Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:37 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171894 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Page 3 of 12 Previous  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by yaminz on Wed Jan 12, 2011 9:00 am

mumuchi wrote:Aku pun tak pasti..aku tengok kit2 kapalperang dia masih terjual...

ic... thanks bro...

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Posts : 13517
Join date : 23/04/2010

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by mumuchi on Wed Jan 12, 2011 5:28 pm

Ok bro..aku dah buat research sikit dan dapat tau yang Nichimo dah berubah jadi company baru nama Nichimaco. Syt baru ni guna mold lama Nishimo utk keluar kit2 kapal perang dan sekarang concentrate buat kit2 kapalperang baru, kereta dan robotech. AFV dah tak ada kut..

Btw ini webiste dia tapi in Japanese bro..bablefish la ya..

Nichimo


--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by mumuchi on Sun Jan 16, 2011 2:04 pm

Ok kita sambung semula dengan satu lagi pembuat yang bermula dalam tahun '60an kerana mereka ingin membuat kit2 yang tiada dalam pasaran waktu tu dan sehingga kini dikenali sebagai pembuat kit yang unik dalam persembahan mereka. Bermula dengan nama Aliplast yang masih menjadi asas logonya, Italieri atau nama awalnya Italaerei kemudiannya berpecah kepada Italeri dan Supermodel dalam 1970'an. Walaupun kit2nya banyak dikritik, kit1 juga djenama semula oleh Testors, Revell dan juga Tamiya.

Senarai kits 1/35 dari Italeri adalah seperti berikut:

#286 Tiger I Ausf. E/H 1
[You must be registered and logged in to see this image.]

Model diperkenalkan pada '90an menggambarkan Early Tiger dengan pencuci feifel. Kit dikatakan agak senang dibina tetapi masih perlu diubahsuai kerana isu fit/kelekangan tetapi agak detail termasuk ada tempat enjin menggambarkan blok enjin versi HL210 dengan telitian sederhana. Kit sederhana untuk pembinaan mudah alah komen umum tentang kit ini.

#293 Panzerkampfwagen VI Tiger ausf.E late
[You must be registered and logged in to see this image.]
Kit ini memperkenalkan konsep lapisan zimmerit yang dipasang kepada kit ini yang juga diperkenalkan pada '90an. Walau dikatakan senang dibina jugak, tetapi plate hull depan dan zimmerit turret dikatakan tidak tepat untuk dibina. Blok enjin versi HL210 yang digunakan untuk kit ini juga dikatakan versi yang salah.

#6471 Pz. Kpfw. VI Tiger I Ausf. E
[You must be registered and logged in to see this image.]
Secara dasarnya ia adalah kit #293 yang ditambahbaik dengan bahagian photo-etched seperti digambarkan pada gambar kotak. Terbitan semula tahun 2009 tetapi kecacatan2 yang dikatakan ada pada kit itu tidak diperbetulkan dan juga tidak diupdated seperti diharapkan.

#6487 Sd.Kfz.181 Pz.Kpfw.VI Tiger 1 Hybrid
[You must be registered and logged in to see this image.]
Keluaran Tiger terbaru Italeri yang menggambarkan Tiger akhir perang, dimana Tiger2 itu adalah pembinaan semula menggabungkan ciri2 Tiger baru dan lama dalam stok yang diambil dari unit2 latihan. Menawarkan bahagian2 phot-etched dan mould markings untuk tiga kereta kebal. Menawarkan turret lama dipasangkan kepada hull lama, dengan pilihan binaan utnuk menggambarkan dua unit kereta kebal dalam Gruppe Fehrmann

#362 Bergetiger Tiger Support Vehicle Sd.Kfz.185
[You must be registered and logged in to see this image.]
Selain dari Jenama CMK yang mengeluarkan Kit 1/35 Bergetiger menggunakan hull dari kit lama Tamiya dan turret mereka sendiri, Italeri adalah satu2nya pengeluar terkini yang menawarkan model Tiger keluaran Henschel yang diubahsuai sebagai kenderaan sokongan gantian enjin, pulihrawat dan pengancu bahan letupan nyah ranjau dan bukan kembalik seperti yang disangkakan sebelum ni kerana nama Berge atau kembalik. Ia menggambarkan satu Tiger di Itali yang turretnya diubah suai dengan kren ringan untuk tugasan, dan meriamnya ditanggalkan. Dikeluarkan pada tahun 1998, berdasarkan kit Tiger Early mereka dengan penambaikkan yang membuatnya dikatakan lebih baik dari kit CMK yang mendahuluinya. Komen personal saya, selepas melihat hasil2 orang lain pernah buat, menarik tapi tak sesuai dengan dio2 tiger yang saya ingin buat.



Last edited by mumuchi on Sat Jul 07, 2012 7:16 am; edited 1 time in total

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by yaminz on Mon Jan 17, 2011 12:35 pm

Bagus muchi... cheers cheers cheers

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by mumuchi on Mon Jan 17, 2011 3:06 pm

terimakaseyyyyyyyyy! cheers

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by yaminz on Tue Jan 18, 2011 6:54 am

Sowi xleh nak sumbang apa2 stakat nie, internet slow banget... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by mumuchi on Wed Jan 19, 2011 10:23 am

mau tanya sikit..ini kit baru dari Academy boleh buat kita punya cik su ka?

[You must be registered and logged in to see this image.]

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by yaminz on Wed Jan 19, 2011 10:53 am

mumuchi wrote:mau tanya sikit..ini kit baru dari Academy boleh buat kita punya cik su ka?

[You must be registered and logged in to see this image.]

mejarb kata boleh, tp kena wat kerja lebih skit la muchi... hehehe

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by mumuchi on Wed Jan 19, 2011 6:18 pm

Rise Of The Korean Tiger!

Ok kita sambung semula dengan melihat barangan Tiger keluaran syarikat Korea yang dimulakan oleh syarikat yang hampir sebaya dengan saya. Academy Plastic Model bermula pada tahun 1969 dan pada awalnya mempunyai reputasi "meminjam" tanpa rasmi acuan syarikat Tamiya.

# 1348 Tiger I Early Model w/Interior

[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

Kit Tiger pertama dari Academy dikeluarkan dalam tahun 1990'an ini dikatakan juga adalah sebuah kit dari acuan "pinjaman" Tamiya 35216 yang dinaiktaraf dan dibezakan dengan perincian lengkap dalaman keretakebal Tiger awal. Oleh demikian kesilapan2 oleh Tamiya diduplikasi oleh Academy bagi kenderaan asas. Walaubagaimanapun perincian dalaman lengkap siap dengan peluru, peralatan perang dan komponen otomotif. Set P/E untuk gril enjin juga disertakan tetapi tanpa figura. Kit ini dikatakan bukan untuk yang baru bermula dalam bidang ini kerana ada hampir 700 bahagian untuk dipasang. Malah sehingga kit2 yang lebih baru dikeluarkan, kit Tiger Academy ni dianggap sebagai kit terbaik dalam kelasnya.

#1386 Tiger I "Early Version"

[You must be registered and logged in to see this image.]

Kit Tiger kedua Academy adalah terbitan semula dalam tahun 1990'an. Tetapi kali ini kit adalah tanpa perincian dalaman dan diganti dengan figura , posisi hac bolehpilih dan filter udara feifel.

#1387 Tiger I Mid Production with Interior
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]

Seperti Tiger sebenar, Academy telah mengubahsuai kit Tiger awal mereka untuk menggambarkan perubahan pada Tiger untuk dianggap sebagai middle Tiger. Tetapi pembina mengkritik kit ini kerana mengguna semula perincian dalaman Tiger awal mereka kerana dikatakan menjadikan kit tidak tepat. Track juga diberikan jenis rubber band sahaja tetapi kali ni satu figura komander disertakan.

#13209 Tiger I Late Production version
[You must be registered and logged in to see this image.]

Kit ini bila siap menggambarkan Tiger lewat 101st Abt. Dikatakan senang untuk dibina dan P/E grill tetap disertakan bersama figura komander. Hac2 boleh dibiarkan terbuka dan suspensi bebasnya amat berguna untuk diorama terrain kasar.

#13861 Tiger I early "Winter 1944" Dikeluarkan 2008

[You must be registered and logged in to see this image.]

Satu kit edisi khas varian awal dikeluarkan dalam kuantiti terhad. Disertakan set figura dari Miniart, kedua2 jenis trek, link individu dan gulung fleksibel dan opsyen penggunaan filter feifel. Memberi set dekal untuk 5 kenderaan termasuk Otto Carius untuk teater perang Kursk 1943 dan Russia 1944, dan juga Tunisia 1943. Buat sementara waktu kit Tiger Academy yang terakhir.


Last edited by mumuchi on Fri Jan 21, 2011 5:10 am; edited 2 times in total (Reason for editing : Edit Link Gambar)

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by mumuchi on Thu Jan 20, 2011 10:27 am

Mercu tanda pengeluaran kit model akan dicapai oleh pengeluar Hong kong yang bermula pada tahun 1987, Dragon Models Ltd atau DML. Ia bermula pada tahun 2005 apabila Dragon mula mengeluarkan kit2 yang diperhalusi perinciannya dengan ketepatan yang tidak pernah diterbitkan sebelum ini, dengan pengeluaran inovatif dan pelbagai bahan dalam kotak Tetapi setimpal dengan itu, harga kit2 Dragon sekarang adalah antara yang termahal di pasaran.

# 6252 - Pz.Kpfw. VI Ausf. E (Sd.Kfz. 181) Tiger I Initial Type (3 in 1) keluaran Jun 15 2005

[You must be registered and logged in to see this image.]

Era kegemilangan Dragon dimulakan dengan kit ini yang memperkenalkan konsep baru mereka. Biarlah petikan dari HLJ ini menerangkannya;

Dragon has set the new standard for AFV kits with this model. Actually, "3 in 1" refers to the typical three forms of Tiger I (initial production) models seen on the Russian front; this kit has parts to build only one. You will be amazed when you open the box; a set of special photo-etched parts, metal parts and specially-designed plastic parts will come immediately into your view. Beneath these are lots of injection plastic sprues. All are gorgeous, of course, but what differentiates this from kits with the same "gorgeous" quality is in its concept. Dragon not only provides all you need to build up one perfectly detailed Tiger with multiple materials in the box (for the very skilled modelers), but has also provided a chance for novice modelers to complete a very fine Tiger with injection plastic parts alone. In other words, all the detail parts represented in photo-etched and metal pieces for super-detailing are also included as injection plastic parts. The level of detail of the finished model will depend on one's skill. Moldings are finer than ever before. Lots of accessories are included, as well as two PK figures with cameras, a brass bucket, and much more. A must-have for all AFV modelers!

# 6253 - Sd.Kfz. 181 Tiger I Late Production (3 in 1) keluaran Sep 29 2005

[You must be registered and logged in to see this image.]

Kemunculan Tiger awal terus dituruti dengan Tiger versi lewat seperti berikut.

Another gorgeous model set for Dragon. Everything you require to detail up the basic plastic kits is contained in the box. This time, PE engine grilles (the most basic of detail-up parts, forgotten with the first Tiger kit!) and pressed brass side fenders are provided. The basic plastic kit is almost a new design including the hull, although some of the small parts are borrowed from the previous Tiger kit. The kit can be built as one of the three models -- late production, final production & command tank. One Wittmann figure apparently belonging to their "New Generation" spec, a body with multiple parts, is included. Tracks are of easy-build separate track links called "Magic Track". A sophisticated new concept model kit -- a must buy for military buffs!

# 6383 Tiger I Late Production with zimmerit keluaran Nov 2008

[You must be registered and logged in to see this image.]

Mengikut jejak langkah Italeri, Dragon kini membekalkan set zimmerit siapsedia untuk digunakan di dalam kit ini, seperti berikut.

Dragon's much-anticipated Tiger I Late Production with zimmerit is finally here--and it's well worth the wait! The main feature of this release is of course the very realistically molded zimmerit anti-mine coating seen on all late Tiger I tanks. Detail options include two types of slide-molded muzzle brakes, two styles of commander's cupolas, two types of turret roofs, steel-type road wheels with two types of hubs, metal tow cables, two types of idler wheels, and much, much more. Tracks are provided as highly detailed flexible belts made of "Dragon Styrene," and feature correctly hollowed guide horns. Spare track links are provided as Dragon's "Magic Track" injection-molded links with separate hollow guide horns. Also includes photo-etched metal detail parts and decals by Cartograf for six vehicles. Other fun features include a functional torsion bar suspension and a spring-loaded main gun for "realistic recoil" (finger-operated, of course!). Another stunning addition to Dragon's battalion of magnificent Tiger I kits!

# 6406 Tiger I Late Production May 23 2007
[You must be registered and logged in to see this image.]

Sebelum kit diatas dikeluarkan, Dragon telah mengeluarkan kit versi lewat seperti diperkatakan di bawah, dimana ia adalah keluaran semula dan penambah baikkan kit Tiger versi lewat yang terdahulu;

The WWII German Tiger I heavy tank really needs no introduction, and Dragon's series of outstanding Tiger I kits has a reputation of similar renown! With this release Dragon offers a "3 in 1" kit of the late production Tiger I, with options for building a Tiger I Late Production, Tiger I Final Production, or Tiger I Late Production Command Version. Detail options include two types of slide-molded muzzle brakes, three types of mantlets, two styles of commander's cupolas, two types of turret roofs, steel-type road wheels with two types of hubs, two types of metal tow cables, two types of idler wheels, and much, much more. Tracks are provided as highly detailed flexible belts made of "Dragon Styrene," and feature correctly hollowed guide horns. Spare track links are provided as Dragon's "Magic Track" injection-molded links with separate hollow guide horns. Also includes photo-etched metal detail parts and decals by Cartograf for six vehicles. Another stunning addition to Dragon's battalion of magnificent Tiger I kits!

# 6416 Tiger I Late Production ‘Alfred Kurzmaul’ DX07 version keluaran Ogos 2007

[You must be registered and logged in to see this image.]

Satu kit khas dikeluarkan bersempena Expo Dragon 2007 yang diadakan di Anaheim, Amerika, dengan penambahan2 istimewa yang amat sukar dijumpai untuk dijual.

Schwere PanzerAbteilung 503, (heavy tank unit 503), received some of the first Tiger Is equipped with the distinctive steel road wheels. These tanks were used on the Eastern Front and many saw action with Kampfgruppe Mittermeister around Tarnopol. Photos of these tanks, which were built in early 1944, reveal that they had a distinctive mix of features, and thus differ from other Tiger I with the steel road wheels. These Tigers had the cast cupola, two-plate turret roof with a ventilation fan above the breech, larger rear idler and a lower hull that did not have cutouts above where the holes for the towing shackles.

This new release for Dragon Expo 07 (US) depicts one of the Tiger I late that were issued to schwere PanzerAbteilung 503 in early 1944. The kit specifically depicts tank ‘123’ of which Alfred Kurzmaul was a crewmember. As expected this kit is based on Dragon’s recent and well received Tiger I releases and includes enhancements made on the just released Dragon Tiger I late 3 in 1, while having a new sprue containing parts for a Tiger I built circa January 1944. In particular this kit has the Dragon Styrene tracks with open guide-horns built into the one-piece tracks. The Tiger I late Alfred Kurzmaul offers a crisp and accurate rendition of a Tiger I produced in early 1944. It provides an interesting option for the many modellers interested in late war Panzers as it has picked up the distinguishing features of the first Tiger Is fitted with the steel wheels. The inclusion of one-piece tracks with integrated open guide horns and the photo etch adds to its appeal. Definitely recommended.

# 6600 Tiger I, Initial Production s.Pz.Abt.502 Leningrad Region 1942/3 keluaran Mac 2010

[You must be registered and logged in to see this image.]

Keluaran Tiger terbaru Dragon adalah Tiger versi awal yang walaupun ditandakan untuk kegunaan perang kawasan Leningrad, tetap membolehkan untuk dibina dalam 2 versi berbeza yang lain.

Dragon/Cyber-Hobby adds another fine Tiger I to its stable of of German kitties! This time it's an initial production version as deployed to Leningrad. This is a "Smart Kit," offering the most detail for the least hassle, and is also a "3 in 1," with parts to build one of three variations. Also includes photo-etched metal detail parts, choice of different turret-mounted stowage bins, a recoiling 88mm main gun, and detailed flexible one-piece "DS" ("Dragon Styrene") tracks that include one extra length of tracks to model either standard or "mirrored" tracks. Lots of newly-tooled parts. Grab your initial Tiger today!


Last edited by mumuchi on Wed Jul 04, 2012 6:34 am; edited 3 times in total (Reason for editing : Terimakasih Alphawolf atas teguran negara asal)

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by alphawolf on Thu Jan 20, 2011 10:33 am

yaminz wrote:
mumuchi wrote:mau tanya sikit..ini kit baru dari Academy boleh buat kita punya cik su ka?

[You must be registered and logged in to see this image.]

mejarb kata boleh, tp kena wat kerja lebih skit la muchi... hehehe

Ada dulu sape tah pernah buat tweak list tapi tak ingat kat mana...tapi paling kurang kena pasang canard, lepas tu kena twin nosewheel, kena tukar nozzle jadi TVC.....

--------------------my siggy below--------------------

"Look, you stupid b*****d, you've got no arms left"
"Yes I have!"
"LOOK!"
"It's just a flesh wound"

alphawolf
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 1457
Reputation : 196
Join date : 18/10/2010
Location : "Sitting Elephant"

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by alphawolf on Thu Jan 20, 2011 10:34 am

Uh DML ni HK ke Korea? Rasa aku HK.....

--------------------my siggy below--------------------

"Look, you stupid b*****d, you've got no arms left"
"Yes I have!"
"LOOK!"
"It's just a flesh wound"

alphawolf
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 1457
Reputation : 196
Join date : 18/10/2010
Location : "Sitting Elephant"

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by mumuchi on Thu Jan 20, 2011 10:46 am

alphawolf wrote:Uh DML ni HK ke Korea? Rasa aku HK.....

huh me bad..apsal tah aku asyik terkenang kan Korea Embarassed

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by mumuchi on Thu Jan 20, 2011 5:20 pm

Kita teruskan dengan syarikat Cyber-Hobby.com , anak syarikat Dragon DML yang dalam kata-kata mereka sendiri dalam risalah mereka adalah :

Cyber-Hobby.com is proud to present to you our very own line of high end plastic model kit products! Our model kits are designed specifically for Expert Modelers who demand only the Finest Quality products with many additional bonus parts and features. The topics and items that we choose are catered to the most die-hard Military and Modeling Fans. OEM by Dragon Models, our kits are limited to only One Production Run per item, and Quantities are Limited so you don't want to miss out on them!

Kit Tiger daripada Cyber-Hobby.com adalah seperti berikut :

#6286 Pz.Kpfw.VI Ausf.E Sd.Kfz.181 Tiger I Initial Production 3 in 1 1.Kompanie s.Pz.Abt.501 DAK Tunisia 1942/43 keluaran Sep 2005

[You must be registered and logged in to see this image.]

Kit yang memberi opsyen membina tiga jenis Tiger yang berjuang denagan Afrika Korps di Tunisia seperti berikut ;

This limited edition kit is marketed under the Cyber Hobby.com label but contains the Dragon produced Pz.Kpfw.VI Ausf.E Sd.Kfz.181 Tiger I Initial Production 3 in 1 (Kit #6252) kit with additional and reworked parts for this kit. The 3 in 1 tag applies to slightly different fittings for three vehicles from s.Pz.Abt.501 in Tunisia during 1942/43 provided on the decal sheet and so the options are not as marked as some other 3 in 1 kits from Dragon. The majority of the parts are from the Dragon kit 6252 Tiger I Initial Production 3 in 1 with some having minor re-working as well as a few from the Dragon kit 6253 Tiger I Late Production and some new sprues for this kit. This is not just a quick re-box with new decals but has several re-worked parts as well as new parts and details applicable to Abt.501 vehicles such as the exhaust guards and head light arrangements for another very well detailed kit. The attention to detail seen in the original Dragon kit is followed through with this kit not only for the peculiar fittings for the Abt.501 vehicles but the highly detailed Feifel air cleaner system and minor re-working of some original parts to improve the detail. Highly recommended.

# 6335 Cyber Hobby Tiger I Ausf.E Gruppe Fehrmann Custom Sd.Kfz181 keluaran Jan 2008

[You must be registered and logged in to see this image.]

Cyber-Hobby.com juga adalah pengeluar pertama versi Tiger Hybrid yang pengguna paling terkenal ialah Grupper Fehrmann seperti berikut :

Cyber Hobby have issued a number of kits depicting specific vehicles such as Michael Wittmans Tiger I, the DAK one, and now this Tiger F13 of Gruppe Fehrmann. This kit represents the Tiger of Feldwebel Bellof which was destroyed in April 1945. The Gruppe Fehrmann was formed at the beginning of 1945 from six Tigers and five panthers numbered F01 to F13 and commanded by Oberleutnant Ferhmann. F13 appears to be a mixture of features from an early and late tiger I. This kit represents a steel wheeled Tiger I without zimmerit and with a lot of early features on it as well. This version is called a hybrid Tiger that are basically refurbished Tigers taken from rear units to supplement the production Tigers for the defence of Berlin although some supposedly fought in the Ardennes early on.

# 6350 Tiger I Michael Wittmann Early Production keluaran Nov 2006

[You must be registered and logged in to see this image.]

Seperti komen Alphawolf yang mengatakan Tamiya suka mempromosi Tiger mereka dengan figura Otto Carius, Cyber-Hobby.com pula mempromosikan Michael Wittman sebagai komander Tiger mereka, seperti diperkatakan di bawah ;

The major tank battles at Kursk saw the largest deployment of Tigers in WWII and saw the Tigers of the Leibstandarte, achieve an impressive tally of Soviet armor. One of the platoon commanders of the Leibstandarte was Michael Wittmann who was to establish his reputation in the German media and military history for the heavy toll his Tiger’s took on Soviet and British armour. This Cyber-hobby release is of the early production Tiger Wittmann commanded during Operation Zitadelle , the failed July 1943 Kursk offensive. As expected this kit is based on Dragon’s earlier Tigers, and features the early production turret with the side escape hatch for the loader. The initial production Tiger I’s had a pistol port instead. This kit includes new Magic Tracks, many multi-media parts such as photo etch, metal tow cable and a metal barrel and the detail underneath the grills on the engine deck. The Cartograf decal sheet has markings for Wittmann’s Tiger turret number “1331”. All up the features result in a hefty kit whose parts barely fits into the box. If all the kit’s features are taken advantage of this kit will represent a rewarding project, however the kit has the flexibility to allow the modeler to select their own level of challenge, such as by omitting internal detail and in most cases use plastic rather than PE parts.

# 6610 Wittman's Last Tiger Normandy 1944 keluaran Nov 2009

[You must be registered and logged in to see this image.]

Ini adalah kit kedua mengenengahkan Tiger kepunyaan Witmann, kali ni dalam versi yang memahsyurkan dia dalam peperangan apabila dia membuat rekod memusnah peralatan perang Tentera British dalam pertempuran kawasan Normandy. Ulasan kit di bawah :

This time around DML affiliate cyber-hobby.com has taken their excellent Late Production Tiger I with Zimmerit Kit (No. 6393) and added some sprues and new marking to match the last known version of the tank used by SS tank ace Michael Wittmann. Cyber-Hobby's release of German tank ace Michael Wittman's last Tiger, 007, features very realistically molded zimmerit anti-mine coating seen on all late Tiger I tanks. Tracks are provided as highly detailed flexible belts made of "Dragon Styrene," and feature correctly hollowed guide horns. Spare track links are provided as Dragon's "Magic Track" injection-molded links with separate hollow guide horns. Decals provided for Wittman's 007 tank. Other fun features include a functional torsion bar suspension and a spring-loaded main gun for "realistic recoil" (finger-operated).

#6660 Tiger I Mid Command Version Winter 1943 Production keluaran Dis 2010

[You must be registered and logged in to see this image.]

Barangan terbaru mereka ialah di mana buat pertama kalinya, Cyber-Hobby.com telah mengeluarkan kit Tiger yang tidak pernah dikeluarkan oleh syarikat itu maupun Dragon, yang menggunakan tooling baru seperti dinyatakan di bawah;

The 1/35 scale Tiger I Mid-Production Command version has never been released in either Dragon’s or Cyber-Hobby’s lines before. It’s not a product that simply puts early-production road wheels onto a late-production Tiger I. This new Tiger I Mid-Production Command version possesses a number of completely new parts. These new components include rubber-rimmed road wheels, idler wheels, travel lock, ventilator and upper hull. Moreover, the weld seams on the turret are modified. The access panel layout on the hull bottom is also rearranged. Of course, the rear panel with a long antenna storage case especially for the Command version is included as well.This kit inherits the essence of Dragon’s kits. The hatches can be assembled open or closed, and the interior of the commander’s cupola is truly reproduced. The recoil action of the gun can be replicated thanks to the spring included. User-friendly DS tracks are offered too. The mesh on the engine deck is realistically reproduced by a photo-etched part, and Cartograf decals offer beautiful marking options.

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by mumuchi on Thu Jan 20, 2011 6:17 pm

Selain daripada kit2 Dragon dan Cyber-Hobby.com di atas, dikatakan terdapat satu kit bernombor # 6269 Sd.Kfz. 181 Tiger I (Early Production) yang sepatutnya dikeluarkan pada tahun 2008. Tetapi penyelidikan saya menunjukkan kit ini walaupun diumumkan tetapi akhirnya tidak dikeluarkan kerana masalah pemasaran kerana Dragon/CHC sudah mengeluarkan kit #6252 /6286 dan akan berlaku pertindihan. Yang saya jumpa adalah kit siap dibina #61002 Dragon Armor .

[You must be registered and logged in to see this image.]

jadi ada sesiapa boleh confirm # 6269 tu betul2 wujud ke tidak?

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by mumuchi on Fri Jan 21, 2011 5:20 pm

Kita akhiri dengan Kit Tiger pengeluar Asia dengan melihat kepada kit Tiger yang ditawarkan oleh AFV Club dari Taiwan yang bermula dalam tahun 1980an, dan merupakan pengeluar kit model yang berkualiti dan menyaingi kit Dragon dan Cyber-Hobby.

# 35079 Tiger I Panzerkampfwagen VI Sd.Kfz.181 Ausf.E (Latest Model) dikeluarkan di HLJ pada February 2005

[You must be registered and logged in to see this image.]

Kit pertama AFV Club mendapat sambutan seperti dikatakan oleh HLJ berikut ;

The first entrant from AFV Club is its late model with steel rimmed road wheels. Compared to the gorgeous set from Dragon, the components and concept of AFV Club's kit are utterly simple and orthodox. The parts design and construction are of a standard to match Tamiya's. Moldings are very fine, in olive drab plastic. The 88mm tank gun is represented with an aluminum barrel and the highly-detailed muzzle brake (4 parts) in injection plastic. The most notable feature distinguishing this kit from past models is the workable plastic torsion bars for the road wheels. With the gimmick of spring-loaded idler wheels and rubber belt-type tracks, the overall effect will be very natural (perfect for a diorama). A photo-etched set for engine grilles and five sets of decals are included. Truly a Tiger kit of the king's road!

# 35S27 Tiger I Late Version Michael Wittmann Special dikeluarkan di HLJ ogos 2005

[You must be registered and logged in to see this image.]

Kit ini dikatakan tindakbalas AFV Club kepada keluaran Tiger lewat Dragon yang diterbitkan selepas kit diatas, yang memfokus kepada empat kereta kebal yang diperintah Wittmann, diperjelaskan lebih lagi di bawah.

AFV Club have followed their first Tiger I Late (Kit AF35079) with this Michael Wittmann Special which is basically the same as the first kit but with some new and updated parts plus additional resin parts including a Wittmann figure and gives the option of building a Command tank with additional antenna fitted. As Dragon have done with their Sd.Kfz.251 series in updating and correcting parts AFV Club have followed suite in this kit with additional detail parts added to sprues B and E plus re-working others such as adding the missing flush screw heads on the turret roof. With added bonus figure, this resin figure represents Michael Wittmann wearing the leather tankers jacket and field cap with a wide grin as he was photographed just after the Villers-Bocage action in July 1944 with the figure capturing this photo well. Also, resin cast spare tracks, resin cast helmet with liner, brass tube cleaning rods, brass PE detail set for command tank and transparent green injection plastic periscopes are included. The new decal sheet provides markings for four Wittmann tanks from SS-Pz.-Abt.101 in 1944 with five view drawings showing the camouflage pattern and colours of the individual tanks as well as decal placement. A nice recommendable set for modelers who adore with this tank ace.

# AF35080 Sd.Kfz.181 Tiger I (Early Version)
[You must be registered and logged in to see this image.]

Sama seperti Dragon DML, AFV Club juga menyenaraikan kit versi awal Tiger yang sehingga kini tidak diterbitkan seperti dicatatkan di sini Klik Untuk AFV Early Tiger

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by mumuchi on Fri Jan 28, 2011 5:49 pm

Kini kita akhiri perbincangan berkenaan kit skala 1/5 Tiger 1 buatan Henschel dengan melihat kit2 dari negara Eropah Timur yang dimulakan dengan kits dari syarikat Russia Zvezda. Bermula pada tahun 1990, Zvezda dikatakan banyak membungkus semula kit2 Italeri dan Dragon awal dengan hanya membuat sedikit perubahan dan mengeluarkan kit2 asal untuk kenderaan dari Russia. Zvezda mula mengeluarkan kit Tiger di bawah :

# 3543 Tiger VI German heavy Tank Destroyer

[You must be registered and logged in to see this image.]

Dikatakan sebuah pembungkusan semula kit Italeri Tiger versi awal tetapi tracknya ditukar kepada jenis vinyl kurang berkualiti walaupun decal disertakan lebih berkualiti. Tahap pembinaan sama dengan kit Italeri yang menjadi asasnya.

# 3589 Tiger German WW2Heavy Tank (late) w/Zimmerit

[You must be registered and logged in to see this image.]

Juga dikatakan pembungkusan semula kit Italeri tetapi kali ni versi lewat. Komen2 pembina serupa dengan kit versi awal.

Disamping Zvezda, CMK (Czech Master Kits) bermula dari tahun 1992 adalah anak syarikat MPM untuk mengeluarkan model2 kit syarikat itu. Bagi versi Tiger pulak, mereka hanya mengeluarkan kit model Bergetiger mendahului syarikat Italeri.

#T35001 Bergepanzer Tiger I

[You must be registered and logged in to see this image.]

CMK menggunakan kit Tamiya keluaran 1968 dengan sheet P/E dan kit ubahsuai dalam 1 kotak. CMK mencantumkan badan/chassis kit #3556 Tamiya dengan turet CMK untuk menggambarkan ubahsuai berkren, tetapi cantuman itu tidak sempurna kerana turet CMK dikatakan terlebih skala sedikit. Masalah badan berlubang juga wujud kerana kit asas Tamiya adalah sedia untuk bermotor. Dua figura yang disertakan juga adalah acuan 1968, yang tidak menepati standard moden


Last edited by mumuchi on Sat Jul 07, 2012 7:24 am; edited 1 time in total

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by yaminz on Sat Jan 29, 2011 6:27 am

mumuchi wrote:

# AF35080 Sd.Kfz.181 Tiger I (Early Version)
[You must be registered and logged in to see this image.]

Sama seperti Dragon DML, AFV Club juga menyenaraikan kit versi awal Tiger yang sehingga kini tidak diterbitkan seperti dicatatkan di sini Klik Untuk AFV Early Tiger

woooo, AFV nak kuarkan early tiger ehhhh... bestx2... xsaba mnanti... hehehe

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by mumuchi on Sat Jan 29, 2011 9:46 am

hehehe masalahnya dah lama listing bro..tapi tak kuar2 Rolling Eyes

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by yaminz on Sat Jan 29, 2011 10:21 am

mumuchi wrote:hehehe masalahnya dah lama listing bro..tapi tak kuar2 Rolling Eyes

yea ke... adehhhh... lama gak diorg nak wat erk...

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by mumuchi on Sat Jan 29, 2011 10:33 am

samalah dengan dragon early tu..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by yaminz on Sat Jan 29, 2011 10:43 am

mumuchi wrote:samalah dengan dragon early tu..

yupx3... Smile Smile Smile

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by mumuchi on Tue May 10, 2011 7:27 am

Utk sapa2 yang memburu decal tempatan. Hari tu jumpa TLDM punya tapi skala 1/48 la pulak.

F-4dable Models

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by yaminz on Tue May 10, 2011 7:34 am

mumuchi wrote:Utk sapa2 yang memburu decal tempatan. Hari tu jumpa TLDM punya tapi skala 1/48 la pulak.

F-4dable Models

tula, rugi lak kalo xmusti da ada lynx punyer... ekekeke

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by mumuchi on Wed May 11, 2011 7:37 pm

Aku buat research sikit fasal model kubelwagen tamiya yang aku beli dari DG. Pelik pulak aku bila tengok model brand great wall hobby mahal2 dalam ratusan ringgit. Any particular reason? aku ingatkan model2 dari China reputasi kureng sikit.

A/way research aku fasal kubelwagen ni rupanya manyak versi DAk atau eastern front. Yg general model macam tamiya ni aku jumpa dari brand Bego/tasca ni aja dan reputasi dia lak superb. Any komen dan pernah kelihatan tak kat malaysia ni.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Bego 35003

vs

Tamiya 35213

[You must be registered and logged in to see this image.]

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]



mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by yaminz on Thu May 12, 2011 3:55 am

mumuchi wrote:Aku buat research sikit fasal model kubelwagen tamiya yang aku beli dari DG. Pelik pulak aku bila tengok model brand great wall hobby mahal2 dalam ratusan ringgit. Any particular reason? aku ingatkan model2 dari China reputasi kureng sikit.

A/way research aku fasal kubelwagen ni rupanya manyak versi DAk atau eastern front. Yg general model macam tamiya ni aku jumpa dari brand Bego/tasca ni aja dan reputasi dia lak superb. Any komen dan pernah kelihatan tak kat malaysia ni.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Bego 35003

vs

Tamiya 35213

[You must be registered and logged in to see this image.]

Kalo brand TASCA nei susah nak nampak kat msia, tamiya blambak la jugak...
Dr segi quality both good and dari segi resemble this kits, tamiya lg senang.

Dr segi accuratecy, TASCA more accurate la...

Pasal product China nei, kualiti diorg da improved sgt2 esp pnambahan photo-etched dlm kits diorg... Lgpun accuretecy dlm model2 pun da improved, siap anta research team kat oversea (Dragon wat)... Fair to say, Product china nei lebih baik dr Tamiya o Western, tp slack nyer instruction jea, quite confusing... ekekeke

yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by Sponsored content Today at 2:21 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 12 Previous  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum