Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by malarkey Fri Oct 13, 2017 10:25 am

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171926 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Page 41 of 42 Previous  1 ... 22 ... 40, 41, 42  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Post by MMW on Fri Jun 24, 2011 2:01 pm

powerw00t wrote:si bijan dalam perjalanan naik bas ekspress jebat... semangat dia nak berkemensah begitu kuat sekali


Peerrggghhh ..... semangat mcm ni la yg kita mau..... Ini yg aku segan ni. Insyaallah patah sayap bertongkatkan paruh pun aku cuba datang esok!!!

MMW
Colonel
Colonel

Posts : 2269
Join date : 07/03/2011

Back to top Go down

Re: Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Post by powerw00t on Fri Jun 24, 2011 2:01 pm

marc_zman wrote:
powerw00t wrote:
marc_zman wrote:
powerw00t wrote:si bijan dalam perjalanan naik bas ekspress jebat... semangat dia nak berkemensah begitu kuat sekali

tau.. tadi dia ada sms.. lupa nak tanya dia kambin itam ikut ke tak
ekekekeee

kalau itu kambing hitam ikut alamatnya dreber bas campak dia keluar (aku andaikan drebar tu larat nak angkat leher, tangan, perut, punggung dan kaki secara berseorangan la)

mana laaa tau kalu kambin tu ikut dlm rupa bentuk lain & berbungkus dlm karung guni What a Face

uihhh.... bahaya kalo beli daging dalam guni mcm tu sekali bukak tengok itu kaler pink laa 🐷
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Post by powerw00t on Fri Jun 24, 2011 2:03 pm

MMW wrote:
powerw00t wrote:si bijan dalam perjalanan naik bas ekspress jebat... semangat dia nak berkemensah begitu kuat sekali


Peerrggghhh ..... semangat mcm ni la yg kita mau..... Ini yg aku segan ni. Insyaallah patah sayap bertongkatkan paruh pun aku cuba datang esok!!!

kalo selsema, request kat doktor ubat selsema yg tak mengantuk punya, dia boleh kasik. Kalo malam bolehlah guna jenis yg mengantuk punya.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Post by marc_zman on Fri Jun 24, 2011 2:05 pm

powerw00t wrote:
marc_zman wrote:
powerw00t wrote:
marc_zman wrote:
powerw00t wrote:si bijan dalam perjalanan naik bas ekspress jebat... semangat dia nak berkemensah begitu kuat sekali
tau.. tadi dia ada sms.. lupa nak tanya dia kambin itam ikut ke tak
ekekekeee
kalau itu kambing hitam ikut alamatnya dreber bas campak dia keluar (aku andaikan drebar tu larat nak angkat leher, tangan, perut, punggung dan kaki secara berseorangan la)
mana laaa tau kalu kambin tu ikut dlm rupa bentuk lain & berbungkus dlm karung guni What a Face
uihhh.... bahaya kalo beli daging dalam guni mcm tu sekali bukak tengok itu kaler pink laa 🐷

chit.. itu che leng laaa.. mana bleh wooo..

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Post by mumuchi on Fri Jun 24, 2011 2:29 pm

MMW wrote:
powerw00t wrote:si bijan dalam perjalanan naik bas ekspress jebat... semangat dia nak berkemensah begitu kuat sekali


Peerrggghhh ..... semangat mcm ni la yg kita mau..... Ini yg aku segan ni. Insyaallah patah sayap bertongkatkan paruh pun aku cuba datang esok!!!


kekekekeke challenge accepted nampak..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this link.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Post by harleena on Fri Jun 24, 2011 2:49 pm

atreyudevil wrote:
MMW wrote:Another one bites the dust.... aku.

Sekarang aku demam selsema. Ni pun baru sedar dari pengsan lepas telan ubat.

Isteri aku pulak ada sistem testing (dia kerja Maybank). PAGI esok pukul 7am baru balik. Jadi aku dalam demam ni kena ambik dia pagi2 lepas tu dalam pukul 10.00am kena hantar mak ayah aku pulak ke KLIA. Dia org pergi Umrah flight pukul 3 pm.

So kalau aku larat, esok aku datang le jenguk korang kat Kemensah. Kalau aku tak larat mohon maaf le ye. Kalau pergi pun dalam pukul 4pm aku dah kena balik nak hantar isteri aku ke office balik dalam pukul 5pm.

Aku tak boleh bawak isteri aku sebab dia kena tidur selepas semalam testing sistem.

Lagi satu, fruit punch tu mohon maaf aku tak dapat bawak. Kalau aku datang jugak aku bawak le apa-apa yang patut.




So sekali lagi mohon maaf banyak2.

tarahal la bro!
ni bukan event wajib, kesihatan tu penting!

Take care MMW. Moga cepat sembuh...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 49

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Post by harleena on Fri Jun 24, 2011 2:50 pm

MMW wrote:
powerw00t wrote:si bijan dalam perjalanan naik bas ekspress jebat... semangat dia nak berkemensah begitu kuat sekali


Peerrggghhh ..... semangat mcm ni la yg kita mau..... Ini yg aku segan ni. Insyaallah patah sayap bertongkatkan paruh pun aku cuba datang esok!!!

Semangat tu yang penting... Jangan tumbang kat Kemensah esok, udah... Tapi tak per, Abu ngan Bijan ada utk tolong angkat..

Jangan lupa bawak jururawat sorang. Kot2 ada yang pengsan ke..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 49

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Post by anya8797 on Fri Jun 24, 2011 3:08 pm

powerw00t wrote:
anya8797 wrote:
venez wrote:aku akan beli beberapa slice kambing yang siap marinate kira sapa2 beruntung blehler sempat makan, he3

anya bawak brown sauce black pepper lah... sedap makan dengan kambing.... Very Happy

mesti kambing kat sebelah anya tu tertanya2, ada rumput sedap2 takmo makan, apalah punya manusia ni.

anya tak ske rumput.... No

Razz

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Post by anya8797 on Fri Jun 24, 2011 3:09 pm

dah......anya dah bake creme brulee.... cheers

anya8797
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2721
Reputation : 60
Join date : 07/03/2011
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Post by harleena on Fri Jun 24, 2011 3:34 pm

anya8797 wrote:dah......anya dah bake creme brulee.... cheers

sedapnya... sharelah resepi kat tread masakan tu, anya.. Anya caremelized guna torch ke? Kat sini, torch tu murah ajer... Kena sambar satu jugak ni...

[You must be registered and logged in to see this image.]

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 49

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Post by bijan on Fri Jun 24, 2011 4:24 pm

selamat tiiba di ampang... baru aku sedar ampang mana ada lrt pergi zoo negara ... adeh aku kena pi klcc dulu la esok amik putera lrt baru pi Wangsa Maju ... ada sesapa lalu sini ke esok ...?
avatar
bijan
Brig General
Brig General

Malaysia
Mymil
Posts : 3142
Reputation : 71
Join date : 11/10/2010
Location : Dalam Sarang ... Tengok bebird terbang depan tingkap

Back to top Go down

Re: Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Post by powerw00t on Fri Jun 24, 2011 4:33 pm

harleena wrote:
MMW wrote:
powerw00t wrote:si bijan dalam perjalanan naik bas ekspress jebat... semangat dia nak berkemensah begitu kuat sekali


Peerrggghhh ..... semangat mcm ni la yg kita mau..... Ini yg aku segan ni. Insyaallah patah sayap bertongkatkan paruh pun aku cuba datang esok!!!

Semangat tu yang penting... Jangan tumbang kat Kemensah esok, udah... Tapi tak per, Abu ngan Bijan ada utk tolong angkat..

Jangan lupa bawak jururawat sorang. Kot2 ada yang pengsan ke..

yerrp, exactly. Sesuai sangat dah kita ada pair. Jururawat? abu boleh kasik settel ini hal sebab dia selalu stalk jururawat2 pelatih kat hospital.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Post by innocentti on Fri Jun 24, 2011 5:38 pm

Salam..baru balik kafor..wa ngan bini takdan nak masak2 la..anak sikit meragam smlm dia kena cucuk..esok bwk brg sedia siap jer..sandwich buah tembikai ngan kerepek pisang tanduk
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Post by powerw00t on Fri Jun 24, 2011 5:40 pm

ehhhh.... harleena kena amaran ke muahaha!
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Post by mumuchi on Fri Jun 24, 2011 5:45 pm

innocentti wrote:Salam..baru balik kafor..wa ngan bini takdan nak masak2 la..anak sikit meragam smlm dia kena cucuk..esok bwk brg sedia siap jer..sandwich buah tembikai ngan kerepek pisang tanduk

oklah tu..dah namanya potluck..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this link.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Post by harleena on Fri Jun 24, 2011 5:55 pm

powerw00t wrote:ehhhh.... harleena kena amaran ke muahaha!

Aikkk, bila pulak wa kena amaran ni? Ada ke? Alamak, apasal tak perasan pulak...
Sapa berani kasi amaran sama wa ni???? Mad

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 49

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Post by mumuchi on Fri Jun 24, 2011 6:00 pm

suruh penguin ajust la ekekeke!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this link.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Post by innocentti on Fri Jun 24, 2011 6:00 pm

Hahahaada ada org warn sebab akak bg nama tapi xjoin kot muhahaha
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Post by powerw00t on Fri Jun 24, 2011 6:01 pm

harleena wrote:
powerw00t wrote:ehhhh.... harleena kena amaran ke muahaha!

Aikkk, bila pulak wa kena amaran ni? Ada ke? Alamak, apasal tak perasan pulak...
Sapa berani kasi amaran sama wa ni???? Mad

aku tak leh adjust laaa... ko sendiri boleh adjust atau mochi ke sesiapa...
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Post by powerw00t on Fri Jun 24, 2011 6:02 pm

si bijan tak sabar2 datang sana tu... aku dah sampaikan kirim salam lalu dia
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Post by mumuchi on Fri Jun 24, 2011 6:08 pm

powerw00t wrote:
harleena wrote:
powerw00t wrote:ehhhh.... harleena kena amaran ke muahaha!

Aikkk, bila pulak wa kena amaran ni? Ada ke? Alamak, apasal tak perasan pulak...
Sapa berani kasi amaran sama wa ni???? Mad

aku tak leh adjust laaa... ko sendiri boleh adjust atau mochi ke sesiapa...

dah try tak leh..so sapa leh adjust ni?

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this link.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Post by observateur on Fri Jun 24, 2011 6:10 pm

Wa dah beli tiket to KL. Bas 00h30 n should sampai around Subuh di Hentian Putra.

Moga2 dapat jumpa. Wa ingat mau pau keta kakak... mudah2an dapat.
avatar
observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 50

Back to top Go down

Re: Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Post by powerw00t on Fri Jun 24, 2011 6:10 pm

adehhhh.... bertukar!
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Post by observateur on Fri Jun 24, 2011 6:12 pm

mumuchi wrote:
powerw00t wrote:
harleena wrote:
powerw00t wrote:ehhhh.... harleena kena amaran ke muahaha!

Aikkk, bila pulak wa kena amaran ni? Ada ke? Alamak, apasal tak perasan pulak...
Sapa berani kasi amaran sama wa ni???? Mad

aku tak leh adjust laaa... ko sendiri boleh adjust atau mochi ke sesiapa...

dah try tak leh..so sapa leh adjust ni?

wa pun tabley la....
avatar
observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 50

Back to top Go down

Re: Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Post by mumuchi on Fri Jun 24, 2011 6:18 pm

observateur wrote:Wa dah beli tiket to KL. Bas 00h30 n should sampai around Subuh di Hentian Putra.

Moga2 dapat jumpa. Wa ingat mau pau keta kakak... mudah2an dapat.

ko ziarah ayah ko dulu ke..kalau tidak aku rasa marc zman leh kasi tumpang dari situ..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this link.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Post by atreyudevil on Fri Jun 24, 2011 6:59 pm

hiyaa tamo tido, besok nak drive...!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Perancangan Sambutan Ulang Tahun Mymil Pertama

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 41 of 42 Previous  1 ... 22 ... 40, 41, 42  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum