Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by Laxamana Mon Oct 23, 2017 9:35 am

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171929 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Netbook 1Malaysia

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

25052011

Post 

Netbook 1Malaysia




Pagi tadi ada majlis penyampaian netbook 1Malaysia pelbagai jenama kepada budak2 sekolah menengah kat tempat aku ni, jumlah yg dibahagi2kan ada ratusanlah jugak. Majlis tu dianjurkan oleh pelbagai pihak yg mungkin jugak melibatkan Kementerian Pelajaran (Pendidikan?), tim DUN, TM dan jugak beberapa badan swasta lain. Dengar khabar Ketua Menteri Melaka yg menyampaikan sumbangan, atau ADUN.... wallahualam. Aku tak tahu lebih lanjut sebab pergi kerja. Cuma yg menarik perhatian aku ialah TM Point bergerak yg ada kat situ, sebab nak bayar bil streamyx yg kiranya dah tertunggaklah jugak. Bayar sebulan dulu, janji kekal aktif Razz

Kalau ikut perkiraan aku ni adalah pusingan ke 3. Pusingan pertama jangkaan aku ialah salah seorang anak aku yg bersekolah menegah akan dapat sbb 'ni bapaknya' bukannya tergolong orang senang yg berkereta dan bergaji ribu2 sebulan. Cikgu cakap, semua murid akan dapat. Sesiapa yg tak tersenarai pada pertama, yg ke 2 akan dapat. Legalah sikit hati dengar....

tup tup.... dengar khabar pusingan ke 2 telah pun diagihkan. Senyap aja berita... dan terdengar khabar lagi baki seterusnya adalah pada mereka yg belum dapat dan pusingan ke 3 nilah. Mesti salah sorang anak aku dapat... dan ada lagi diluar sana terdapat murid2 yg ibu-bapanya tergolong dari mereka yg berpendapatan rendah dan sederhana. Mereka2 ni pun dijangkakan dapat.

Majlis telah pun berlalu hari ini, anak aku masih tak dapat apa2 pun. Dan yg paling mengejutkan anak aku mengatakan ada kawan2nya yg dapat kali ke 2. Tak tahulah beberapa jumlahnya tapi kalau benar itu berlaku, kita nampak terdapat kecacatan dalam penapisan dan jugak poor documentations dari pihak yg menguruskan. Dan anak2 dari golongan pendapatan tetap kakitangan awam boleh dapat kenapa tak anak nelayan dan jugak pekerja2 kampung?

Hal ini diakui sendiri oleh pegawai TM yg bertugas. Semua kata putus datangnya dari Pejabat Pelajaran.

Kata aku pada anak aku, "tak apalah Wani, guna ajalah abah punya PC tu..."

powerw00t
Major General
Major General

Posts : 7424
Join date : 18/04/2010

Back to top Go down

Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Netbook 1Malaysia :: Comments

avatar

Post on Thu Feb 09, 2012 5:31 am by mumuchi

keyword apply..sama macam pinjaman buku sebelum universal..bapak bisnessman pakai merc..apply dan dapat fasal tulis pendapatan sikit fasal tak ada slip gaji..so salah siapa..

Back to top Go down

avatar

Post on Thu Feb 09, 2012 6:07 am by powerw00t

mumuchi wrote:keyword apply..sama macam pinjaman buku sebelum universal..bapak bisnessman pakai merc..apply dan dapat fasal tulis pendapatan sikit fasal tak ada slip gaji..so salah siapa..

btol tu, tak jujur masa hantar borang yg berisi jumlah pendapatan. Antara lain pun sikap sambil lewa sesetengah pihak yg tak amik port nak further checking yg dalam keluarga tu mmg dah dapat sumbangan yg serupa sebelum nih.

Back to top Go down

Post on Thu Feb 09, 2012 6:00 pm by Blitzkrieg

Sekarang ramai org yg suka mengaku susah sebab nakkan kemudahan kerajaan..senang kt nak free je. Padahal hantar anak pun naik Alphard...ni lah melayu moden.

Back to top Go down

avatar

Post on Fri Feb 10, 2012 6:52 am by marc_zman

Blitzkrieg wrote:Sekarang ramai org yg suka mengaku susah sebab nakkan kemudahan kerajaan..senang kt nak free je. Padahal hantar anak pun naik Alphard...ni lah melayu moden.

ekekekeee.. terus teringat citer kat internet smlm.. dikhabarkan ada ahli parlimen pembangkang yg dok kutuk dasar2 kerajaan tapi.. aritu hantar anak dia daftar masuk mrsm.. huwahahahaaa.. that's politician for you guys

Back to top Go down

avatar

Post on Fri Feb 10, 2012 7:09 am by powerw00t

marc_zman wrote:
Blitzkrieg wrote:Sekarang ramai org yg suka mengaku susah sebab nakkan kemudahan kerajaan..senang kt nak free je. Padahal hantar anak pun naik Alphard...ni lah melayu moden.

ekekekeee.. terus teringat citer kat internet smlm.. dikhabarkan ada ahli parlimen pembangkang yg dok kutuk dasar2 kerajaan tapi.. aritu hantar anak dia daftar masuk mrsm.. huwahahahaaa.. that's politician for you guys

dasar? terlalu general tuh.

Back to top Go down

avatar

Post on Fri Feb 10, 2012 7:14 am by mumuchi

apa nak heran bila polisi " ambik tapi pangkah" Rolling Eyes

Back to top Go down

avatar

Post on Fri Feb 10, 2012 7:15 am by marc_zman

powerw00t wrote:
marc_zman wrote:
Blitzkrieg wrote:Sekarang ramai org yg suka mengaku susah sebab nakkan kemudahan kerajaan..senang kt nak free je. Padahal hantar anak pun naik Alphard...ni lah melayu moden.

ekekekeee.. terus teringat citer kat internet smlm.. dikhabarkan ada ahli parlimen pembangkang yg dok kutuk dasar2 kerajaan tapi.. aritu hantar anak dia daftar masuk mrsm.. huwahahahaaa.. that's politician for you guys

dasar? terlalu general tuh.

clue dia.. dasar tu ada sangkut paut dgn mrsm? ekekekeee

Back to top Go down

avatar

Post on Sun Feb 12, 2012 4:09 am by bijan

Fap fap fap POLITICIAN

Back to top Go down

Post  by Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum