Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by malarkey Fri Oct 13, 2017 10:25 am

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171926 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Wireless Hack USB Adapter

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Wireless Hack USB Adapter

Post by venez on Wed Dec 22, 2010 9:01 am

salam guys, member kawe ada jual doggle nih, dia cakap proven or money back guarantee... sapa2 nak leh call nih - 019-2250949 (hasrol)... rege termasuk pos rm250... TQ


--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Wireless Hack USB Adapter

Post by mumuchi on Wed Dec 22, 2010 9:12 am

amenda ni sebenarnya..hack orang punya wifi/internet connection ka?

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Wireless Hack USB Adapter

Post by venez on Wed Dec 22, 2010 9:17 am

yup, crack WEP key org nyer wifi, so leh pki tenet free.. actually ada jual kt lelong.com, brand lain kot tapi xtauler setahap mana leh pki...

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Wireless Hack USB Adapter

Post by mumuchi on Wed Dec 22, 2010 9:21 am

hmmm menarik tu..berapa percentage dia leh crack? 90%+?

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Wireless Hack USB Adapter

Post by venez on Wed Dec 22, 2010 9:23 am

donno le bro, kawe x pernah try...

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Wireless Hack USB Adapter

Post by powerw00t on Mon Jan 24, 2011 5:41 am

mumuchi wrote:hmmm menarik tu..berapa percentage dia leh crack? 90%+?

Biasanya dalam 60-70% bergantung pada jenis password yg dia set, kalau dia buat multi characters sistem agak slow sikit nak penetrate sbb setiap password tu dia kena decode hex value.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Wireless Hack USB Adapter

Post by powerw00t on Mon Jan 24, 2011 5:43 am

venez wrote:salam guys, member kawe ada jual doggle nih, dia cakap proven or money back guarantee... sapa2 nak leh call nih - 019-2250949 (hasrol)... rege termasuk pos rm250... TQ


rega dia ada sikit overkill... kena kasik tau kawan ko suruh revised rega sbb banyak dah product yg serupa dalam pasaran ni.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Wireless Hack USB Adapter

Post by innocentti on Mon Jan 24, 2011 5:47 am

yeap..agak mahal gak..kat kedai computer pun dah ada jual dah ni..
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Wireless Hack USB Adapter

Post by venez on Mon Jan 24, 2011 6:09 am

powerw00t wrote:
venez wrote:salam guys, member kawe ada jual doggle nih, dia cakap proven or money back guarantee... sapa2 nak leh call nih - 019-2250949 (hasrol)... rege termasuk pos rm250... TQ


rega dia ada sikit overkill... kena kasik tau kawan ko suruh revised rega sbb banyak dah product yg serupa dalam pasaran ni.

huk3, tuhler pasal... dia suruh tolong iklankan maka wa dh tunaikan permintaan dia... power, software pun leh pki utk crack kan?

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 39
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Wireless Hack USB Adapter

Post by powerw00t on Mon Jan 24, 2011 7:08 am

Semua guna linux back|track life CD untuk crack, yerpp software yg cracking tapi adapter tu jenis high power dB, jadik penetration lagi bagus sbb coverage lagi luas, tembus dinding dan lantai, boleh mark semua signal wifi yg lemah hatta 1 bar sekali pun.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Wireless Hack USB Adapter

Post by egoskynetz on Wed May 18, 2011 10:49 am

dalam pertimbangan nih..tpi klu kita hack wifi ka apa ka..tuan sbenar boleh taw x??kang xpsal2 kna serang~zzz

egoskynetz
Civilian

Mymil
Posts : 8
Reputation : 0
Join date : 18/05/2011

Back to top Go down

Re: Wireless Hack USB Adapter

Post by innocentti on Wed May 18, 2011 11:26 am

buleh..kalau tuan tanah rajin pi cek DHCP dia buleh tengok sapa dok tumpang sekaki.. Very Happy
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Wireless Hack USB Adapter

Post by powerw00t on Wed May 18, 2011 1:46 pm

egoskynetz wrote:dalam pertimbangan nih..tpi klu kita hack wifi ka apa ka..tuan sbenar boleh taw x??kang xpsal2 kna serang~zzz

Bergantung pada router, yg sedikit canggih dan ke atas dia ada log file atau statistik. Kalau log file tunjuk ada orang guna wireless sedangkan kita tak guna, maknanya ada drakula tengah hisap darah la tu Twisted Evil

Ni contoh interface, kalau ada org guna wireless akan tunjuk aktivit. Tapi yg ni takde lah

avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Wireless Hack USB Adapter

Post by standupper on Wed May 18, 2011 2:17 pm

Ada kemungkinan ler org boleh tumpang line kita... Macam mana cara mudah nak check kalau-kalau ada org guna streamyx wa???
avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Wireless Hack USB Adapter

Post by powerw00t on Wed May 18, 2011 2:22 pm

standupper wrote:Ada kemungkinan ler org boleh tumpang line kita... Macam mana cara mudah nak check kalau-kalau ada org guna streamyx wa???

Kalau syak, jalan yg paling mudah sentiasa tukar password streamyx dan jugak password wireless. Baru2 ni ada sorang kenalan kena dakwa kat mahkamah dan didenda beribu2 kerana ditangkap menggunakan akaun orang lain tanpa kebenaran. Mesti diingat setiap streamyx installer tahu akaun kita, dan secara rambang dorang akan guna akaun tu pada waktu malam utk akaun enterprise dan waktu siang utk akaun pengguna rumah.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Wireless Hack USB Adapter

Post by standupper on Wed May 18, 2011 5:51 pm

Aku dah tak terurus dah streamyx nie.. dah 4 kali tukar modem dari 3 brand berbeza.. so dah pening!!! malas plak nak selongkar password yg bercampur aduk tuh.

Cerita pasal nie... Unifi buat aku marah!!! aku register kat TMpoint bulan Mac.. sepatutnya technician datang 29/03!!! sekarang dah bulan MEI!!!! satu call pun tadak dari TM... kalau ada pun tanya aku nak upgrade ke tak streamyx.. nak upgrade camna kalau aku dah nak migrate pada unifi.. TM amat bernasib baik sebab wa busy kesana-sini tadak masa nak follow up. GRRRRRRR!!!!
avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Wireless Hack USB Adapter

Post by mumuchi on Wed May 18, 2011 6:07 pm

stand kalau tak settle gak cakap..wa sound member wa kat dalam tu..

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Wireless Hack USB Adapter

Post by innocentti on Thu May 19, 2011 9:39 am

powerw00t wrote:
standupper wrote:Ada kemungkinan ler org boleh tumpang line kita... Macam mana cara mudah nak check kalau-kalau ada org guna streamyx wa???

Kalau syak, jalan yg paling mudah sentiasa tukar password streamyx dan jugak password wireless. Baru2 ni ada sorang kenalan kena dakwa kat mahkamah dan didenda beribu2 kerana ditangkap menggunakan akaun orang lain tanpa kebenaran. Mesti diingat setiap streamyx installer tahu akaun kita, dan secara rambang dorang akan guna akaun tu pada waktu malam utk akaun enterprise dan waktu siang utk akaun pengguna rumah.
oit siap kena dakwa ha..hihihi..seb baik aku dah insap skarang ni..pakai jelah akaun slow aku nih.. Sad
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Wireless Hack USB Adapter

Post by innocentti on Thu May 19, 2011 9:51 am

standupper wrote:Ada kemungkinan ler org boleh tumpang line kita... Macam mana cara mudah nak check kalau-kalau ada org guna streamyx wa???
ada 2 cara org curi line..satu curi akaun tu terus..yg ni selalu installer or kawan2 installer or org dalam TM guna..depa ada username dan password..then depa login di premise depa..selalunya owner akan dapat error invalid username or password pasal dah ada session yg connect dari tmpt lain..solution tukar akaun password selalu.


lagi satu jiran2 kekah wifi connection..yg ni byk pakai wifi adapter yg jual kat loyat or mana2 kedai pc..selalunya kalau security pakai WEP jer mmg mudah nak hack..tambah2 kalau tak tukar password router lagilah parasit siap boleh pulun sorg bandwidth..eloknya pakai wpa2/psk then nak lagi kedekut filter sekali mac address device yg buleh connect..make sure pc/notebook/hpkat umah jer yg boleh connect.
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Wireless Hack USB Adapter

Post by tenteng on Thu May 19, 2011 10:01 am

innocentti wrote:
standupper wrote:Ada kemungkinan ler org boleh tumpang line kita... Macam mana cara mudah nak check kalau-kalau ada org guna streamyx wa???
ada 2 cara org curi line..satu curi akaun tu terus..yg ni selalu installer or kawan2 installer or org dalam TM guna..depa ada username dan password..then depa login di premise depa..selalunya owner akan dapat error invalid username or password pasal dah ada session yg connect dari tmpt lain..solution tukar akaun password selalu.


lagi satu jiran2 kekah wifi connection..yg ni byk pakai wifi adapter yg jual kat loyat or mana2 kedai pc..selalunya kalau security pakai WEP jer mmg mudah nak hack..tambah2 kalau tak tukar password router lagilah parasit siap boleh pulun sorg bandwidth..eloknya pakai wpa2/psk then nak lagi kedekut filter sekali mac address device yg buleh connect..make sure pc/notebook/hpkat umah jer yg boleh connect.

bagi la tunjuk ajar step by step utk kami2 yg x reti deal ngan benda alah nie... heheheh
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Wireless Hack USB Adapter

Post by innocentti on Thu May 19, 2011 10:16 am

tenteng wrote:
innocentti wrote:
standupper wrote:Ada kemungkinan ler org boleh tumpang line kita... Macam mana cara mudah nak check kalau-kalau ada org guna streamyx wa???
ada 2 cara org curi line..satu curi akaun tu terus..yg ni selalu installer or kawan2 installer or org dalam TM guna..depa ada username dan password..then depa login di premise depa..selalunya owner akan dapat error invalid username or password pasal dah ada session yg connect dari tmpt lain..solution tukar akaun password selalu.


lagi satu jiran2 kekah wifi connection..yg ni byk pakai wifi adapter yg jual kat loyat or mana2 kedai pc..selalunya kalau security pakai WEP jer mmg mudah nak hack..tambah2 kalau tak tukar password router lagilah parasit siap boleh pulun sorg bandwidth..eloknya pakai wpa2/psk then nak lagi kedekut filter sekali mac address device yg buleh connect..make sure pc/notebook/hpkat umah jer yg boleh connect.

bagi la tunjuk ajar step by step utk kami2 yg x reti deal ngan benda alah nie... heheheh

tang tukar akaun password tu sendiri tukar la kat tmbill website..hehehe..tapi make sure password akaun dalam modem pun tukar..kalo tak sampai sudah takleh connect..

untuk tukar security setting depend dengan jenis/brand modem..kalau riger cuba tengok sini..
http://forum.lowyat.net/topic/1195934

model2 lain pun ada gak gugel ajer..
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Wireless Hack USB Adapter

Post by tenteng on Thu May 19, 2011 10:20 am

kalo tuko password kat modem jek ok x?
avatar
tenteng
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 4771
Reputation : 124
Join date : 11/05/2010
Age : 35
Location : segitiga melaka-kuantan-kkb-melaka

http://www.facebook.com/waniezas

Back to top Go down

Re: Wireless Hack USB Adapter

Post by innocentti on Thu May 19, 2011 10:28 am

tenteng wrote:kalo tuko password kat modem jek ok x?
kalo tuka password kat modem tu cuma nak protect modem dari intruder..depa still boleh connect ke wifi cuma susah nak access ke modem page..
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Wireless Hack USB Adapter

Post by jongman on Wed May 25, 2011 8:27 pm

salam...tumpang lalu bro. cara paling mudah guna wpa...lagi bagus guna lan cabel terus..kalau guna wep tukar hari hari password pon org lain leh hack wifi tu. wpa sangat la susah untuk di hack...kalau silap sila betulkan

jongman
Civilian

Mymil
Posts : 4
Reputation : 1
Join date : 25/05/2011

Back to top Go down

Re: Wireless Hack USB Adapter

Post by powerw00t on Thu May 26, 2011 1:51 am

jongman wrote:salam...tumpang lalu bro. cara paling mudah guna wpa...lagi bagus guna lan cabel terus..kalau guna wep tukar hari hari password pon org lain leh hack wifi tu. wpa sangat la susah untuk di hack...kalau silap sila betulkan

wpa/wpa2 mmg lagi bagus berbanding wep.
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Wireless Hack USB Adapter

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum