Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171899 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Page 5 of 15 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 15  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Post by MMW on Mon Mar 07, 2011 5:10 am

yihaa..malaysian copperhead..

Kalau tengok sebelah taming sari tu ada laser designator lagi. Ini GGK punya territory nie... Very Happy

Tapi yang paling surprise ialah NTW-20 le . Tak pernah tau Malaysia dah ada. Tengok wikipedia pun tak mention Malaysia guna. Tanya kat abang GGK tu dia kata dah lebih setahun dia orang guna Laughing

[url=http://en.wikipedia.org/wiki/NTW-20[/url]

Kalau gitu saya rasa banyak lagi surprise (rahsia) yang tak diberitahu. Dulu pembelian ERA VERA pun rahsia tapi ntah macam mana dapat dihidu dek pemberita (atau spy).

Tak dipamerkan pulak ERA VERA tu mungkin tengah digunakan kot Very Happy

MMW
Colonel
Colonel

Posts : 2269
Join date : 07/03/2011

Back to top Go down

Re: MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Post by venez on Mon Mar 07, 2011 5:12 am

MMW wrote:
yihaa..malaysian copperhead..

Kalau tengok sebelah taming sari tu ada laser designator lagi. Ini GGK punya territory nie... Very Happy

Tapi yang paling surprise ialah NTW-20 le . Tak pernah tau Malaysia dah ada. Tengok wikipedia pun tak mention Malaysia guna. Tanya kat abang GGK tu dia kata dah lebih setahun dia orang guna Laughing

[url=http://en.wikipedia.org/wiki/NTW-20[/url]

Kalau gitu saya rasa banyak lagi surprise (rahsia) yang tak diberitahu. Dulu pembelian ERA VERA pun rahsia tapi ntah macam mana dapat dihidu dek pemberita (atau spy).

Tak dipamerkan pulak ERA VERA tu mungkin tengah digunakan kot Very Happy

rahsia VERA-e terkantoi dek sebab kontrak terbuka utk penghantaran unit tuh dari sana ke sini...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Post by yaminz on Mon Mar 07, 2011 5:13 am

Lupa lak, aritu nampak meriam mortar 81mm cap Africa selatan... Yg yugoslavia kita dah xguna k? Suspect Suspect Suspect

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Post by MMW on Mon Mar 07, 2011 5:22 am

range dan warhead aku rasa sama macam normal artillery round..cuma tambahan sensor la kot..mungkin next cycle stride bole pegi ke gps guided round plak macam excalibur..if the laser sensor can withstand g-force during firing..why can't gps sensor

Salam. GPS sensor ni bang ada kebaikan dan keburukannya. Kalau kita ada setelit komunikasi sendiri bagus le macam USA (GPS), China (Compass). Russia (GLONASS) dan European (Galileo). Kalau setakat tumpang satelit orang senang aje orang disrupt signal tu boleh tersasar peluru tu.

Satahu saya (please correct me if I'm wrong Laughing) civilian GPS lain dari military punya. Untuk ketepatan, yang military punya dia ada kod yang perlu di key-in (tak silap saya diopanggil "p code") Kalau tak key-in kod ini maka ketepatan GPS itu bergantung sepenuhnya kepada tuan punya satelit. CEP (Circular error probability) mungkin 20 meter atau mungkin sampai 1 kilometer!. Beginilah caranya US mengawal negara-negara yang ada senjata dia. Kita mungkin ada senjata buatan dia tapi mungkin tak boleh guna sebab tak tepat sebab dia tak bagi P-Code tu.

Saya rasa Stride dah kaji benda2 ni. Itu yang di buat laser aje kot...

MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 45
Location : Cheras

Back to top Go down

Re: MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Post by yaminz on Mon Mar 07, 2011 5:26 am

MMW wrote:
range dan warhead aku rasa sama macam normal artillery round..cuma tambahan sensor la kot..mungkin next cycle stride bole pegi ke gps guided round plak macam excalibur..if the laser sensor can withstand g-force during firing..why can't gps sensor

Salam. GPS sensor ni bang ada kebaikan dan keburukannya. Kalau kita ada setelit komunikasi sendiri bagus le macam USA (GPS), China (Compass). Russia (GLONASS) dan European (Galileo). Kalau setakat tumpang satelit orang senang aje orang disrupt signal tu boleh tersasar peluru tu.

Satahu saya (please correct me if I'm wrong Laughing) civilian GPS lain dari military punya. Untuk ketepatan, yang military punya dia ada kod yang perlu di key-in (tak silap saya diopanggil "p code") Kalau tak key-in kod ini maka ketepatan GPS itu bergantung sepenuhnya kepada tuan punya satelit. CEP (Circular error probability) mungkin 20 meter atau mungkin sampai 1 kilometer!. Beginilah caranya US mengawal negara-negara yang ada senjata dia. Kita mungkin ada senjata buatan dia tapi mungkin tak boleh guna sebab tak tepat sebab dia tak bagi P-Code tu.

Saya rasa Stride dah kaji benda2 ni. Itu yang di buat laser aje kot...

Kita pun ada satelit sendiri bro, cam maesat 1 & 2... Boleh dgunakan tok operasi ktenteraan selain dgunakan tok awam...

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Post by dewafrost on Mon Mar 07, 2011 5:28 am

kita kan dah ada satelite kita sendiri... mana ada nompang2 dah akang niii.... Razak Sat tuuuuu... ehem2 jugak tuuuu..... mcm2 dah org fitnah, nuduh2 yg bukan2 kek dia tau.....

dewafrost
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3762
Reputation : 146
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Post by mumuchi on Mon Mar 07, 2011 5:33 am

heheheh wa cilok gambar dari posting jofizo kat thread AV8..bawah ni hilux ke ford..mata dah rabun dah ni..

[You must be registered and logged in to see this image.]

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Post by sCorpene on Mon Mar 07, 2011 5:36 am

yaminz wrote:Lupa lak, aritu nampak meriam mortar 81mm cap Africa selatan... Yg yugoslavia kita dah xguna k? Suspect Suspect Suspect

yer ke? sutahu cuma guna cap yugoslavia jerk

sCorpene
Captain
Captain

Mymil
Posts : 982
Reputation : 13
Join date : 06/03/2011
Location : Melaka

Back to top Go down

Re: MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Post by yaminz on Mon Mar 07, 2011 5:40 am

sCorpene wrote:
yaminz wrote:Lupa lak, aritu nampak meriam mortar 81mm cap Africa selatan... Yg yugoslavia kita dah xguna k? Suspect Suspect Suspect

yer ke? sutahu cuma guna cap yugoslavia jerk

Yea la bro, masa HUT tu nampak mortar tu dgn cap Africa Selatan...
Baru masuk kot... Suspect Suspect Suspect

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Post by MMW on Mon Mar 07, 2011 5:45 am

Kita pun ada satelit sendiri bro, cam maesat 1 & 2... Boleh dgunakan tok operasi ktenteraan selain dgunakan tok awam...

Bang maesat1 dan 2 dibuat bukan untuk tujuan navigasi GPS. Ianya bertujuan untuk komunikasi jalur lebar military atau civilian.

Untuk tujuan navigasi GPS, satelit itu perlulah dibina khusus untuk navigasi aje bukannya campur aduk dengan kemunikasi/perisikan/radar/foto. Receiver clock pada satelit itu pulak hendaklah mempunyai ketepatan yang amat tinggi. Kalau salah 0.000 001 saat aje maka jarak akan tersasar sebanyak 300m!!

Tengok; [You must be registered and logged in to see this link.]

Untuk tujuan GPS, 2 bijik satelit aje tak memadai. Sebabnya satelit ini sentiasa berpusing. Jadi masa dia dibelakang bumi kita tak akan dapat isyaratnya. Untuk tujuan GPS US menetapkan perlu ada sekurang-kurangnya 24 buah satelit, Cina- Compass (35buah), Russia -GLONASS (24buah) dan Euro - Galileo (30buah).

Jadi setakat Razaksat, Meast tu masih amat-amat tidak mencukupi.

MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 45
Location : Cheras

Back to top Go down

Re: MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Post by yaminz on Mon Mar 07, 2011 5:49 am

MMW wrote:
Kita pun ada satelit sendiri bro, cam maesat 1 & 2... Boleh dgunakan tok operasi ktenteraan selain dgunakan tok awam...

Bang maesat1 dan 2 dibuat bukan untuk tujuan navigasi GPS. Ianya bertujuan untuk komunikasi jalur lebar military atau civilian.

Untuk tujuan navigasi GPS, satelit itu perlulah dibina khusus untuk navigasi aje bukannya campur aduk dengan kemunikasi/perisikan/radar/foto. Receiver clock pada satelit itu pulak hendaklah mempunyai ketepatan yang amat tinggi. Kalau salah 0.000 001 saat aje maka jarak akan tersasar sebanyak 300m!!

Tengok; [You must be registered and logged in to see this link.]

Untuk tujuan GPS, 2 bijik satelit aje tak memadai. Sebabnya satelit ini sentiasa berpusing. Jadi masa dia dibelakang bumi kita tak akan dapat isyaratnya. Untuk tujuan GPS US menetapkan perlu ada sekurang-kurangnya 24 buah satelit, Cina- Compass (35buah), Russia -GLONASS (24buah) dan Euro - Galileo (30buah).

Jadi setakat Razaksat, Meast tu masih amat-amat tidak mencukupi.

owh xtau lak bro... thanks for info... Very Happy Very Happy Very Happy

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Post by dewafrost on Mon Mar 07, 2011 5:50 am

woooooo.... gituuuuu.... pencerahan yg memang tahap seribu watt dah niii... memang tak cukup.... kalau setakat sebijik dua ajerrr... perrgghhhh.... tak leh jadik niiii..... nak buat banyak2, mahal.... huhuhuuhuhuhuuuuu

dewafrost
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3762
Reputation : 146
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Post by dewafrost on Mon Mar 07, 2011 6:04 am

mumuchi wrote:heheheh wa cilok gambar dari posting jofizo kat thread AV8..bawah ni hilux ke ford..mata dah rabun dah ni..

[You must be registered and logged in to see this image.]

muchi... itu memang Ford... tapi aku tak igt samada Rodeo or Ranger

dewafrost
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3762
Reputation : 146
Join date : 20/06/2010

Back to top Go down

Re: MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Post by MMW on Mon Mar 07, 2011 6:09 am

owh xtau lak bro... thanks for info..

Sama-sama tukar info bang.... ada benda yang saya tak tahu, abang tahu... Laughing

Sungguhpun demikian cadangan untuk letak GPS pada taming sari tu memang bagus sebab GPS ni tak diganggu oleh keadaan cuaca (tak le mcm gelombang siaran Astro Laughing ). Laser ni kalau hari hujan atau kabus atau ribut petir, susah le mau di'tenangkan' (aim) pada sasaran. Itu sebab negara-negara kuasa besar bangunkan sistem GPS sendiri

Lagi satu laser ni kena ada orang "aim"kan. GPS tak. Taming sari boleh diprogramkan awal-awal lagi. Masa kenderaan tunda bergerak masukkan aje longitude dan latitude sasaran. Sampai aje tempat tembak, tembak 3 butir lepas tu cabut le (Shoot and scoot). Operasi di bawah 2 minit. Jadi kalau ada counter battery fire dari pihak musuh tak le aset artileri kita musnah. Kalau ada GPS kebarangkalian untuk meledak kat sasaran amat tinggi cyclops

Sistem Ceasar / K9 / AGM yang sedang diintai oleh ATN amat sesuai untuk tujuan tersebut Very Happy

[You must be registered and logged in to see this link.]

MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 45
Location : Cheras

Back to top Go down

Re: MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Post by sbbs on Mon Mar 07, 2011 6:19 am

Jgn harapkan GPS sangat
karang ni kecoh kat Korea Selatan
korea Utra tgh dok jamming gps signal kat korea selatan

sbbs
Staff Sargent
Staff Sargent

Mymil
Posts : 339
Reputation : 31
Join date : 08/02/2011
Age : 36
Location : Kch

Back to top Go down

Re: MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Post by mumuchi on Mon Mar 07, 2011 6:20 am

Inertial Guidance kalau combine dengan Civil GPS macamana ketepatannya?

Tak silap eden Ruskies ada offer join Glonass satu masa dulu, kalau memonry wa betul lah..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Post by MMW on Mon Mar 07, 2011 6:30 am

Jgn harapkan GPS sangat
karang ni kecoh kat Korea Selatan
korea Utra tgh dok jamming gps signal kat korea selatan

Itu yang dikatakan tadi ada kebaikan dan keburukannya guna GPS ni Very Happy

Nak jamming signal ni tak susah. Alat jamming banyak di jual tapi nak bawak masuk Malaysia salah le (illegal) sebab ia boleh disrupt navigasi kapalterbang komersial!!.

[You must be registered and logged in to see this link.]

MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 45
Location : Cheras

Back to top Go down

Re: MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Post by yinchet on Mon Mar 07, 2011 6:39 am

Dzirhan photos
twitpic

banyak lagi photo kat sana

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

yinchet
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2648
Reputation : 368
Join date : 09/02/2011
Age : 31
Location : Petaling Jaya

Back to top Go down

Re: MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Post by mumuchi on Mon Mar 07, 2011 6:41 am

tks yinchet..nice coverage by Dzirhan!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Post by mumuchi on Mon Mar 07, 2011 6:46 am

hmmm tak perasan lak ada FN-6 kat sana..nampak igla aja..


Kredit : Dizrhan/Twitpic
[You must be registered and logged in to see this image.]

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Post by yaminz on Mon Mar 07, 2011 6:54 am

mumuchi wrote:hmmm tak perasan lak ada FN-6 kat sana..nampak igla aja..


Kredit : Dizrhan/Twitpic
[You must be registered and logged in to see this image.]

uiks, ada la muchi siap sy usap2 skali... hehehe

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Post by venez on Mon Mar 07, 2011 6:55 am

dewafrost wrote:
mumuchi wrote:heheheh wa cilok gambar dari posting jofizo kat thread AV8..bawah ni hilux ke ford..mata dah rabun dah ni..

[You must be registered and logged in to see this image.]

muchi... itu memang Ford... tapi aku tak igt samada Rodeo or Ranger

bas mana dikekahkan utk demo nih?

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Post by venez on Mon Mar 07, 2011 6:57 am

yaminz wrote:
MMW wrote:
Kita pun ada satelit sendiri bro, cam maesat 1 & 2... Boleh dgunakan tok operasi ktenteraan selain dgunakan tok awam...

Bang maesat1 dan 2 dibuat bukan untuk tujuan navigasi GPS. Ianya bertujuan untuk komunikasi jalur lebar military atau civilian.

Untuk tujuan navigasi GPS, satelit itu perlulah dibina khusus untuk navigasi aje bukannya campur aduk dengan kemunikasi/perisikan/radar/foto. Receiver clock pada satelit itu pulak hendaklah mempunyai ketepatan yang amat tinggi. Kalau salah 0.000 001 saat aje maka jarak akan tersasar sebanyak 300m!!

Tengok; [You must be registered and logged in to see this link.]

Untuk tujuan GPS, 2 bijik satelit aje tak memadai. Sebabnya satelit ini sentiasa berpusing. Jadi masa dia dibelakang bumi kita tak akan dapat isyaratnya. Untuk tujuan GPS US menetapkan perlu ada sekurang-kurangnya 24 buah satelit, Cina- Compass (35buah), Russia -GLONASS (24buah) dan Euro - Galileo (30buah).

Jadi setakat Razaksat, Meast tu masih amat-amat tidak mencukupi.

owh xtau lak bro... thanks for info... Very Happy Very Happy Very Happy

utk tentukan kedudukan kita dlm ketepatan 10 meter di bumi, peralatan gps kita kena sync dgn sekurang-kurangnyer 3 satelite GPS... lagi byk lagi bagusss

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Post by mumuchi on Mon Mar 07, 2011 7:00 am

yaminz wrote:
mumuchi wrote:hmmm tak perasan lak ada FN-6 kat sana..nampak igla aja..


Kredit : Dizrhan/Twitpic
[You must be registered and logged in to see this image.]

uiks, ada la muchi siap sy usap2 skali... hehehe

haku bila dah ramai sangat dah give up nak tengok betul2 Rolling Eyes

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Post by yaminz on Mon Mar 07, 2011 7:09 am

mumuchi wrote:
yaminz wrote:
mumuchi wrote:hmmm tak perasan lak ada FN-6 kat sana..nampak igla aja..


Kredit : Dizrhan/Twitpic
[You must be registered and logged in to see this image.]

uiks, ada la muchi siap sy usap2 skali... hehehe

haku bila dah ramai sangat dah give up nak tengok betul2 Rolling Eyes

owh... aritu malang, ttiba bateri kong... xboleh ambil aset2 armor... huhuhu...

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Post by MMW on Mon Mar 07, 2011 7:28 am

bas mana dikekahkan utk demo nih?

Serbu bas paling bahaya wooo.... Ingat apa jadi kat rampasan bas kat Filipina pada 23 Ogos 2010 yang menyebabkan 8 pelancong Hong Kong mati?

[You must be registered and logged in to see this link.]

Punca kegagalan antaranya tak cukup peralatan nak serbu bas dan kurangnya training

[You must be registered and logged in to see this link.]

Harap-harap GGK kita tak le begitu.


MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 45
Location : Cheras

Back to top Go down

Re: MyMil @ Hari Terbuka Tentera Darat

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 15 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 15  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum