Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171925 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Peristiwa Di Mahkamah Agung Benadir, Somalia 27 September 1993

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Peristiwa Di Mahkamah Agung Benadir, Somalia 27 September 1993

Post by heavyduty on Fri Mar 18, 2011 4:35 pm

i thought drug mules are persian

heavyduty
Lt Colonel
Lt Colonel

Posts : 1747
Join date : 14/03/2011

Back to top Go down

Re: Peristiwa Di Mahkamah Agung Benadir, Somalia 27 September 1993

Post by bijan on Fri Mar 18, 2011 4:50 pm

Dasar pilih bulu... tak abis lagi
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Peristiwa Di Mahkamah Agung Benadir, Somalia 27 September 1993

Post by standupper on Fri Mar 18, 2011 6:33 pm

The white man's burden...

Org lain takmo peduli pun pasal kita.. kalau nak martabatkan wira-wira negara, kita kena mula dengan diri kita dulu, sebelum mengharapkan orang lain.

Cuba tengok gaya pembuatan filem Turki, The Breath.. satu contoh baik bagaimana org Turki mengangkat wira dalam pertempuran di pergunungan.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Jangan lupa Taegukgi

[You must be registered and logged in to see this image.]

Satu lagi movie menarik.. kisah unit PLA yg hilang dalam perang Korea... apa ntah tajuknya. Mesti korang tau, tinggal sorang saja suvivor yg berusaha cari kubur rakan unit dia yang mati tertimbus dalam sebuah lombong arang batu.

So ada sesiapa yg nak jadi filem director kat mymil???
avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Peristiwa Di Mahkamah Agung Benadir, Somalia 27 September 1993

Post by ashes on Sun Mar 20, 2011 6:23 am

standupper wrote:The white man's burden...

Org lain takmo peduli pun pasal kita.. kalau nak martabatkan wira-wira negara, kita kena mula dengan diri kita dulu, sebelum mengharapkan orang lain.

Cuba tengok gaya pembuatan filem Turki, The Breath.. satu contoh baik bagaimana org Turki mengangkat wira dalam pertempuran di pergunungan.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Jangan lupa Taegukgi

[You must be registered and logged in to see this image.]

Satu lagi movie menarik.. kisah unit PLA yg hilang dalam perang Korea... apa ntah tajuknya. Mesti korang tau, tinggal sorang saja suvivor yg berusaha cari kubur rakan unit dia yang mati tertimbus dalam sebuah lombong arang batu.

So ada sesiapa yg nak jadi filem director kat mymil???


x salah aku tajuk dia the assembly..bleh tahan jgk criternyer..
avatar
ashes
Warrant Officer
Warrant Officer

Mymil
Posts : 516
Reputation : 21
Join date : 20/04/2010
Location : westerloo

Back to top Go down

Re: Peristiwa Di Mahkamah Agung Benadir, Somalia 27 September 1993

Post by marc_zman on Mon Mar 21, 2011 4:24 am

standupper wrote:The white man's burden...

Org lain takmo peduli pun pasal kita.. kalau nak martabatkan wira-wira negara, kita kena mula dengan diri kita dulu, sebelum mengharapkan orang lain.

mr stand, may i borrow your sentences.. no.? yes.? can.? tq babeh.. ekekekeee

kita kena mula dengan diri kita dulu... huwahahahaaa.. bertuah laaaa.. baru gomen nak jadikan sejarah subjek wajib pun dah banyak kedengaran suara-suara siamang.. maaf kalu wa off topik sat, secara peribadi wa rasa memang terdapat usaha secara halus untuk menanam rasa benci kat ATM, PDRM dan juga SPRM.. wa takde bukti, cuma its only me guts talking.. tengok jer laaa situasi sekarang ni kan

selagi suara-suara siamang ni ada.. ni tak kira siamang kaum mana, bagi wa semua 2x5.. buat laaa macam mana, orang malaysia tak kan hargai wira-wira mereka..

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Peristiwa Di Mahkamah Agung Benadir, Somalia 27 September 1993

Post by superhornet on Mon Mar 21, 2011 6:08 am

mumuchi wrote:sebenarnya kalau tenok enigmatic malaysia dalam discovery channel adalah penerbitan kru..kalau ada sapa2 betul minat, boleh propose buat doku tema militari ni tapi more for Asian Satellite ler macam History atau Discovery..idak pun dalam Warna macam Suatu Masa...ada berani?

Rasernyer kalau diorang nak lama dah diorang buat atau mungkin diorang tak tahu .. sebab ( off topic jap ) kan diorang ada buat citer tentang VAT 69 tu ..
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Peristiwa Di Mahkamah Agung Benadir, Somalia 27 September 1993

Post by superhornet on Mon Mar 21, 2011 6:10 am

standupper wrote:The white man's burden...

Org lain takmo peduli pun pasal kita.. kalau nak martabatkan wira-wira negara, kita kena mula dengan diri kita dulu, sebelum mengharapkan orang lain.

Cuba tengok gaya pembuatan filem Turki, The Breath.. satu contoh baik bagaimana org Turki mengangkat wira dalam pertempuran di pergunungan.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Jangan lupa Taegukgi

[You must be registered and logged in to see this image.]

Satu lagi movie menarik.. kisah unit PLA yg hilang dalam perang Korea... apa ntah tajuknya. Mesti korang tau, tinggal sorang saja suvivor yg berusaha cari kubur rakan unit dia yang mati tertimbus dalam sebuah lombong arang batu.

So ada sesiapa yg nak jadi filem director kat mymil???


Citer nie best .. rugi saper tak tgk tapi adik aku kater dier tak leh tgk citer nie entah apesal ...

kiter dah mulakan langkah mcm tu dgn filem LT Adnan ingat tak .. bagi aku citer tu memang best .. aku pun masih berharap ada pihak yg sanggup teruskan usaha mcm tu ..
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Peristiwa Di Mahkamah Agung Benadir, Somalia 27 September 1993

Post by sbbs on Mon Mar 21, 2011 7:01 am

Suruh KRU buat
merong mahawangsa dpt buat dgn kos dekat RM10 juta

sbbs
Staff Sargent
Staff Sargent

Mymil
Posts : 339
Reputation : 31
Join date : 08/02/2011
Age : 36
Location : Kch

Back to top Go down

Re: Peristiwa Di Mahkamah Agung Benadir, Somalia 27 September 1993

Post by tin on Mon Mar 21, 2011 7:05 am

sebenarnya byk lagi kisah2 wira negara yg belom diketengahkan atau tidak mahu diketengahkan diatas sebab2 tertentu. ada citer yg lebih dasat drp citer Lt. Adnan.
avatar
tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: Peristiwa Di Mahkamah Agung Benadir, Somalia 27 September 1993

Post by marc_zman on Mon Mar 21, 2011 7:44 am

tin wrote:sebenarnya byk lagi kisah2 wira negara yg belom diketengahkan atau tidak mahu diketengahkan diatas sebab2 tertentu. ada citer yg lebih dasat drp citer Lt. Adnan.

apa lagi abe tin.. kasik citer laaa
tarak citer kalu, kitorang pun tak tau

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Peristiwa Di Mahkamah Agung Benadir, Somalia 27 September 1993

Post by innocentti on Mon Mar 21, 2011 8:07 am

ntah tin..nak kena masuk gua jugak ke..?
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Peristiwa Di Mahkamah Agung Benadir, Somalia 27 September 1993

Post by superhornet on Tue Mar 22, 2011 3:33 am

innocentti wrote:ntah tin..nak kena masuk gua jugak ke..?

Entah nyer lobai tin nie, citer la sikit sekurangyer untuk tatapan warga mymil n kalau org luar baca pun baru diorang tahu n faham sikit sejarah kiter takpun kalau ada puak2 puaka yg tersesat dan terbaca kisah nie bagi diorang ingat n sedar pengorbanan pasukan keselamatan kiter takder la asyik nak melalak tak tentu pasal ...
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Peristiwa Di Mahkamah Agung Benadir, Somalia 27 September 1993

Post by bijan on Tue Mar 22, 2011 1:14 pm

tin wrote:sebenarnya byk lagi kisah2 wira negara yg belom diketengahkan atau tidak mahu diketengahkan diatas sebab2 tertentu. ada citer yg lebih dasat drp citer Lt. Adnan.


Cerita ape..???
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Peristiwa Di Mahkamah Agung Benadir, Somalia 27 September 1993

Post by bijan on Tue Mar 22, 2011 1:16 pm

superhornet wrote:
standupper wrote:The white man's burden...

Org lain takmo peduli pun pasal kita.. kalau nak martabatkan wira-wira negara, kita kena mula dengan diri kita dulu, sebelum mengharapkan orang lain.

Cuba tengok gaya pembuatan filem Turki, The Breath.. satu contoh baik bagaimana org Turki mengangkat wira dalam pertempuran di pergunungan.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Jangan lupa Taegukgi

[You must be registered and logged in to see this image.]

Satu lagi movie menarik.. kisah unit PLA yg hilang dalam perang Korea... apa ntah tajuknya. Mesti korang tau, tinggal sorang saja suvivor yg berusaha cari kubur rakan unit dia yang mati tertimbus dalam sebuah lombong arang batu.

So ada sesiapa yg nak jadi filem director kat mymil???


Citer nie best .. rugi saper tak tgk tapi adik aku kater dier tak leh tgk citer nie entah apesal ...

kiter dah mulakan langkah mcm tu dgn filem LT Adnan ingat tak .. bagi aku citer tu memang best .. aku pun masih berharap ada pihak yg sanggup teruskan usaha mcm tu ..

semangat lt.adnan perlu diontohi.... pahlawan bukit kepung patut diikuti... lawan tetap lawan
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Peristiwa Di Mahkamah Agung Benadir, Somalia 27 September 1993

Post by HangPC2 on Tue Nov 05, 2013 6:24 am

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
HangPC2
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 899
Reputation : 144
Join date : 22/04/2010
Age : 35
Location : Langkasuka

Back to top Go down

Re: Peristiwa Di Mahkamah Agung Benadir, Somalia 27 September 1993

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum