Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171922 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Page 12 of 12 Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12

View previous topic View next topic Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by mumuchi on Wed Jul 04, 2012 4:05 pm

Memandangkan review sudah dibuat ke atas kit2 model Tiger I dan Panther, maka untuk melengkapkan review Big Cats Jerman WW2 ni mari kita tengok pulak kit2 untuk Tiger 2 atau lebih dikenali sebagai King Tiger atau Konigstiger. Seperti untuk kit Panther, nampaknya jenama Dragon mendahului jenama Tamiya dalam pertandingan dua penjuru dalam mengeluarkan kit Big Cat terbesar Jerman yang menjadi igauan musuh.

Dragon # 6208 Sd. Kfz. 182 King Tiger-Henschel Turret


[You must be registered and logged in to see this image.]

Ini adalah kit pertama dikeluarkan dan telah menerima kritikan hebat tentang ketepatannya, walaupun pengkritik2 model mengatakan ia adalah lebih kepada pelecehan dan kit ini boleh diterima secara am. Marking untuk peperangan Ardennes dan Russia. Mempunyai bahagian PE asas tapi laras meriam plastik.

Dragon #6232 Sd. Kfz. 182 Kingtiger (Battle of Bulge)

[You must be registered and logged in to see this image.]

Kit yang berasaskan kit di atas tetapi didatangkan dengan versi track bercorak baru yang dikatakan versi terakhir dan bahagian2 bonus laras meriam aluminum, peluru tembaga dan kit bonus tentera untuk membolehkan diorama siap sedia dibuat. Tetapi hanya sesuai untuk menggambarkan kereta kebal dari s.Pz.Abt. 506 di Ardennes.

Dragon #6254 Sd.Kfz.182 Kingtiger Henschel Turret (Battle of Bulge)

[You must be registered and logged in to see this image.]

Sebagai melengkapkan lagi diorama Ardennes jika perlu, kit ini ditawarkan dengan dua kit figura bonus Fallschirmjaeger, road wheels diperkemaskan dan Magic tracks yang lebih senang dipasang sementara set2 tambahan dari kit sebelumnya dikekalkan. Perbezaan yang lagi satu ialah kali ni marking hanya untuk Spz berbeza, iaitu Schwere Panzerabteilung 501.

Dragon #6303 Kingtiger Henschel Turret with Zimmerit

[You must be registered and logged in to see this image.]

Berasaskan kit #6232, ia telah dinaiktarafkan dengan penyediaan bahagian2 pertama Zimmerit dalam skala 1/35 bagi kit Dragon, walaupun ada bahagian yang tidak berapa tepat atau pemasangan perlu diperbaiki sendiri oleh pemasang model. Ia kehilangan bonus kit figura tetapi bahagian tambahan metal tetap dikekalkan dengan sedikit penambahan, dan kali ni penyedian dekal membolehkan disiapkan dalam warna2 sehingga tujuh corak untuk kereta kebal 4 Panzerabteilung dalam kempen berbeza-beza.

Cyber Hobby #6324 King Tiger Henschel turret "Alfred Kurzmaul"

[You must be registered and logged in to see this image.]

Penampilan pertama Alfred Kurzmaul sebagai kit peringatan versi istimewa untuk tetamu terhormat Dragon Expo, dimana kit selepasnya ialah untuk Tiger I pada tahun berikutnya. Menggambarkan perkhidmatannya dalam s.Pz.Abt.503 di Budapest Hungary dan diberikan markings yang sepatutnya, dengan kit kereta kebal #6232 juga sebagai asas. Tetapi kritikan diberikan ialah kereta kebal ini memerlukan zimmerit untuk menjadi tepat, maka perlu dibuat sendiri oleh pemasang tidak seperti kit #6303.

Cyber Hobby #6400 Kingtiger Henschel Turret w/zimmerit s.Pz.Abt.505 Russia 1944

[You must be registered and logged in to see this image.]

Biasanya Cyber-hobby akan memperbaiki/menambahbaik kit asas dari Dragon, tapi kali ni telah mengurangkan bahagian upgrade kit #6303 yang menjadi asas. Cuma ia memberikan kerangka turret yang sesuai untuk kegunaan khusus s.Pz.Abt. 505 dengan insignia “Charging Knight” yang terkenal, dimana kesemua 45 kereta kebalnya boleh ditampilkan dengan zimmerit sudah tersedia. Oleh itu adalah disarankan adalah lebih baik membeli kit asasnya kecuali kalau betul-betul menginginkan penampilan kereta kebal unit ini.

Dragon #6209 Sd.Kfz.182 Kingtiger Henschel Turret Last Prod. w/Transport Track

[You must be registered and logged in to see this image.]

Walaupun keluaran yang terbaru jenama Dragon, nombor kitnya yang keterbelakang mencerminkan tempoh pengeluaran sepatutnya dalam tahun 2006 yang ditahan atas sebab-sebab tertentu. Isi kotak menggambarkan kekurangan berbanding yang diharapkan di mana walau ada bahagian dinaiktaraf, banyak bahagian sebelumnya ditiadakan. Walaupun ia menggambarkan satu versi kereta kebal yang unik dalam keadaan sedia diangkut, dikatakan kit ni dengan arahan-arahan pemasangan mengelirukan dan serba-serbi kekurangan menjadikan ia seperti sebuah kit diskaun walaupun harganya mahal.

Cyber-Hobby #6662 German Kingtiger Henschel Turret Black Knight

[You must be registered and logged in to see this image.]

Kit terkini untuk jenama Cyber-hobby tetapi kit terakhir dalam siri Black Knightnya berdasarkan buku komik fantasi. Dua figura Black Knight disertakan di mana satu daripadanya adalah figura eksklusif Ernst von Bauer, ketua Black Knight. Dengan bahagian PE dan laras meriam aluminum selengkapnya dan perincian yang tinggi, ia dianggap keluaran King Tiger dari Dragon yang terbaik walaupun berasaskan kompeni khayalan Black Knights' 8th Tank Company di Eastern Front, 1945

Berbanding dengan kit dari Syarikat Dragon, kit2 dari Tamiya dikatakan kurang tepat kerana mempunyai kerangka turret simetri dan bukan asimetri seperti yang sepatutnya pada kit2 Dragon, tetapi dikatakan lebih mudah dipasang kerana lebih asasi dan penerangan memasang yang lebih baik. Masalahnya Tamiya hanya menawarkan sebuah kit asas yang dikotakkan dalam versi2 yang dipertingkatkan, maka kurang menarik bagi mereka yang berkehendakkan kelainan. Mari kita lihat apa yang ada.

Tamiya #35057 King Tiger "Konigstiger"

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

Ini adalah kit awal Tamiya berasaskan kit bermotor era 1970'an, dan dengan senang dikalahkan oleh Kit King Tiger sezamannya dari Nichimo yang akan diperkatakan nanti.

Tamiya #35164 German King Tiger Tank "Production Turret"

[You must be registered and logged in to see this image.]

Ini adalah kit diperbaharui 1990an disertakan dengan figura komander. Trek dari jenis vinyl sekeping memudahkan pemasangan.
The kit has good surface detail and equipped with the flat (not rounded) turret front glacis. The suspension composed of many parts but the kit is well engineered and goes together without much effort.

Tamiya #35252 German Tiger II Ardennes Front

[You must be registered and logged in to see this image.]


Essentially a repackaging of Tamiya's earlier release of the Tiger II (kit 35164), this new release is actually a much better value than the older kit. The Tiger II remains the same except for the optional parts for the late style smooth mantlet, a nice touch that adds some variety. Tamiya also includes their excellent DKW NZ350 motorcycle and adds some optional parts to model the later version of the NZ350. The later versions had a smaller headlight and metal stowage bins. Also included are 3 nicely done figures - a motorcycle rider signaling to the Tiger II tank commander and loader. Sculpting is very nice, as has become the norm with Tamiya's recent figures.
Markings include 2 Tiger IIs from sSSPz Abt 501 (#008, #332 & #204) and "555" from sSSPzAbt 502, all 3 in an "ambush" scheme.

Tamiya #25144 German King Tiger (Ardennes Front)
(w/Aber® Photo-Etched Parts & Metal Gun Barrel)

[You must be registered and logged in to see this image.]

This model comes with photo-etched parts and a metal gun barrel made by acclaimed Polish aftermarket parts manufacturer Aber® for the basis kit #35252. The photo-etched parts include fine details such as equipment fasteners, periscope, fender attachment parts, and engine grille covers. The aluminum gun barrel features a brass muzzle brake, providing the model with a heightened level of precision.

Nichimo #3503 King Tiger Tank Display

[You must be registered and logged in to see this image.]

Before the new tooling of Tamiya and Dragon came to the market, Nichimo's Tiger II was the best kit available, for skilled modellers. New techniques in tooling and molding end its superiority as far as authenticity and details are concerned; but its quality is still good, and this is an excellent recommendation for beginner modelers. Its popularity and price are very attractive. Tracks are the rubber band type. One figure is included.


Last edited by mumuchi on Thu Jul 05, 2012 4:44 am; edited 3 times in total

mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Posts : 19546
Join date : 05/06/2010

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by yaminz on Thu Jul 05, 2012 3:11 am

Sy nantikan kalo AFV nak buat interior version tok Tiger 1... Diorg dah buat interior version tok T-34 mmg mantap sehhhh...
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by mumuchi on Thu Jul 05, 2012 7:57 am

Sebenarnya tidak lengkap memperkatakan tentang kit2 Tiger jika tidak memperkatakan tentang kit Tiger menggunakan Tiger versi Porsche, walaupun ini sebenarnya hanya betul untuk kereta kebal Tiger I yang menggunakan chassis Porsche dan untuk Tiger II cuma salah label bagi turret pre-produksi keluaran Henschel. Walaubagaimanapun terdapat beberapa kit yang berkenaan termasuk untuk versi kembalik atau Bergepanzer yang diubah dari jenis Ferdinand.

Bagi versi Tiger I, Dragon adalah satu-satunya syarikat mengeluarkan kit plastik dalam dua versi.

Dragon #6210 Panzerkampfwagen VI Tiger (P)

[You must be registered and logged in to see this image.]

Kit ini menggambarkan satu-satunya Porsche VK4501 dipasang dengan turret Krupp awal yang berkhidmat sebagai Command Tank sPzJgAbt 653 di Eastern Front pada awal 1944 . Ia mempunyai ciri-ciri tambahan seperti kotak simpanan jenis Panzer IV di turret belakang dan lapisan Zimmerit di badan dan turret. Walaubagaimanapun kit ini tidak mempunyai zimmerit dan perlu dipasang sendiri untuk menjadikannya lebih tepat. Dibekalkan dengan bahagian PE dan wayar tembaga.

Dragon #6352 Sd.Kfz.181 Panzerkampfwagen VI(P) - Premium Ed.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Selepas menerima kritikan berkenaan kit di atas, Dragon mengeluarkan kit dinaik taraf yang menerima bahagian-bahagian naiktaraf dan bonus dari kit2 Tiger dan Elephant yang diterbitkan selepas itu, lebih banyak bahagian PE dan disertakan Magic Track dan laras meriam aluminum. Walaupun ada bahagian sudah diperbetulkan, tetapi lapisan zimmerit masih tidak disediakan dan perlu dibuat sendiri oleh pemasang yang menginginkannya.

Dragon juga menggunakan strategi yang sama untuk model-model kit King Tiger Porsche turretnya.

Dragon #6189 Sd. Kfz.182 King Tiger Porsche Turret

[You must be registered and logged in to see this image.]

Kit pertama berdasarkan penyelidikan dari King Tiger di Muzium Bovington memaparkan bentuk turret Porsche sebenar. Dua jenis laras meriam disertakan untuk kempen Normandy atau Eastern front dengan dekal untuk Schwere Panzer Abtelung 503 (Normandy 1944) dan Schwere Panzer Abteilung Feldherrenhalle (Hungary 1945). Bahagian PE baru spesifik untuk kit ini juga disertakan.

Dragon #6312 Sd.Kfz.182 King Tiger (Porsche Turret) - Premium Ed.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Sekali lagi ini kit adalah kit dinaiktraf dengan disertakan bahagian naiktaraf dan pembetulan dari kit terkemudian. Tetapi selain dari itu disertakan juga bahagian2 baru seperti periskop komander untuk kupola dalam 3 pilihan dan beberapa bahagian lain untuk lebih memperincikan lagi kit ini, sehingga dianggap cukup untuk dibina tanpa bahagian after market. Walaubagaimanapun lapisan zimmerit perlu dibuat untuk menggunakan decal yang disertakan agar gambaran kereta kebal itu lebih tepat.

Dragon #6302 Sd.Kfz.182 Kingtiger Porsche Turret w/Zimmerit

[You must be registered and logged in to see this image.]

Kit ini walaupun berasaskan kit premium di atas, ia menyediakan bahagian2 zimmerit siap pasang dan laras meriam aluminum dan naiktaraf lain. Ia juga menyediakan Magic Tracks untuk memudahkan pemasangan. Memberikan pemasang model pilihan kereta kebal zimmerit dalam versi setanding dengan versi premium.

Satu2nya pengeluar lain yang mengeluarkan model yang sama ialah Tamiya dengan kit berikut.

Tamiya #35169 German King Tiger "Porsche Turret"

[You must be registered and logged in to see this image.]

Sebuah kit disertakan figura komander tanpa zimmerit yang lebih mudah dipasang dengan perincian memuaskan berbanding kit Dragon.

Selidik punya selidik rupa2nya tertinggal lak 1 Tiger I jenis Porsche ni. Dibuat oleh Nichimo, tak banyak diketahui mengenainya kecuali ia juga disertaka dengan sebuah figura dan satu era dengan kit2 Nichimo tiger yang lain.

Nichimo # 3502 King Tiger Porsche Display Model

[You must be registered and logged in to see this image.]


Last edited by mumuchi on Mon Jul 09, 2012 7:00 am; edited 2 times in total

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by yaminz on Thu Jul 05, 2012 8:47 am

Agreed, bbdg dgn dragon, tamiya lg mudah dpasang... Dragon tlalu byk spare part...
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by alphawolf on Thu Jul 05, 2012 9:24 am

Tapi Tamiya punya Porsche turret takde langsung versi pre-zimmerited...mmg senang assemble tapi nak kena buat zimmerit sendiri....

--------------------my siggy below--------------------

"Look, you stupid b*****d, you've got no arms left"
"Yes I have!"
"LOOK!"
"It's just a flesh wound"
avatar
alphawolf
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 1457
Reputation : 196
Join date : 18/10/2010
Location : "Sitting Elephant"

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by yaminz on Thu Jul 05, 2012 9:26 am

alphawolf wrote:Tapi Tamiya punya Porsche turret takde langsung versi pre-zimmerited...mmg senang assemble tapi nak kena buat zimmerit sendiri....

Kalo ada duit lebih boleh dptkan PE zimmerit...
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by mumuchi on Mon Jul 09, 2012 7:03 am

Selepas kajian lanjut dibuat, didapati Nichimo ada juga mengeluarkan kit Panther G tapi dalam dua versi, bermotor dan pamiran dan kit di bawah adalah versi pamiran tu.

Nichimo #3504 PANTHER G TANK

[You must be registered and logged in to see this image.]

Masalah yang mungkin melibatkan kit2 Nichimo dari tinjauan ialah treknya.

Dan seperti yang dikatakan di [You must be registered and logged in to see this link.], Italeri sepatutnya mengeluarkan kit Panther G baru tahun lepas tapi akhirnya telah keluar baru-baru ini;

Italeri #6493

[You must be registered and logged in to see this image.]

Bagi kit ini Italeri bukan saja mengeluarkan sprue plastik dari acuan dinaiktaraf, Italeri juga memberi fret PE, track link individu dan kabel tunda logam . Tetapi samada kesalahan pada acuan terdahulu sudah diperbetulkan masih belum diketahui.

Satu lagi kit versi panther yang baru dikeluarakan adalah dari Hobby Boss seperti di bawah :

Hobby Boss #82492 German Panther Ausf.D Flak Bergepanther

[You must be registered and logged in to see this image.]

Ini adalah gabungan dua kit di mana hullnya terdiri dari kit bergepanther berasaskan Panther D Hobby Boss digabungkan dengan kit 3.7cm Flak 37 yang mempunyai lebih 1000 bahagian termasuk PE dan track individu baru. Cyber-Hobby juga membuat versi yang hampir sama tapi menggunakan hull Panther D dalam kit #6626 mereka.

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by yaminz on Tue Jul 10, 2012 2:54 am

mumuchi wrote:Selepas kajian lanjut dibuat, didapati Nichimo ada juga mengeluarkan kit Panther G tapi dalam dua versi, bermotor dan pamiran dan kit di bawah adalah versi pamiran tu.

Nichimo #3504 PANTHER G TANK

[You must be registered and logged in to see this image.]

Masalah yang mungkin melibatkan kit2 Nichimo dari tinjauan ialah treknya.

Dan seperti yang dikatakan di [You must be registered and logged in to see this link.], Italeri sepatutnya mengeluarkan kit Panther G baru tahun lepas tapi akhirnya telah keluar baru-baru ini;

Nichimo belum penah beli lg, tp a bit expensive...

Italeri #6493

[You must be registered and logged in to see this image.]

Bagi kit ini Italeri bukan saja mengeluarkan sprue plastik dari acuan dinaiktaraf, Italeri juga memberi fret PE, track link individu dan kabel tunda logam . Tetapi samada kesalahan pada acuan terdahulu sudah diperbetulkan masih belum diketahui.


harap la track nyer x terlalu nipis...slalu nyer ada engine...


Satu lagi kit versi panther yang baru dikeluarakan adalah dari Hobby Boss seperti di bawah :

Hobby Boss #82492 German Panther Ausf.D Flak Bergepanther

[You must be registered and logged in to see this image.]

Ini adalah gabungan dua kit di mana hullnya terdiri dari kit bergepanther berasaskan Panther D Hobby Boss digabungkan dengan kit 3.7cm Flak 37 yang mempunyai lebih 1000 bahagian termasuk PE dan track individu baru. Cyber-Hobby juga membuat versi yang hampir sama tapi menggunakan hull Panther D dalam kit #6626 mereka.

Mnarik nie... ekekekeke


avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by mumuchi on Tue Jul 10, 2012 5:10 am

yaminz wrote:
mumuchi wrote:
Satu lagi kit versi panther yang baru dikeluarakan adalah dari Hobby Boss seperti di bawah :

Hobby Boss #82492 German Panther Ausf.D Flak Bergepanther

[You must be registered and logged in to see this image.]

Ini adalah gabungan dua kit di mana hullnya terdiri dari kit bergepanther berasaskan Panther D Hobby Boss digabungkan dengan kit 3.7cm Flak 37 yang mempunyai lebih 1000 bahagian termasuk PE dan track individu baru. Cyber-Hobby juga membuat versi yang hampir sama tapi menggunakan hull Panther D dalam kit #6626 mereka.

Mnarik nie... ekekekeke



cek rega dulu bro...rega mahal jugak tu..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by yaminz on Tue Jul 10, 2012 5:21 am

kalo mahal malas la nak beli... huhuhuhu
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by mumuchi on Wed Jul 11, 2012 4:57 pm

New manufacturer making Malaya related AFVs...1st kit out in August.

Mirror-models

[You must be registered and logged in to see this image.]CMP C15TA Armored Carrier

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by yaminz on Thu Jul 12, 2012 3:14 am

mumuchi wrote:New manufacturer making Malaya related AFVs...1st kit out in August.

Mirror-models

[You must be registered and logged in to see this image.]CMP C15TA Armored Carrier

still WIP lg la muchi... long way to go... ekekekeke
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by arizain on Thu Jul 12, 2012 12:35 pm

Big boys toys x minat ke..? macam RC
avatar
arizain
Sergeant
Sergeant

Germany
Posts : 109
Reputation : 16
Join date : 14/03/2012
Location : Far, Far Away

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by mumuchi on Thu Jul 12, 2012 12:45 pm

Ada seketul type 90 jepun... Tapi dah BER Rolling Eyes

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by yaminz on Wed Feb 13, 2013 7:32 am

New realese Tiger dlm pasaran...

1) Cyber-Hobby, Orange Value Tiger 1, Early Production

Cyber-Hobby is bringing another Orange kit to us soon, stating you can have a Tiger at a value price.

Looks like another Tiger is on the way, Cyber-Hobby is releasing a Tiger I Early Production in their Orange Value line. The statement about the kit is it will be easy to assemble, accurate, and at a low price. And Cyber-Hobby is stating the quality will be as high as any Dragon kit that has ever produced.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Release Date: January 2013... Eh, dah kuar pun... ekekeke
Price: RM140++


Last edited by yaminz on Wed Feb 13, 2013 7:40 am; edited 1 time in total
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by yaminz on Wed Feb 13, 2013 7:38 am

1/35 Italeri Tiger 1 Mid Production

Italeri has had a fiddle with their Pz.Kpfw.VI Tiger I Ausf.E mid production model and re-released it with some added touches such as a minimal photo etched fret for the engine deck grills, fenders, and exhaust guards. The model has also been updated with link and length tracks not forgetting the inclusion of moulded on zimmerit and an engine are also nice additions which have been carried over from the earlier release.

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

Release date: Jan 2013
Price: RM85++
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: Perbincangan Mengenai 'Military Model Kits'

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 12 of 12 Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum