Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171905 messages in 1316 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Rumah MyMil baru

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Pindah forum or stay di aimoo?

71% 71% 
[ 10 ]
7% 7% 
[ 1 ]
21% 21% 
[ 3 ]
 
Total Votes : 14

Re: Rumah MyMil baru

Post by atreyudevil on Wed Apr 21, 2010 6:41 am

dayung sampan.....dayung dayung sampan.... lol!

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Posts : 9565
Join date : 18/04/2010

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Rumah MyMil baru

Post by venez on Wed Apr 21, 2010 6:42 am

oit2, apa pendapat korang? nak pindah or nak stay? dh vote ker? he3
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rumah MyMil baru

Post by atreyudevil on Wed Apr 21, 2010 6:44 am

Dahhhhhhhhhhhhhh!!
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Rumah MyMil baru

Post by zulupapa on Wed Apr 21, 2010 6:45 am

Dahhhhh .............. tuan!!
avatar
zulupapa
Lt Colonel
Lt Colonel

Mymil
Posts : 1633
Reputation : 83
Join date : 21/04/2010
Age : 71

Back to top Go down

Re: Rumah MyMil baru

Post by venez on Wed Apr 21, 2010 6:47 am

naper vote x menang2 nih, hu3...
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rumah MyMil baru

Post by powerw00t on Wed Apr 21, 2010 6:51 am

atreyudevil wrote:Yang penting feeling tu best I love you

Kat sini rendering dia tak serupa ikut resolution screen masing2, best display kalo guna widescreen... kalo skrin 800x600 mmg buruk rupa, 1024x768 ok sikit.

aik, kenapa aku reply kat atre pulak ni Shocked


Last edited by powerwoot on Wed Apr 21, 2010 6:52 am; edited 1 time in total (Reason for editing : salah reply daaaa)
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Rumah MyMil baru

Post by harleena on Wed Apr 21, 2010 6:54 am

tak reti la nak masuk gambar kat sini dari picasa. Kalau yang dulu tu, gambar boleh adjust kecik besar tapi kalau copy link dari picasa, gambar kecik la pulak. Ada apa2 cadangan tak tentang nak masukkan gambar kat sini?
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rumah MyMil baru

Post by venez on Wed Apr 21, 2010 6:58 am

kalau susah akak post gambar kt aimoo, kang sy copy ke sini... Smile
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rumah MyMil baru

Post by powerw00t on Wed Apr 21, 2010 7:01 am

harleena wrote:tak reti la nak masuk gambar kat sini dari picasa. Kalau yang dulu tu, gambar boleh adjust kecik besar tapi kalau copy link dari picasa, gambar kecik la pulak. Ada apa2 cadangan tak tentang nak masukkan gambar kat sini?

saya sendiri guna picasa. Saiz dia dgn bod punya size mmg ngam2 punya. Biasanya saya pi kat album saya, view gambar tu dulu, right click cpoy image location dan pastekan kat sini guna image link punya icon atas box reply tu.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Rumah MyMil baru

Post by venez on Wed Apr 21, 2010 7:13 am

final decision up to u guys samada pindah or stay... Very Happy
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rumah MyMil baru

Post by observateur on Wed Apr 21, 2010 7:14 am

venez wrote:oit2, apa pendapat korang? nak pindah or nak stay? dh vote ker? he3

belum lagi la bang... nak kasi feeling2, biasa2kan dulu kat sini sebelum vote.

Boleh, aaa...?
avatar
observateur
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 2914
Reputation : 106
Join date : 18/04/2010
Age : 50

Back to top Go down

Re: Rumah MyMil baru

Post by venez on Wed Apr 21, 2010 7:15 am

observateur wrote:
venez wrote:oit2, apa pendapat korang? nak pindah or nak stay? dh vote ker? he3

belum lagi la bang... nak kasi feeling2, biasa2kan dulu kat sini sebelum vote.

Boleh, aaa...?

roger2...
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rumah MyMil baru

Post by powerw00t on Wed Apr 21, 2010 7:38 am

Generally aku tak kisah ven, 2-2 forum ni kira kita punya 'brain child' terutamanya aimoo. Aku tau dulu pun ko tak yakin macamana mymil.aimoo leh survive. Ko create aimoo aku masuk, ko create kat sini pun aku masuk. Ko invite budak2 cari, aku pun macam tu. aku hantar email2 kat blogger pertahanan, alhamdulilah dorang masuk gak... macamtu jugak dgn member2 yg lain yg tak henti2 invite member2 dorang.

Kat aimoo tu kita ada 45 member, tapi tak sampai suku atau kurang dari tu yg aktif, selebihnya tukang baca, sepatah abc pun x participate. Kita punya aset berharga hanyalah member2 kita yg aktif, kita pun tau siapa2 dorang ni. Sebahagian dari member yg aktif dah pun reg kat sini, kita dah dapat momentum yg bagus dah utk full speed.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Rumah MyMil baru

Post by venez on Wed Apr 21, 2010 7:43 am

powerwoot wrote:Generally aku tak kisah ven, 2-2 forum ni kira kita punya 'brain child' terutamanya aimoo. Aku tau dulu pun ko tak yakin macamana mymil.aimoo leh survive. Ko create aimoo aku masuk, ko create kat sini pun aku masuk. Ko invite budak2 cari, aku pun macam tu. aku hantar email2 kat blogger pertahanan, alhamdulilah dorang masuk gak... macamtu jugak dgn member2 yg lain yg tak henti2 invite member2 dorang.

Kat aimoo tu kita ada 45 member, tapi tak sampai suku atau kurang dari tu yg aktif, selebihnya tukang baca, sepatah abc pun x participate. Kita punya aset berharga hanyalah member2 kita yg aktif, kita pun tau siapa2 dorang ni. Sebahagian dari member yg aktif dah pun reg kat sini, kita dah dapat momentum yg bagus dah utk full speed.

roger that bro... kalau kita pindah ke sini kena buat smooth transaction utk senangkan semua user... rasanya tajuk2 baru dh bleh cuba create kt sini so lain2 user dh bleh start participate... Smile
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rumah MyMil baru

Post by powerw00t on Wed Apr 21, 2010 7:50 am

venez wrote:
powerwoot wrote:Generally aku tak kisah ven, 2-2 forum ni kira kita punya 'brain child' terutamanya aimoo. Aku tau dulu pun ko tak yakin macamana mymil.aimoo leh survive. Ko create aimoo aku masuk, ko create kat sini pun aku masuk. Ko invite budak2 cari, aku pun macam tu. aku hantar email2 kat blogger pertahanan, alhamdulilah dorang masuk gak... macamtu jugak dgn member2 yg lain yg tak henti2 invite member2 dorang.

Kat aimoo tu kita ada 45 member, tapi tak sampai suku atau kurang dari tu yg aktif, selebihnya tukang baca, sepatah abc pun x participate. Kita punya aset berharga hanyalah member2 kita yg aktif, kita pun tau siapa2 dorang ni. Sebahagian dari member yg aktif dah pun reg kat sini, kita dah dapat momentum yg bagus dah utk full speed.

roger that bro... kalau kita pindah ke sini kena buat smooth transaction utk senangkan semua user... rasanya tajuk2 baru dh bleh cuba create kt sini so lain2 user dh bleh start participate... Smile

Ko kena hantar announcement atau mass pm pada semua member tentang option ni, kita encourage dorang register, tapi bukanlah nak paksa. Kena kasik tau kenapa kita tak leh kekal dalam aimoo.
Sementara tu kita dan member sedia ada kena galakkan buat thread dan topik baru, repeated title mcm kat dalam aimoo pun takpe, mod2 baru kena lantik.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Rumah MyMil baru

Post by zulupapa on Wed Apr 21, 2010 8:01 am

pak long dah siap buat basya kat sini ......
avatar
zulupapa
Lt Colonel
Lt Colonel

Mymil
Posts : 1633
Reputation : 83
Join date : 21/04/2010
Age : 71

Back to top Go down

Re: Rumah MyMil baru

Post by venez on Wed Apr 21, 2010 8:03 am

camner nak set MOD utk each section yerk?
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rumah MyMil baru

Post by powerw00t on Wed Apr 21, 2010 8:04 am

zulupapa wrote:pak long dah siap buat basya kat sini ......

Pak long sentiasa dipersilakan.... cheers
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Rumah MyMil baru

Post by blankrasta on Thu Apr 22, 2010 7:06 am

Aku vote sini sebab command dia lebih user friendly~ Very Happy

blankrasta
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1330
Reputation : 81
Join date : 19/04/2010
Age : 29

Back to top Go down

Re: Rumah MyMil baru

Post by venez on Thu Apr 22, 2010 7:08 am

vote, jgn x vote...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rumah MyMil baru

Post by KIM.mafia on Thu Apr 22, 2010 11:03 am

rasa cam posting kat cni lebih cepat dr aimoo proceed je la..kat aimoo lembab sket time nak posting..pas2 asyik kuar network time out la.. [You must be registered and logged in to see this image.]

KIM.mafia
Warrant Officer
Warrant Officer

Amaran Ketiga
Posts : 517
Reputation : 15
Join date : 21/04/2010
Age : 36
Location : Manchester

http://the-little-cutie-cakes.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rumah MyMil baru

Post by harleena on Thu Apr 22, 2010 1:18 pm

Alhamdulillah, ramai yang dah masuk sini. Terima kasih sudi menjadikan mymil forum ni rumah anda.
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rumah MyMil baru

Post by KIM.mafia on Thu Apr 22, 2010 2:44 pm

kim dah invite kwn yg kat uk [You must be registered and logged in to see this image.]

Ulu klang?

KIM.mafia
Warrant Officer
Warrant Officer

Amaran Ketiga
Posts : 517
Reputation : 15
Join date : 21/04/2010
Age : 36
Location : Manchester

http://the-little-cutie-cakes.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rumah MyMil baru

Post by venez on Fri Apr 23, 2010 4:27 am

hu3, nampaknye 70% vote utk pindah ke sini... afro

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rumah MyMil baru

Post by powerw00t on Fri Apr 23, 2010 5:44 am

venez wrote:hu3, nampaknye 70% vote utk pindah ke sini... afro

waa sudah cakap sama lu, lu tatak caya sama waa... Laughing
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Rumah MyMil baru

Post by harleena on Fri Apr 23, 2010 6:34 am

buat masa ni, rumah lama tu still on lagi ke? sampai bila?
avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 48

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rumah MyMil baru

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum