Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171922 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Cadangan, permasalahan dan kritikan

Page 3 of 33 Previous  1, 2, 3, 4 ... 18 ... 33  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Cadangan, permasalahan dan kritikan

Post by venez on Wed Apr 21, 2010 12:02 pm

1 feature aku x jumpa lagi, how to move topik atau posting dari user... huk3

venez
ADMIN
ADMIN

Posts : 17387
Join date : 19/04/2010

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan, permasalahan dan kritikan

Post by powerw00t on Wed Apr 21, 2010 12:07 pm

venez wrote:1 feature aku x jumpa lagi, how to move topik atau posting dari user... huk3

bawah kanan, ada box quick mod tools
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Cadangan, permasalahan dan kritikan

Post by venez on Wed Apr 21, 2010 12:09 pm

powerwoot wrote:
venez wrote:1 feature aku x jumpa lagi, how to move topik atau posting dari user... huk3

bawah kanan, ada box quick mod tools

jauh kebawah rupanya, muhahaha... dh jumpa...
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan, permasalahan dan kritikan

Post by powerw00t on Wed Apr 21, 2010 12:34 pm

Aku pulak tak jumpa lagi amacam mau sticky pada topik yg dah dibuat, kalo new topik bolehlah buat sticky tu.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Cadangan, permasalahan dan kritikan

Post by venez on Wed Apr 21, 2010 12:37 pm

powerwoot wrote:Aku pulak tak jumpa lagi amacam mau sticky pada topik yg dah dibuat, kalo new topik bolehlah buat sticky tu.

he3, tuhler pasal... xper, kita sama2 raba2...

p/s : just nak tahu MOD2 baru dh leh try feature dia ker? hmmm

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan, permasalahan dan kritikan

Post by ashes on Wed Apr 21, 2010 4:00 pm

ven..ranking gan point xnak wat bod khas ker? mcm kat mymill..
avatar
ashes
Warrant Officer
Warrant Officer

Mymil
Posts : 516
Reputation : 21
Join date : 20/04/2010
Location : westerloo

Back to top Go down

Re: Cadangan, permasalahan dan kritikan

Post by venez on Wed Apr 21, 2010 4:10 pm

ashes wrote:ven..ranking gan point xnak wat bod khas ker? mcm kat mymill..

ongoing, slow2 pindah n build-up this board... term n condition pun blum naik lagi, hu3

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan, permasalahan dan kritikan

Post by atreyudevil on Wed Apr 21, 2010 6:02 pm

emoticons takle tambah ke?

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Cadangan, permasalahan dan kritikan

Post by venez on Wed Apr 21, 2010 6:12 pm

Rule and Regulation dan up, Rank and point dah ups, MOD dah dilantik, hopefully its going to be smooth transaction...

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan, permasalahan dan kritikan

Post by powerw00t on Wed Apr 21, 2010 6:43 pm

atreyudevil wrote:emoticons takle tambah ke?

nanti aku tambah, kat sini leceh sikit nak tambah sbb kena insert nama dgn symbol dia sekali baru boleh upload sini.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Cadangan, permasalahan dan kritikan

Post by blankrasta on Thu Apr 22, 2010 7:04 am

Huhu, command untuk youtube susah sket, slalukan kita pakai camni :

[youtube]insert youtube link[/youtube]

kat sini kena pakai flash kan?

blankrasta
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1330
Reputation : 81
Join date : 19/04/2010
Age : 29

Back to top Go down

Re: Cadangan, permasalahan dan kritikan

Post by powerw00t on Thu Apr 22, 2010 7:42 am

blankrasta wrote:Huhu, command untuk youtube susah sket, slalukan kita pakai camni :

[youtube]insert youtube link[/youtube]

kat sini kena pakai flash kan?

blank, kat quick reply mmg panel dia simpul aja, guna post reply dia ada icon youtube dgn flash.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Cadangan, permasalahan dan kritikan

Post by powerw00t on Thu Apr 22, 2010 8:12 am

gangs all, baru aku terperasan between 2 posts min 10sec utk mengelakkan flood. Sebab tu post kita sistem akan 'save' dulu, tu yg kadang post kita keluar lewat.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Cadangan, permasalahan dan kritikan

Post by blankrasta on Thu Apr 22, 2010 8:14 am

powerwoot wrote:
blankrasta wrote:Huhu, command untuk youtube susah sket, slalukan kita pakai camni :

[youtube]insert youtube link[/youtube]

kat sini kena pakai flash kan?

blank, kat quick reply mmg panel dia simpul aja, guna post reply dia ada icon youtube dgn flash.
Owh ok, got it, thanx power~ Very Happy

blankrasta
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1330
Reputation : 81
Join date : 19/04/2010
Age : 29

Back to top Go down

Re: Cadangan, permasalahan dan kritikan

Post by powerw00t on Thu Apr 22, 2010 11:12 am

gangs all, default image yg diposkan aku dah resize kan ala thumbnail 500 x 400 pixel. Kalo korang nak full view klik aja view full image.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Cadangan, permasalahan dan kritikan

Post by blankrasta on Fri Apr 23, 2010 4:21 pm

Edited: Got it

Ok takpe, dah dapat, silly me~

blankrasta
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1330
Reputation : 81
Join date : 19/04/2010
Age : 29

Back to top Go down

Re: Cadangan, permasalahan dan kritikan

Post by powerw00t on Fri Apr 23, 2010 5:52 pm

blankrasta wrote:Edited: Got it

Ok takpe, dah dapat, silly me~

Aku rasa aku tau ko nak tanya apa... Laughing
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Cadangan, permasalahan dan kritikan

Post by powerw00t on Sun Apr 25, 2010 5:14 pm

gangs all, baru activate mana2 member yg tak buat postings dalam masa melebihi 14 hari dorang akan dapat friendly reminder melalui email dam pm.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Cadangan, permasalahan dan kritikan

Post by yaminz on Tue Apr 27, 2010 7:32 am

No comment, rasa nyer quite user friendly... Sng nak navigate plg penting...
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Cadangan, permasalahan dan kritikan

Post by kaybee on Wed May 05, 2010 8:12 am

Tadi post kat warong kopi tapi rasa kat sini baru kena tempat. Sy ada kemuskilan berkenaan dng nama forum ni. MPSA sepatutnya akronim utk Military, Police and Security Agencies. Dlm bahasa ialah Agensi Keselamatan, Polis dan Tentera. Kenapa pulak jadi Service?


Last edited by kaybee on Wed May 05, 2010 8:14 am; edited 1 time in total (Reason for editing : hilight)

kaybee
Corporal
Corporal

Malaysia
Mymil
Posts : 71
Reputation : 9
Join date : 04/05/2010
Location : Penang

Back to top Go down

Re: Cadangan, permasalahan dan kritikan

Post by powerw00t on Wed May 05, 2010 8:37 am

kaybee wrote:Tadi post kat warong kopi tapi rasa kat sini baru kena tempat. Sy ada kemuskilan berkenaan dng nama forum ni. MPSA sepatutnya akronim utk Military, Police and Security Agencies. Dlm bahasa ialah Agensi Keselamatan, Polis dan Tentera. Kenapa pulak jadi Service?

Dulu kita fikir pun macam tu, tapi memandangkan niat asal nak masukkkan agensi lain yg tak berkaitan secara langsung dgn 'security' contohnya kastam, bomba atau research agency macam stride ke, jadik kita generalise kan pada 'services' aja.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Cadangan, permasalahan dan kritikan

Post by powerw00t on Wed May 05, 2010 4:53 pm

gangs all, aku dah upload banner header baru, ada serupa mafia tak? hehe What a Face
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Cadangan, permasalahan dan kritikan

Post by observateur on Wed May 05, 2010 5:11 pm

powerwoot wrote:gangs all, aku dah upload banner header baru, ada serupa mafia tak? hehe What a Face

hu3... nampak ganas & menacing
avatar
observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 50

Back to top Go down

Re: Cadangan, permasalahan dan kritikan

Post by powerw00t on Wed May 05, 2010 5:22 pm

Tu pun aku cilok dari entah siapa punya yg pos kat aimoo tuhari, font kat linux aku tak install banyak jadik aku guna font yg biasa aja.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Cadangan, permasalahan dan kritikan

Post by venez on Wed May 05, 2010 5:40 pm

powerwoot wrote:Tu pun aku cilok dari entah siapa punya yg pos kat aimoo tuhari, font kat linux aku tak install banyak jadik aku guna font yg biasa aja.

cun dah tuh, cuma aku x jumpa camner nak center kan dia... Smile

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan, permasalahan dan kritikan

Post by powerw00t on Wed May 05, 2010 5:52 pm

venez wrote:
powerwoot wrote:Tu pun aku cilok dari entah siapa punya yg pos kat aimoo tuhari, font kat linux aku tak install banyak jadik aku guna font yg biasa aja.

cun dah tuh, cuma aku x jumpa camner nak center kan dia... Smile

Kalo ko view dari crt monitor 17" dia memang center dgn details kat bawah dia. Kalo view guna laptop 14" pun macam tu kecuali view dgn netbook 10", banner tu babas ke kanan. Ntah, pelik mana satu yg betul agaknya drunken
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Cadangan, permasalahan dan kritikan

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 33 Previous  1, 2, 3, 4 ... 18 ... 33  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum