Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171922 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

>>>>Windows 7 Home Premium OEM untuk dijual<<<<

View previous topic View next topic Go down

>>>>Windows 7 Home Premium OEM untuk dijual<<<<

Post by powerw00t on Wed Jan 19, 2011 6:47 pm

Aku bercadang untuk menjual Windows 7 Home Premium OEM edition (bukan retail pack) genuine c/w COA (seal dan belum dibuka) pada harga RM300 termasuk kos penghantaran. Seller di LYN menjual dalam harga RM320-345 tidak termasuk kos penghantaran. Walaupun begitu, aku tak pasti harga untuk 64bit sbb kena check dgn supplier terlebih dulu.

Contoh pack OEM


Stok panas dan sangat terhad, 1 aku sedang guna multiboot dengan Linux aku. Pengguna biasa Windows 7 sebenarnya versi Home Premium adalah lebih dari mencukupi, features tambahan dalam Professional dan Ultimate Edition aku garenti takde siapa yg gunakan sangat.

Faktor faktor yg perlu kita ambil kira sekiranya menggunakan ORI:-
1- Bebas dari masalah kena blacklist semasa buat Windows updates. Cracked yg paling power pun masih prone pada WAT kalau pengguna terlalai.
2- Security dan patch updates.
3- Codec tambahan pada Windows Media Player dll
4- Aku pengguna Windows Ori punya cheers

Dealing dan proses method.
1- Bank-in kan amaun ke dalam akaun aku.
2- Aku collect consignment pada hari yg sama insyallah.
3- Aku deliver melalui pos laju the next day (working day) insyallah
4- Tracking no akan disediakan.
5- Purata 3-4 hari diperlukan bergantung pada masa penghantaran dan jadual POS Malaysia.

Peringatan tambahan.
1- Tiada jaminan pada software, ini adalah biasa kalau deal pembelian software. Apa juga masalah pengaktifan, pengguna kenalah berhubung terus dgn Microsoft.
2- Wang akan dikembalikan sepenuhnya sekira supplier kehabisan stok dan masih gagal untuk memenuhi stok baru dalam masa terdekat.
3- Penjual tidak bertanggung-jawab atas kerosakkan atau kehilangan consignment semasa delivery.


Terima kasih.




Last edited by powerw00t on Thu Jan 20, 2011 10:03 am; edited 3 times in total
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: >>>>Windows 7 Home Premium OEM untuk dijual<<<<

Post by mumuchi on Wed Jan 19, 2011 6:51 pm

er beza vista home premium SP2 dengan 7 home premium manyak ke...aku office pun 07..baloi ke pasang?

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: >>>>Windows 7 Home Premium OEM untuk dijual<<<<

Post by powerw00t on Wed Jan 19, 2011 6:57 pm

mumuchi wrote:er beza vista home premium dengan 7 home premium manyak ke...aku office pun 07..baloi ke pasang?

Vista is a failure, period. Engine slow, banyak makan memory. Vista kena guna vista driver aja, tapi 7 kita boleh set compatibility mode untuk run driver XP dan ini bagus kalo guna hardware yg lama. Sesiapa yg biasa guna Vista takkan ada masalah guna 7 sbb interface lebih dari 80% sama aja.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: >>>>Windows 7 Home Premium OEM untuk dijual<<<<

Post by mumuchi on Wed Jan 19, 2011 6:58 pm

er kalau aku install menda sedia ada macamana...

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: >>>>Windows 7 Home Premium OEM untuk dijual<<<<

Post by powerw00t on Wed Jan 19, 2011 6:59 pm

mumuchi wrote:er kalau aku install menda sedia ada macamana...

contoh?
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: >>>>Windows 7 Home Premium OEM untuk dijual<<<<

Post by mumuchi on Wed Jan 19, 2011 7:01 pm

takadalah..s/ware mcam ofis semua ke reinstall ke apa...fasal yg itu 3 user disc..bukan dalam simpanan aku..oklah wa nak tido dulu bro...esok kita bincang lagi..

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: >>>>Windows 7 Home Premium OEM untuk dijual<<<<

Post by powerw00t on Thu Jan 20, 2011 3:58 am

mumuchi wrote:takadalah..s/ware mcam ofis semua ke reinstall ke apa...fasal yg itu 3 user disc..bukan dalam simpanan aku..oklah wa nak tido dulu bro...esok kita bincang lagi..

oklah, yg paling chnatek sekali untuk install windows 7 kedalam PC kita ialah cara clean install / fresh install atau kita panggil format habis. Bila dah format mmg apa apps sedia ada akan terpadam. Tapi mana2 apps yg berlesen dan mempunyai valid CD key takde masalah nak reinstall balik.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: >>>>Windows 7 Home Premium OEM untuk dijual<<<<

Post by venez on Thu Jan 20, 2011 3:04 pm

64 bit mahal skit bro, kalau kawe x beli arituh sure ambik dari bos.... Smile

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: >>>>Windows 7 Home Premium OEM untuk dijual<<<<

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum