Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171925 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth 2010

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth 2010

Post by Foxtrot on Mon Nov 08, 2010 6:12 am

Pada 06-11-10 (sabtu) yang lepas, bertempat di Pangkalan Udara TUDM Butterworth, Pulau Pinang, telah berlangsung satu acara yang begitu mengujakan kepada orang awam khususnya kepada mereka yang meminati industri dan teknologi pertahanan. Acara yang disebutkan itu tidak lain dan tidak bukan ialah Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth.
Acara telah berlangsung dari jam 0900H dan berakhir pada jam 1700H. Antara pameran yang disediakan ialah pameran statik pesawat-pesawat TUDM, kenderaan berperisai dari KAD, kenderaan Bomba dari Bomba TUDM dan Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia, pameran unit-unit TUDM seperti Paskau, 18 Skn, 12 Skn,malah turut serta ialah pempamer dari Jabatan Pertahanan Awam Malaysia, Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia dan Universiti Sains Malaysia. Berikut adalah diantara gambar-gambar yang berjaya saya ambil pada hari kejadian, terlebih terkurang saya mohon maaf
avatar
Foxtrot
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1110
Reputation : 71
Join date : 17/08/2010
Age : 35
Location : From Taiping With Love

Back to top Go down

Re: Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth 2010

Post by Foxtrot on Mon Nov 08, 2010 6:13 am

[You must be registered and logged in to see this image.]
Pesawat latihan asas penerbangan Pillatus PC-7 yang telah banyak mengasuh juruterbang muda TUDM....
avatar
Foxtrot
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1110
Reputation : 71
Join date : 17/08/2010
Age : 35
Location : From Taiping With Love

Back to top Go down

Re: Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth 2010

Post by Foxtrot on Mon Nov 08, 2010 6:14 am

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
pesawat MB-339CM, terdapat percubaan merakam gambar papan muka cockpit tetapi berjaya dihalang oleh ground crew bertugas...rahsia tetap rahsia....
avatar
Foxtrot
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1110
Reputation : 71
Join date : 17/08/2010
Age : 35
Location : From Taiping With Love

Back to top Go down

Re: Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth 2010

Post by Foxtrot on Mon Nov 08, 2010 6:19 am

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
Pesawat Lockheed C-130 H yang begitu mengagumkan aku dan isteri, sayapnya saja mampu memayungi puluhan pengunjung...


Last edited by Foxtrot on Mon Nov 08, 2010 6:58 am; edited 1 time in total
avatar
Foxtrot
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1110
Reputation : 71
Join date : 17/08/2010
Age : 35
Location : From Taiping With Love

Back to top Go down

Re: Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth 2010

Post by Foxtrot on Mon Nov 08, 2010 6:21 am

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
IPTN CN-235, kurang mendapat sambutan....


Last edited by Foxtrot on Mon Nov 08, 2010 9:49 am; edited 1 time in total
avatar
Foxtrot
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1110
Reputation : 71
Join date : 17/08/2010
Age : 35
Location : From Taiping With Love

Back to top Go down

Re: Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth 2010

Post by Foxtrot on Mon Nov 08, 2010 6:22 am

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
Orang lama,Sikorsky S-61 Nuri. Pesawat yang telah banyak menabur bakti siang dan malam...
avatar
Foxtrot
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1110
Reputation : 71
Join date : 17/08/2010
Age : 35
Location : From Taiping With Love

Back to top Go down

Re: Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth 2010

Post by Foxtrot on Mon Nov 08, 2010 6:25 am

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
Tidak dilupakan, F-5E 12 Skn.... Masih gagah dan anggun...
avatar
Foxtrot
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1110
Reputation : 71
Join date : 17/08/2010
Age : 35
Location : From Taiping With Love

Back to top Go down

Re: Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth 2010

Post by Foxtrot on Mon Nov 08, 2010 6:26 am

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
Boeing F/A 18D Night Attack...
avatar
Foxtrot
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1110
Reputation : 71
Join date : 17/08/2010
Age : 35
Location : From Taiping With Love

Back to top Go down

Re: Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth 2010

Post by Foxtrot on Mon Nov 08, 2010 6:27 am

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
pesawat yang terkenal dengan gelaran Smokey Bandit, MIG-29N Fulcrum... masih berbisa....
avatar
Foxtrot
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1110
Reputation : 71
Join date : 17/08/2010
Age : 35
Location : From Taiping With Love

Back to top Go down

Re: Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth 2010

Post by Foxtrot on Mon Nov 08, 2010 6:29 am

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
Cik SU-30 MKM , penampilan yang ditunggu-tunggu oleh semua peminat pertahanan.... Pesawat pejuang yang paling besar yang dimiliki Malaysia...
avatar
Foxtrot
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1110
Reputation : 71
Join date : 17/08/2010
Age : 35
Location : From Taiping With Love

Back to top Go down

Re: Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth 2010

Post by Foxtrot on Mon Nov 08, 2010 6:30 am


[You must be registered and logged in to see this image.]
Agusta 109LOH dari 881 PUTD turut memeriahkan acara...
avatar
Foxtrot
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1110
Reputation : 71
Join date : 17/08/2010
Age : 35
Location : From Taiping With Love

Back to top Go down

Re: Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth 2010

Post by atreyudevil on Mon Nov 08, 2010 7:25 am

Thanks for the picture foxy!

tak letak watermark ke?

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth 2010

Post by superhornet on Mon Nov 08, 2010 7:25 am

Waaa bestnyer ... tapi kan yg paling mencurik perhatian aku adalah F-5E tu .. tak silap dalam gambar yg ko amik tu yg dah dibaik pulih dan dicat baru .. teringin gak nak tgk aper yg diupgredkannyer .. cocpit dier still masih sama atau glass cockpit .. walau pun tak leh amik gambor janji dapat tgk pun jadik la kan, cuma perasaan ingin tahu jer laa
avatar
superhornet
Lt Colonel
Lt Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 1847
Reputation : 86
Join date : 28/04/2010
Location : Malaysia bumi bertuah

Back to top Go down

Re: Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth 2010

Post by marc_zman on Mon Nov 08, 2010 7:52 am

sah.! mmg sah orang malaysia ni peminat barang2 lama yg terbukti kehebatan dia.. sebab tu F-5E, C-130 ngan Nuri penuh menyemut manusia nak bergambar.. tapi kat CN 325 huhuhuuuu.. bleh kira ngan jari jer..

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth 2010

Post by Foxtrot on Mon Nov 08, 2010 9:32 am

atreyudevil wrote:Thanks for the picture foxy!

tak letak watermark ke?

watermark nye orang ramai yang tengah kerumun tu... hehehe,tak sempat nak letak pun, tak sabar nak share dengan you all... Very Happy
avatar
Foxtrot
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1110
Reputation : 71
Join date : 17/08/2010
Age : 35
Location : From Taiping With Love

Back to top Go down

Re: Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth 2010

Post by Foxtrot on Mon Nov 08, 2010 9:36 am

aku ada confius la, CN 325 atau CN 235??? scratch
avatar
Foxtrot
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1110
Reputation : 71
Join date : 17/08/2010
Age : 35
Location : From Taiping With Love

Back to top Go down

Re: Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth 2010

Post by marc_zman on Mon Nov 08, 2010 9:40 am

aku ada confius la, CN 325 atau CN 235??? scratch

me mistake.. kompem CN 235 daaa..

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth 2010

Post by Foxtrot on Mon Nov 08, 2010 9:41 am

marc_zman wrote:
aku ada confius la, CN 325 atau CN 235??? scratch

me mistake.. kompem CN 235 daaa..

me mistake too... thanks for the correction
avatar
Foxtrot
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1110
Reputation : 71
Join date : 17/08/2010
Age : 35
Location : From Taiping With Love

Back to top Go down

Re: Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth 2010

Post by Foxtrot on Mon Nov 08, 2010 9:47 am

aku terbaca dalam perajurit November yang mengatakan MB339A telah ditamatkan perkhidmatan sebaik sahaja MB339CM tiba, perasan ada beberapa buah MB339A di situ...
avatar
Foxtrot
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1110
Reputation : 71
Join date : 17/08/2010
Age : 35
Location : From Taiping With Love

Back to top Go down

Re: Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth 2010

Post by marc_zman on Mon Nov 08, 2010 10:06 am

aku terbaca dalam perajurit November yang mengatakan MB339A telah ditamatkan perkhidmatan sebaik sahaja MB339CM tiba, perasan ada beberapa buah MB339A di situ...

diorang decomm stage by stage kot.. mana2 yg masih bleh guna, akan terus diguna selagi boleh guna.. x pun bakal jadik sumber spare part tuk mana2 part yg sama ngan MB228CM tu..

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth 2010

Post by jofizo on Mon Nov 08, 2010 10:12 am

superhornet wrote:Waaa bestnyer ... tapi kan yg paling mencurik perhatian aku adalah F-5E tu .. tak silap dalam gambar yg ko amik tu yg dah dibaik pulih dan dicat baru .. teringin gak nak tgk aper yg diupgredkannyer .. cocpit dier still masih sama atau glass cockpit .. walau pun tak leh amik gambor janji dapat tgk pun jadik la kan, cuma perasaan ingin tahu jer laa


OOO tuh bro Fox punya keje la dok tangkap gambaq...... time aku mai COCKpit F5E tuh dah ditutup........ huhuhu

jofizo
Lieutenant
Lieutenant

Mymil
Posts : 653
Reputation : 62
Join date : 21/10/2010

Back to top Go down

Re: Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth 2010

Post by Foxtrot on Mon Nov 08, 2010 10:14 am

jofizo wrote:
superhornet wrote:Waaa bestnyer ... tapi kan yg paling mencurik perhatian aku adalah F-5E tu .. tak silap dalam gambar yg ko amik tu yg dah dibaik pulih dan dicat baru .. teringin gak nak tgk aper yg diupgredkannyer .. cocpit dier still masih sama atau glass cockpit .. walau pun tak leh amik gambor janji dapat tgk pun jadik la kan, cuma perasaan ingin tahu jer laa


OOO tuh bro Fox punya keje la dok tangkap gambaq...... time aku mai COCKpit F5E tuh dah ditutup........ huhuhu

hang mai tak habaq pun...leh kita minum kopi kat taman robina...
avatar
Foxtrot
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1110
Reputation : 71
Join date : 17/08/2010
Age : 35
Location : From Taiping With Love

Back to top Go down

Re: Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth 2010

Post by jofizo on Mon Nov 08, 2010 10:20 am

aku mai pun mig dah nak fly balik kuantan......... huhuhu jenuh menapak dr hujung ab tuh sampai pintu masuk.......

jofizo
Lieutenant
Lieutenant

Mymil
Posts : 653
Reputation : 62
Join date : 21/10/2010

Back to top Go down

Re: Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth 2010

Post by jebat2000 on Mon Nov 08, 2010 10:37 am

Foxtrot wrote:
jofizo wrote:
superhornet wrote:Waaa bestnyer ... tapi kan yg paling mencurik perhatian aku adalah F-5E tu .. tak silap dalam gambar yg ko amik tu yg dah dibaik pulih dan dicat baru .. teringin gak nak tgk aper yg diupgredkannyer .. cocpit dier still masih sama atau glass cockpit .. walau pun tak leh amik gambor janji dapat tgk pun jadik la kan, cuma perasaan ingin tahu jer laa


OOO tuh bro Fox punya keje la dok tangkap gambaq...... time aku mai COCKpit F5E tuh dah ditutup........ huhuhu

hang mai tak habaq pun...leh kita minum kopi kat taman robina...

lorrrr... hangpa pi ka?... saya dok tercongok kat booth perajurit tu, awat tak tegur. Kalu tegur memang 3 bijik majalah percuma saya bagi Very Happy

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
jebat2000
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 991
Reputation : 126
Join date : 21/04/2010
Age : 56
Location : jitra

http://lamandihati.wordpress.com/

Back to top Go down

Re: Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth 2010

Post by marc_zman on Mon Nov 08, 2010 10:45 am

lorrrr... hangpa pi ka?... saya dok tercongok kat booth perajurit tu, awat tak tegur. Kalu tegur memang 3 bijik majalah percuma saya bagi Very Happy

diorang dok tgk fighter jet pak jebat, mana diorang nak ingat benda2 lain..

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Hari Terbuka Pangkalan Udara TUDM Butterworth 2010

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum