Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171899 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

LHS/Webshops / Stash Sales

Page 5 of 30 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17 ... 30  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: LHS/Webshops / Stash Sales

Post by mumuchi on Thu Dec 23, 2010 6:23 am

hehehehe ko lagi la senang nak ngular...tali tinggal 1 aja kat kaki tu What a Face

mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Posts : 19546
Join date : 05/06/2010

Back to top Go down

Re: LHS/Webshops / Stash Sales

Post by mumuchi on Thu Dec 23, 2010 6:24 am

oops lupalak..aku cadang nak pi pagi sabtu ni lepas tu HHQ...ko macamana..lepas tu aku boleh tumpang ko ke HHQ sekali kalau ko nak le..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: LHS/Webshops / Stash Sales

Post by yaminz on Thu Dec 23, 2010 6:36 am

mumuchi wrote:
hehehehe ko lagi la senang nak ngular...tali tinggal 1 aja kat kaki tu

hehehe... ada uat kena siapkan, baru leh bnafas... huhuhu

mumuchi wrote:

oops lupalak..aku cadang nak pi pagi sabtu ni lepas tu HHQ...ko macamana..lepas tu aku boleh tumpang ko ke HHQ sekali kalau ko nak le..

sy on jea... leh g skali HHQ... Very Happy Very Happy Very Happy

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: LHS/Webshops / Stash Sales

Post by mumuchi on Thu Dec 23, 2010 6:45 am

oright..jumpa kat sana..apa2 hal, tepon...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: LHS/Webshops / Stash Sales

Post by yaminz on Thu Dec 23, 2010 7:36 am

mumuchi wrote:oright..jumpa kat sana..apa2 hal, tepon...

ok muchi... Very Happy Very Happy Very Happy

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: LHS/Webshops / Stash Sales

Post by mumuchi on Thu Dec 23, 2010 10:58 am

hmmm after checking aku rasa kawan ko jual yang ini kan...

[You must be registered and logged in to see this image.]

aku ingat yang ini..

[You must be registered and logged in to see this image.]

tak apa kalau jumpa yang ni kan ko sambar jugak..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: LHS/Webshops / Stash Sales

Post by yaminz on Thu Dec 23, 2010 11:19 am

mumuchi wrote:hmmm after checking aku rasa kawan ko jual yang ini kan...

[You must be registered and logged in to see this image.]

aku ingat yang ini..

[You must be registered and logged in to see this image.]

tak apa kalau jumpa yang ni kan ko sambar jugak..

muchi, sy da bgtau smlm yg zaidi jual yg atas 2... huhuhu

yg bawah tu baru (repackaging + 8 askar), stakat nie sy lum jumpa lg kat msia... tp kat o9 store kat hobbyeasy agak murah dlm rm70+++ (lum tmasuk shipping)

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: LHS/Webshops / Stash Sales

Post by mumuchi on Thu Dec 23, 2010 11:44 am

no worries bro..bagus gak kalau belum sampai malaysia...tak apa2...jadi twin tigers gak ni Wink

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: LHS/Webshops / Stash Sales

Post by yaminz on Thu Dec 23, 2010 11:53 am

mumuchi wrote:no worries bro..bagus gak kalau belum sampai malaysia...tak apa2...jadi twin tigers gak ni Wink

owh, hang nak twin lgk erk... hehehe

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: LHS/Webshops / Stash Sales

Post by mumuchi on Thu Dec 23, 2010 12:01 pm

tengoklah keadaaan..dah jumpa gambar yang berkenan..antara beberapa flagged diorama yg lain..ekekeke!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: LHS/Webshops / Stash Sales

Post by mumuchi on Fri Dec 24, 2010 12:30 pm

Ok Minz aku dah round 3 kali memang tak jumpa barang tu...esok HHQ bukak tapi skrg dia tengah ada unannounced 40% pre-renovation sale nak clear stok...so yang keluar aku rasa stok2 lama...tamiya lansung tak nampak tapi revell, hasegawa, dragon, dan russian brand banyak..academy dan iteleri ada sikit...

tiger 1/35 hanya satu aja ada...yang ini tapi rega RM200+..stiker tak berapa clear..special edition kan! 3 dalam 1..yg lain tiger ada pun dragon punya 1/48...

Dragon 1/35 Tiger I, Initial Production s.Pz.Abt.502 Leningrad Region 1942/3 ~ Smart Kit

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: LHS/Webshops / Stash Sales

Post by mumuchi on Fri Dec 24, 2010 12:35 pm

a/way esok jumpa kat MH dan lepas tu kalau ko nak ikut ke HHQ still on tapi aku tak beli apa2 kut kat HHQ...tengok lak lepas renovation apa citer..

menda2 lain tu kalau MH tak ada leh order kat EZhobbies aja price range dia..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: LHS/Webshops / Stash Sales

Post by yaminz on Fri Dec 24, 2010 12:41 pm

mumuchi wrote:Ok Minz aku dah round 3 kali memang tak jumpa barang tu...esok HHQ bukak tapi skrg dia tengah ada unannounced 40% pre-renovation sale nak clear stok...so yang keluar aku rasa stok2 lama...tamiya lansung tak nampak tapi revell, hasegawa, dragon, dan russian brand banyak..academy dan iteleri ada sikit...

tiger 1/35 hanya satu aja ada...yang ini tapi rega RM200+..stiker tak berapa clear..special edition kan! 3 dalam 1..yg lain tiger ada pun dragon punya 1/48...

Dragon 1/35 Tiger I, Initial Production s.Pz.Abt.502 Leningrad Region 1942/3 ~ Smart Kit

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

aiyok... mahal gak nie erk... susah nak dpt nie...


yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: LHS/Webshops / Stash Sales

Post by mumuchi on Fri Dec 24, 2010 12:43 pm

hmmm check kat Hobby EZ macam baloi gak beli model tu...kat hobby easy pun 177+45..ni hhq siap discount 40% lagi ni...apa komen ko minz?

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: LHS/Webshops / Stash Sales

Post by yaminz on Fri Dec 24, 2010 12:44 pm

mumuchi wrote:a/way esok jumpa kat MH dan lepas tu kalau ko nak ikut ke HHQ still on tapi aku tak beli apa2 kut kat HHQ...tengok lak lepas renovation apa citer..

menda2 lain tu kalau MH tak ada leh order kat EZhobbies aja price range dia..

sy on jea muchi... leh survey dulu kat hhq

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: LHS/Webshops / Stash Sales

Post by yaminz on Fri Dec 24, 2010 12:48 pm

mumuchi wrote:hmmm check kat Hobby EZ macam baloi gak beli model tu...kat hobby easy pun 177+45..ni hhq siap discount 40% lagi ni...apa komen ko minz?

kalo sy beli kat hhq... hehehe Very Happy Very Happy Very Happy

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: LHS/Webshops / Stash Sales

Post by mumuchi on Fri Dec 24, 2010 12:50 pm

wokey ni tanya frankly ni..ko nak model ni fasal nak build ke simpan? wa tengok product details teruja gak ni...kalau wa ambik kira last tiger and model wa beli dan commission kek ko..tapi kalau ko nak simpan, wa kasi laluan.. Smile

1/35 Tiger I, Initial Production s.Pz.Abt.502 Leningrad Region 1942/3 ~ Smart Kit

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: LHS/Webshops / Stash Sales

Post by yaminz on Fri Dec 24, 2010 12:51 pm

mumuchi wrote:hmmm check kat Hobby EZ macam baloi gak beli model tu...kat hobby easy pun 177+45..ni hhq siap discount 40% lagi ni...apa komen ko minz?

oh, bro ada nmpk kifv x?

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: LHS/Webshops / Stash Sales

Post by yaminz on Fri Dec 24, 2010 12:53 pm

mumuchi wrote:wokey ni tanya frankly ni..ko nak model ni fasal nak build ke simpan? wa tengok product details teruja gak ni...kalau wa ambik kira last tiger and model wa beli dan commission kek ko..tapi kalau ko nak simpan, wa kasi laluan.. Smile

1/35 Tiger I, Initial Production s.Pz.Abt.502 Leningrad Region 1942/3 ~ Smart Kit

xpe la bro, hang ambil la...
kat umah sy ada 5 tiger (2 early [1 interior], 1 mid [interior], 2 late) msh dlm kotak Very Happy Very Happy Very Happy

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: LHS/Webshops / Stash Sales

Post by mumuchi on Fri Dec 24, 2010 12:55 pm

kifv tak nampak bro...macam aku cakap aku rasa dia keluar stok lama tapi dalam store wa tak tanya pun...

bab tiger tu, nantilah kalau esok ada algi rezeki aku la..kalau dah tak ada, kira burn la..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: LHS/Webshops / Stash Sales

Post by yaminz on Fri Dec 24, 2010 12:57 pm

mumuchi wrote:kifv tak nampak bro...macam aku cakap aku rasa dia keluar stok lama tapi dalam store wa tak tanya pun...

bab tiger tu, nantilah kalau esok ada algi rezeki aku la..kalau dah tak ada, kira burn la..

xpe, esok sy tanya... hehehe...

thanks a lot bro...

sbenar nyer sy looking tiger nie: -
1) 1/35 Dragon Late Tiger 1 (zimmerit)
2) 1/35 AFV Late Tiger (Wittman)

study study study

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: LHS/Webshops / Stash Sales

Post by mumuchi on Fri Dec 24, 2010 1:01 pm

hehehehe aku tengok yang reserved(sold) tadi yang laku semua aircraft 1/48 aja...AFV dah tak popular ke?

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: LHS/Webshops / Stash Sales

Post by yaminz on Fri Dec 24, 2010 1:07 pm

mumuchi wrote:hehehehe aku tengok yang reserved(sold) tadi yang laku semua aircraft 1/48 aja...AFV dah tak popular ke?

rasa nyer musti SMM wat project aircraft nie... Suspect Suspect Suspect

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: LHS/Webshops / Stash Sales

Post by mumuchi on Fri Dec 24, 2010 1:10 pm

smm tu amenda..aku rasa dalm 20-30 ada tu.. :1: kalau sorang yang buat..lagipun bukan deme simpan stash dalam kotak?

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: LHS/Webshops / Stash Sales

Post by yaminz on Fri Dec 24, 2010 1:13 pm

mumuchi wrote:smm tu amenda..aku rasa dalm 20-30 ada tu.. :1: kalau sorang yang buat..lagipun bukan deme simpan stash dalam kotak?

scale model malaysia, diorg slalu wat workgroup mcm fokus scale mana2 pastu buat... just assumption jea bro...

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: LHS/Webshops / Stash Sales

Post by mumuchi on Fri Dec 24, 2010 1:15 pm

oooo itu ka...yup aku nampak notis yg 18 hb aritu depa ada buat free open course on AFV track building..tapi next activity tak nampak lak..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: LHS/Webshops / Stash Sales

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 30 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17 ... 30  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum