Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171925 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Page 4 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by venez on Sat May 28, 2011 4:28 pm

marc_zman wrote:aparaaa.. panglima tudm kata lokasi tak bleh announce dulu coz kontrak belum sain.. ni yab pm bleh pi sebut direct nama kawasan @ tempat pengganti sempang AB

nak ajer wa piat telinga sekor-sekor ni
buat malu orang kampung jer

tuhler pasal, kadang2 benda yang perlu dirahsiakan dahulu asyik bocor jerk dek menteri...

venez
ADMIN
ADMIN

Posts : 17387
Join date : 19/04/2010

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by standupper on Sat May 28, 2011 4:32 pm

venez wrote:
marc_zman wrote:aparaaa.. panglima tudm kata lokasi tak bleh announce dulu coz kontrak belum sain.. ni yab pm bleh pi sebut direct nama kawasan @ tempat pengganti sempang AB

nak ajer wa piat telinga sekor-sekor ni
buat malu orang kampung jer

tuhler pasal, kadang2 benda yang perlu dirahsiakan dahulu asyik bocor jerk dek menteri...

Errr PAT yg sebut sebenarnya.... wa ada tadi kat Gemas. What a Face
avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by venez on Sat May 28, 2011 4:34 pm

standupper wrote:
venez wrote:
marc_zman wrote:aparaaa.. panglima tudm kata lokasi tak bleh announce dulu coz kontrak belum sain.. ni yab pm bleh pi sebut direct nama kawasan @ tempat pengganti sempang AB

nak ajer wa piat telinga sekor-sekor ni
buat malu orang kampung jer

tuhler pasal, kadang2 benda yang perlu dirahsiakan dahulu asyik bocor jerk dek menteri...

Errr PAT yg sebut sebenarnya.... wa ada tadi kat Gemas. What a Face

huk3, mentang2 dia dh nak benti... scratch

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by yinchet on Sat May 28, 2011 5:57 pm

The 160ha Sungai Besi air base will make way for the multi-billion ringgit upscale Bandar Malaysia, undertaken by 1Malaysia Development Bhd (IMDB) via the Armed Forces Superannuation Fund.

siapa yang akan dapat wang penjualan AFB itu...??
RMAF, MAF or government??
avatar
yinchet
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2648
Reputation : 368
Join date : 09/02/2011
Age : 31
Location : Petaling Jaya

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by venez on Sat May 28, 2011 5:59 pm

yinchet wrote:
The 160ha Sungai Besi air base will make way for the multi-billion ringgit upscale Bandar Malaysia, undertaken by 1Malaysia Development Bhd (IMDB) via the Armed Forces Superannuation Fund.

siapa yang akan dapat wang penjualan AFB itu...??
RMAF, MAF or government??

RMAF...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

sempang version

Post by yinchet on Sat May 28, 2011 6:07 pm

huhu... extra budget to upgrade other AFB... Cool
avatar
yinchet
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2648
Reputation : 368
Join date : 09/02/2011
Age : 31
Location : Petaling Jaya

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by venez on Sat May 28, 2011 6:23 pm

yinchet wrote:huhu... extra budget to upgrade other AFB... Cool

...and equipment such as Base Defend System...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by mumuchi on Sun May 29, 2011 5:45 am

hmm nampaknya bukan tukar dengan AB ada runway, tapi facilities base aja..

[You must be registered and logged in to see this image.]

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by powerw00t on Sun May 29, 2011 5:53 am

mumuchi wrote:hmm nampaknya bukan tukar dengan AB ada runway, tapi facilities base aja..

[You must be registered and logged in to see this image.]

adehhh... aku pun dah serupa ven, nak quote tapi tertekan vote What a Face

AFB yg dikira besar dan canggih tanpa runway mcm ada sikit janggal... atau dorang menggunakan KLIA untuk tumpang? mana le tau mana2 strip yg tak fully utilised boleh digunakan oleh TUDM?


[You must be registered and logged in to see this link.]
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by mumuchi on Sun May 29, 2011 5:58 am

ini quotation dari artikel tu..salh quote lagi ke?

He declined to identify the exact location of the new air base, which will not have a runway, but it is reportedly believed to be at Kota Warisan in Dengkil, near the Kuala Lumpur International Airport in Sepang.

Read more: RMAF to have training base [You must be registered and logged in to see this link.]

ala bukan dapat duit pun kalau dapat undi silap ekekekeke!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by venez on Sun May 29, 2011 6:56 am

base baru nih mmg xder dedicated runway (hanya airstrip) coz base nih akan menempat semua pusat latihan darat (ground seperti pusat latihan admin, logistik n etc) yang x melibatkan penerbangan... lagipun base baru akan berdekatan dgn KLIA so mmg xleh nak buat dedicated runway, close to heavy civil traffic... semua flying unit di sg besi akan berpindah ke tempat lain...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by blankrasta on Sun May 29, 2011 8:03 am

silent


Last edited by blankrasta on Sat Jul 07, 2012 8:58 am; edited 1 time in total

blankrasta
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1330
Reputation : 81
Join date : 19/04/2010
Age : 29

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by venez on Sun May 29, 2011 8:13 am

blankrasta wrote:Betul ke kat AFB Sg Besi yang sekarang ni ada 'something' underground?

no further comment... OSA

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by standupper on Sun May 29, 2011 8:26 am

venez wrote:
blankrasta wrote:Betul ke kat AFB Sg Besi yang sekarang ni ada 'something' underground?

no further comment... OSA

O&G!!! Twisted Evil
avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by tj on Sun May 29, 2011 10:49 am

standupper wrote:
venez wrote:
blankrasta wrote:Betul ke kat AFB Sg Besi yang sekarang ni ada 'something' underground?

no further comment... OSA

O&G!!! Twisted Evil

ye ke ni? camtu boleh la beli MRCA untuk 2 sqn sekaligus What a Face
avatar
tj
Colonel
Colonel

Mymil
Posts : 2118
Reputation : 30
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by standupper on Sun May 29, 2011 10:53 am

Bakal bertukar wajah???

[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by tj on Sun May 29, 2011 10:57 am

standupper wrote:Bakal bertukar wajah???

[You must be registered and logged in to see this image.]

so berapa nilai anggaran sebenar projek kat situ ye? ada sapa2 tau..
avatar
tj
Colonel
Colonel

Mymil
Posts : 2118
Reputation : 30
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by yinchet on Sun May 29, 2011 11:10 am

The land value should be around RM1bil++/RM2bil
The entire project would worth at least RM10bil
*These is just my estimation... the value might be even more
avatar
yinchet
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2648
Reputation : 368
Join date : 09/02/2011
Age : 31
Location : Petaling Jaya

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by marc_zman on Mon May 30, 2011 4:00 am

venez wrote:base baru nih mmg xder dedicated runway (hanya airstrip) coz base nih akan menempat semua pusat latihan darat (ground seperti pusat latihan admin, logistik n etc) yang x melibatkan penerbangan... lagipun base baru akan berdekatan dgn KLIA so mmg xleh nak buat dedicated runway, close to heavy civil traffic... semua flying unit di sg besi akan berpindah ke tempat lain...

huhuhuuu.. tu laaa pasal

masa memula keluor berita aritu wa sudah terpikir.. kalu buat pangkalan siap ngan runway, berapa punyer dekat daaa dengan civvy nyer air traffic.. ingat tak dulu ada plan nak buat LCCT kat area labu/sendayan gak tapi gomen reject.. last2 buat kat seberang KLIA.. antara isu yg timbul, dekat sangat dengan air traffic KLIA bla bla bla

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by marc_zman on Mon May 30, 2011 4:05 am

venez wrote:
standupper wrote:
venez wrote:
marc_zman wrote:aparaaa.. panglima tudm kata lokasi tak bleh announce dulu coz kontrak belum sain.. ni yab pm bleh pi sebut direct nama kawasan @ tempat pengganti sempang AB

nak ajer wa piat telinga sekor-sekor ni
buat malu orang kampung jer

tuhler pasal, kadang2 benda yang perlu dirahsiakan dahulu asyik bocor jerk dek menteri...

Errr PAT yg sebut sebenarnya.... wa ada tadi kat Gemas. What a Face
huk3, mentang2 dia dh nak benti... scratch

Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad mana satu yg wa nak piat ni.?
PM.? PAT.? tau PTU.?
tau wa wakil kan ketiga-tiga nyer kat boss ven laaa
ekekekekeee

but seriously.. macam badut laaa.. cakap tarak serupa bikin.. chit
nasib baik pasal airbase jer
dibuatnyer benda2 lain yg lagi sensitip
huhuhuhuuu

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by superhornet on Mon May 30, 2011 6:36 am

Ermmmm teman nak tanyer soklan cepu mas sikit nie .. n pada saper yang buleh jawab teman minta tolong eh .. Pasal TUDM nak pindah nie paper semalam sebut kat area sebelah Sendayan @ Bandar baru Sri Sendayan alaa dekat ngan felda tu kan .. sebab teman baru beli umah kat sebelah situ .. betul ker
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by powerw00t on Mon May 30, 2011 6:39 am

superhornet wrote:Ermmmm teman nak tanyer soklan cepu mas sikit nie .. n pada saper yang buleh jawab teman minta tolong eh .. Pasal TUDM nak pindah nie paper semalam sebut kat area sebelah Sendayan @ Bandar baru Sri Sendayan alaa dekat ngan felda tu kan .. sebab teman baru beli umah kat sebelah situ .. betul ker

Ada chance la ko, market mesti besar, kalau dah beli rega hartanah mesti mcm cepumas punya.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by superhornet on Mon May 30, 2011 6:48 am

powerw00t wrote:
superhornet wrote:Ermmmm teman nak tanyer soklan cepu mas sikit nie .. n pada saper yang buleh jawab teman minta tolong eh .. Pasal TUDM nak pindah nie paper semalam sebut kat area sebelah Sendayan @ Bandar baru Sri Sendayan alaa dekat ngan felda tu kan .. sebab teman baru beli umah kat sebelah situ .. betul ker

Ada chance la ko, market mesti besar, kalau dah beli rega hartanah mesti mcm cepumas punya.

Tu la pasal, tak sangka la pulak. Rumah dah siap dah pun, api n air dah ada tinggal masuk jer. Terkejut gak teman dengar so kalau nak sewa ada peluang ar nak demand heheh sori yer mod off topik jap ...
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by venez on Mon May 30, 2011 6:53 am

superhornet wrote:Ermmmm teman nak tanyer soklan cepu mas sikit nie .. n pada saper yang buleh jawab teman minta tolong eh .. Pasal TUDM nak pindah nie paper semalam sebut kat area sebelah Sendayan @ Bandar baru Sri Sendayan alaa dekat ngan felda tu kan .. sebab teman baru beli umah kat sebelah situ .. betul ker

erkkk, dlm paper ada mention sendayan ker? adehhh... semua dh tau le kiranyer nih... huk3

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by innocentti on Mon May 30, 2011 6:59 am

wa rasa speculator dah start main harga dah ni.. Very Happy
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by marc_zman on Mon May 30, 2011 7:00 am

venez wrote:
superhornet wrote:Ermmmm teman nak tanyer soklan cepu mas sikit nie .. n pada saper yang buleh jawab teman minta tolong eh .. Pasal TUDM nak pindah nie paper semalam sebut kat area sebelah Sendayan @ Bandar baru Sri Sendayan alaa dekat ngan felda tu kan .. sebab teman baru beli umah kat sebelah situ .. betul ker

erkkk, dlm paper ada mention sendayan ker? adehhh... semua dh tau le kiranyer nih... huk3

dah boss.. sebab tu wa mau piat telinga VVIP yg sebut nama itu tempat
PTU tarak mau sebut coz contract sign bln depan dia kata
tapi, dlm paper lain VVIP lain bleh sebut plak
tak patut, tak patut

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum