Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:37 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171894 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

LIMA 2011 - Laporan dan Pemerhatian

Page 6 of 27 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 16 ... 27  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: LIMA 2011 - Laporan dan Pemerhatian

Post by venez on Wed Mar 16, 2011 4:08 pm

sabar2... Smile

venez
ADMIN
ADMIN

Posts : 17387
Join date : 19/04/2010

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: LIMA 2011 - Laporan dan Pemerhatian

Post by sCorpene on Wed Mar 16, 2011 4:30 pm

come on bump bump bu,p

sCorpene
Captain
Captain

Mymil
Posts : 982
Reputation : 13
Join date : 06/03/2011
Location : Melaka

Back to top Go down

Re: LIMA 2011 - Laporan dan Pemerhatian

Post by sCorpene on Thu Mar 17, 2011 8:09 am

ada apa-apa berita tentang LIMA

sCorpene
Captain
Captain

Mymil
Posts : 982
Reputation : 13
Join date : 06/03/2011
Location : Melaka

Back to top Go down

Re: LIMA 2011 - Laporan dan Pemerhatian

Post by venez on Thu Mar 17, 2011 9:00 am

info : [You must be registered and logged in to see this link.]

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: LIMA 2011 - Laporan dan Pemerhatian

Post by mmmbop on Fri May 13, 2011 5:53 am

Salam sume..masuk jap sblm mengulor jap g.

Eh nak tnya takde plan ke mymil buat trip g LIMA 11? Aku dah kira2 bwk anak bini, skali hotel punya rate bole bunuh diri la..

mmmbop
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 391
Reputation : 22
Join date : 25/04/2011
Age : 35
Location : Bandar Baru Bangi

Back to top Go down

Re: LIMA 2011 - Laporan dan Pemerhatian

Post by MMW on Fri May 13, 2011 5:58 am

mmmbop wrote:Salam sume..masuk jap sblm mengulor jap g.

Eh nak tnya takde plan ke mymil buat trip g LIMA 11? Aku dah kira2 bwk anak bini, skali hotel punya rate bole bunuh diri la..

[You must be registered and logged in to see this image.]

Bawak khemah la bro... khemah tepi pantai What a Face What a Face What a Face

MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 45
Location : Cheras

Back to top Go down

Re: LIMA 2011 - Laporan dan Pemerhatian

Post by mmmbop on Fri May 13, 2011 6:01 am

ank2 aku kecik generasi aircon skang, patah tgn aku mengipas nnt Laughing

mmmbop
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 391
Reputation : 22
Join date : 25/04/2011
Age : 35
Location : Bandar Baru Bangi

Back to top Go down

Re: LIMA 2011 - Laporan dan Pemerhatian

Post by mumuchi on Fri May 13, 2011 6:03 am

rate bunuh diri tu la tak tahan..alternatif pi duk hotel kat AS, Penang atau perlih, lepas tu daytrip ke Langkawi la weh...tapi kena pi subuh2 buta la bergerak..lepas tu booking feri siang2...

aku ada sekali try buat..dah masuk hiway last2 call fery depa cakap dah habes pagi, ada petang aja..kansel lah dan terus pi bukit kayu itam le What a Face

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: LIMA 2011 - Laporan dan Pemerhatian

Post by mmmbop on Fri May 13, 2011 6:23 am

mumuchi wrote:rate bunuh diri tu la tak tahan..alternatif pi duk hotel kat AS, Penang atau perlih, lepas tu daytrip ke Langkawi la weh...tapi kena pi subuh2 buta la bergerak..lepas tu booking feri siang2...

aku ada sekali try buat..dah masuk hiway last2 call fery depa cakap dah habes pagi, ada petang aja..kansel lah dan terus pi bukit kayu itam le What a Face

Cantek jugak idea tu bro. aku asai nyer pk nak terobang je..bwk bdk2 ni jauh2 bole pening kapla nnt. terobang lg murah dr rate hotel tym tuh Suspect

tp pk sewa kete lg poning jugak..bule kot stay kedah then jenjalan langkawi

mmmbop
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 391
Reputation : 22
Join date : 25/04/2011
Age : 35
Location : Bandar Baru Bangi

Back to top Go down

Re: LIMA 2011 - Laporan dan Pemerhatian

Post by MMW on Fri May 13, 2011 6:29 am

mumuchi wrote:rate bunuh diri tu la tak tahan..alternatif pi duk hotel kat AS, Penang atau perlih, lepas tu daytrip ke Langkawi la weh...tapi kena pi subuh2 buta la bergerak..lepas tu booking feri siang2...

aku ada sekali try buat..dah masuk hiway last2 call fery depa cakap dah habes pagi, ada petang aja..kansel lah dan terus pi bukit kayu itam le What a Face

Engkau bertolak pukul berapa muchi? Engkau advise bertolak pukul berapa?

MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 45
Location : Cheras

Back to top Go down

Re: LIMA 2011 - Laporan dan Pemerhatian

Post by mumuchi on Fri May 13, 2011 6:34 am

aku dari penang..biasalah tolak lepas b'fast dalam pukul 8..atas hiway pukul 9 kut..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: LIMA 2011 - Laporan dan Pemerhatian

Post by MMW on Fri May 13, 2011 6:35 am

mumuchi wrote:aku dari penang..biasalah tolak lepas b'fast dalam pukul 8..atas hiway pukul 9 kut..

Ferry paling awal pukul berapa?

MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 45
Location : Cheras

Back to top Go down

Re: LIMA 2011 - Laporan dan Pemerhatian

Post by MMW on Fri May 13, 2011 6:38 am

Aku pergi langkawi tahun lepas bukan masa cuti sekolah. Tak silap 3 minggu lepas cuti Rate memang rendah le. Hotal tak de masalah. Best giler. Yang banyak mat salleh dan china berbikini.... What a Face What a Face What a Face

Pergi 4 hari 3 malam. Pergi balik naik MAS dari KLIA. Tu yang tak tahu pasal ferry tu.

MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 45
Location : Cheras

Back to top Go down

Re: LIMA 2011 - Laporan dan Pemerhatian

Post by mumuchi on Fri May 13, 2011 6:43 am

hehehehe bukan marc ke yang kerja tourism ni Razz

Klik utk tempah tiket feri

Klik utk jadual

that will be 50 ringgit Bung MMW What a Face

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: LIMA 2011 - Laporan dan Pemerhatian

Post by hashimah on Fri May 13, 2011 6:45 am

mmmbop wrote:Salam sume..masuk jap sblm mengulor jap g.

Eh nak tnya takde plan ke mymil buat trip g LIMA 11? Aku dah kira2 bwk anak bini, skali hotel punya rate bole bunuh diri la..
salam bop.bila tarikh mula LIMA 11. kena book hotel awal2.

hashimah
Lieutenant
Lieutenant

Mymil
Posts : 604
Reputation : 3
Join date : 17/02/2011

Back to top Go down

Re: LIMA 2011 - Laporan dan Pemerhatian

Post by MMW on Fri May 13, 2011 6:46 am

mumuchi wrote:hehehehe bukan marc ke yang kerja tourism ni Razz

Klik utk tempah tiket feri

Klik utk jadual

that will be 50 ringgit Bung MMW What a Face

Marc tengah tengok taman bunga tu. Jangan le kacau What a Face What a Face What a Face

MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 45
Location : Cheras

Back to top Go down

Re: LIMA 2011 - Laporan dan Pemerhatian

Post by MMW on Fri May 13, 2011 6:49 am

Tengok jadual dari Kuala Perlis paling awal 7.30am.
Dari Kuala Kedah paling awal 7.15am.

Ni kena subuh kat Kuala Perlis atau Kuala Kedah ni.

Lagi satu nak tanya muchi. Dah sampai, kereta mmg tak de. So baik teksi tambang mcm mana? Cekik darah ke?

MMW
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2269
Reputation : 159
Join date : 07/03/2011
Age : 45
Location : Cheras

Back to top Go down

lima sementara

Post by mumuchi on Fri May 13, 2011 6:52 am

bab on lkw time LIMA kena tanya tin atau boss ven bro..mana tau dia simpan lagi kad drebar tin so leh catar..jgn lupa wa kansel time tu..a/way wa rasa tak manyak beza kalau dah booking siang2..lagi ada member tolong book kan...aku rasa alphawolf pun leh tolong ni...so nak bukak thread LIMA ke dak ni...ke dah ada ekekeke!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: LIMA 2011 - Laporan dan Pemerhatian

Post by mmmbop on Fri May 13, 2011 7:01 am

hashimah wrote:
mmmbop wrote:Salam sume..masuk jap sblm mengulor jap g.

Eh nak tnya takde plan ke mymil buat trip g LIMA 11? Aku dah kira2 bwk anak bini, skali hotel punya rate bole bunuh diri la..
salam bop.bila tarikh mula LIMA 11. kena book hotel awal2.

Wslm

LIMA 6-10 Dec

LIMA 2011


Last edited by mmmbop on Fri May 13, 2011 7:06 am; edited 2 times in total

mmmbop
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 391
Reputation : 22
Join date : 25/04/2011
Age : 35
Location : Bandar Baru Bangi

Back to top Go down

Re: LIMA 2011 - Laporan dan Pemerhatian

Post by mmmbop on Fri May 13, 2011 7:05 am

mumuchi wrote:bab on lkw time LIMA kena tanya tin atau boss ven bro..mana tau dia simpan lagi kad drebar tin so leh catar..jgn lupa wa kansel time tu..a/way wa rasa tak manyak beza kalau dah booking siang2..lagi ada member tolong book kan...aku rasa alphawolf pun leh tolong ni...so nak bukak thread LIMA ke dak ni...ke dah ada ekekeke!

wah cepat muchi.. Laughing

eh kena war-warkan tu no phone..

Tp xtau lak ada feri penang to langkawi. brp lama dr penang g langkawi?

td try airasia g alor staq dh RM600++ dah Shocked G penang pon rate sama. baik dari alor staq kot, tiket feri murah sket

mmmbop
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 391
Reputation : 22
Join date : 25/04/2011
Age : 35
Location : Bandar Baru Bangi

Back to top Go down

Re: LIMA 2011 - Laporan dan Pemerhatian

Post by mumuchi on Fri May 13, 2011 7:08 am

er bop..hang tepon dulu operator feri no..info tu dated gak tu..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: LIMA 2011 - Laporan dan Pemerhatian

Post by mmmbop on Fri May 13, 2011 7:17 am

wokey. mmg byk kena check dolu ni. hotel, feri, kete sewa, flight aiyoo

mmmbop
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 391
Reputation : 22
Join date : 25/04/2011
Age : 35
Location : Bandar Baru Bangi

Back to top Go down

Re: LIMA 2011 - Laporan dan Pemerhatian

Post by sCorpene on Fri May 13, 2011 9:02 am

kita jumpa kat sana bleh...

sCorpene
Captain
Captain

Mymil
Posts : 982
Reputation : 13
Join date : 06/03/2011
Location : Melaka

Back to top Go down

Re: LIMA 2011 - Laporan dan Pemerhatian

Post by canaletto on Fri May 13, 2011 12:06 pm

apa lah susah sangat nak hotel bagai...Lgk ni kan ada banyak homestay! pi kat Mudah.com ada contact, kalau tak pun ni ha ambik nombor 016 4611146 cari Encik Tat, untuk arrange homestay untuk korang. harga sekitar 60-70 satu malam utk satu bilik. aku plak dah settle semua...rumah, transport...VIP card! Very Happy

canaletto
Sergeant
Sergeant

Mymil
Posts : 191
Reputation : 50
Join date : 29/09/2010

Back to top Go down

Re: LIMA 2011 - Laporan dan Pemerhatian

Post by sCorpene on Fri May 13, 2011 1:25 pm

mana nak dapat VIP card???

sCorpene
Captain
Captain

Mymil
Posts : 982
Reputation : 13
Join date : 06/03/2011
Location : Melaka

Back to top Go down

Re: LIMA 2011 - Laporan dan Pemerhatian

Post by jebat2000 on Fri May 13, 2011 6:25 pm

MMW wrote:Tengok jadual dari Kuala Perlis paling awal 7.30am.
Dari Kuala Kedah paling awal 7.15am.

Ni kena subuh kat Kuala Perlis atau Kuala Kedah ni.

Lagi satu nak tanya muchi. Dah sampai, kereta mmg tak de. So baik teksi tambang mcm mana? Cekik darah ke?

better naik feri kat kuala perlis. +- 45 min sail. tambang rm18.00. Teksi kuah ke MIEC sebuah RM25.00. Klau satu group murah la. sewa motosikal kat kuah pun boleh. lg senang bergerak.

Penginapan kalau nak save, book awal2 appartment Condo istana area kuah RM270 (kalau tak silap). boleh sumbat 10 orang. bilik 3, dapor, balkoni, ruang tamu semua boleh tidor.
Dinasihatkan bergerak dlm group, banyak boleh save.

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]

jebat2000
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 991
Reputation : 126
Join date : 21/04/2010
Age : 55
Location : jitra

http://lamandihati.wordpress.com/

Back to top Go down

Re: LIMA 2011 - Laporan dan Pemerhatian

Post by Sponsored content Today at 5:58 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 27 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 16 ... 27  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum