaring, cam manala org yg mancing pakai joran nak dapat ikan.

cara dia.. kita pancing dulu jaring tu
kalu ader rezeki, kat jaring tu jer dah bleh dapat hasil
ekekekeee
pastu.. sure orang kampung tenteng kejar ngan parang
huwahahahaaaaa

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by powerw00t on Mon Jul 04, 2011 6:39 am

anya8797 wrote:
phyxius wrote:selallu diorng mancing malam jek but that day diorang buat tournament masa siang

OO... pertandingan mancing... patutlah ramai orang... sebenarnya kak anya baru first time dengar pantai nih..... kalau tanjong bidara tuh dah penah dengar dah...

anya, tanjung bidara ni kira legasi dah... pantai yg sempit berteluk, berbatu2, parking kene fee... tapi tempat ni well mantained dek majlis.

Pantai Padang Kemunting ni hanya dipisahkan oleh satu kawasan berbukit, kira tak jauh dari Tg Bidara sebenarnya. Kelebihan pantai ni disebabkan ianya panjang bersambung ke pantai Pengkalan Balak, pantai Sg Tuang dan pantai Telok Gong, chalets pun ada banyak + gerai2 menjual makanan pun ada. Jadik kawasan ni lebih plus berbanding pantai Tg Bidara.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by anya8797 on Mon Jul 04, 2011 7:10 am

powerw00t wrote:
anya8797 wrote:
phyxius wrote:selallu diorng mancing malam jek but that day diorang buat tournament masa siang

OO... pertandingan mancing... patutlah ramai orang... sebenarnya kak anya baru first time dengar pantai nih..... kalau tanjong bidara tuh dah penah dengar dah...

anya, tanjung bidara ni kira legasi dah... pantai yg sempit berteluk, berbatu2, parking kene fee... tapi tempat ni well mantained dek majlis.

Pantai Padang Kemunting ni hanya dipisahkan oleh satu kawasan berbukit, kira tak jauh dari Tg Bidara sebenarnya. Kelebihan pantai ni disebabkan ianya panjang bersambung ke pantai Pengkalan Balak, pantai Sg Tuang dan pantai Telok Gong, chalets pun ada banyak + gerai2 menjual makanan pun ada. Jadik kawasan ni lebih plus berbanding pantai Tg Bidara.

i see...
in between tanjung bidara dengan pantai klebang ye...
kalau nak pilih tempat.... it would be nice kalau chalet tuh tepi laut dan ada banyak tempat makan yang murah.... kalau kat resort... makanan dia mahal.... it would be nice kalau ada gerai2 gini.... memang pilihan yang okay lah.....

anya pernah pergi pulau besar power....
but that was years ago..... masa anya skolah2 dulu.... masih cantik lagi ke pulau tuh..... the last time anya dnegar dah banyak resorts ye....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by anya8797 on Mon Jul 04, 2011 7:13 am

yaminz wrote:Owh, ada pertandingan mmancing... Musti my wife suka... ekekekeke...
Apa hadiah nyer? What a Face What a Face What a Face

Oo..... both you and your wife memang slalu pergi memancing trip ye yaminz...how nice it is to share the same hobby......tapi yang anya tahu....sungai kat sarawak banyak udang besar kan... especially sungai2 yang banyak buaya....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by tenteng on Mon Jul 04, 2011 7:21 am

anya8797 wrote:
powerw00t wrote:
anya8797 wrote:
phyxius wrote:selallu diorng mancing malam jek but that day diorang buat tournament masa siang

OO... pertandingan mancing... patutlah ramai orang... sebenarnya kak anya baru first time dengar pantai nih..... kalau tanjong bidara tuh dah penah dengar dah...

anya, tanjung bidara ni kira legasi dah... pantai yg sempit berteluk, berbatu2, parking kene fee... tapi tempat ni well mantained dek majlis.

Pantai Padang Kemunting ni hanya dipisahkan oleh satu kawasan berbukit, kira tak jauh dari Tg Bidara sebenarnya. Kelebihan pantai ni disebabkan ianya panjang bersambung ke pantai Pengkalan Balak, pantai Sg Tuang dan pantai Telok Gong, chalets pun ada banyak + gerai2 menjual makanan pun ada. Jadik kawasan ni lebih plus berbanding pantai Tg Bidara.

i see...
in between tanjung bidara dengan pantai klebang ye...
kalau nak pilih tempat.... it would be nice kalau chalet tuh tepi laut dan ada banyak tempat makan yang murah.... kalau kat resort... makanan dia mahal.... it would be nice kalau ada gerai2 gini.... memang pilihan yang okay lah.....

anya pernah pergi pulau besar power....
but that was years ago..... masa anya skolah2 dulu.... masih cantik lagi ke pulau tuh..... the last time anya dnegar dah banyak resorts ye....

bukan anya... kalo nak ikutan..dari atas sampai bawah ye (tp list tak abis tau)pantai klebang, pantai puteri, pantai kundor, pantai tg bidara, pantai kemunting, pantai pengkalan balak, pantai sungai tuang, pantai teluk gong
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by yaminz on Mon Jul 04, 2011 7:27 am

anya8797 wrote:
yaminz wrote:Owh, ada pertandingan mmancing... Musti my wife suka... ekekekeke...
Apa hadiah nyer? What a Face What a Face What a Face

Oo..... both you and your wife memang slalu pergi memancing trip ye yaminz...how nice it is to share the same hobby......tapi yang anya tahu....sungai kat sarawak banyak udang besar kan... especially sungai2 yang banyak buaya....

sy xminat la anya, my wife minat... kalo betul hut kali nie ada aktviti mmancing, leh bawa wife sy skali...
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by anya8797 on Mon Jul 04, 2011 7:28 am

tenteng wrote:
anya8797 wrote:
powerw00t wrote:
anya8797 wrote:
phyxius wrote:selallu diorng mancing malam jek but that day diorang buat tournament masa siang

OO... pertandingan mancing... patutlah ramai orang... sebenarnya kak anya baru first time dengar pantai nih..... kalau tanjong bidara tuh dah penah dengar dah...

anya, tanjung bidara ni kira legasi dah... pantai yg sempit berteluk, berbatu2, parking kene fee... tapi tempat ni well mantained dek majlis.

Pantai Padang Kemunting ni hanya dipisahkan oleh satu kawasan berbukit, kira tak jauh dari Tg Bidara sebenarnya. Kelebihan pantai ni disebabkan ianya panjang bersambung ke pantai Pengkalan Balak, pantai Sg Tuang dan pantai Telok Gong, chalets pun ada banyak + gerai2 menjual makanan pun ada. Jadik kawasan ni lebih plus berbanding pantai Tg Bidara.

i see...
in between tanjung bidara dengan pantai klebang ye...
kalau nak pilih tempat.... it would be nice kalau chalet tuh tepi laut dan ada banyak tempat makan yang murah.... kalau kat resort... makanan dia mahal.... it would be nice kalau ada gerai2 gini.... memang pilihan yang okay lah.....

anya pernah pergi pulau besar power....
but that was years ago..... masa anya skolah2 dulu.... masih cantik lagi ke pulau tuh..... the last time anya dnegar dah banyak resorts ye....

bukan anya... kalo nak ikutan..dari atas sampai bawah ye (tp list tak abis tau)pantai klebang, pantai puteri, pantai kundor, pantai tg bidara, pantai kemunting, pantai pengkalan balak, pantai sungai tuang, pantai teluk gong

wahh..banyak juga pantai kalau ikut the whole stretch ye.... yang mana pantai yang paling cantik ten?.... anya ada jugak ronda2 kat klebang.... tapi pon anya rasa dah commercialized sangat lah.... dah tak secantik pantai2 yang lain.... tapi resorts dasyat2 ler situ....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by anya8797 on Mon Jul 04, 2011 7:30 am

yaminz wrote:
anya8797 wrote:
yaminz wrote:Owh, ada pertandingan mmancing... Musti my wife suka... ekekekeke...
Apa hadiah nyer? What a Face What a Face What a Face

Oo..... both you and your wife memang slalu pergi memancing trip ye yaminz...how nice it is to share the same hobby......tapi yang anya tahu....sungai kat sarawak banyak udang besar kan... especially sungai2 yang banyak buaya....

sy xminat la anya, my wife minat... kalo betul hut kali nie ada aktviti mmancing, leh bawa wife sy skali...

slalu anya dengar husband yang minat mancing..... ni wife minat mancing..... cool sungguh isteri yaminz.... yelah, she would definitely like the this trip kan..... Very Happy

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by powerw00t on Mon Jul 04, 2011 7:31 am

Pantai Klebang a big no! lepak2 bolehlah, bermandi manda jangan, airnya keroh aja. Lagi pun pantai klebang yg asal dah tak nampak laut lagi dah cuma nampak rumah2 kedai dan ruang niaga aja. Pantai Puteri no komen... cuma pendapat aku pantai2 yg berdekatan dgn bandar tak berapa sesuai termasuklah si puteri ni yg overcrowded terutama bila weekends.

Pulau Besar dah hancus, industri resort 4-5 bintang kat situ semuanya tutup, padang golf dah jadi padang lalang. Tak tahu le kalo ada operator lain yg dah take over, yg hidup cuma chalet2 kecik aja skang ni.

Bab2 ni kena tanya mark zaman tengok apa database dia pasal pulau ni.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Perbincangan HUT Mymil Ke-2

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 20 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 20  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum