Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171925 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Tempat2 menarik dari lensa anda

Page 4 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Tempat2 menarik dari lensa anda

Post by venez on Wed Jul 07, 2010 3:28 pm

panah hikmat wrote:Salah sebuah perhentian keretapi yang sering mendapat tumpuan aku....


.. Perhentian Lapan Tupai yang terletak di dalam negeri Kelantan.

perggg, betul2 nostalgik perhentian nih... xder cadangan nak gotong royong repair ker? hu3

venez
ADMIN
ADMIN

Posts : 17387
Join date : 19/04/2010

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat2 menarik dari lensa anda

Post by panah hikmat on Wed Jul 07, 2010 3:56 pm

Repair pun tak guna bro... nanti ada orang curi papan dan jual... untuk dapat bekalan... doktor persendirian ramai kat situ.......

panah hikmat
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 484
Reputation : 77
Join date : 06/07/2010
Age : 47
Location : Kuala Lumpur

http://www.zkeretapi.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat2 menarik dari lensa anda

Post by venez on Wed Jul 07, 2010 4:03 pm

panah hikmat wrote:Repair pun tak guna bro... nanti ada orang curi papan dan jual... untuk dapat bekalan... doktor persendirian ramai kat situ.......

x bahaya ke biar reput camtuh...

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat2 menarik dari lensa anda

Post by panah hikmat on Wed Jul 07, 2010 5:16 pm

memang la bahaya, tapi penduduk kat situ dah tahu jadual keretapi... kekadang tu tahan keretapi macam tahan bas aje. ada juga yang rajin tolong pakukan mana2 yang longgar... tapi ini dah biasa... cuba bro tengok perhentian ni pulak.

PERHENTIAN DURA


PERHENTIAN AUR GADING


PERHENTIAN SUNGAI KOYAN


Bukan tak ada stesen keretapi yang besar dan cantik di Pantai Timur Semenanjung nie, cuma sekadar nak berkongsi betapa susahnya kehidupan di kawasan pendalaman Kelantan dan Pahang. Terpaksa menggunakan perkhidmatan keretapi sebagai mod utama pengangkutan kerana kesukaran kereta atau lori masuk ke kawasan penempatan mereka yang jauh di tengah hutan.

panah hikmat
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 484
Reputation : 77
Join date : 06/07/2010
Age : 47
Location : Kuala Lumpur

http://www.zkeretapi.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat2 menarik dari lensa anda

Post by venez on Wed Jul 07, 2010 9:42 pm

ada gak hentian yang ok... Smile

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat2 menarik dari lensa anda

Post by marc_zman on Thu Jul 08, 2010 3:55 am

[quote="panah hikmat"] memang la bahaya, tapi penduduk kat situ dah tahu jadual keretapi... kekadang tu tahan keretapi macam tahan bas aje. ada juga yang rajin tolong pakukan mana2 yang longgar... tapi ini dah biasa... cuba bro tengok perhentian ni pulak. quote]

heheheee... mmg ada perkhidmatan keretapi yg macam ni kan kat area sana... pernah baca dlm paper... org kampung angkut hasil kebun / hutan / jualan semua pakai perkhidmatan rel ni... satu jer soalan.. kalau main tahan2 tepi rel ni, kira tiket beli atas gerak laa ek.?
avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Tempat2 menarik dari lensa anda

Post by innocentti on Thu Jul 08, 2010 4:15 am

edit balik ler..tak boleh hotlinking.


Last edited by innocentti on Thu Jul 08, 2010 4:33 am; edited 1 time in total
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Tempat2 menarik dari lensa anda

Post by innocentti on Thu Jul 08, 2010 4:16 am

alamek..apekehey tak boleh hotlinking..
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Tempat2 menarik dari lensa anda

Post by venez on Thu Jul 08, 2010 4:19 am

aiseh, apa kena ngan fotopage hang?

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat2 menarik dari lensa anda

Post by innocentti on Thu Jul 08, 2010 4:29 am

bukan aku punya fotopages..himpunan dari fotopages dan blog org lain..gambar simpanan sendiri tarak..dah lama tak balik kg tu sejak nenek aku pun dah takdak..
avatar
innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Tempat2 menarik dari lensa anda

Post by zulupapa on Thu Jul 08, 2010 4:31 am

x ada pic la .....
avatar
zulupapa
Lt Colonel
Lt Colonel

Mymil
Posts : 1633
Reputation : 83
Join date : 21/04/2010
Age : 72

Back to top Go down

Re: Tempat2 menarik dari lensa anda

Post by powerw00t on Thu Jul 08, 2010 4:32 am

fuh, cantik gambar photopages si inno
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Tempat2 menarik dari lensa anda

Post by panah hikmat on Thu Jul 08, 2010 4:33 am

yup... tiket beli dalam koc... kalau nasib baik, boleh naik free...

panah hikmat
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 484
Reputation : 77
Join date : 06/07/2010
Age : 47
Location : Kuala Lumpur

http://www.zkeretapi.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat2 menarik dari lensa anda

Post by tok_rimau87 on Thu Jul 08, 2010 4:44 am

keretapi cam nih org sane panggil keto api kambing.. Smile

maybe kdg2 ada kambing naik skali, bwk nak jual
avatar
tok_rimau87
Sergeant
Sergeant

Mymil
Posts : 171
Reputation : 10
Join date : 30/04/2010

Back to top Go down

Re: Tempat2 menarik dari lensa anda

Post by panah hikmat on Thu Jul 08, 2010 5:54 am

betul tu... contohnya seperti dibawah

panah hikmat
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 484
Reputation : 77
Join date : 06/07/2010
Age : 47
Location : Kuala Lumpur

http://www.zkeretapi.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat2 menarik dari lensa anda

Post by tok_rimau87 on Thu Jul 08, 2010 5:57 am

hehe perkhidmatan untuk rakyat betul2 nih
avatar
tok_rimau87
Sergeant
Sergeant

Mymil
Posts : 171
Reputation : 10
Join date : 30/04/2010

Back to top Go down

Re: Tempat2 menarik dari lensa anda

Post by venez on Thu Jul 08, 2010 6:03 am

papan tuh dibawak sekali ker?

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat2 menarik dari lensa anda

Post by zulupapa on Thu Jul 08, 2010 6:42 am

kayu 2 x 4 tu pun dibawa naik keretapi ......
avatar
zulupapa
Lt Colonel
Lt Colonel

Mymil
Posts : 1633
Reputation : 83
Join date : 21/04/2010
Age : 72

Back to top Go down

Re: Tempat2 menarik dari lensa anda

Post by panah hikmat on Thu Jul 08, 2010 6:46 am

yup... kambing tu dibeli di Bandar Tanah Merah dan dibawa ke kampung To' Uban untuk disembelih sempena Hari Raya Aidil Adha. Papan2 tu pun sekali dibawa oleh pakcik yg pakai kopiah tu... Tapi anak dara dia malu2 lak... tak leh nak tackle...

panah hikmat
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 484
Reputation : 77
Join date : 06/07/2010
Age : 47
Location : Kuala Lumpur

http://www.zkeretapi.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat2 menarik dari lensa anda

Post by zulupapa on Thu Jul 08, 2010 6:51 am

naik keretapi pakai warrant tiket ke??? ......
pak long dah puas menaiki keretapi ni semasa dlm servis ... naik dari Stesyen Keretapi Taiping ke Gemas kemudian terus ke Kelantan bersama2 anak dan mak andeh ....
dah sampai di Kelantan pun masih terasa goyangan keretapi .... heee ... heee .... heee ...
... mula naik free dari kelas 3 hinggalah ke kelas 1 ....... tetapi anak2 lebih suka naik kelas 3 yang lebih open air dan bermacam2 peniaga yang turun naik koc sambil menjual makanan dan minuman ......
avatar
zulupapa
Lt Colonel
Lt Colonel

Mymil
Posts : 1633
Reputation : 83
Join date : 21/04/2010
Age : 72

Back to top Go down

Re: Tempat2 menarik dari lensa anda

Post by marc_zman on Thu Jul 08, 2010 7:29 am

panah hikmat wrote:yup... tiket beli dalam koc... kalau nasib baik, boleh naik free...

nak turun lak? kene tggu stesen/hentian sepatutnya ke? tau bleh main tarik/tekan loceng cam naik bas.? mana ler tau kan.. heheheee...
avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Tempat2 menarik dari lensa anda

Post by marc_zman on Fri Jul 09, 2010 8:32 am




testing... tgh buat housekeeping kat pc ni.. jumpa plak gambo2 lama.. yg ni masa Kawan pegi satu pameran kat luar.. nama pameran tu The Motivation Show.. tapi ado plak booth yg ado pamer kereta lumba ala2 NASCAR..

k.. ni testing jer ni.. kalu keluo gambo dia keluo laaa.. kalu x.. tak tau laa nak buat camano lagi...

makluman : kepada geng2 Muslimin (& muslimah) MyMil.. sekiranya anda berada di sekitar PWTC, the mall, stesen lrt pwtc & tempat2 yg dekat2 dgnnya.. dimaklumkan Surau PWTC dah dpt kebenaran untuk buat solat jumaat... (kat bawah opis Kawan jer).. kat tkt 3 PWTC.. luas ruangnya.. boleh tampung dekat 1,000 jemaah... tq

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Tempat2 menarik dari lensa anda

Post by marc_zman on Fri Jul 09, 2010 9:43 am




ado sebijik lagi...


--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Tempat2 menarik dari lensa anda

Post by marc_zman on Fri Jul 09, 2010 9:51 am



yg ni tak pasti kereta siri apa..

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Tempat2 menarik dari lensa anda

Post by panah hikmat on Fri Jul 09, 2010 10:10 am

kalau nak turun, ikut kat mana tren tu sepatutnya berhenti.. tiada loceng macam dalam bas.. lagi pun ada pengawal tren yang akan beritahu pemandu lokomotif kat stesen atau perhentian mana yang perlu berhentikan tren.. tak kiralah samada penumpang yang nak turun tu ramai atau tak....

panah hikmat
Warrant Officer
Warrant Officer

Malaysia
Mymil
Posts : 484
Reputation : 77
Join date : 06/07/2010
Age : 47
Location : Kuala Lumpur

http://www.zkeretapi.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat2 menarik dari lensa anda

Post by marc_zman on Sat Jul 10, 2010 11:23 am



hari pertama bertugas di floria putrajaya 2010.. sepatutnya duty shift ptg ke mlm.. sekali kene turun gak awal pagi coz tokey panggil...

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Tempat2 menarik dari lensa anda

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum