Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by Laxamana Mon Oct 23, 2017 9:35 am

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171929 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Page 6 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by mumuchi on Mon May 30, 2011 10:01 am

lagi satu artikel atas cakap tak ada runway, yang ni MENHAN cakap semua ada..poning den Suspect




1MDB needed to build the runway, terminal building, control tower and other facilities

MUAR: 1Malaysia Development Berhad (1MDB) will be allowed to develop
the Royal Malaysian Air Force (RMAF) base in Sungai Besi into a
commercial centre on the condition that it completes the construction of
the new military air base in Sendayan, Negeri Sembilan.


Defence Minister Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi said 1MDB needed
to build the runway, terminal building, control tower and other
facilities
.


"According to our understanding, 1MDB must first build the new air
base, then only they'll be allowed to develop the site in Sungai Besi,"
he told reporters after opening the Bakri Umno divisional meeting here
today.


To a question, Ahmad Zahid said the project in Sendayan would be completed within five years.


Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak today named Sendayan, located 12km

from Seremban, as a new base for the RMAF, replacing the one in Sungai Besi,

Kuala Lumpur. - Bernama

Read more: [You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.]

mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Posts : 19546
Join date : 05/06/2010

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by venez on Mon May 30, 2011 10:02 am

hu3, kedudukan sebenar semua masih samar2 lagi... semua dok letak perkataan 't is reportedly believed or we believe'....

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by innocentti on Mon May 30, 2011 10:08 am

mumuchi wrote:
innocentti wrote:
mumuchi wrote:
superhornet wrote:
powerw00t wrote:
superhornet wrote:Ermmmm teman nak tanyer soklan cepu mas sikit nie .. n pada saper yang buleh jawab teman minta tolong eh .. Pasal TUDM nak pindah nie paper semalam sebut kat area sebelah Sendayan @ Bandar baru Sri Sendayan alaa dekat ngan felda tu kan .. sebab teman baru beli umah kat sebelah situ .. betul ker

Ada chance la ko, market mesti besar, kalau dah beli rega hartanah mesti mcm cepumas punya.

Tu la pasal, tak sangka la pulak. Rumah dah siap dah pun, api n air dah ada tinggal masuk jer. Terkejut gak teman dengar so kalau nak sewa ada peluang ar nak demand heheh sori yer mod off topik jap ...

tak silap teman dia spekulasi more to Kota Warisan. Tak ada sebut betul2 pun. tapi biasalah, semua kawasan sekeliling akan merasa gak nanti..
kota warisan dah lama naik bos..target more to putrajaya resident..mmg ramai penghuni kuarters ptjaya beli kat sana..

bukan wa cakap, paper cakap..

He declined to identify the exact location of the new air base, which will not have a runway, but it is reportedly believed to be at Kota Warisan in Dengkil, near the Kuala Lumpur International Airport in Sepang.

Read more: RMAF to have training base [You must be registered and logged in to see this link.]
adoi kalo betul ni mmg rugi ler aku tak beli rumah kat situ ritu..murah jer masa tu baru 180k.. Crying or Very sad Crying or Very sad
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by mumuchi on Mon May 30, 2011 10:13 am

speku dan terus speku..Star semalam cakap dekat LCCT dan KLIA, punya besar kawasan yang potential macam tu ekekekeke...tapi walaubagaimanapun wa rasa kawasan terdekat memang akan maju pun, tak yah tunggu AB ni..

[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this link.]

Twenty companies have collected request for proposal (RFP) documents to partner [You must be registered and logged in to see this link.] to develop 50 acres near KLIA2 in Sepang....

.....The RFP is for the privatisation of the 50-acre commercial development
that would comprise premium factory outlets centre, a food and beverage
centre and an auto city. Since it covers a big area, several parties may
be selected.

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this link.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by powerw00t on Mon May 30, 2011 10:14 am

Apa2 pun bila dan kat mana, pastinya area tu boom dgn kenaikan harga hartanah. Silap2 belukar tempat gajah mengawan pun boleh dapat juta2 seekar cheers
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by superhornet on Mon May 30, 2011 11:57 am

innocentti wrote:
mumuchi wrote:
innocentti wrote:
mumuchi wrote:
superhornet wrote:
powerw00t wrote:
superhornet wrote:Ermmmm teman nak tanyer soklan cepu mas sikit nie .. n pada saper yang buleh jawab teman minta tolong eh .. Pasal TUDM nak pindah nie paper semalam sebut kat area sebelah Sendayan @ Bandar baru Sri Sendayan alaa dekat ngan felda tu kan .. sebab teman baru beli umah kat sebelah situ .. betul ker

Ada chance la ko, market mesti besar, kalau dah beli rega hartanah mesti mcm cepumas punya.

Tu la pasal, tak sangka la pulak. Rumah dah siap dah pun, api n air dah ada tinggal masuk jer. Terkejut gak teman dengar so kalau nak sewa ada peluang ar nak demand heheh sori yer mod off topik jap ...

tak silap teman dia spekulasi more to Kota Warisan. Tak ada sebut betul2 pun. tapi biasalah, semua kawasan sekeliling akan merasa gak nanti..
kota warisan dah lama naik bos..target more to putrajaya resident..mmg ramai penghuni kuarters ptjaya beli kat sana..

bukan wa cakap, paper cakap..

He declined to identify the exact location of the new air base, which will not have a runway, but it is reportedly believed to be at Kota Warisan in Dengkil, near the Kuala Lumpur International Airport in Sepang.

Read more: RMAF to have training base [You must be registered and logged in to see this link.]
adoi kalo betul ni mmg rugi ler aku tak beli rumah kat situ ritu..murah jer masa tu baru 180k.. Crying or Very sad Crying or Very sad

Tu kat Kota warisan masa teman beli kat sendayan rega rumah teres 20 x 70 ada yang bermula dari RM 97,000. Masa teman beli pun masih lagi murah ada yang rega dari 103K sampai 168K tapi sekarang dah takder dah ...
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by anya8797 on Mon May 30, 2011 4:37 pm

"According to our understanding, 1MDB must first build the new air
base, then only they'll be allowed to develop the site in Sungai Besi,"
he told reporters after opening the Bakri Umno divisional meeting here
today. "


i've seen the likes of this before....
developer beli bbgs untuk develop pavillion....
with the promise a new school with state of the art facilities would be built to replace the one taken....
masa construction.... MOE left it to the developer and the developer did as they plesae.... bila sekolah tuh siap.... nampak sangat cantik... tapi dari luar lah..... kat dalam, dengan dinding retak walaupun blom 5 tahun..... dengan wiring ntah hape2.... dan developer tolak ke MOE ...MOE tolak ke developer.....

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by venez on Mon May 30, 2011 5:08 pm

anya8797 wrote:"According to our understanding, 1MDB must first build the new air
base, then only they'll be allowed to develop the site in Sungai Besi,"
he told reporters after opening the Bakri Umno divisional meeting here
today. "


i've seen the likes of this before....
developer beli bbgs untuk develop pavillion....
with the promise a new school with state of the art facilities would be built to replace the one taken....
masa construction.... MOE left it to the developer and the developer did as they plesae.... bila sekolah tuh siap.... nampak sangat cantik... tapi dari luar lah..... kat dalam, dengan dinding retak walaupun blom 5 tahun..... dengan wiring ntah hape2.... dan developer tolak ke MOE ...MOE tolak ke developer.....

harap2 x jadi cenggitu lah... mmg semua nak untung tapi jgn melampau-lampau sgt sampai xder kualiti...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by tj on Mon May 30, 2011 5:27 pm

base baru ni nak combine semua training unit yang selerak 1 Malaysia ni ke?
contoh macam latihan pramuda,KTU, ITAS dan lain2..
avatar
tj
Colonel
Colonel

Mymil
Posts : 2118
Reputation : 30
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by venez on Mon May 30, 2011 5:30 pm

tj wrote:base baru ni nak combine semua training unit yang selerak 1 Malaysia ni ke?
contoh macam latihan pramuda,KTU, ITAS dan lain2..

yup...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by tj on Mon May 30, 2011 5:34 pm

venez wrote:
tj wrote:base baru ni nak combine semua training unit yang selerak 1 Malaysia ni ke?
contoh macam latihan pramuda,KTU, ITAS dan lain2..

yup...

woohhhooo.. semua student2 dibawah satu unit,mau kena kongker habis sendayan tuh dek student tu..
limpahan ekonomi memang tak sikit la,tengok contoh ekonomi kat area2 kem lain..

tapi limpahan sosialnya pun gawat gak tuh,kagat kena usaha lebih..

syok la orang sendayan or staff efos yang kampung selatan tanahair ni..
avatar
tj
Colonel
Colonel

Mymil
Posts : 2118
Reputation : 30
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by venez on Mon May 30, 2011 5:41 pm

tj wrote:
venez wrote:
tj wrote:base baru ni nak combine semua training unit yang selerak 1 Malaysia ni ke?
contoh macam latihan pramuda,KTU, ITAS dan lain2..

yup...

woohhhooo.. semua student2 dibawah satu unit,mau kena kongker habis sendayan tuh dek student tu..
limpahan ekonomi memang tak sikit la,tengok contoh ekonomi kat area2 kem lain..

tapi limpahan sosialnya pun gawat gak tuh,kagat kena usaha lebih..

syok la orang sendayan or staff efos yang kampung selatan tanahair ni..

he3... itu semestinya...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by yaminz on Mon May 30, 2011 5:51 pm

Hopefully based baru nie ada hardened shelters, underground shelter, larger air field tok take offf 3-4 buah pesawat skali gus... ekekeke
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by superhornet on Tue May 31, 2011 3:01 am

venez wrote:
tj wrote:
venez wrote:
tj wrote:base baru ni nak combine semua training unit yang selerak 1 Malaysia ni ke?
contoh macam latihan pramuda,KTU, ITAS dan lain2..

yup...

woohhhooo.. semua student2 dibawah satu unit,mau kena kongker habis sendayan tuh dek student tu..
limpahan ekonomi memang tak sikit la,tengok contoh ekonomi kat area2 kem lain..

tapi limpahan sosialnya pun gawat gak tuh,kagat kena usaha lebih..

syok la orang sendayan or staff efos yang kampung selatan tanahair ni..

he3... itu semestinya...


Tapi aper yang lebih diharapkan jgn buat seperti melepaskan batuk ditangga jer nanti nie nanti melibatkan soal keselamatan negara dan masa depan rakyat tak kira la kat mana pun limpahan ekonomi tu. teman jugak berharap sgt dengan adanyer base baru nie kiter ( TUDM ) akan lebih dihormati baik kawan mahu pun lawan .. pastu jgn ada pulak yg kat dalam negara nie meroyan tak tentu pasal amik kesempatan atas isu itu dan ini ...
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by venez on Tue May 31, 2011 7:27 am

superhornet wrote:
venez wrote:
tj wrote:
venez wrote:
tj wrote:base baru ni nak combine semua training unit yang selerak 1 Malaysia ni ke?
contoh macam latihan pramuda,KTU, ITAS dan lain2..

yup...

woohhhooo.. semua student2 dibawah satu unit,mau kena kongker habis sendayan tuh dek student tu..
limpahan ekonomi memang tak sikit la,tengok contoh ekonomi kat area2 kem lain..

tapi limpahan sosialnya pun gawat gak tuh,kagat kena usaha lebih..

syok la orang sendayan or staff efos yang kampung selatan tanahair ni..

he3... itu semestinya...


Tapi aper yang lebih diharapkan jgn buat seperti melepaskan batuk ditangga jer nanti nie nanti melibatkan soal keselamatan negara dan masa depan rakyat tak kira la kat mana pun limpahan ekonomi tu. teman jugak berharap sgt dengan adanyer base baru nie kiter ( TUDM ) akan lebih dihormati baik kawan mahu pun lawan .. pastu jgn ada pulak yg kat dalam negara nie meroyan tak tentu pasal amik kesempatan atas isu itu dan ini ...

true2...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by periuk_api1209 on Tue May 31, 2011 10:22 am

..soalan..kenapa ada sesetengah org panggil yg ada sekarang kat sendayan tu pengkalan bantuan erk???


periuk_api1209
Staff Sargent
Staff Sargent

Mymil
Posts : 334
Reputation : 12
Join date : 24/08/2010

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by venez on Tue May 31, 2011 10:36 am

periuk_api1209 wrote:..soalan..kenapa ada sesetengah org panggil yg ada sekarang kat sendayan tu pengkalan bantuan erk???


dlm efos ada 3 jenis base iaitu :
1. operational base
2. support base
3. radar base/installation

masing2 ada tugas tersendiri... kalau kat sendayan nih dijadikan support base mean aset2 udara yang vital utk operasi xkan diletakkan disana...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by periuk_api1209 on Tue May 31, 2011 11:57 am

ok faham..

so skang ni akan di upgrade jadi operational base la lepas ni..

periuk_api1209
Staff Sargent
Staff Sargent

Mymil
Posts : 334
Reputation : 12
Join date : 24/08/2010

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by marc_zman on Wed Jun 01, 2011 3:44 am

periuk_api1209 wrote:..soalan..kenapa ada sesetengah org panggil yg ada sekarang kat sendayan tu pengkalan bantuan erk???

errr.. bang.. mana ada lagi.. baru congak-congak nak buat support base baru daa

so skang ni akan di upgrade jadi operational base la lepas ni..

cadangan nyer memang akan dibuat sebagai support base sahaja

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by blankrasta on Wed Jun 01, 2011 6:40 am

silent


Last edited by blankrasta on Sat Jul 07, 2012 9:03 am; edited 1 time in total

blankrasta
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1330
Reputation : 81
Join date : 19/04/2010
Age : 29

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by marc_zman on Wed Jun 01, 2011 9:19 am

wa baru teringat sey

weh.. apa kan jadi dengan Muzium TUDM tu nanti.? akan turun dipindahkan ke pangkalan baru ni ke.? atau pindah ke mana-mana pangkalan sedia ada.?

mintak-mintak muzium dapat laaa satu kawasan khas kat pangkalan baru tu nanti.. pastu bikin balik baik-baik itu muzium.. banyak ni nak letak pesawat lepas ni.. & pastikan semua display tu berbumbung tau

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by standupper on Wed Jun 01, 2011 9:34 am

Statement awal... Muzium dikekalkan, termasuk sebahagian bangunan control tower.

Soalannya.. apa akan jadi dengan Pangkalan Unit Udara Helikopter dan fixed wing PDRM? Kekal, berpindah ke Subang atau PDRM wujudkan airbase barunya sendiri???



avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by mumuchi on Wed Jun 01, 2011 9:39 am

dan PDRM baru buat building dan hangar baru lagi...jeng jeng jeng..don't forget there is supposed to be a heliport maintain kat sempang..aku rasa fixed wing PDRM pindah tapi rotary stay la kut...VIP pun nak juga landing2 kat KL ni weh..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this link.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by venez on Wed Jun 01, 2011 10:46 am

dgr kata kalau lulusnya permohonan utk register muzium tudm sebagai bangunan sejarah maka ianya akan kekal kat situ tapi pesawat2 akan dikecikkan, maybe tinggal miniature or model kit jerk, hu3

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by marc_zman on Wed Jun 01, 2011 11:00 am

venez wrote:dgr kata kalau lulusnya permohonan utk register muzium tudm sebagai bangunan sejarah maka ianya akan kekal kat situ tapi pesawat2 akan dikecikkan, maybe tinggal miniature or model kit jerk, hu3

sampaikan salam Kawan kat pencadang
cakap kat dia.. baik tak payah kalu nak diteruskan idea 'bernas' ni
kalu takat miniature tau model.. bleh pi umah muchi, yaminz, alphawolf
tau pi jer kedai jual model miniature ni

oh ya.. bleh tukar nama itu muzium jadik 'RMAF Toy Muzium'

marah ni Mad Mad Mad haaaaa.. kan dah tumbuh tanduk Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by venez on Wed Jun 01, 2011 11:02 am

marc_zman wrote:
venez wrote:dgr kata kalau lulusnya permohonan utk register muzium tudm sebagai bangunan sejarah maka ianya akan kekal kat situ tapi pesawat2 akan dikecikkan, maybe tinggal miniature or model kit jerk, hu3

sampaikan salam Kawan kat pencadang
cakap kat dia.. baik tak payah kalu nak diteruskan idea 'bernas' ni
kalu takat miniature tau model.. bleh pi umah muchi, yaminz, alphawolf
tau pi jer kedai jual model miniature ni

oh ya.. bleh tukar nama itu muzium jadik 'RMAF Toy Muzium'

marah ni Mad Mad Mad haaaaa.. kan dah tumbuh tanduk Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

he3, nak buek lagu mana, tanah tuh mahal nilainyer...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sempang Sg Besi Air Base Akan Tinggal Sejarah

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum